- 3 Ağustos 2012
- 1.050
- 192
- 73
- Konu Sahibi DreamTheater_
-
Ne kadar ağır sözler böyle bunlar, çok şaşırdım.senin gibi gelinleri barindirmasinlar yaa. tek bir sebeb bile sunmadin esinin ailesine karsi aldigin cepheden. ne bu arizaligin, nedir derdin yahu. sen kimsinde esinin annesine 'annen soyle boyle' diyebiliyorsun. esinde nasil bir erkek (adam demiyorum bak) ki soyletiyor sana bunlari.
Allah sizin gibi olmaktan, sizin gibi gelinlerin evimize gelin gelmesinden korusun bizleri. Amin.
keşke bende anlatmasaydm biliyormsnz annemn dediği tek kelime bana ayrıl yada senn eşin çok karatersiz birisi şu bu vs..Bende çok zorluklar yaşadım hemen rahata ermedım. Kyınvalidemle aynı mahalledeyız. Hergun marketlerıının önunden geçiyorum :)) Ama çok çektirdi bana bunu eşimde gördü , Aileside .. O yuzden kımse bana gelıpte neden konuşmuyosun demıyor.
Ama şuda var ben yaşadığım hiçbirşeyi anneme anlatmadım sadece küs olduğumu bılır bana neler yaptıgını bılmez mesela üzülmesii isteemem çünkü..
Annemde bana zamanında ben herzaman yanındayım. Yapamayacagını anladıgın zaman gel dedi.keşke bende anlatmasaydm biliyormsnz annemn dediği tek kelime bana ayrıl yada senn eşin çok karatersiz birisi şu bu vs..
Yazdığın problemleri ortalama her Türk kadını yaşıyor biliyor musun?
İnanın üç aşağı beş yukarı herkes benzerlerini yaşamıştır, eşinle mutluysan aileleri bertaraf etmeyi öğrenmelisin. Eşin için "beni ailesi olarak görmedi" diyorsun ama bence sende yuvanı sahiplenememişsin. Çünkü en baştan beri ailen hep olumsuz yaklaşmış, sende ister istemez her olayda o olumsuzluk pskolojisine girmişsin gibi geldi bana.
Her zaman derim bir erkek ailesine karşı karısını hele de evliliğin ilk aylarında asla savunmaz, savunamaz çünkü. Onların böyle bir yeteneği yok,onlara bunu yapma hakkımızda yok, bizlerde hep kocamızdan bekleriz ki ezdirmesin bizi, annesine savunsun bacısına söylensin. Eh en nihayetinde ömrünü geçirdiği onu doğuran kadına bağırabilir mi üç beş senelik tanıdığı kadın için en basit ve düz ,kaba tabirle. Olmuyor.
Bizim ülkemizde geleneklerimizde böyle maalesef evlenince sülaleyle evlenmiş oluyoruz. Ah keşke sadece kocalarımızla evlenebilseydik. Düğünden itibaren başlıyor problemler çünkü. Herkesin parası cebinde kalsa da gençler sevdikleri için evlense, mecburiyetten yapılmasa hiç bir şey, ne gelinler ne kayınvalideler birbirlerinden bir şey bekleseler. Ne kayınbabalar oğullarına ev almak zorunda olsa, ne gelinler kvalidelerinin günlerinde tanımadığı ayşe teyzenin laf sokmaları eşliğinde çay dağıtmak zorunda kalmasa...
Karşılıklı bu işler. Ne gelinler düğün mekanlarından,altınlarından arabalarından vazgeçebiliyorlar. Ne de kayınaileler oğullarına gelinlerine tapulu mallarıymış gibi davranmaktan vazgeçiyorlar.
Demek istediğim sende bunların hepsini görerek bilerek isteyerek evlendin. Şuan bu tarz sorunlar için evliliğini bitirirsen kimseyle evlenemezsin çünkü Türkiye de ki evliliğin genel olarak doğası bu.
Savaş boyalarını sürünüp, taktik yaparak, kocanla mutlu yaşamayı öğrenmelisin.
Çeneni tutmayı, sabretmeyi öğrenmelisin.
Kayınvalidenlere gerektiğinde laf sokmayı, gerektiğinde güler yüz göstermeyi, gerektiğinde bir kek çırpıp götürmeyi , gerektiğinde de alttan alttan iş yürütmeyi bileceksin.
İlmin siyasetini bilmek gerek derler. Bir şeyi bilmek yetmez, politikalarını öğren.
Kocanı seviyorsan söylediklerime kulak as, sevmiyorsan boşan Türk olan kimseyle evlenme otur anacığının evinde piremsesler gibi.
-ay ne yazdım be şunu yeni evleneceklere nasihatlar başlığı olsa da oraya kopyalasam
hayır cok yakındalar.. beni aileme gönderiyor öyle bir proplememiz olmadı şimdie kadar yatıyada kalmam gerekmiyor ben demek istedim kigörüşme, o da senin ailenle görüşmesin.
ama seni neden kendi ailene göndermiyor o kısmı anlamadım.
çok mu uzaktalar, yani gidince yatıya mı kalman gerekiyor?
eşim muska olayına bir şey demedi ablasını kınadı sadece ben konuşmuyorum ablası ileEşine net ol her gün gidilmez
Bu olaylar olduğunda ne yaptın ver cevabı hırlayan geline kimse bunları söylemez sürat aşıp oturacağına derdini net söyle
Muska'ya eşin ne dedi
Olayları anında ona göster arkalarından dersen sen abartmış olursun eşinin gözünde
Pazarlık yap önce haftada bir sonra daha azalsın ziyaretler
keşke.. ama olan oldu biten bitti ne yazkkki kendiminde bir çok hatası varKeşke eşine ailesini sevmediğini soylemeseydin de onlar cagirdiginda bahaneler uretip gitmeseydin. Su durumda ya bağları koparip gorusmeyeceksin yada daha seyrek gidip gelmek konusunda direteceksin.
haklsınız 3. kişiler araya girdimi evlilikler cok ama cok yıpranıyor hatta darma duman oluyor herşey..tabiki sevinmeyecek ama işte annenizde "kayınvalide" nihayetinde sizin eşinizin annesine karşı hisleriniz ne ise annenizin eşinize karşı hisleri de öyle, arayı bulmak ve sorunları ortadan kaldırmak sizin tavrınıza bağlı.
Eşinizin ailesi ile olan görüşmeleri minimuma indirip annenize eşiniz ile ilgili sorunları anlatmayı bıraktığınız anda ve tabii zamanla herkes olması gerektiği gibi davranmaya alışacaktır.
ama siz siz olun ne olursa olsun 3. şahısları eşiniz ile aranıza almayın (3. şahıstan kastım siz ve eşiniz dışında ki herkes, sizin aileniz eşinizin ailesi ve diğerleri.)
ben birde sizin dediğiniz gibi yaptm.. az muhabbet ettim haftada bir gün gitmeye calştm ama bu eşime yetmiyormusEşiniz size gayet makul bir çözüm sunmuş," ben giderim sen gelmek zorunda değilsin" demiş daha ne desin. Ama bence sizde bir adım atmalısınız, onlarla oturup sohbet edemiyorsanız onlarla geçirdiğiniz vakitte (ben öyle yapıyorum) çay demleme, servis yapma, çay tazeleme işlerini üstlenin böylece daha az muhabbet edersiniz ve hörmette kusur etmeyen gelin olarak kıymetiniz olur.
Ailenize karşı da herşeyi açıklamakla sizde farkındasınız ki hata etmişsiniz. annenizin olaylara objektif bakamayacağını bilmeyildiniz. tabikii eşinizi haksız bulacak ama sizde şunu yapmayın bir erkeğe annesini asla kötülemeyin, annesi o anne. size böyle bir tavır takınılsa sizde haliyle annenizi kıymetlendirirsiniz.
İlişkileri koparıp atmaktansan ara vermek daha iyi olacaktır, eşiniz ya gidilecek ya ilişki kesilecek diyor ama haftanın bir akşama siz "hadi annenlere gidelim" deseniz inanın ayakları yere değemeden gidecektir, sizde aradabir giderek ve mümkün olduğunca surat asmayarak tüm sorunları ortadan kaldıra bilirsiniz. KADIN İSTERSE YAPAR
eşim muska olayına bir şey demedi ablasını kınadı sadece ben konuşmuyorum ablası ile
oda bir şey diyemiyor çünkü haklıyım.. ama o konuşuyor onunda konuşmasına bir şey diyemem zaten buna hakkım yok
cogu kez sustum inanın cogu kez derdimi söylemeye calştm ama eşim beni anlamadı.. mesafemi koydum
haftada bir gitmeye indirdim gtmeleri..
ama eşime yetmedi yetmiyor hep sızlandı ve sızlanmaya devam ediyor..
ne güzel oysa ben her gittimde hizmetçi gibi kullanılıuorum biliyormsnz eşimde buna göz yumuyoreşine söylemeyeceksin
bir şeye kızdın mı kim yaptı ise ona söyleyeceksin eşin de orada ise daha iyi
eşin yoksa da kv sana garip iş mi söylüyor
ben yapmam diyeceksin sen yapamıyorsan d apara ver yaptır birine diyeceksin vs vs
ben kendi annemin evinde iş yapmam kv ninkinde mi yapacağım dyeceksin
durumuna hangisi uygunsa
bunu eşinin yanında olağan b,r şeymiş gibi deyip devam edeceksin günlük yaşantıya
kavga tonunda olmayabilir işlk seferde tekrarlanırsa ton da ağır olur
bu arada 10 yıllık gelinim kv nin evinde şunu alıp şuraya koymam
çay vs doldururum
çoğu zaman onu bile kv yapar ya da kzıları varsa onlara söyler ki onlar da benden büyük ama evin insanı onlar ben misafirim
mesafemiz bu, yabancı birisi varsa ya da kv evde yoksa evin insanı olabilirim ama kv evde ise ben onun evinde misafirim
evinde iki kere bulaşık yıkadım
görümcemin istermesi ve sözünde zira bulaşık işi acildi su vs içildi bardak bitti vs vs onu da kimse söylemedi kendim yıkadım
onun dışında iş beklemez en fazla biz gidince güzlece kendi bildiği gibi toplar ama ben annemde de aynıyım çayımı doldurur elime verir
çalışmıyorum evdeym su anda iş bakıyorum sizin dediğiniz gibi yaptım ama dedim ya eşime yetmedi hep sızlandı bu beni daha cok çileden çıkardı.. her zaman gtmek istedi 2 güne 3 güne bir gitmek istedi cok içli dışlı olmak istedi sürekli ailesigil gelsin istedi durum böyle oluncada bende artık son nolktaya getirdi istemedimi bildikçe cok üzerime geldibir de siz çalışıyor musunuz
haftada bir 10 günde bir gidip de eşiniz yetinmiyor
o sıklıkta bir yere gidecek zaman nasıl olacak ki
işten gel yemek ye zaten gece yarısı ldu
haftada bir gün ikiniz çıkın haftada bir gn de aile günü olsun atıyorum perşembe
bir hafta senin bir hafta onun annesi yemek de pişirsin yiyin için gelin
çalışmıyorsanız da iş bulun kurs bulun boş zaten izlenimi olmasın
ne güzel oysa ben her gittimde hizmetçi gibi kullanılıuorum biliyormsnz eşimde buna göz yumuyor
Yetmek zorunda ama. Calisiyor musun? Bir işe girersen biraz rahatlarsin. Yorgunum deyip işin icinden cikarsin;-)keşke.. ama olan oldu biten bitti ne yazkkki kendiminde bir çok hatası var
seyrek gidip geliyorum su an seyrk dediysem oda 7 günde 10 günde bir ve bu eşime yetmiyormuş biliyormsnz
çalışmıyorum evdeym su anda iş bakıyorum sizin dediğiniz gibi yaptım ama dedim ya eşime yetmedi hep sızlandı bu beni daha cok çileden çıkardı.. her zaman gtmek istedi 2 güne 3 güne bir gitmek istedi cok içli dışlı olmak istedi sürekli ailesigil gelsin istedi durum böyle oluncada bende artık son nolktaya getirdi istemedimi bildikçe cok üzerime geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?