keyfi yerindeyse nadir olarak yaptığı şeyler olur ama yapmadığı şeyleri inadından yapmıyor...sırf ben mukayese ediyorum söyleniyorum diye yapmadığını sinir olduğunu söylüyor ama şunu anlamıyor ki beni bu duruma kendisi düşürüyor...etki-tepki meselsi..bölece sürüp gidiyor üzülen yıpranan ağlayan hep ben oluyorum...dediğin gibi en başından bazı şeyleri başaramadım çünkü o zaman düğünden kalma meselerle uğraşıyorduk başka şeylerin kavgasını veriyorduk onları aştık şükür bu sefer de bunlar başladı...evlendiğimden beri şöyle hücrelerime kadar mutlu olduğum bi an sadece evlatlarımı kucağıma aldığım zamanlar sanırım.onun dışında hep içimde bişeylerin kırgınlığını yaşadım hep yapmacık mutluluklar yaşadım...ama artık gücüm kalmadı...bu aralar çok kötüyüm..
nihayet bakıcı alabildim yardımcı oluyor..inş zamanla daha iyi olur herşey...Canım çekinecek bişey yok. Kesinlikle bi kadın tutuyorsun. İş yemek temizlik yapsın. Her hafta düzenli gelsin. Kenfini yıpratma sakın. Bu kadar sorumluluk almak çok fazla. Erkenden çökersin, o da yanında genç kalır. Bu daha sinir bozucu.
Üstelik öğretmenmiş, çocuğun derslerine onun yardım etmesi lazım
Eşin reddederse yardımcıyı, o zaman sen yap de. Yardım etmesin yani direk o yapsın madem temizliği yemeği.
inş canım,,dua edelim tabiii ama elimizden geleni de yapalım bu odunları değiştirmek için...yoksa onların keyiflerini anlamalarını beklersek yaşlanıp gidecez işte...malesef konuşarak kendini paralayarak yada buraya yazarak inan hiç bişey düzelmiyor bende çok yazdım ama ben çok zor durumda olduğumda dua ettim ve bekarken evlenmek istediğimde dualarım kabul oldu ve evlendim 2,5 yıldır evliyim sorunlarım yeni yeni başladı eşim yardımcı olur ev işlerinde ama 1 iş yapar 10 söylenir ama yapıyor derim en azından bir birimize dua edelim Allah tan başka kimse yardım edemez bize
canım bu kadar üzülme ,bak benimde evliliğimde 7 sene bitti ve benimde 5 yaşında bir kızım var ve çalışıyorum ,benim kocamda eve benden önce gelir ve yan gelir yatar ,ben gelirim daha üstümü başımı çıkarmadan açımmmm diye bağırır.1 saat yemek yaparım koyarım yer içer kalkar ,gider yine tv başına ,ben onları yıkar toplarım ,odama gider üstümü başımı soyunurum ,bu sefer meyve hazırla ,çay koy ,tatlı bişeyler yap diye söylenir durur ,bu arada annem kızımı getirir ,açsa onu doyururum ,sonra çamaşır ütü ne varsa işim yada sil süpür yaparım ,bu hala yatar ,yattığı yerden istekleri bitmez ..erkeklerin mizacı bu ,ben alıştım ,yani evlilik bitirmeye sebep değil bence .
ama bunun yanında eşimle özel gün sorunumuz yoktur ,yani genelde yine programı ben yaparım ,bana bırakma der sen yap organizasyonu ben uyarım der ..arada gelir alır iş yerimden ,her gün telefonlaşırız filan ,yani ..
senin eşinin ilgi sorunu var ,eminim seni seviyor ama yılların getirdiği bir monotonluk var ,sizin bunu kırmanız gerekli bence ..
hım sen de çok yoruluyorsun canım yaa...işte ben de sinir oluyorum böyle olunca biz hem içerde hem dışarda maddi manevi sömürülüp duruyoruz. mesela ben artık uykumdan fedakarlık yapmak zorunda kalıyorum çünkü yetişemiyorum bi de yorgunluk eklenince stresli agresif olup çıkıyorum işyerinde ister istemez pasif kalıyorum çünkü enerjim yok aslında bu ben değilim her zaman çok başarılı olmuşumdur iş hayatımda...bir de gücüme gidiyor bu durum çok kendimi kullanılmış hissediyorum maddi manevii....
diğer meselelere gelince evet haklısın canım monotonluk var ama ondan ziyade bencillikte var evet ilk defa buraya yazıyorum eşim bencil bencil bencil...lafa sıra gelince ben çok değerliyim ben gibisi yok ben onun hayatının şansıyım hatta çok yoruluyorum kabul de ediyor ama bişeyler yapmayı yardım etmeyi göze alamıyor yada göz boyamalık yapıyor buda beni sinir ediyor...özel günleri de anca arkadan bin kere itelersem hatırlatırsam gözüne sokarsam anca hatırlıyor..ben üzülünce de beni hergün sevdiğini niye böle 1 günle sınırladığımı söylüyor...işte böyle..
Merhaba arkadaşlarım...herkese yorumları için tekrar çok teşekkür ederim...
Bu geçen süre içinde bebek için bakıcı buldum işe başladı...ev işlerinde de yardımcı oluyor derliyor topluyor toz alıyor falan ama ince detaylı temizliği gene ben yapıyorum aslında bu konuda tam beklentimi henüz karşılayamadı belki zamanla alışırsa daha iyi olucak ama çocuk bakımı konusunda içim rahat zaten uzaktan akraba oluyor güveniyorum aynı zamanda kayınvalde de arada kontrol ediyor bu nedenle aklım kalmıyor...
diğer problemlerde kısmen düzelme var ama hala tam istediğim gibi değil ara ara sinirlerim geriliyor gene...yüküm biraz hafifledi umarım daha iyi olur herşey...hala kırıldığım şeyler iyileşmedi kalbim hala kırık...esas bunları iyileştirmem gerekiyor ama bu çok ta kolay olmayacak...
geçmişte bi sürü yaşanmamışlıklar....hakettiğin değeri görememe duyguları....sürekli etrafında örneklerin olması ve burnunun ucuna sokarcasına kendi eksikliklerini görmen...eşin tam destek olamaması yada istenilen seviyede olmaması...hep haksız olmak...büyüklerin beklentileri ve hiçbirine yetememek bunları saldım açıkçası şuan sadece kendime derman olmaya çalışyorum...öle işte aslında yazılcak çookk şeyler varda işte çözüm olmuyor bazı şeyler için geç kaldığımı düşünüyorum...artık neyi düzeltebilirsem bazen çok yoruluyorum ruhen......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?