Ya şurdaki yorumlara verdiğiniz cevaplar dahi çok açık sözlü, açık görüşlü, kibirsiz ve saygılı. İnatçı ve kibirli bir insan olduğunuzu düşünmüyorum ben sizin.
Bence eşinize bugüne kadar kibirli veya ezici davranmamışsınızdır siz. (Ama tabi ki kendini berbat hissetmiş olabilir ve kompleks yapmış olabilir zaman zaman o ayrı.) Bence son konuşmanızdaki sertliğin ve hakaretlerin sebebi o mesaj. Kim kaldırabilir böyle şeyleri ki? Aldatma değil tabi ama huzursuz eder insanı. Siz bu kadar çabalarken onun dışarıya kayması. Bence siz en çok buna kırılmışsınız ve bunu ifade etmelisiniz. Bence bunun hakkında konuşmak evliliğinizi de düzeltebilir sanki, yani sadakat hakkında konuşmak... Çünkü onun bu sorumsuz davranışları yüzünden belki de en yoğun hissettiğiniz duygular ve edindiğiniz izlenim: sevilmediğiniz, önemsenmediğiniz... Yani sizin yorulmanıza, mobbinge uğramanıza aldırış etmemesi, başka kadınlara kur yaparken sizi güçlü görerek "erkekleştirmesi"... gibi şeyler.
Valla gerisini bilmiyorum, çok zor ve kafa karıştırıcı bir ikilem içindesiniz, kolaylıklar diliyorum sizi.