Evliliğim bitecek bu gidişle !!Regl-anksiyete

Yürüyüşe git, spora git, tiyatroya git, konsere git, elişi yahut dil kurslarına git, sosyal sorumluluk projelerine dahil ol, kpss kursuna git, kendini dinleme bu derece. Hayvanlarla ilgilen, hayvan barınaklarına gidebilirsin seviyorsan. Araba kullanmayı öğren mesela bilmiyorsan, toplumdan izole olursun hem toplumla iç içe olursun. Ankara'da yaşayıp meşgale bulamamak çok büyük başarı gerçekten, ülkenin en kıyı köşe ilçelerinde bile meşgale edinilecek şeyler bulabilinirken :))) en ennn kötü ihtimalle halkeğitime kaydolur insan.
Sosyallik lüks sayılabilecek sitenizde kahve içerken ayağınıza gelmez, arkadaş edinmek için topluma karışmalısın. Beklentilerin düzeyinde verimli olabilirsen karşılık verebilirsen arkadaş edinirsin. Senin ailen artık eşin, evin eşinin yanı. Ailene sahip çık. Küçük kızlar gibi ailemden uzaktayım diyip ağlanmak yakışmıyor. Daha büyük sorunları olan insanlar ne yapsın? Evsiz barksız aç borçlu hasta olduğu halde çalışmak durumunda olan ailesi hayatta olmayan dünyada tek başına kalan neler neler var... odağını değiştirmelisin

Klasik ev kadını.. Sürekli dedikodu falan filan tarzında bir atıfta bulunmanızı doğru bulmadığımı söylemeden geçemicem.. İşinde gücünde olup iş yerlerinde dedikodu yapan kadınları da görürsünüz.. Öğretmenmişsiniz iş hayatına atıldığınızda şahit olursunuz büyük ihtimalle.. Sorununuza gelince gerçekten çok zor bir durum ben de biliyorum o durumu yaşadım ama geçti şükürler olsun.. İlaçlarınızı düzenli bir şekilde kullandıktan bir süre sonra kendi kendinizi telkin etmeyi başaracaksınız.. Geçecek bu diyeceksiniz biraz sabır.. Ömür boyu aileniz yanınızda olamaz.. Eşiniz de haklı.. İnşallah evinize gittiğinizde havalar artık güzel sıkıldıça atın kendinizi mağazalara yürüyüşlere çıkın.. Müziği takın kulağınıza gezin.. Müzik dinlemek gerçekten işe yarıyor.. Diyelim evdesiniz açın bir anime komik olsun ben çok severim animeleri:) ya da tarzım değil derseniz güzel bir komedi filmi bulun izleyin.. Yapın kahvenizi oturun balkonunuz varsa.. Çiçek bakın meşgale olur.. Ne bileyim kitap okuyun.. Spora gidin.. Bana en çok uzun uzun yürüyüşler iyi gelirdi.. İnşaalah geçecek ama sabır ve eş desteği önemli:)

Hastalıklarınız üzerine bir yorum yapamam, doktor değilim ya da bu hastalıkları yaşamadım
Ancak 40 yaşında, evli epeyce yol gitmiş biri olarak sana şunu söyleyebilirim, bütün bu sorunlar evini benimsemeyi reddettiğin için yaşanıyor. Ev enerjisi denen bir şey var, sen orayı seversen, yuva olarak benimsersen her şey değişir. Tabi ki sosyallik lazım ama önce o evi sahiplen. Haftalarca ailende kalabilmen sahiplenmediğini gösterir. Mesela ben şimdi gidip ablamda kalamam kolayına, yerimi, yatağımı yadırgarım, banyomu yadırgarım, düzenimi ararım. Önce artık evlendiğini kabullen, sonra evini sevmeye çalış. Mekanik olarak temizlik yemek, iş güç ekseninde boğulma, evine güzel dokunuşlarda bulun, eşinle paylaşımını arttır, göreceksin evini sevdiğinde sorunu %80 halledeceksin

Biraz eşinde de hata var, sürekli göndermemeli seni, evinde iyi vakit geçirmek için o da çabalamalı, ortak çözümler üretirseniz, kaygıların azalacaktır

kocaeliden ankaraya geldim bende ilk basta zordu ama zamanla alıstım bide kendi evine alıstıktan sonra ailenin evine bile gitsen rahat edemiyorsun kendi evini arıyorsun bide spora basladım kendim arada cıktım kesfe oyle boyle cevreyi ogrendim:) en sonunda baktım ki kabullenmisim burayı sizinde oyle olur ama kendinizi sartlamyın olmıycak diye

Selamün aleyküm canım ben burdurda yaşıyordum evlenmeden önce eşim Erzurum un ücra bir ilçesinin ücra bir köyünde kuş uçmaz kervan geçmez cinsten bir yerde imamlık yapıyordu evlenince ben o ucra yere gelin gittim hem de seve seve çünkü sevdiğim insan yanımda olacaktı aileden ayrı kalmak zordu evet ama sabrettim aramızda tam 24 saat vardı uç dört otobüs değistiriyorduk ve köy yolu felaketti dağ yolu bildiğin giderken. Mahvoluyoduk esim iki yıl ben 9 ay katlandim üstelik oturduğumuz evde derme çatma düzensiz bir evdi ama mecburduk eşimin iki yılı dolunca tayin istedik çok şükür batıya geldik şimdi ailelerimizle aramızda bir buçuk saat var eğer sabretmeseydik bu duruma gelemezdik diyeceğim o ki sabret arkadaşım guvenebilecegin birileri varsa arkadaş edin kendine hobiler bul kitap oku örgü örnekleri şahsen benim orda hiç arkadaşım olmadı dil kültür farklılığı o kadar zordu ki arkadaş edinemedim örgü ordum kitap okudum kendimce vaktimi geçirdim 9 ay 9 sene oldu benim için ama değdi sen benden çok daha iyisin anladığım kadarıyla alışmaya çalış canım sürekli mı kalicaksiniz geçici mı? Bayaaaa uzun oldu hakkını helal et :)

Çok haklısın ablacım diğer mesajımı okursaniz bizim evimiz düzensiz derme çatma gibi bir evdi ama ben alismistim olumsuz yönü çoktu evt ama ben olumlu yönlerinden baktım hep sahiplendim kabullendim ve tahammül ettim etrafımızda komşu yoktu pek zaten olsa da dil kültür farklılığı vardı ama güzel bi. Bahçesi vardı yakınında çayır vardı zamn zaman oralara gittim bunalınca camiye gittim eşim imam olunca bi şekilde benimsedim alışınca gerçekten neresi olursa olsun insanın evi gibisi olmuyor bir günlük yolu gidiyorduk iznin yarisinda evime dönmek istiyorum ne kadar uzak da olsa kotu de olsa şartları da neredeyse yaşanmaz da olsa istiyodum çünkü orası bizim evimizdi kendi yuvamız

Yaşadıklarının aynısını yaşadım ki ailemle ayni şehirdeyim,eşim gece 12 ye kadar çalışıyor ,yeni bir hayat sorumluluklar anksiyetemi nüksetti maalesef. 4 senedir evliyim kızım oldu şimdide hala bile geçmiş sayilmaz bu seferde lohusalıktan nüksetti. İyi olmayana kadar çocuk düşünme ve meşgale bul kendine balkona falan çıkardım ben ses duymak rahatlatiyordu:) havalarda düzeldi öyle yap sende

Ahhh ahhh .Yni avliyken yurt disindaydim dil bildigimi sanarak gittim ama dilim yetmedi ayrica Türk olduğumuz icin de ayri dislandik .Gel gor ki alistik oraya da.Bence biraz fazla abartiyorsunuz.Esiniz neden yanliz siz neden yanlisi israrla devam ettiriyorsunuz.

aynısını yasadım 9 saatlık mesafeye eblendım kımse yktu burada tanıdıgım evlenmeden once 10 saat aktıf calısıyrdum ısım geregı ınsanlarla sureklı dıyalog halındeydım ama evlenınce hıc bılnedıgım kucuk bı ılce hıc tanımdıgım ınsanlar ve 7/24 evdeydım kımsem yoktu benımde nefesım daralıyordu hıc nefes alamıyrdum ve annem babam esım ve dıger aradıklarım telefnunu acmayınca basına ktu bısey geldı kesın dıye panık oluyrdum kabus gıbıydı o aylar Allah dusmanıma vermesın cok zordu annem ınternetten bı hocanın vıdeosunu ızlemıs adı arıf aslan burada panık atagım dıyen herkese tavsıye ettım cunku ben o dualarla kurtuldum Allah o hocadan razı olsun gercekten dua ve namazla yendım Allah sıfa versın ıstersen ozelden hangı duaları kac defa okuyacaksın atayım

Rekor bende galiba aileme 13 saat uzaklikta bir şehire evlendim , şuan 2 senelik evliyim vala özlem geciyormu hayır hicbizaman geçmiyor , hamileyim anne olucam ama annemin kokusu hergun burnumda tutuyor , benki marketten geç kalsam annem çılgına dönerdi birbiirimizw o kadar duskunduk . Annem hiç istemedi uzağa evlenmemi ama 3 yıl çıktım emek verdik çok sevdim vazgecemedim . Bazen çok sorunlarda yasadik ama hicbizaman evini yuvami bırakıp 3 ay ailemin yanında kalmadım . Alışmak zor ama sen artık yetişkin bireysin , yuva kurmuşsun ve artık kendi yuvani sahip çıkman lazım . Esin daha yeni evliyken seni nasıl o kadar bırakabiliyor ailende bunuda aklım almadı . Sonuçta artık senin kendi evin var bunu sürekli ailende kalarak cozemezsin , bulunduğun yerde ise gir öncelikle bu insanın kafasını çok dağıtıyor , sonrada sosyallesiyorsun bisekilde zaten . Sana tek tavsiyem evini yuvani bırakıp haftalarca aylarca biyerde kalma . Madem evlendin artık bu sorumluluğu Alman lazım . Esin gerçekten sabirli biriymiş , bu sorumlugu alamicaksan annenin dizinin dibinde otur diye gemileride yakabilirdi. İnşallah iyi olur herşey senin için ..

Ailemle 8 saatlik yoldayız şöyle alıştım ben ilk 3 ay baya zorlandım ağladım esim anlayış gösterdi git dedi gitmedim alışmak için iyi yapmışım gitmedigimr sonra eşimin is arkadaşına gittik 1 kiz 2 çocuğu var çok iyi si ra başka arkadaşlarla tanıştım onun vasıtası ile şimdi bir buçuk yıl oldu tanıyorum 5 arkads olduk ama haziranda tayine gidiyoruz ordada aliscaz eşimin işi gereği yapcak bişey yok insallah alıyorsun ama fazla ailenede gitmemi tavsiye etmiyorum allah yardimcin olsun

Yıllardır ailemden ayriyum. En zoru da kalabalık bir ailem vardı. Yalnız bir memlekete geldim. burda kimseyle derin dostluk kuramıyorum ki çok sosyal ve çok dostu olan biriydim. eşim var, bir de oğlum... oğlum olunca da hislerim değişmedi. memleketime gitmemiz zor ben de öğretmenim. Burayı seviyorum, sevmeye çalışıyorum. bazen kötü oluyorum. ağlıyorum geçiyor. Eskiden sık sık giderdim ailemin yanına ama şimdi... Yaz aylarında uzun kalamıyorum eşim bizsiz kalmak istemiyor... Ama artık ben de uzun süre ailemin yanında kalamıyorum....Evimi özlüyorum.

Bunları yıllardır yaşıyorum. Üniversiteden beri... 11 yıldır arada 2 yıl evdeydim...

Kursa git mutlaka... kütüphaneye git. kitap oku komik filmler izle yemek yap... yapılacak çok şey var... Mükemmel komik kitaplar var... yat uyu... olumsuz düşündüğün an al çantanı dışarı çık... çikolata ye bana iyi geliyor :)

Ben sizin kadar güçlü değilim... şuan 15 yaşındaki kız çocuğu gibi oturup ağlıyorum....

Çalışmadan çevre bulmak zor iş.. Seni zorlayan aileden ayrı kalmaktan çok yalnızlık, boşluk hissi bence. Ama şuan evine alışmayı erteleyerek yanlış yapıyorsun nasıl olsa döneceksin ve oraya alışmadan da iyileşemezsin..

Eşim biraz önce aradı .. bu hafta içi ankara ya geleceğimi söyledim.. seni özledim dedi... ama içim çok acıyor ona iyi bir eş olamadığım için.. benim gibi hastalıklı biriyle evlendiği için.. ona baştan söylemiştim.. benim için önemli değil demişti... onun da sabrı bi yere kadar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…