• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim Can Çekişiyor Ailesi İle Bağlarımı Koparmalımıyım Çaresizim..

Canım daha sizin cici aylarınız bunlar şimdiden senin ailen benim ailem dediyseniz zor işiniz ...bende kv gorumceyle çok problem yaşadım en sonunda dayanamadım herkesi bir yere topladım herkesin birbirine olan problemini söylesin dedim herkes eteğindeki taşları dökecek dedim ...veee herkes döktük tabi içini. Kavgalarda oldu tabi ama sonu iyi bitti herkes birbirinden özür diledi konu kapandı .şimdi herkes temiz bir sayfa açtı anlayacağın .bizim iyi bitti sizin nasıl biter bilmem ama sana tavsiyem gorumcelere çokta önseme ne dediğini takma .önemli olan kaynanan ve kayinbaban onlarla aranız iyi olsun derim beennn

Bende 2 yıllık evliyim anlıyorum az çok seni ama böyle yürümez yani yazık birbirinizi en güzel geçmesi gereken aylarinizda ne kadarda yiprqtmissiniz tamam kayinvalidelerde az değil çok acımasız olanlar var ama bosveerrr evin ayrı yolun sapa he de gec

bende senin gibi hiç gitmek görmek seslerini duymak konuşmak selmalarını bile almak istemiyordum ayda bir gitsem hergidişimizde kavgayla donuyorduk, her lafları batıyordu saf görümcemde arkamdan konuştugu herlafı bana söylüyordu daha çok kinleniyordum, ama artık hiççççççç sallamıyorum ne konuşursa konuşşsun gerektiği kadar cvp veriyorum ve geldikten sonra hiç kavga etmez oldum ,

seninde dediğin gibi annesi için kötü konuştukca hergun tlflaşıyordu banada düşmanı gibi bakıyordu ki kocam çok güler yüzlü bir insandır,
şimdi 3 haftada bir zor arıyor gidecegimiz zaman arıyor evdeyseniz gelecez diye ,

kv gözünde şu an benden iyi gelin yok bu arada beni anladı çözdü ama artık iş işten geçti , hak ettikleri kadar deger ver gerisi boş ver,

herşeyide annene anlatma benimkide hiç beni sakinleştirmez üstüne ateş atar yani.

yani anlayacagın evlilik gereksiz bir müessese

Çok zor bir durum, Allah kolaylık versin herşeyden önce
Ama sen gitmezsen eşin her seferinde dolu gelir, doldururlar, eve geç gelir ve daha bir sürü şey
bir karar alınır bir yere gidilir , haberin olmaz.
Bence kendini soyutlama
Neden Sen pes eden olasın ki? Bırak onlar düşünsün
İkli oyna gerekirse , sırf eşin için sebepsizce yüzünü asma, gülme de ama duruşunu bozma,
Onlar çıldırsın, lafın altında kalma
Yuvanı sırf bunlar için bozma.
İstersen yapabilirsin. 3 maymunu oyna.
İnşallah atlatırsın

eşin anlayışsız bence neden zorluyor ki seni eşin her hafta mı gitmek istiyor

bu çözümü eşim değil ben ona sndum oda kabul etti aslında bir bakıma cok denedim ama elde kalan sıfır
heleki annem arada bırakmasndan her defasında beni doldurmasndan cok yoruldum annemle bile konuşmak istemiyorm bilyormsnz ben ayrılsam sanrm cok sevinecek

Annenizle de eşinizin ailesiyle de aranıza mesafe koyun.

Ne annenize herşeyi anlatın, ne de kayınvalidenize sürekli gidin. Bayram'dan bayrama.
Annenize de aynı şekilde. Anadır ikisi de tamam ama evliliğin içinde o kadar aktif rol almaya hakları yok.
Bu rolleri onlara sizler veriyorsunuz, kadınlar annelerine anlatıyor eşiyle sorunlarını, erkeklerde öyle.
Birbirinizle çözmeniz gereken sorunları annelerinizle halletmeye çalışmanın sonuçları bunlar.

Neden anneniz size birşey söylediğinde arada kalıyorsunuz? Annenizi kırın üzün demiyorum, net olun, eşinizi seviyorsanız evliliğinize sahip çıkın, ne kayınvalidenizin ne annenizin müdahil olmasına izin vermeyin.
Eşinize de net olun, seni seviyorum ama ne kendi annemin ne de senin annenin bu evliliğe karışmasını istemiyorum, benimle misin değil misin deyin.

Eşiniz anneme gelirsen annene giderim derse de tamam deyin, bunda tereddüt edecek birşey yok, annenize eşiniz için bahane üretmenize de gerek yok, ben onun ailesine gitmiyorum, o da benim aileme gelmeyecek deyin olsun bitsin.

Daha 6 aylık evliyken arada kalmaya başlar her iki aileye de mesafe koymaz, evliliğinizle ilgili çizgilerinizi, sınırlarınızı çizmezseniz onlar daha fazlasını isterler, evliliğinizin ipleri kayınvalide ve annenizin elinde olur.

Bu konuları açan kadınlara birkaç sorum var öncelikle!!!

1- Mükemmel bir kadın olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
2-Yeni gelin olmuşsunuz, bir aileye girmişsiniz. Ailesine girdiğin insanlarda seni yabancı görüyor, daha yeni yeni tanıyacaklar. Kocanın yardımlarına koşması, onlarla ilgilenmesi neden bu kadar zoruna gidiyor? (Onlarla ilgilenip seni unutuyorsa, bu noktada üzgün olabilirsin ama onlar kocanın annesi, babası, onları silemez, unutamaz, yokmuş gibi davranamaz)
3-Siz evlenince kocayı satın aldınız mı sanıyorsunuz? O BİR BİREY! Sen yokken ailesi yanındaydı, sen kocanı bıraktığında da ailesi yanında olacak, bu kadar inatlaşma, hoşgörülü ol! Huzurunu kaybetme! Negatif Olma!

Sonuç olarak; biraz sabır, hoşgörü, güleryüz... İnan, tüm herkesin senden istediği bence bu. Zannımcı çalışmıyorsun, çalışmalısın. Yoksa tüm gün kafanda KURAR DA KURARSIN BU SENERYOLARI.

Ya Allah aşkına daha 6 aylık evlisiniz ailesine alışmamış olabilirsiniz de bu kadar düşman gibi görüyorum gitme istemiyorum bıktım ayda yılda bir gitmek istiyorum diyecek ne yaptılar ki size eşinizi de arada bırakıyorsunuz biraz alttan alıp kendinizi sevdirmek niye zor ee sürekli onlara gitmek istemeyen, suratı asık bunu belli eden birine onlar nasıl sıcak davranabilirler ki benimde kaynanam var çok şeyler yaşadım ama eşim araya girdi ne laflar sözler ayırmaya çalışmalar ama saygıda kusur etmedim bakın siz eşinizin kendi ailenize gitmek istememesini sorun yapıyorsunuz, ben gitmezsen eşimde aileme gitmeyecek diyorsunuz ki gitmez tabii ki o zaman niye siz aynı şekilde davranıyorsunuz evlenince aile ile de evleniyorsunuz biraz huylarına gidin Güleryüz gösterin daha evlilik çok yeni bu gidişle bu iş biter öbür eşinizi de çöpsüz üzüm bulur rahat edersiniz artık çünkü elle tutulur bir şey yok. Ama şimdiki gençler hiç zora gelemiyorlar nedense sana iş buyuran yok şunu bunu yap diyen yok gidip oturup geliyorsun

- annenle dertlesmeyi bırak
- onun ailesi ile görüşmemezlik yapma. Eşini sen yokken daha rahat doldururlar.
- haftalik sınır koy, haftada bir yada iki defa gibi, program yap
- güler yüzlü olmaya çalış "tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır"
- kin gutmek yerine Allaha havale etmeyi dene, senin verecegin ceza mi büyük olur Rabbimin mi?

evliliğin daha 6 aylık. Birçok kişi başında sorunlar yaşadı. ki normal. düşünsek kendi kanimizdan canimizdan olan ailelerimizle de ne tartışırdik. Başka aile ile hemen kaynasamayiz ki... Üstelik oğlunu kapmış sayılan gelinler olarak...
çok haklsınız uzun uzun düşündümde eşimin ailesi ile bağları koparmam bana yakışmayacak belkide o zaman herşey kötü olacak en güzeli alllaha havale edip mesafemi özenle korumam

mümkün olduğunca doldur hayatını. eşinle de programlar yap. onlara ayıracağın zaman kısıtlı olsun. buradaki pek çok arkadaşın dediği gibi, sakın yalnız bırakma eşini. sen öyle yaptıkça onlar daha rahat doldururlar. emin ol benim de aynıları geçti başımdan. hala da sorunlar yaşıyorum. ama kendimize ait programımız var, o program dışında kalan kısıtlı zamanlarda görüşüyoruz. hatta bazen benim şu işim var diyerek, ben işime bakıyorum. emin ol ne yapsan yaranamazsın. ama en azından kendinden çok da ödün verme.
ben zaten ödün vermiyorum su anda inanın mesafe koydm ama eşim mesafemin farkında ve bu duruma bile bıdı bıdı yapıyor.. yetmiyor ona hiç bir şey..

Bence sen yinede iyi olmaya çalışan zaten sen mutlu oldukça eşine ve KV ne batacaktir mutluluğun bi yanlışları olsa alttan alttan laf şok birden iyi ol anlatabildim mi bide sana iş yaptırmaya çalışırlarsa hasta ol yanı . mesela bugün bu işi yaptm şu gün şu işi yaptım hastayım duramiyom ağrıdan . felan işte zaten sen iyi olursan KV gelmeden bi sure sonra rahatsız olacaktır .. :KK55::KK59:
ben sizin yaptığınız yolu da denedim bu seferde bana sen hiç bir iş güç bilmiyorsun nasıl gelinsin annen seni hiç eyitememiş yetiştirememiş ayıp diolar bilyomsnz

Ya Allah aşkına daha 6 aylık evlisiniz ailesine alışmamış olabilirsiniz de bu kadar düşman gibi görüyorum gitme istemiyorum bıktım ayda yılda bir gitmek istiyorum diyecek ne yaptılar ki size eşinizi de arada bırakıyorsunuz biraz alttan alıp kendinizi sevdirmek niye zor ee sürekli onlara gitmek istemeyen, suratı asık bunu belli eden birine onlar nasıl sıcak davranabilirler ki benimde kaynanam var çok şeyler yaşadım ama eşim araya girdi ne laflar sözler ayırmaya çalışmalar ama saygıda kusur etmedim bakın siz eşinizin kendi ailenize gitmek istememesini sorun yapıyorsunuz, ben gitmezsen eşimde aileme gitmeyecek diyorsunuz ki gitmez tabii ki o zaman niye siz aynı şekilde davranıyorsunuz evlenince aile ile de evleniyorsunuz biraz huylarına gidin Güleryüz gösterin daha evlilik çok yeni bu gidişle bu iş biter öbür eşinizi de çöpsüz üzüm bulur rahat edersiniz artık çünkü elle tutulur bir şey yok. Ama şimdiki gençler hiç zora gelemiyorlar nedense sana iş buyuran yok şunu bunu yap diyen yok gidip oturup geliyorsun
ben hep güler yüz gösterdim bilyormsnz saygıda kusur etmedim..
anne die peşinde koştum ne istiolarsa yapmaya çalıştım hep alttan aldım ama onlar ne yaptılar ben iyi oldukça kullandılar hor gördüler ezdiler ezdiler ezdiler.. eşim ise nankörlük edip benim iyiliğimi görmedi..

Canım daha sizin cici aylarınız bunlar şimdiden senin ailen benim ailem dediyseniz zor işiniz ...bende kv gorumceyle çok problem yaşadım en sonunda dayanamadım herkesi bir yere topladım herkesin birbirine olan problemini söylesin dedim herkes eteğindeki taşları dökecek dedim ...veee herkes döktük tabi içini. Kavgalarda oldu tabi ama sonu iyi bitti herkes birbirinden özür diledi konu kapandı .şimdi herkes temiz bir sayfa açtı anlayacağın .bizim iyi bitti sizin nasıl biter bilmem ama sana tavsiyem gorumcelere çokta önseme ne dediğini takma .önemli olan kaynanan ve kayinbaban onlarla aranız iyi olsun derim beennn
ben zaten onları hiç ama hiç takmıyorum canm kesinlikle takmıyorum umrumda değiller ben arayı iyi tutukça ben vay annecim babacım dedikçe bir dediklerini iki etmedikçe onlar benim tepeme çıktılar bilyomsnz ezdiler laf soktular dslga geçtiler ben yinede bir saygısızlk etmedim hiç mi allah tan korkmadılar ben anlamıyorum

Annenizle de eşinizin ailesiyle de aranıza mesafe koyun.

Ne annenize herşeyi anlatın, ne de kayınvalidenize sürekli gidin. Bayram'dan bayrama.
Annenize de aynı şekilde. Anadır ikisi de tamam ama evliliğin içinde o kadar aktif rol almaya hakları yok.
Bu rolleri onlara sizler veriyorsunuz, kadınlar annelerine anlatıyor eşiyle sorunlarını, erkeklerde öyle.
Birbirinizle çözmeniz gereken sorunları annelerinizle halletmeye çalışmanın sonuçları bunlar.

Neden anneniz size birşey söylediğinde arada kalıyorsunuz? Annenizi kırın üzün demiyorum, net olun, eşinizi seviyorsanız evliliğinize sahip çıkın, ne kayınvalidenizin ne annenizin müdahil olmasına izin vermeyin.
Eşinize de net olun, seni seviyorum ama ne kendi annemin ne de senin annenin bu evliliğe karışmasını istemiyorum, benimle misin değil misin deyin.

Eşiniz anneme gelirsen annene giderim derse de tamam deyin, bunda tereddüt edecek birşey yok, annenize eşiniz için bahane üretmenize de gerek yok, ben onun ailesine gitmiyorum, o da benim aileme gelmeyecek deyin olsun bitsin.

Daha 6 aylık evliyken arada kalmaya başlar her iki aileye de mesafe koymaz, evliliğinizle ilgili çizgilerinizi, sınırlarınızı çizmezseniz onlar daha fazlasını isterler, evliliğinizin ipleri kayınvalide ve annenizin elinde olur.
peki size göre o zaman eşiminde tabiri ile bağları koparmak daha mi iyi ..
ayda yılda bir gitmek görüşmek
çünkü ben sınırlarımı çizdim az gtmek istedim az görüşmek istedim mesela 10 güne bir ama eşime yaranamadm yine
saygsızlk etmedim yuttum olanları yine yaranamadım eşim hep görmezden geldi..
bana ailesine cok az gittini onlardan başka kimsesinin olmadını ya onun istediği gibi gitmem gerektiğini yada bağları koparmam gerektiğini yani ben giderim gelirsen gelirsin dedi beni o kadar ikilemde bıraktı ki hala kara kara düşünüyorum

eşin anlayışsız bence neden zorluyor ki seni eşin her hafta mı gitmek istiyor
evet canm her hafta gitmek istiyor.. ben haftada bir gtmeye çalışıyorum ama o da yetmiyor 2 güne 3 güne bir gtmek istiyor onları cagrmak istiyor sürekli görüşmek istiyor..

Bende 2 yıllık evliyim anlıyorum az çok seni ama böyle yürümez yani yazık birbirinizi en güzel geçmesi gereken aylarinizda ne kadarda yiprqtmissiniz tamam kayinvalidelerde az değil çok acımasız olanlar var ama bosveerrr evin ayrı yolun sapa he de gec
yani gtmeye devam edin mi diyorsnz :(

ben zaten onları hiç ama hiç takmıyorum canm kesinlikle takmıyorum umrumda değiller ben arayı iyi tutukça ben vay annecim babacım dedikçe bir dediklerini iki etmedikçe onlar benim tepeme çıktılar bilyomsnz ezdiler laf soktular dslga geçtiler ben yinede bir saygısızlk etmedim hiç mi allah tan korkmadılar ben

Canım esin bilmiyor mu bunları biliyorsa ve arkanda durmuyorsa veya saygı duymuyorsa eşinizde var problem(çok aileci herhalde ) bilemedim

ben sizin yaptığınız yolu da denedim bu seferde bana sen hiç bir iş güç bilmiyorsun nasıl gelinsin annen seni hiç eyitememiş yetiştirememiş ayıp diolar bilyomsnz
Desinler ne güzel işte güçlerine gidiyor ki diyorlar . snrada seni kotuledikleri için tatlı dille kendini haklı çıkar . :KK76::21:

senin gibi gelinleri barindirmasinlar yaa. tek bir sebeb bile sunmadin esinin ailesine karsi aldigin cepheden. ne bu arizaligin, nedir derdin yahu. sen kimsinde esinin annesine 'annen soyle boyle' diyebiliyorsun. esinde nasil bir erkek (adam demiyorum bak) ki soyletiyor sana bunlari.

Allah sizin gibi olmaktan, sizin gibi gelinlerin evimize gelin gelmesinden korusun bizleri. Amin.
ne kadar çirkin bir tarz ya.. valla yazılacak çok şey var da

Back