Evliliğim Can Çekişiyor Ailesi İle Bağlarımı Koparmalımıyım Çaresizim..

Evli degilim ama bunlar aklimin bir kosesinde olacak hep;-)

Hata sende hala bu evliliği devam ettirme nedenin ne?

Evli degilim ama bunlar aklimin bir kosesinde olacak hep;-)

ben de bunları burdan öğrendim

hayat deneyimim bu konuda az ama meslek gereği çokkkk aile içi ilişki duydum

ben mesafeli soğuğum

eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz 3-4 ayda bir giderim

eşim de çok aileci değil

git deyince bile zor gider işleri olunca bile yapmaz onları ben yapar o yapmış gibi sunarım

hatta derim kötü gelin oğlumuzu göndermiyor derler işini yaptırmıyor derler vs vs diye

bir yere gidilecek benim işim var siz gidin diyor yok sen git diyorla rdedim paraları yoktur parasını ben veririm de

buraya bakınca gelinler tek kuruş çıkmasın diye uğraşır ben de biizmki versin diye

denedim ama eşim gördükçe sustu görmemezlikten geldi gördü sustu gördü sustu ben kocama gösteremedim görmek işine gelmedi..

Eşin, "gitmek istemiyorsan gitme" demiş. Sen de gitmeyiver. Bu durumda o da senin ailenle görüşmeyecek ama. İkiniz de birbirinizin ailesiyle görüşmeyeceksiniz, çözüm bu.

Hata sende hala bu evliliği devam ettirme nedenin ne?
devam ettirme nedenim ne .. çünkü eşimle aramda hiç bir sorun yok kişisel olakrak ne saygı ne sevgi ne güvensizlik ne kıskançlık hiç bir sorun yok en cok da bu zoruma gidiyor ya ailesi yüzünden bu halde olmamz

Eşin, "gitmek istemiyorsan gitme" demiş. Sen de gitmeyiver. Bu durumda o da senin ailenle görüşmeyecek ama. İkiniz de birbirinizin ailesiyle görüşmeyeceksiniz, çözüm bu.
peki sizce bu çözüm iyi mi olacak kötü mü olacak.. belkide herşey iyiye gidecek belkide kötüye..
eşim demedi ayrıca ben dedim canm ilk.. sen gt nolursn beni sürükleme ne zaman istersen git dedim.. ondan snra bu cevabı verdi bana..

O kadar cok sey yazdım ki... yine de sildim...
Sabret ... duzelecegi varsa zaten duzelecek. Ama bekara kari bosamak kolay. Sen yuvani kurtarmaya bak. Bosver. Annenin de herseyden haberi olmasin boyle durumlarda aileler yanlis davranabiliyor.

O kadar cok sey yazdım ki... yine de sildim...
Sabret ... duzelecegi varsa zaten duzelecek. Ama bekara kari bosamak kolay. Sen yuvani kurtarmaya bak. Bosver. Annenin de herseyden haberi olmasin boyle durumlarda aileler yanlis davranabiliyor.
haklısınız aileme bir daha asla bir şey yansıtmayacgm yoksa iyicei işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.. eksik kalsın
benim şimdi tk düşündüğüm baglarmı koparsam mı yada böyle devam et se mi bilmiyorm
eşim yapılanları hiç görmeddi hep sustu .. görmezden geldi.. mesafe koydum yetinmedi az gidiyorsn dedi başımın etini yedi.. yedikçe yedi..
oraya giderken hep acı cektmm bunu gördüğü halde sürekli gitmek istedi..
muhabbeti sınırlı yaptım muhabbet etmiyorsun oldu adım..
ve şimdi elimde fırsat var ama hangisi seçeceğimi ben inanın bilemiyorum ya hep ya hiç gibi bir şey bu

Ben aileci bi adamla evliyim. Hatta görünüşte ayrı ama özünde birlikte yaşıyoruz ailesiyle.
Ve hatta aileci hale getiren benim.
Tabii bu durumdan zaman zaman sikayetci oldum ki 5 aylik evliyim. Cicim ayı görmedim.
Bütün gün ailesiyle oturup kalkip yiyip icip esin geldiginde tam basbasa kalma umudu icine girip hayallerine sirke sıkıldı mı hic.
Evde tüm muhabbetin bittigi,yokmussun gibi davranildigi,arkasını dönüp yattigi,butun gun hizmette kusur etmeyip 15 20 kisilik misafir gruplarini agirlayip bi de esinden neden oturuyorsun hani cay ?
Duydun mu...
Hep mesafeli adeta kendini hizmetci gibi hissedip de bi de gelinler mutfakta oturur diye toplum icinde rencide edildin mi?

Bu boyle gider gider de...
Simdiki durum ne biliyo musun ?
Gelinlerden konu acilinca , ben sana gelin getirmedim kizin oldu o senin !
Yakutunkizil ateşi bu evin hizmetcisi degil...
Bitanem , seni uzen bi durum oldugunda mesafeni koy affetme...
Askim istersen ayri eve cikabiliriz...
Dur sana yardim edeyim...
Ellerine saglik sevdigim , Allah senden razi olsun...
Hadi bugun yemek yapmakla ugrasma disarda yiyelim...
Sana yeni biseyler alalim mi bugun?...
Ben bilmem,yakutunkizilatesi bilir ona sor anne ...
Dahasi da var... yani anlayacagin , sabır guzelim.
Butun bu olanlardan kimsenin haberi yok ama.
Olsaydi gaza getirilmis ayrilmistim belki.
Anlayacagin sevmedigim bi tanidigin bi sözüne kulak verdim...
Her erkek öküzdür baglamasini bileceksin

Şanslısınız ne güzel

- annenle dertlesmeyi bırak
- onun ailesi ile görüşmemezlik yapma. Eşini sen yokken daha rahat doldururlar.
- haftalik sınır koy, haftada bir yada iki defa gibi, program yap
- güler yüzlü olmaya çalış "tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır"
- kin gutmek yerine Allaha havale etmeyi dene, senin verecegin ceza mi büyük olur Rabbimin mi?

evliliğin daha 6 aylık. Birçok kişi başında sorunlar yaşadı. ki normal. düşünsek kendi kanimizdan canimizdan olan ailelerimizle de ne tartışırdik. Başka aile ile hemen kaynasamayiz ki... Üstelik oğlunu kapmış sayılan gelinler olarak...

Bu iftiralar eziyetler muskalar yapılırken kocan görmedi mi bunları.

mümkün olduğunca doldur hayatını. eşinle de programlar yap. onlara ayıracağın zaman kısıtlı olsun. buradaki pek çok arkadaşın dediği gibi, sakın yalnız bırakma eşini. sen öyle yaptıkça onlar daha rahat doldururlar. emin ol benim de aynıları geçti başımdan. hala da sorunlar yaşıyorum. ama kendimize ait programımız var, o program dışında kalan kısıtlı zamanlarda görüşüyoruz. hatta bazen benim şu işim var diyerek, ben işime bakıyorum. emin ol ne yapsan yaranamazsın. ama en azından kendinden çok da ödün verme.

eşimizi seviyoruz mecbur ailesi ile görüşcez tavsiyem onlara çok odaklanma kimse için eşini kırma sonra üzülen sen olursun... annene herşeyi anlatma hem o üzülmesin hem sen dolma onun soyledikleriyle... bece mutlu olmaya ve herşeyi geride bırakmaya çalış eşin iyi biriyse tek kusuru buysa güzel düşün güzel hareket et... sana tavsiyem şu yaşadıklarımdan öğrendiğim bişi var" iyilik sende kalsın" sen iyi düşün iyi niyetli davran canım bak gör onlar düzelmesede eşin bunu görecek bence eşini karşına al ve bu niyetini anlat yuvanı dağıtma boşanınca herşey bitmiycek ...

Cahil aileyle evlenmeseydin. Nisanli kalmadin mi?

ben yanlış anlamışım. sanki sizi göndermiyor gibi algıladım da.

yani hoş olmaz tabi, özellikle çocuk falan olursa.

ama böyle yaşayan çok aile var, yeter ki kapılarını kapattıklarında huzurları olsun.

bence bu kadar üzerinize gelen insanlarla düğün-bayram haricinde görüşmeyin. eşiniz de sizin ailenizi düğünde-bayramda ziyaret etsin kafi.

Bazı kadinlar bir türlü kabullenemiyor kaynana kayınpeder görümce kavramlarını hatta bazıları çok bencilce davraniyo neden esiniz için fedakarlık yapmıyorsunuz evlenmeden önce düşünmeniz gerekirdi bunları tamam sürekli oraya gitmek istemesi normal değil ama daha evleneli 6 ay olmua o da yeni kopmuş ailesinden alismasi zaman alacak senin içinde geçerli bu sevmeyi denedin mi hiç onları ya da bırak sevmeyi bi çok kadın gibi sende sadece saygı gösterip üstüne düşeni yapıp evinde kapıyı kapatıp oturabilirdin. Ayrıca annene olanları anlatman yaptığın en büyük yanlışlar arasında eşinin yerine koy kendini senin ailen için aynı şeyleri söylese ya da gitmek istemiyorum dese kiii der artık kirilmazmisin. Bırak sana ne derlerse desinler he he diyip geç eşinde sende zamanla alisirdiniz 6 ay içinde sana ne yaptilar ki bu kadar yiprandin merak ettim

Bence sen yinede iyi olmaya çalışan zaten sen mutlu oldukça eşine ve KV ne batacaktir mutluluğun bi yanlışları olsa alttan alttan laf şok birden iyi ol anlatabildim mi bide sana iş yaptırmaya çalışırlarsa hasta ol yanı . mesela bugün bu işi yaptm şu gün şu işi yaptım hastayım duramiyom ağrıdan . felan işte zaten sen iyi olursan KV gelmeden bi sure sonra rahatsız olacaktır ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…