Yazdığın problemleri ortalama her Türk kadını yaşıyor biliyor musun?
İnanın üç aşağı beş yukarı herkes benzerlerini yaşamıştır, eşinle mutluysan aileleri bertaraf etmeyi öğrenmelisin. Eşin için "beni ailesi olarak görmedi" diyorsun ama bence sende yuvanı sahiplenememişsin. Çünkü en baştan beri ailen hep olumsuz yaklaşmış, sende ister istemez her olayda o olumsuzluk pskolojisine girmişsin gibi geldi bana.
Her zaman derim bir erkek ailesine karşı karısını hele de evliliğin ilk aylarında asla savunmaz, savunamaz çünkü. Onların böyle bir yeteneği yok,onlara bunu yapma hakkımızda yok, bizlerde hep kocamızdan bekleriz ki ezdirmesin bizi, annesine savunsun bacısına söylensin. Eh en nihayetinde ömrünü geçirdiği onu doğuran kadına bağırabilir mi üç beş senelik tanıdığı kadın için en basit ve düz ,kaba tabirle. Olmuyor.
Bizim ülkemizde geleneklerimizde böyle maalesef evlenince sülaleyle evlenmiş oluyoruz. Ah keşke sadece kocalarımızla evlenebilseydik. Düğünden itibaren başlıyor problemler çünkü. Herkesin parası cebinde kalsa da gençler sevdikleri için evlense, mecburiyetten yapılmasa hiç bir şey, ne gelinler ne kayınvalideler birbirlerinden bir şey bekleseler. Ne kayınbabalar oğullarına ev almak zorunda olsa, ne gelinler kvalidelerinin günlerinde tanımadığı ayşe teyzenin laf sokmaları eşliğinde çay dağıtmak zorunda kalmasa...
Karşılıklı bu işler. Ne gelinler düğün mekanlarından,altınlarından arabalarından vazgeçebiliyorlar. Ne de kayınaileler oğullarına gelinlerine tapulu mallarıymış gibi davranmaktan vazgeçiyorlar.
Demek istediğim sende bunların hepsini görerek bilerek isteyerek evlendin. Şuan bu tarz sorunlar için evliliğini bitirirsen kimseyle evlenemezsin çünkü Türkiye de ki evliliğin genel olarak doğası bu.
Savaş boyalarını sürünüp, taktik yaparak, kocanla mutlu yaşamayı öğrenmelisin.
Çeneni tutmayı, sabretmeyi öğrenmelisin.
Kayınvalidenlere gerektiğinde laf sokmayı, gerektiğinde güler yüz göstermeyi, gerektiğinde bir kek çırpıp götürmeyi , gerektiğinde de alttan alttan iş yürütmeyi bileceksin.
İlmin siyasetini bilmek gerek derler. Bir şeyi bilmek yetmez, politikalarını öğren.
Kocanı seviyorsan söylediklerime kulak as, sevmiyorsan boşan Türk olan kimseyle evlenme otur anacığının evinde piremsesler gibi.
-ay ne yazdım be şunu yeni evleneceklere nasihatlar başlığı olsa da oraya kopyalasam