Valla ayni senin durum benim görümcede var, yazik kizin cani cikiyor resmen birde simdi ikinci cocugu olacak.
Ama kayinvalidem bastan beri eve arada bir gündelikci kadin al demisti, görümcemde öyle yapiyor, yani cam kapi silme vs o gün o kadinla beraber yapiyorlar bitiyor. Ayrica ev hanimi olmasina ragmen kocasindan habersiz bazi yemekleri, örnegin sarma sarmak gibi, kapicisinin hanima para karsiligi yaptiriyor. Esi bir iki senmi yapiyorsun bunlari demis, görümcemde sen üzümü ye bagini sorma diye gülmüs gecmis.
Herseyinde izni alinmaz kocadan, adamlar iyice kendini birsey saniyorlar. Parayi sen kazan ama nereye harcanacagini esin karar versin, oh ne ala dünya.
Ama hata gercekten kadinlarda, basta öyle alistiriyorlar.
Görümcemin cocugu yokken ben ona cok söyledim, her isi kendin yapma yarin birgün cocugun olur, yaslandikca yorulursun, birak bazi seylerde yardim etsin dedim. Yok o yapamazmis, o yapana kadar bu coktan bitirirmis, yok camasir at demiste herseyi karisik atmis adam becerememis, icine sinmiyormus kocasinin yaptigi temizlik bir yeri yapsa bir yeri birakiyormus vs. Ya birakda adam nasil isterse öyle yapsin, yapa yapa ögrenir.
Illede herkes senin gibi mi dizmesi gerek bulasigi makinaya mesela. Yok illede onunda bir teknigi varmis, kocasi hep yanlis koyuyormus, tencereyi yukari koyuyormus, öyle olurmuymus, kendisi yapiyormus. Eeee öyle öyle adam artik evin alisverisine dahil karismiyor.
Valla kiz eve bir yumurta, peynir aldiramadi iki hafta boyunca ben sahit oldum, tamam alirim diyor kocasi, sonra aksam eve geliyor eli bos, ne isin vardi bütün gün evdeydin gidip alsaydin diyor.
Görümcede ilk önce inada bindirdi, sonra yine gitmis almis, ne yapayim evde kahvaltilik kalmadi, sabah ise gidiyor o orda kahvaltisini yapiyor, biz ac kaliyoruz cocukla evde diyor.
Ama alisveris yaptiktan sonra bir güzel oturup evde kahvaltisini yapiyor adam. O adam hic degisirmi?
Görümceme dedim ozaman valla senin yerinde olsam alirdim bir iki birsey eve ve saklardim dedim. O gidince yerdim cocukla, geldigi zamanda hep buzdolabinin boslugunu görecek, mutlaka bir gün kafaya dank edecekti dedim. Ben yapamam diyor. Yapamazsan öyle her ise kosturup durursun. Yok adamin derdi cok yüksekte oturuyorlar alisverisi okadar merdiven yukari tasimak istemiyor.
Diyorum alisverisi yaptin madem arabada birak agir seyleri, aksam o isten gelirken alsin ciksin yukari diyorum, yok cok düzenli ev hanimiya, illada hemen onlar yerlesecek düzelecek, bozulmayan seyleri birak iste arabada dursun degilmi.
Yok ben anlamiyorum gercekten, lafim size degil, ama genelde bence türkiyedeki hanimlar cok fedakar. Biz esimle cay icerken bir ben kalkarim, bir o kalkar cay doldurur, milletin tuhafina gider.
Niye yani? Benim canim yokmu, ben aksama kadar calismadimmi?
Ayrica esimden asla sessizce hicbirsey beklemem. Ne istersem direk söylerim. Bana ev isinde yardim et diyince zaten adam birsey yapmaz.
"Ben simdi mutfagi toparlayim, sende evi güzelce süpür, sonra bilgisayara gecersin, cay istermisin demleyim?" diye sorarim. Sonuc olarak sakince bilgisayarda oturup cay icmesi ve benim onu rahat birakmam oldugu icin sevincle girisir ise.
Psikolojik olaylar bunlar.
Esinin hic bir sorunu yok, ondan hicbirsey degismiyor. Sen herseye yetisiyorsun, eminim ondanda hic degerin yok onun ailesinde.
Kac senelik gelinsin, daha dügün mevzularini bahane edip seni sindiriyorlar resmen. Hep laf bunlar. Seni perisan gördükce degerin kalmiyor onlarin gözünde. Calisip para getiren ve esinin her nazini ceken zavalli gelin oluyorsun.
Eltin bak cocuguda olsun cok rahat eder, kadin isi sökmüs, hemde ta bastan. Kayninda belki karakter olarak yatkindi, ama senin esinde aslinda kötü birisi degil, sadece egoist bir yapisi var.
Sen hamileyken sana kiyamamis, ama sen robot gibi her isi yaptigini görünce kendi keyfini düsünüyor sadece.
Al bir temizlikci eve, bundan sonrada yorgunsan birak kirli camasiri yikama, corabim kalmadi derse "Yorgundum atamadim camasirlari, kendine bir kac yeni corap al en iyisi de".
Biraz akli basina gelmesi icin, sende acimayacaksin. Kiysin parasina alsin, senden, senin dinlenmenden kiymetlimi.
Tecrübeye dayanarak söylüyorum evliligimin ilk seneleri paralardim kendimi ve benden kötüsü yoktu. Sonra ayni sana tavsiye ettiklerimi yaptim, kavgaysa kavga hic korkmadim ve hersey zamanla düzene girdi, simdi esime sor herzaman böyleydi, ben sanki gökten inmis bir melekle evlenmisim, öyle tarif eder kendini yani. Kim ne bilir benim cektigimi...