Evliliğim Can Çekişiyor Ailesi İle Bağlarımı Koparmalımıyım Çaresizim..

senin gibi gelinleri barindirmasinlar yaa. tek bir sebeb bile sunmadin esinin ailesine karsi aldigin cepheden. ne bu arizaligin, nedir derdin yahu. sen kimsinde esinin annesine 'annen soyle boyle' diyebiliyorsun. esinde nasil bir erkek (adam demiyorum bak) ki soyletiyor sana bunlari.

Allah sizin gibi olmaktan, sizin gibi gelinlerin evimize gelin gelmesinden korusun bizleri. Amin.
Ne kadar ağır sözler böyle bunlar, çok şaşırdım.
Kınamayınız, başınıza gelebilir. Evet tamamen açıklasa anlayacağız konu sahibini ama gene de ne bileyim. Sizin yazılarınız da hele ki tanımadığınız anlamadığınız birine böyleyse sizinle kimse tersleşmesin.
Normalde kişisel yazışmaları sevmem ama bu kadar ağır mesaj da çok lüzumsuz geldi bana. Elbette aileye saygı duyulmalı, adı kayın diye hareket edilmemeli katılıyorum. Orası ayrı.

Bende çok zorluklar yaşadım hemen rahata ermedım. Kyınvalidemle aynı mahalledeyız. Hergun marketlerıının önunden geçiyorum :)) Ama çok çektirdi bana bunu eşimde gördü , Aileside .. O yuzden kımse bana gelıpte neden konuşmuyosun demıyor.
Ama şuda var ben yaşadığım hiçbirşeyi anneme anlatmadım sadece küs olduğumu bılır bana neler yaptıgını bılmez mesela üzülmesii isteemem çünkü..
keşke bende anlatmasaydm biliyormsnz annemn dediği tek kelime bana ayrıl yada senn eşin çok karatersiz birisi şu bu vs..

keşke bende anlatmasaydm biliyormsnz annemn dediği tek kelime bana ayrıl yada senn eşin çok karatersiz birisi şu bu vs..
Annemde bana zamanında ben herzaman yanındayım. Yapamayacagını anladıgın zaman gel dedi.
Ben ne yaptım ben kocamı sevıyorum. Savaşçam dedım. Eşimde onun için nekdar savaştığımı gördü ve şuan rahatım.
İnşallah sanada nasip eder.

Yazdığın problemleri ortalama her Türk kadını yaşıyor biliyor musun?
İnanın üç aşağı beş yukarı herkes benzerlerini yaşamıştır, eşinle mutluysan aileleri bertaraf etmeyi öğrenmelisin. Eşin için "beni ailesi olarak görmedi" diyorsun ama bence sende yuvanı sahiplenememişsin. Çünkü en baştan beri ailen hep olumsuz yaklaşmış, sende ister istemez her olayda o olumsuzluk pskolojisine girmişsin gibi geldi bana.

Her zaman derim bir erkek ailesine karşı karısını hele de evliliğin ilk aylarında asla savunmaz, savunamaz çünkü. Onların böyle bir yeteneği yok,onlara bunu yapma hakkımızda yok, bizlerde hep kocamızdan bekleriz ki ezdirmesin bizi, annesine savunsun bacısına söylensin. Eh en nihayetinde ömrünü geçirdiği onu doğuran kadına bağırabilir mi üç beş senelik tanıdığı kadın için en basit ve düz ,kaba tabirle. Olmuyor.

Bizim ülkemizde geleneklerimizde böyle maalesef evlenince sülaleyle evlenmiş oluyoruz. Ah keşke sadece kocalarımızla evlenebilseydik. Düğünden itibaren başlıyor problemler çünkü. Herkesin parası cebinde kalsa da gençler sevdikleri için evlense, mecburiyetten yapılmasa hiç bir şey, ne gelinler ne kayınvalideler birbirlerinden bir şey bekleseler. Ne kayınbabalar oğullarına ev almak zorunda olsa, ne gelinler kvalidelerinin günlerinde tanımadığı ayşe teyzenin laf sokmaları eşliğinde çay dağıtmak zorunda kalmasa...
Karşılıklı bu işler. Ne gelinler düğün mekanlarından,altınlarından arabalarından vazgeçebiliyorlar. Ne de kayınaileler oğullarına gelinlerine tapulu mallarıymış gibi davranmaktan vazgeçiyorlar.

Demek istediğim sende bunların hepsini görerek bilerek isteyerek evlendin. Şuan bu tarz sorunlar için evliliğini bitirirsen kimseyle evlenemezsin çünkü Türkiye de ki evliliğin genel olarak doğası bu.
Savaş boyalarını sürünüp, taktik yaparak, kocanla mutlu yaşamayı öğrenmelisin.
Çeneni tutmayı, sabretmeyi öğrenmelisin.
Kayınvalidenlere gerektiğinde laf sokmayı, gerektiğinde güler yüz göstermeyi, gerektiğinde bir kek çırpıp götürmeyi , gerektiğinde de alttan alttan iş yürütmeyi bileceksin.
İlmin siyasetini bilmek gerek derler. Bir şeyi bilmek yetmez, politikalarını öğren.

Kocanı seviyorsan söylediklerime kulak as, sevmiyorsan boşan Türk olan kimseyle evlenme otur anacığının evinde piremsesler gibi.

-ay ne yazdım be şunu yeni evleneceklere nasihatlar başlığı olsa da oraya kopyalasam :KK70::KK70::KK70:

görüşme, o da senin ailenle görüşmesin.

ama seni neden kendi ailene göndermiyor o kısmı anlamadım.
çok mu uzaktalar, yani gidince yatıya mı kalman gerekiyor?

Yazdığın problemleri ortalama her Türk kadını yaşıyor biliyor musun?
İnanın üç aşağı beş yukarı herkes benzerlerini yaşamıştır, eşinle mutluysan aileleri bertaraf etmeyi öğrenmelisin. Eşin için "beni ailesi olarak görmedi" diyorsun ama bence sende yuvanı sahiplenememişsin. Çünkü en baştan beri ailen hep olumsuz yaklaşmış, sende ister istemez her olayda o olumsuzluk pskolojisine girmişsin gibi geldi bana.

Her zaman derim bir erkek ailesine karşı karısını hele de evliliğin ilk aylarında asla savunmaz, savunamaz çünkü. Onların böyle bir yeteneği yok,onlara bunu yapma hakkımızda yok, bizlerde hep kocamızdan bekleriz ki ezdirmesin bizi, annesine savunsun bacısına söylensin. Eh en nihayetinde ömrünü geçirdiği onu doğuran kadına bağırabilir mi üç beş senelik tanıdığı kadın için en basit ve düz ,kaba tabirle. Olmuyor.

Bizim ülkemizde geleneklerimizde böyle maalesef evlenince sülaleyle evlenmiş oluyoruz. Ah keşke sadece kocalarımızla evlenebilseydik. Düğünden itibaren başlıyor problemler çünkü. Herkesin parası cebinde kalsa da gençler sevdikleri için evlense, mecburiyetten yapılmasa hiç bir şey, ne gelinler ne kayınvalideler birbirlerinden bir şey bekleseler. Ne kayınbabalar oğullarına ev almak zorunda olsa, ne gelinler kvalidelerinin günlerinde tanımadığı ayşe teyzenin laf sokmaları eşliğinde çay dağıtmak zorunda kalmasa...
Karşılıklı bu işler. Ne gelinler düğün mekanlarından,altınlarından arabalarından vazgeçebiliyorlar. Ne de kayınaileler oğullarına gelinlerine tapulu mallarıymış gibi davranmaktan vazgeçiyorlar.

Demek istediğim sende bunların hepsini görerek bilerek isteyerek evlendin. Şuan bu tarz sorunlar için evliliğini bitirirsen kimseyle evlenemezsin çünkü Türkiye de ki evliliğin genel olarak doğası bu.
Savaş boyalarını sürünüp, taktik yaparak, kocanla mutlu yaşamayı öğrenmelisin.
Çeneni tutmayı, sabretmeyi öğrenmelisin.
Kayınvalidenlere gerektiğinde laf sokmayı, gerektiğinde güler yüz göstermeyi, gerektiğinde bir kek çırpıp götürmeyi , gerektiğinde de alttan alttan iş yürütmeyi bileceksin.
İlmin siyasetini bilmek gerek derler. Bir şeyi bilmek yetmez, politikalarını öğren.

Kocanı seviyorsan söylediklerime kulak as, sevmiyorsan boşan Türk olan kimseyle evlenme otur anacığının evinde piremsesler gibi.

-ay ne yazdım be şunu yeni evleneceklere nasihatlar başlığı olsa da oraya kopyalasam :KK70::KK70::KK70:

şu söylediklerinizde düşündümde çok haklısınz aslda becermeyi yürütmeyi bileceksin bazı şeyleri bazen görmezden geleceksn bazen sabredeceksin bazen oluruna bırakacaksn bazende güleceksino lacak bitecek
ben bunları yapamadğım için belkide böyle oldu ama artık yapacağım durum onu gösteriyor..
şu yorumunuz bir damla olsun içime su serpti çok tşk ederim yazdınız için

görüşme, o da senin ailenle görüşmesin.

ama seni neden kendi ailene göndermiyor o kısmı anlamadım.
çok mu uzaktalar, yani gidince yatıya mı kalman gerekiyor?
hayır cok yakındalar.. beni aileme gönderiyor öyle bir proplememiz olmadı şimdie kadar yatıyada kalmam gerekmiyor ben demek istedim ki
ben bağları koparırsam oda kopracak işte o zaman zor mu olr herşey.. bunun kararını vermeedim kendi içimde

Eşine net ol her gün gidilmez

Bu olaylar olduğunda ne yaptın ver cevabı hırlayan geline kimse bunları söylemez sürat aşıp oturacağına derdini net söyle

Muska'ya eşin ne dedi

Olayları anında ona göster arkalarından dersen sen abartmış olursun eşinin gözünde

Pazarlık yap önce haftada bir sonra daha azalsın ziyaretler
eşim muska olayına bir şey demedi ablasını kınadı sadece ben konuşmuyorum ablası ile
oda bir şey diyemiyor çünkü haklıyım.. ama o konuşuyor onunda konuşmasına bir şey diyemem zaten buna hakkım yok
cogu kez sustum inanın cogu kez derdimi söylemeye calştm ama eşim beni anlamadı.. mesafemi koydum
haftada bir gitmeye indirdim gtmeleri..
ama eşime yetmedi yetmiyor hep sızlandı ve sızlanmaya devam ediyor..

Keşke eşine ailesini sevmediğini soylemeseydin de onlar cagirdiginda bahaneler uretip gitmeseydin. Su durumda ya bağları koparip gorusmeyeceksin yada daha seyrek gidip gelmek konusunda direteceksin.
keşke.. ama olan oldu biten bitti ne yazkkki kendiminde bir çok hatası var
seyrek gidip geliyorum su an seyrk dediysem oda 7 günde 10 günde bir ve bu eşime yetmiyormuş biliyormsnz

tabiki sevinmeyecek ama işte annenizde "kayınvalide" nihayetinde sizin eşinizin annesine karşı hisleriniz ne ise annenizin eşinize karşı hisleri de öyle, arayı bulmak ve sorunları ortadan kaldırmak sizin tavrınıza bağlı.
Eşinizin ailesi ile olan görüşmeleri minimuma indirip annenize eşiniz ile ilgili sorunları anlatmayı bıraktığınız anda ve tabii zamanla herkes olması gerektiği gibi davranmaya alışacaktır.
ama siz siz olun ne olursa olsun 3. şahısları eşiniz ile aranıza almayın (3. şahıstan kastım siz ve eşiniz dışında ki herkes, sizin aileniz eşinizin ailesi ve diğerleri.)
haklsınız 3. kişiler araya girdimi evlilikler cok ama cok yıpranıyor hatta darma duman oluyor herşey..
zaten artık kararım kesin..
anneme kesinkle hiç birşeyimi anlatmayacağım bahsetmeyeceğim..
yalnız eşimin aile konusunda halen ne yapacağımı bilmiyorum :(

Eşiniz size gayet makul bir çözüm sunmuş," ben giderim sen gelmek zorunda değilsin" demiş daha ne desin. Ama bence sizde bir adım atmalısınız, onlarla oturup sohbet edemiyorsanız onlarla geçirdiğiniz vakitte (ben öyle yapıyorum) çay demleme, servis yapma, çay tazeleme işlerini üstlenin böylece daha az muhabbet edersiniz ve hörmette kusur etmeyen gelin olarak kıymetiniz olur.
Ailenize karşı da herşeyi açıklamakla sizde farkındasınız ki hata etmişsiniz. annenizin olaylara objektif bakamayacağını bilmeyildiniz. tabikii eşinizi haksız bulacak ama sizde şunu yapmayın bir erkeğe annesini asla kötülemeyin, annesi o anne. size böyle bir tavır takınılsa sizde haliyle annenizi kıymetlendirirsiniz.
İlişkileri koparıp atmaktansan ara vermek daha iyi olacaktır, eşiniz ya gidilecek ya ilişki kesilecek diyor ama haftanın bir akşama siz "hadi annenlere gidelim" deseniz inanın ayakları yere değemeden gidecektir, sizde aradabir giderek ve mümkün olduğunca surat asmayarak tüm sorunları ortadan kaldıra bilirsiniz. KADIN İSTERSE YAPAR :KK66:
ben birde sizin dediğiniz gibi yaptm.. az muhabbet ettim haftada bir gün gitmeye calştm ama bu eşime yetmiyormus
bu seferde bana dediği sen ailemle muhabbet etmiyorsun ve cok az gidiyorsn oldu

eşim muska olayına bir şey demedi ablasını kınadı sadece ben konuşmuyorum ablası ile
oda bir şey diyemiyor çünkü haklıyım.. ama o konuşuyor onunda konuşmasına bir şey diyemem zaten buna hakkım yok
cogu kez sustum inanın cogu kez derdimi söylemeye calştm ama eşim beni anlamadı.. mesafemi koydum
haftada bir gitmeye indirdim gtmeleri..
ama eşime yetmedi yetmiyor hep sızlandı ve sızlanmaya devam ediyor..

eşine söylemeyeceksin

bir şeye kızdın mı kim yaptı ise ona söyleyeceksin eşin de orada ise daha iyi

eşin yoksa da kv sana garip iş mi söylüyor

ben yapmam diyeceksin sen yapamıyorsan d apara ver yaptır birine diyeceksin vs vs

ben kendi annemin evinde iş yapmam kv ninkinde mi yapacağım dyeceksin

durumuna hangisi uygunsa

bunu eşinin yanında olağan b,r şeymiş gibi deyip devam edeceksin günlük yaşantıya
kavga tonunda olmayabilir işlk seferde tekrarlanırsa ton da ağır olur

bu arada 10 yıllık gelinim kv nin evinde şunu alıp şuraya koymam

çay vs doldururum

çoğu zaman onu bile kv yapar ya da kzıları varsa onlara söyler ki onlar da benden büyük ama evin insanı onlar ben misafirim

mesafemiz bu, yabancı birisi varsa ya da kv evde yoksa evin insanı olabilirim ama kv evde ise ben onun evinde misafirim

evinde iki kere bulaşık yıkadım

görümcemin istermesi ve sözünde zira bulaşık işi acildi su vs içildi bardak bitti vs vs onu da kimse söylemedi kendim yıkadım

onun dışında iş beklemez en fazla biz gidince güzlece kendi bildiği gibi toplar ama ben annemde de aynıyım çayımı doldurur elime verir

bir de siz çalışıyor musunuz

haftada bir 10 günde bir gidip de eşiniz yetinmiyor

o sıklıkta bir yere gidecek zaman nasıl olacak ki

işten gel yemek ye zaten gece yarısı ldu

haftada bir gün ikiniz çıkın haftada bir gn de aile günü olsun atıyorum perşembe

bir hafta senin bir hafta onun annesi yemek de pişirsin yiyin için gelin

çalışmıyorsanız da iş bulun kurs bulun boş zaten izlenimi olmasın

eşine söylemeyeceksin

bir şeye kızdın mı kim yaptı ise ona söyleyeceksin eşin de orada ise daha iyi

eşin yoksa da kv sana garip iş mi söylüyor

ben yapmam diyeceksin sen yapamıyorsan d apara ver yaptır birine diyeceksin vs vs

ben kendi annemin evinde iş yapmam kv ninkinde mi yapacağım dyeceksin

durumuna hangisi uygunsa

bunu eşinin yanında olağan b,r şeymiş gibi deyip devam edeceksin günlük yaşantıya
kavga tonunda olmayabilir işlk seferde tekrarlanırsa ton da ağır olur

bu arada 10 yıllık gelinim kv nin evinde şunu alıp şuraya koymam

çay vs doldururum

çoğu zaman onu bile kv yapar ya da kzıları varsa onlara söyler ki onlar da benden büyük ama evin insanı onlar ben misafirim

mesafemiz bu, yabancı birisi varsa ya da kv evde yoksa evin insanı olabilirim ama kv evde ise ben onun evinde misafirim

evinde iki kere bulaşık yıkadım

görümcemin istermesi ve sözünde zira bulaşık işi acildi su vs içildi bardak bitti vs vs onu da kimse söylemedi kendim yıkadım

onun dışında iş beklemez en fazla biz gidince güzlece kendi bildiği gibi toplar ama ben annemde de aynıyım çayımı doldurur elime verir
ne güzel oysa ben her gittimde hizmetçi gibi kullanılıuorum biliyormsnz eşimde buna göz yumuyor :(

bir de siz çalışıyor musunuz

haftada bir 10 günde bir gidip de eşiniz yetinmiyor

o sıklıkta bir yere gidecek zaman nasıl olacak ki

işten gel yemek ye zaten gece yarısı ldu

haftada bir gün ikiniz çıkın haftada bir gn de aile günü olsun atıyorum perşembe

bir hafta senin bir hafta onun annesi yemek de pişirsin yiyin için gelin

çalışmıyorsanız da iş bulun kurs bulun boş zaten izlenimi olmasın
çalışmıyorum evdeym su anda iş bakıyorum sizin dediğiniz gibi yaptım ama dedim ya eşime yetmedi hep sızlandı bu beni daha cok çileden çıkardı.. her zaman gtmek istedi 2 güne 3 güne bir gitmek istedi cok içli dışlı olmak istedi sürekli ailesigil gelsin istedi durum böyle oluncada bende artık son nolktaya getirdi istemedimi bildikçe cok üzerime geldi

ne güzel oysa ben her gittimde hizmetçi gibi kullanılıuorum biliyormsnz eşimde buna göz yumuyor :KK43:

ama bunu engeleyecek olan eşin değil ki

benim eşim de yapsam birşey demez

kimse evde iş yapan geline yapma demez

ben yapmadım geçtim oturdum

genelde iş çıkışı geç vakitte gittik zaten yorgunluğumuz dıştan da görülüyor

ben çay koyayım desem eşim otur der mi tabii ki demez ama ben kalkmıyorsam anne çay yapalım mı der annesi de kalkar yapar onun evinde bana çay yap demez mesela evde der ama

Yani evliliğinizde 3. ve 4. kişiler okadar çok ki hemen onlardan çekilip sıyrılın. Şöyle bir karar alın; mesela ikinizin ailesinede ayda bir gidin. Bakalım ilişkiniz Nasıl değişecek

keşke.. ama olan oldu biten bitti ne yazkkki kendiminde bir çok hatası var
seyrek gidip geliyorum su an seyrk dediysem oda 7 günde 10 günde bir ve bu eşime yetmiyormuş biliyormsnz
Yetmek zorunda ama. Calisiyor musun? Bir işe girersen biraz rahatlarsin. Yorgunum deyip işin icinden cikarsin;-)

çalışmıyorum evdeym su anda iş bakıyorum sizin dediğiniz gibi yaptım ama dedim ya eşime yetmedi hep sızlandı bu beni daha cok çileden çıkardı.. her zaman gtmek istedi 2 güne 3 güne bir gitmek istedi cok içli dışlı olmak istedi sürekli ailesigil gelsin istedi durum böyle oluncada bende artık son nolktaya getirdi istemedimi bildikçe cok üzerime geldi

ama işte onu meşgul edeceksin

o 3 gün mü 5 gün mü nasıl geçti bilemeyecek

yeni evlilik bu zaten

adam kendin yalnız hissediyor

o evdeki ortama alışkın kendini orada rahat ifade ediyor

sizi bilmem ama kızların çoğu da ay ben sıkılıyorum deyip annelerinde çok zaman geçiriyor ama onlar gündüz gittiği için adamlar çok sıkılmıyor

yani evliliğin başında bu sıkıntı var

çözüm etkinlik yaramaz çocuğa gel onu yapalım gel bubnu yapalım deyip oyalarsın ya erkekleri de öyle alıştıracaksın

atıyorum Salı kv ye gittin çarşamba normal bir gün perşembeye bir etkinlik bu pazraa gitmek de olur tv de film de

yani özel para harcamaya vs de gerek yyok

internetten bak akşam hangi filmler var

tarzına uygun bir taneyi oku öğren

eşini ara aşkımmmm ne zasmandır izlemek istediğim şöyle şöyle bir film vardı

bu akşam şu kanalda oynuyormuşşş yaşasın

film izlerken özel bir şey ister misin

kek yapayım mı kuruyemiş mısır bir şey istersen evde ... var sen başka istersen al da gel

akşam planı hazır

böyle böyle her geceye etkinlik

adamın kankalarını size davet et

bekar olsalar da

annesinin hoşgörmeyeceği akşam etkinliği yap ki insanın kendi evi gibisi yok hissi oluşsunnn

Ay kusura bakmada ne kadar uzatmissin ve buyutmussun yaa. Git 1 saat tahammul ediver surat yapma ne var. Sen adim at,sen guleryuzlu ol ki haksizlik oldugu zaman esinde yaninda durabilsin.
Simdi hem gitmiyosun gittiginde adamin anasina babasina surat yapiyosun daha dunku kadin kucukcuk kiz benim evimde bana surat yapıyo (yanlis anlamada oyle dusunurler diye dedim) bide uzatmissinda uzatmissin okumadim bile tam.
Azcik taktik yap huylarina git kocanda gorsun huylarina gittigini,birak hata yapan onlar olsun kocanda gorur gercegi yakında

Back