Merhaba arkadaşlarım...herkese yorumları için tekrar çok teşekkür ederim...
Bu geçen süre içinde bebek için bakıcı buldum işe başladı...ev işlerinde de yardımcı oluyor derliyor topluyor toz alıyor falan ama ince detaylı temizliği gene ben yapıyorum aslında bu konuda tam beklentimi henüz karşılayamadı belki zamanla alışırsa daha iyi olucak ama çocuk bakımı konusunda içim rahat zaten uzaktan akraba oluyor güveniyorum aynı zamanda kayınvalde de arada kontrol ediyor bu nedenle aklım kalmıyor...
diğer problemlerde kısmen düzelme var ama hala tam istediğim gibi değil ara ara sinirlerim geriliyor gene...yüküm biraz hafifledi umarım daha iyi olur herşey...hala kırıldığım şeyler iyileşmedi kalbim hala kırık...esas bunları iyileştirmem gerekiyor ama bu çok ta kolay olmayacak...
geçmişte bi sürü yaşanmamışlıklar....hakettiğin değeri görememe duyguları....sürekli etrafında örneklerin olması ve burnunun ucuna sokarcasına kendi eksikliklerini görmen...eşin tam destek olamaması yada istenilen seviyede olmaması...hep haksız olmak...büyüklerin beklentileri ve hiçbirine yetememek bunları saldım açıkçası şuan sadece kendime derman olmaya çalışyorum...öle işte aslında yazılcak çookk şeyler varda işte çözüm olmuyor bazı şeyler için geç kaldığımı düşünüyorum...artık neyi düzeltebilirsem bazen çok yoruluyorum ruhen......
Bence kadın mümkün olduğu kadar çocukla ilgili işleri yapmalı. Mesela çamaşırlarını takip etmeli.makinaya atma ,asma katlama ütüleme gibi.bir de gün içinde yiyeceği yemeklere özen göstermeli , çorbası , meyvesi, çocuklar için poğaça , kek , köfte.Bunları çocuk uyurken yapabildiği kadar yapar. Mutfağı temiz tutmak ve çocuğun beslenmesi ile ilgilenmek bunları ancak yetiştirir. Diğer temizliği beklersen herşey yarım olur çocuğuna yazık.
Haftada bir yarım gün başka bir kadın bulursun , bir odayı halı koltuk perde cam halleder diğer odaları siler süpürür toz alır 4 saate yapabildiği kadar 30 tl verirsin .Ayda 120 eder çok değil.
Bir de kurutma makinası alırsan. her gün bir makina çamaşır yıkarsın. beyazlar penyeler sıcak sıcak katlanınca ütülü gibi oluyor. Bu gün penye elbisemi kurutucudan çıkardım dolaba astım. Sabah çıkardığımda ütüye hiç gerek duymadan giydim. Bazı şeyler ütü istiyor. Onları da eminel kolaylıkla halledersin. Çamaşır ve ütü işin böylelikle birikmeden hallolur. Ben çok çok memnunum kurutma makinemden.
Haftalık temizliğin , çamaşırın , ve mutfağın düzenli olduğuna göre senin akşam gelince ilk işin yemeği koymak , pişerken çocuklarına sarılmak , gece yatmadan mutfağını temiz bırakmak.Belki lavabo ve banyona 15 dk ayırırsan tertemiz olur.
Giyimine bakımına da para ayır. Sarma ev böreği satan yerler oluyor, onları da parça parça buzdolabına atarsın. lazım oldukça kullanırsın. Köfte hazırlayıp buzluğa atmak ta çok iyi oluyor. mesela cumartesi kadın temizlik yaparken sen köfte hazırlarsın,börek yapıp dolaba atarsın.
Çocuklarınla parka gidersin.
Ben mesela çamaşır sıkıntımdan kurutma makinesiyle kurtuldum. 2 haftada bir yarım gün kadın geliyor temizliğe. Oğlum tam gün özel anaokuluna gidiyor.Buzluğumda tavuk ,köfte bezelye ,mantı , börek , kuru fasülye , haşlanmış nohut bulundurmaya çalışıyorum. İdare ediyorum. İki çocuğum olursa ne yaparım hiç bilemiyorum. O yüzden tahmin edebiliyorum sıkıntını.
O rahat kocanı da bankaya götür. Tüm faturaları , taksitleri maaş hesabından otomatik ödeme yaptır.Evin tüm giderini karşılasın. Sen de ev mi alacaksın ne yapmak istiyorsan kenara koy. Yo beyefendi kendi kafasına göre yaşayacaksa evliliği , eş ve baba olmanın sorumluluğunu tekrar tekrar gözden geçirsin. Emin ol kimse bizim gibi ezdirmiyor kendini. Zor bulur bir daha böyle rahatı. T