• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitiyor :((

merhaba, burda bir sıkıntımı sizlerle paylaşarak fikir almak istedim. EŞimle 3 yıldır beraberiz 2.5 senedir de evliyiz. Eşime öyle aşıktım ki; beni kendisine bağlamak için geliştirdiği stratejileri o dönemde anlayamadım. Ufacık bir sebepten tartışma ortamı yaratır sonra bei gitmekle tehdit ederdi tabi ben kapıları kilitler anahtarlrı saklardım sırf o evden gitmesin diye haklı bile olsam özürler diler ağlardım. Bu böyle uzunca bir üsüre devam etti. Tanıştığımız günden beri işsizdi hep ben çalıştım ve hiç birşeyi esirgemedim ondan hiç bir sorumluluğunu yerine getirmedi halen de getirmiyor. Tüm faturalar, kira ve bilumum kişisel ihtiyaçlarımızı hep ben karşıladım. Kendi ihtiyaçlarımı öteledim önceliği hep ona verdim. Bazen ihtiyacı olduğundan bazense sadece gönlü olsun morali yerine geldin diye istediği herşeyi yaptım tamam dedim. Ancak artık öyle bir döneme geldim ki kendimi adeta kullanılmış gibi hisseder oldum. Bu da bende bir takım değişiklikler meydana getirdi. Her yaptığımın altında bir şey aradı. Mesela arkadaşıma gidiyorum dedim beni telefonla izlediği halde nerede olduğumu gördüğü halde sen kimleydin nereye gittin yalan söylüyorsun diye döndüğümde tartıştı küstü bana. Her küsmenin ardından içimden yavaş yavaş bir şeyler de koptu gitti. Her tartışmada küfür etti, hakaret etti, kişiliğime ağır söylemlerde bulundu bugün geldiğim noktada en ufacık sen şöylesin böylesin sözüne tahammül edemez hale geldim. Normalde güler yüzlü dışarıdan bakan çok eğlenceli olduğunu düşünür ama benim içime dert soktu resmen. Artık ben de ona cevap verir oldum. Asla küfürüm hakaretim yok olmazda ondan sadece bu huyundan vazgeçmesini istedim beni sen bu hale getiriyorsun dedi. Sen düzelmiyorsun çocuksun, ergensin, beyinsiz,gerizekalısın, bomboş bir insansın diyor ve bunu her kavgada dile getiriyor. Öyle çok üzülüyorum ki; ona artık bir işe girmesi gerektiğini sadece benim çalışmamla yetişemediğimi söylediğimde bakıyorum arıyorum. Başkasının emri altına giremem ne iş yapıcam diyor fikir sunduğumda kabul etmiyor her gün arkadaşlarıyla geziyor, dışarıda yiyor içiyor. ben ufacık şeylerin hesabını yapmak zorundayken onun her sabah kahvaltısını dahi dışarıda yapıyor olması bile rahatsız ediyor beni. İşten yorgun argın geliyorum keşke bana yardım etsen bi çorba yapsan dediğimde senin işin ne sen ne yapacaksın o zaman diyor. Her gün çamaşır yıkıyor dağ gibi ütü birikmiş durumda sırf sinirimden yapmıyorum yaklaşık 2 ay oldu. Çıldırmak üzereyim 3 senedir tüm maddi yük üzerimde hiç desteğimiz yok. eşim çalışmıyor çalışmak ta istemiyor kanaatimce. Benden her yaptığını onaylamamı, hiçbir şeyin nedenini sormamamı istiyor. Bu mümkün mü? ben hatalı mı davranıyorum? Benimle belki 100 defa konuşma yapmıştır. Konuşmalar aramızı düzeltmek için yapılmış konuşmalardı anacak içeriği sadece beni suçlayıcı yıpratıcı incitici sözler doluydu. Hakaretinden küfürden bıktım. Düzelmeme fırsat vermiyorsun bu şekilde kötü konuştuğun sürece düzelemem diyorum beni sen bu hale getiriyorsun diyor. Yani hep bi kısır döngü bıktım hayatımdan, ilişkimden, herşeyden. Çok uzun yazdım farkındayım okuyarak zahmet eden arkadaşlara çok teşekkür ederim nolur bana bir öneri de bulunun.

Sen çalışıp evi geçindiriyorsun, o hiçbir iş yapmıyor; sen iktisatlı davranıyorsun, o çalışıp para kazanmadığı halde her gün dışarda kahvaltı yapıyor ve sana bomboş bir insansın diyor, öyle mi??
Pardon, kim bomboş acaba?!!

Artik sabah onu evden bi guzel kovuyosun hakaret ediyisun gidip bi bosanma davasi aciyorsun kendin yiyorsun kendin iciyorsun. Seni sevmedigi acik ortada o erkekse benim kocam uzayli ozaman yuh ya gercekten onun hakaretlerini dinle ustunede para ver. Bu adamla bide cocuk yaoarsan boku yedin diyim sana. Yazik ya

Oyle bir karaktersize calisip bakip hakaret yiyecegine. Buvkadsr kendini kullandiracagina bi yetim haneden cocuk al bak hem kiymatini bilir hem sevaba girersin. Velli keyfi yerinde beyimizin altina yat camasirini yima karnini doyur hakaretide ye supermis. Banada lagzim bi senden:)

Yoluma fener olmuş Einstein sözünü paylaşmak istiyorum.
Yöntemini değiştirmeden ilişkinizi patinajdan kurtaramazsın.

Delilik: aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemektir.

uzgunum ben esinizden cok sizi haksiz buldum. cok sevdim diyerek esinizin sorumluluklarini ustlenerek evliliginizi basta tehlikeye sokmussunuz. esinizde sizin bu pasifliginizden SIKILMIS simdide artik bu sizin ona sunmus oldugunuz rahatliklada sizinle yasamak istemedigi ortada. sizin yapabileceginiz simdiden sonra sadece kendiniz varmis gibi yasamaniz bir sure suskunlugunuzu koruyun sizde onun dusunmesi icin zaman verin. dik durmaya calisin erkeklerin bir cogu sorumluluk duygusunu eslerinden ogrenir. siz dik durdukca roller degisecektir. ama asla taviz vermeyin bu zaman alir ama bence duzelmiyecek anlaminada gelmez :KK52:

Adam bütün eksik noktalarını size yükleyip zeytinyağı gibi üste çıkıyor. Çalışıp para kazanmıyorsa evin bütün işlerini yapmak zorunda bence. O sizin çocuğunuz mu, evlat mı edindiniz? Hoş, çocuğu bile olsa bu kadar fedakar olmamalı insan. Ne bu böyle hem para kazan, hem işini yap hem de hakaret- küfür duy. Ben olsam bir gün bile devam etmem o adamla. Gidip öksüz yetim bir çocuk bakıp büyütseniz en azından sevaba girersiniz.

Sizin evliliğinizde görevler tersine dönmemiş.Siz çalışırken bu adam evişlerini, yemeği yapsa anlarım.Siz resmen 15 yaşında bir ergene ebebeynlik yapıyor gibisiniz.
Ama bu adamı boşayabileceğinizide sanmıyorum.Rahat hayatı bulmuş, bırakmaz sizi. Peşinizde koşar yine inandırır.Kim istemez ki paşa torunu gibi sorumluluk almadan yaşamayı.

Esine bakmak zorunda degilsin ,hani hasta olur, sakat olur tabiki bakarsin ama adam keyfine yiyip icip gezicek birde sen eve gelince herseyi senden bekliycek ohh ne ala memleket.Yok kuzum bu boyle gitmez sende belli sabrinin sonuna gelmissin tavrini net koy adam gibi is bulup calissin.Bir kadin evini gecindirmekle yukumlu degil.Seninki bide uste cikiyor ,hakaretler ,asagilamalar ,bence esin sana karsi komplexe girmis,kendi acizliginin farkinda ve bunu ortbas etmeye calisiyor.
Daha fazla kendini boyle ezdirme derim,onune secenekleri koy ya bu ya bu isine gelmezse seni kaybedecegini anlasin.Zaten senin gibisini zor bulur konuyu ilk okuyunca bende saka zannettim.O derece yani.
Ya allaha buyuk konusmak istemiyorum ama benimde hayatimda boyle biri olsa kufurru basar evden kovarim para icinxdegil emeklerimin bosuna gittigi bi insan oldugu beni sevmedigi icin. Kadini zavalli gibi goruyor. Icten ice be dslga geciyirdur kim bilir. Gerizekali. Bide turk erkegiyim diye grzerler. Yabacicerkekler bin kat daha terbiyeli durust ve sadik. Musluman degil diye hir goruyorlar bide. Alin size musluman turkcerkejleri. Ben bi turk ile evliyim ama yur disinds buyumus buranim kulturuyle yetismis. Turk erkeleri kadin calissin basin dee yada ben calisayim kadinin kiki cikmicak der:)

uzgunum ben esinizden cok sizi haksiz buldum. cok sevdim diyerek esinizin sorumluluklarini ustlenerek evliliginizi basta tehlikeye sokmussunuz. esinizde sizin bu pasifliginizden SIKILMIS simdide artik bu sizin ona sunmus oldugunuz rahatliklada sizinle yasamak istemedigi ortada. sizin yapabileceginiz simdiden sonra sadece kendiniz varmis gibi yasamaniz bir sure suskunlugunuzu koruyun sizde onun dusunmesi icin zaman verin. dik durmaya calisin erkeklerin bir cogu sorumluluk duygusunu eslerinden ogrenir. siz dik durdukca roller degisecektir. ama asla taviz vermeyin bu zaman alir ama bence duzelmiyecek anlaminada gelmez :KK52:

Eğer bir insan sorumluluk sahibiyse, eşinin yüklendiği sorumluluklarla ilgilenmez.

Konu sahibi haksız evet, böyle birine 4 yıl emek verdiği için, parasını yedirdiği için suçlu. Belki evlenmeden öncede düzenli işi yoktu, buna rağmen evlendiği için suçlu. Ama eşinin pasifliğinden sıkılma gibi bir durumu yok.

Eşi özellikle pasif, kendine güvenmeyen bir kadın istiyor yanında, parasını yemek için. Beleşçi, sorumsuz, terbiyesiz biriyle evli konu sahibi. İlk fırsatta boşanıp kurtulmalı. Böyle sorumsuz, bencil, nankör ve paragöz insanlar düzelmez çünkü.

merhaba, burda bir sıkıntımı sizlerle paylaşarak fikir almak istedim. EŞimle 3 yıldır beraberiz 2.5 senedir de evliyiz. Eşime öyle aşıktım ki; beni kendisine bağlamak için geliştirdiği stratejileri o dönemde anlayamadım. Ufacık bir sebepten tartışma ortamı yaratır sonra bei gitmekle tehdit ederdi tabi ben kapıları kilitler anahtarlrı saklardım sırf o evden gitmesin diye haklı bile olsam özürler diler ağlardım. Bu böyle uzunca bir üsüre devam etti. Tanıştığımız günden beri işsizdi hep ben çalıştım ve hiç birşeyi esirgemedim ondan hiç bir sorumluluğunu yerine getirmedi halen de getirmiyor. Tüm faturalar, kira ve bilumum kişisel ihtiyaçlarımızı hep ben karşıladım. Kendi ihtiyaçlarımı öteledim önceliği hep ona verdim. Bazen ihtiyacı olduğundan bazense sadece gönlü olsun morali yerine geldin diye istediği herşeyi yaptım tamam dedim. Ancak artık öyle bir döneme geldim ki kendimi adeta kullanılmış gibi hisseder oldum. Bu da bende bir takım değişiklikler meydana getirdi. Her yaptığımın altında bir şey aradı. Mesela arkadaşıma gidiyorum dedim beni telefonla izlediği halde nerede olduğumu gördüğü halde sen kimleydin nereye gittin yalan söylüyorsun diye döndüğümde tartıştı küstü bana. Her küsmenin ardından içimden yavaş yavaş bir şeyler de koptu gitti. Her tartışmada küfür etti, hakaret etti, kişiliğime ağır söylemlerde bulundu bugün geldiğim noktada en ufacık sen şöylesin böylesin sözüne tahammül edemez hale geldim. Normalde güler yüzlü dışarıdan bakan çok eğlenceli olduğunu düşünür ama benim içime dert soktu resmen. Artık ben de ona cevap verir oldum. Asla küfürüm hakaretim yok olmazda ondan sadece bu huyundan vazgeçmesini istedim beni sen bu hale getiriyorsun dedi. Sen düzelmiyorsun çocuksun, ergensin, beyinsiz,gerizekalısın, bomboş bir insansın diyor ve bunu her kavgada dile getiriyor. Öyle çok üzülüyorum ki; ona artık bir işe girmesi gerektiğini sadece benim çalışmamla yetişemediğimi söylediğimde bakıyorum arıyorum. Başkasının emri altına giremem ne iş yapıcam diyor fikir sunduğumda kabul etmiyor her gün arkadaşlarıyla geziyor, dışarıda yiyor içiyor. ben ufacık şeylerin hesabını yapmak zorundayken onun her sabah kahvaltısını dahi dışarıda yapıyor olması bile rahatsız ediyor beni. İşten yorgun argın geliyorum keşke bana yardım etsen bi çorba yapsan dediğimde senin işin ne sen ne yapacaksın o zaman diyor. Her gün çamaşır yıkıyor dağ gibi ütü birikmiş durumda sırf sinirimden yapmıyorum yaklaşık 2 ay oldu. Çıldırmak üzereyim 3 senedir tüm maddi yük üzerimde hiç desteğimiz yok. eşim çalışmıyor çalışmak ta istemiyor kanaatimce. Benden her yaptığını onaylamamı, hiçbir şeyin nedenini sormamamı istiyor. Bu mümkün mü? ben hatalı mı davranıyorum? Benimle belki 100 defa konuşma yapmıştır. Konuşmalar aramızı düzeltmek için yapılmış konuşmalardı anacak içeriği sadece beni suçlayıcı yıpratıcı incitici sözler doluydu. Hakaretinden küfürden bıktım. Düzelmeme fırsat vermiyorsun bu şekilde kötü konuştuğun sürece düzelemem diyorum beni sen bu hale getiriyorsun diyor. Yani hep bi kısır döngü bıktım hayatımdan, ilişkimden, herşeyden. Çok uzun yazdım farkındayım okuyarak zahmet eden arkadaşlara çok teşekkür ederim nolur bana bir öneri de bulunun.
pismanperi neden dirayetli duramiyorsunuz. size burada hakli oldugunuzu soyleyecek yuzlerce kadin var. edinizin cocuk gibi davranmasina ixin vermeyin. 2 yas sendromuna girmus cocuk gibi davranmis sizde aman cocugum aglmasin diye her istedigini yapnaya calisan ebeveyn gibi davranmissiniz.
anneler evlstlarini egitir ogretir sonrada kadin kocasina yon verir. konusmuyorsa ustunde durmayin kafanixi dagitacak meşgale edinin. her insanin kirilma noktasi vardir o noktaya kadarda esinize adim atnayin. biraz psikolojik gidin
Daha yenimi anladın kullanıldığını seneledir kullanmış zaten.oda alışmış zaten ekmek elden su gölden ohhh ne rahat ben olsam bende çalışmam. Sen evin erkeği o kadını olmuş .bide çocuk doğurursa tam olacak.

Canım birincisi bu adam senin altında ezilmiş. Senin yaptıkların ona fazla gelmiş. Çok fedakarlıklar yapınca yaşanan ve yaşanacakları sana söyle söyleyim.
Hergün bu adama saygın biraz azalacak.
Küs kaldığınız günler uzayacak
Adam senden gizliden gizliye nefret etmeye başlayacak.Çünkü sen onun erkeklik egosuna ağır geleceksin. Bunu kendisine bile itiraf edemyecek duruma kadar geldiğinde seni terkedecek.
Roller değişecek.
Bu adamI istiyorsan ve seviyorsan. YA ÇALIŞMA.
Eve icra gelsin. Bu sıkıntıya katlan.Asla çözüm bulma ona bırak. Ancak belki ozaman sorumluluk alır.
Yoksa siz çoktan rolleri değişmissiniz. Senin evin erkeği olmuşsun. Yarın bu davranışlarına da yansıyacak. O da daha pasif hale gelecek. Ve sen bu sarmalın içinde mutlu olmadan yalnız yaşayan evli bir ERKEK olacaksın.

Son düzenleme:
Konu tasinmada once ki yorumlari okuyunca wallahi hayret etmistim KK Bi derdim var bolumunden gelen yorumlara.Okypete'nin konuyu tasiyorum mesajindan hemen sonra ki yorumlara bakin bir de.. Tavra,edaya hitabete felan.
Konu sahibi,keske konun tasinmasaymis.

Hepinize ayrı ayrı tesekkür ediyorum Allah razı olsun destek oldunuz, vakit ayırıp ortak oldunuz sıkıntıma. İşten az önce geldim kapı kilitliydi eşim sadece kilidi açtı kapıyı degil :)) bir dakika kadar bekledim kapıyı açtı ve mutfaga gitti. Kenfine yemek yapmış bana da pişmemiş olarak ayırmış. Yemedim yuzune bakmadım eşyalarımı topluyorum konusmaya dahı deger bulmuyorum bu saatten sonra vazgeciyorum ondan. Burda benim suçlu olduğumu söyleyen arkadaslar cok haklı ben yaptım. Kişinin kendine ettiğini kimse kimseye yapamazmış

Konu tasinmada once ki yorumlari okuyunca wallahi hayret etmistim KK Bi derdim var bolumunden gelen yorumlara.Okypete'nin konuyu tasiyorum mesajindan hemen sonra ki yorumlara bakin bir de.. Tavra,edaya hitabete felan.
Konu sahibi,keske konun tasinmasaymis.

Niye ki gayet mantıklı yorumlar. Ne desinler.

Hepinize ayrı ayrı tesekkür ediyorum Allah razı olsun destek oldunuz, vakit ayırıp ortak oldunuz sıkıntıma. İşten az önce geldim kapı kilitliydi eşim sadece kilidi açtı kapıyı degil :)) bir dakika kadar bekledim kapıyı açtı ve mutfaga gitti. Kenfine yemek yapmış bana da pişmemiş olarak ayırmış. Yemedim yuzune bakmadım eşyalarımı topluyorum konusmaya dahı deger bulmuyorum bu saatten sonra vazgeciyorum ondan. Burda benim suçlu olduğumu söyleyen arkadaslar cok haklı ben yaptım. Kişinin kendine ettiğini kimse kimseye yapamazmış
yemeği bile kendine pişirmiş. sizinnkini çiğmi bırakmış. kilidi açıyor kapıyımı açmıyor.
evet. doğru karar verdiniz. dünyaya bir kere geliyoruz. mutlu olmak sizinde hakkınız

Canım kendine gel, sen ne yapıyorsun? Bu ne saçma sapan bir ilişki olmuş böyle.

Evi sen geçindireceksin, akşam eve gelip hizmetçilik yapacak birde beyzadenin hakaretlerine susacaksın.

Senin kocan yok arkadaşım, bu adamdan boşan derhal. Yazık sana, belki karşına kıymetini bilecek bir insan evladı çıkacak, neden şansına mani oluyorsun?

Back