- 19 Nisan 2009
- 23.600
- 17.905
- 498
- Konu Sahibi peaceful16
-
evet aynen kavga esnasinda , sinirlenince hakaret etmesi kufurlu konusmasi ve kabalasmasi en buyuk hatasi ve bunu duzeltmek durumunda. dedigin gibi ben duzeldigimde hala devam ediyorsa resti cekicem , nihayet ben hakli olcam
disarda bulasik temizlik falan ugrasmak gerekmiyor enerjini ona degil birbirine harciyosun daha ozel geliyor bana ama tabiki onun dogum gunu, oyle seviyor diye evde hazirliyorum oylede guzel oluyo.
duzeliyorum, farkediyorum yaptiklarimi, dahada iyi olacak insallah. Turkiyede de daraltmazsam tadini cikarirsam cok super olcak. Bide basak burcuyum ya hersey belirli olcak, planli olcak. yemek plani, gezme plani, bir kac gun oncesinden yapiyorum heleki Turkiyedeysek gunler kisitli diye. mesela akrabalara gidilcek ananeme onun ananesine falan. veya annemlerle yemege , bunlari hep onceden planlamak istiyorum.
Birbirine enerjini harcayacağın bir ömür var önünde, yemek yapmakla maksimum ne kadar enerji kaybedebilirsin ki?
Planlarını sadece kendini düşünerek yap, sürekli eşin yerine de, onu da düşünerek onu da katarak plan yapma. O zaman ne Türkiye'de ne dönünce sıkıntı yaşamazsınız.
dogru...
bazi planlarim sadece kendimi dusunerek, kuafor, kardesim ve arkadaslarimla alisveris , sohbet , kahve keyfi , annemle gezmeler , ailecek yemek vs.
ama birde esimle yemek, esimle eve alacagimiz biseyler var onun alisverisi, gibi planlarim var. birliktede yapacagim seyler var... turkiye cok kisitli sure zaten daha rahat gecirebiliriz. mesela yarin bizimkilerle yemek yapalim mi askim , aksam musaitmisin alisverise cikalim mi vs gibi baskilamadan sorarim.
burdaykende sadece kendim icin plan yapiyosam alisverise cikiyorumdur, kiz arkadasimla bulusuyorumdur onu haber veririm. ama onun disinda hep soruyorum haftasonu sunu yapalim mi buraya gidelimmi falan diye cunku hep birlikte oluyoruz haftasonlari mesela...
Ben senin yerine olsam, haftasonu en azından birgün illa dışarı çıkmak istiyorsam kendim için yaparım planı. Mesela AVM gezeceğim gibi. Eşime de o gün sabah kahvaltıda söylerim "bugün AVM gezmek istiyorum, benimle gelir misin?" diye. İlla beraber gideceğiz diye ne onu zorlarım, ne de kendim gitmeyerek evde sıkılırım.
selamm
esim gitti bugun ugurladim , 10 gun yok hadi hayirlisi guzel ayrildik insallah oyle gecer 10 gun
turkiyedeyken aynen oyle yapicam birlikte gidilecek yerlere gideriz onun disinda ayri takiliriz.
kafa olarak cok bolunuyorum, simdi dusundum yine. kayinvalidemlerde kalsam ayri kalmasam gitmesem ayri o kadar cabuk geciyoki sayili gun olunca insan stres oluyo. esiminde annemlere gelip gitmesine takiliyorum 2 gunde bir gelsin yemege kalsin 2-3 saat otursun , bende onlarda ayni sekilde.
yurtdisinda yasamanin zorlugu.... belki esimle benim ailelerimiz ayri sehirlerde olsalar bu kadar batmayacak, simdi tatil amacli gidiyoruz ben kendi ailemde o kendi ailesinde kaliyor , geriyor beni bu. yani bizde bi aileyiz neden ayri kaliyoruz gibi..
Senede 15 gün ayrı kalmakta ne var ki?
Benim babam astsubaydı, biz bayramlarda tatillerde geldiğimizde falan da annemle ben ve kardeşim ananemlerde kalırdık, babam babannemde kalırdı. Eğer eşim 15 gün ailemi görme fırsatı varken bir haftasını benim ailemde geçireceğiz dese asla kabul etmezdim. 350 gün beraberiz zaten, 15 gün ayrı kalınca aile bütünlüğünüz sarsılmaz, o kadar da dert yapma kendine.
ben esimde bizde kalir diye bekliyodum istemedi, yani ne olursa olsun ayri gezelim goruselim ama aksam birlikte kalalim istiyodum ama esim daha rahat dusunuyor ve damatla gelin ayni degil rahat etmiyorum diyor. ailem baya bi israr etmisti 1 gece kaldi sadece cokta ilgilendiler falan ama iste rahat etmiyor .
Rahat edip etmemek sorun değil ki, ne kadar rahat etsen de adam 350 gündür ailesini görmüyor ve bir o kadar da görmeyecek, neden senin ailenle geçirsin ki vaktini?
1 gece kalmış hatır için, arada yemeğe de geliyormuş, fazlasını istemek bencillik gibi geliyor bana. Ben annemi babamı onca zaman görmesem, karşı tarafta altın vereceklerini bilsem gidip orda kalmazdım.
o da ayni boyle dusunuyor . arada yine yemege gelir gorusuruz. ama evlendik artik benim ailem onunda ailesi, onunkiler ayni sekilde. oyle degil mi. avrupali degiliz ki biz, kulturumuz bu oyle degil mi? bende onlar da 1-2 gece kalicam onuda ben istiyorum hem esimle yapacaklarimizi yapariz o zaman hemde ailesini gormus olurum diye.
Aynı ülkede olsanız evet haklısın derim ama siz farklı ülkelerdesiniz. Gerçekten söyle, eşin sana 15 günün bir haftasını benim ailemin evinde geçireceğiz dese kabul eder misin?
su sartlarda kabul ederim: gun icerisinde ailemin yanina gidip gelicem (zaten 15 dk araba mesafesindeler) aksam yemekleri esimin ailesinde olabilir ok , geri kalan 1 haftada bizde kalicaz.
eger gezme cikma imkanim yoksa kabul etmem, ki zaten ben onlarda 1 hafta kalirsam oyle surekli disari cikamam cunku ailesi garip karsilar burasi otel mi restoran mi gibisinden. ondan ben onlarda kaldigim gunler orda vakit geciriyorum.
Ben istemezdim valla, kocaya doymuşum koca yıl. Ailemle geçireceğim her dakikayı kar diye düşünürdüm. Kendi annem babam varken eşim de olsa başkasının anne-babasının yanında niye kısıtlı zamanımın çoğunu geçireyim ki.
Bir yanda kocamın ailesi, bir yanda 1 yıldır görmediğim annem babam olsa gözüm onun ailesini görmez. Evli olmak bunu değiştirmez, "onun ailesi benim ailem, kendi annemi az görsem de olur kaynanamı göreyim" demem yani.o da ayni boyle dusunuyor . arada yine yemege gelir gorusuruz. ama evlendik artik benim ailem onunda ailesi, onunkiler ayni sekilde. oyle degil mi. avrupali degiliz ki biz, kulturumuz bu oyle degil mi? bende onlar da 1-2 gece kalicam onuda ben istiyorum hem esimle yapacaklarimizi yapariz o zaman hemde ailesini gormus olurum diye.
Bir yanda kocamın ailesi, bir yanda 1 yıldır görmediğim annem babam olsa gözüm onun ailesini görmez. Evli olmak bunu değiştirmez, "onun ailesi benim ailem, kendi annemi az görsem de olur kaynanamı göreyim" demem yani.
Kendi isteğiyle kalırsa kalır, yoksa ondan bunu talep etmek gerçekten düşüncesizlik ve fazla talepkarlık olur ki zaten siz de doğru davranıp böyle bir şey istememişsiniz.
xyzt-5544 naber ?
ben cok baydim eve geldim yalnizim tabiki, yemek yedim tv izliyorum, sanirim esimin 10 gunluk seyahatinden sonra tekrar gitmesi fazla geldi. ama bende cok gelismeler var anlatmak istiyorum:
bugun sabah yazdim gunaydin diye, 2 saat yazmadi hic bisey yapmadim kafama takmadimda dedim isi vardir sonra aradi beni telefonda konustuk gayet iyi konustuk yemege gidiyordu, sonrasinda gece saat 12 falan oldu ona gore ona ragmen sormadim gittin mi geldinmi falan diye kendisi aradi beni acamadim cunku toplantidaydim sonra 2 kez aradi bende seni 10 dk sonra arayabilirim yazdim cunku mesgulum, o da tamam askim ben yatayim cok uykum var sabah uyaninca kamerayla goruselim dedi, bende uzatmadim hic tamam dedim bitti olay, sonrasinda yine yazmis aska gelmis biseyler yazmis askim bitanem falan. biliyosun baska zaman olsa 10 dk beklemedin yani ne var falan diye bidibidi yapardim. yani bu gelismeleri paylasmak istedim
ama gel gorki eve geldim hakkaten baydim yalnizliktan, dusunuyorum acaba bizim hayatimiz boyle mi gececek. hep bi seyahat gezi biseyler... yani ayda 1 gidecek cok belli... nasil adapte olcam bilmiyorum. senede 1-2 olsa sorun degil. baksana 10 ar gunluk gidiyor cunku gittigi yerler hep cok uzak... geldigi zamanlarda da yorgun oluyo, evde dinlenmek istiyor, yani oyle gezmeye tozmaya falan pek vakti ve hali olmuyo.. 1 ay seyahat etmeyecek o zaman normale donuyoruz ..
haftaya istanbula gidiyoruz ama o da pek birlikte bi tatil gibi degil. yani ne bileyim evli olup bu kadar uzakliklar girmesi beni rahatsiz ediyor.. haksizmiyim sence ?
Valla tebrik ederim Peace, hem hareketlerinde hem düşüncelerinde gelişme var
İnsanların işleri farklı oluyor, sana daha önce de dedim vardiyalı olsaydı çok daha başka zorlukları olacaktı. Bence bu duruma kendini alıştır ve kabullen. Kendini oyalayacak bişeyler bul. Puzzle al mesela, ya da bolca kitap oku, bi diziye sar kendini. Onun yokluğunu kendin için avantaja çevir, diğer türlü bir yerde patlak verirsin yine
Aynen bende cok mutluyum
vardiyali da zor tabiki ama hergun gorusuyorsunuz ayri kalmiyorsunuz. sagligimiz yerinde isimiz gucumuz var tabiki bunada cok sukur. cok yalniz kaliyorum asiri is seyahati oluyor ama ne diyim ben cok yalniz kaliyorum cok ayri kaliyoruz isi birak diyememki.
film izliyorum, nette takiliyorum, kitap okuyorum, turkiye icin planlar yapiyorum.. zaman geciriyorum ama bu tek seferlik degil, burda kaldigimiz surece boyle olacak.
ilk 1-2 gun iyi geliyor valla kafami dinliyorum falan ama sonra cok fena bayiyorum.... sanki evli degiliz hala nisanliyiz (o zaman yurtdisindaydi ya ) boyle arada bir geliyor gidiyor falan gibi. abartiyorum biraz ama bu sefer 10 gun ustune bir 10 gun daha hakikaten zormus ya.
bu sefer nasi bidibidi yapmadim biraktim bana bravo kendimi tebrik ediyorum bu kadar daralmaya ragmen ses cikarmadim
Zamanla kabullenip daralmamayı da öğreneceksin. Elinden gelen bişey yok, eşinin de elinden gelen bişey yok. Sonuçta yurtdışında olmak sizin seçiminizdi, o yüzden bu tarz şeylere alışman ve katlanman lazım. ve mümkünse kendini yıpratmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?