Evliliğe, yeni bir şehre alışamama

Eşinizin bunu reddetmemesi çok güzel. Deneyin isterseniz mutlaka faydası olacaktır. Eşiniz bu konuda kendini sıkmasın, zaten uzman soru soruyor siz cevaplıyorsunuz. Ve sorunlar çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor.

Okurken boğulur gibi oldum. Özgürlüğüme çok düşkünüm ve eşimin ailesi her şeyimi sorgulasa ve eşim Buna izin verse ayrılmaya kadar giderdi. Size vereceğim tek tavsiye bir süre çocuk yapmayın.

Son düzenleme:

Esin seni nasil sindirmis. Özel ise, senin ablan ile muhabetinde özel hayat. Özel muhabet. Orda sinirini atmissin. Ki normal, daha 4 aylik evlilikte bu ne kv'denin kalmasi? Özel hayata madem bu kadar saygisi var esinin, sizin evlilik ve özel hayatiniz ne oluyor? Daha 4 ay olmayan evlilikte kv'denin kalmalari oluyor?

Sen evlilik hayatina alisamamis degil, hapis hayatina alisamadin. Istedigin sekilde hayatini yönetemiyorsun. Hafta sonunda ne yapacagini bile seçemiyorsun. Kv'denin sende kalip kalmamasini bile seçemiyorsun. Esin içinde evlilik hayati zaten bu, kadin evde temizlik çamasir yapar. Gidip kv'desine hizmet eder, esine hizmet eder,..

Simdi biraz o flört zamanindan kalma ask kirintilar ile kendini avutuyorsun bir taraftan, esin seni sindiriyor diger taraftan. 1 yil sonrada artik ya çökersin iyicene yada güya bu hayata alismis gibi yaparsin. Öyle yada böyle bu evliligi sürdürürsen sinir hastasi olursun.

Sabah sabah aşırı güldüm kayınvalidenin dediğine Allah yardımcın olsun bacım zor valla ama en azından eşin farkında herşeyin
Ben de ablama ve arkadaşıma anlatırken çok güldüm onlar da güldü valla sinir bozucu bi şekilde komik geliyor anlatırken, buraya yazarken de güldüm çok şükür, eşim beni anlamasa çekilecek durum değil, ben de mesafemi koruyorum, pek aramam yanındayken çok sohbet etmem. Böyle yaptığım için de bir keresinde öyle domuşuk olma demişliği var psikolojisine bağlıyorum ben, eğitimli biri değil, ağzına geldiği gibi konuşur, zor zamanlar geçirmiş, evliliğime zarar vermediği sürece takmayacağım. Her ne kadar nişanlıyken ve daha ev bile kiralamamışken bize de bir oda düşer mi deyip nerdeyse nişanı attıracak olsa da başta niyeti oymuş 6 ay bende 6 ay köyde kalmak ama neyse ki kabul etmek gibi bir hata yapmadım, herkes iyi olsun evinde olsun. Aynı evde onunla yaşadığımı hayal edemiyorum

Domuşuk olma mı? Ahahahha yıkıldım gerçekten saygısız biri ama eğlenceli ya insan çok güler onunla

Konuştuktan sonra meseleyi kapatmalısınız sürekli yüzünüze vurmak olmaz. İkinizde bir hata etmişsiniz farkına varmışsınız konuyu konuşup kapattıktan sonra artık sürekli dile getirilmemeli yoksa bunun ilişkinize zarar vereceğini ve bir arpa boyu yol alamayacağınızı söyleyin. İzin vermeyin buna. Sizinde kendinize göre haklı sebepleriniz var ki anlattıklarınız çok önemli şeyler evliliğinizin temeline zarar veren şeyler o yüzden artık ikinizde eski konuları konuşup kafaya takıp huzursuzluk yaratmak yerine önünüze bakıp evliliğinize ve huzurunuza odaklanmalısınız. Sizi çok iyi anlıyorum sorunlarımız çok benzer. Bende ilk başta sizin gibiydim hep iyi niyetli düşündüm ama suistimal noktasına geldiğini fark edince ve ruhsal sıkıntılarım baş gösterdiğinde birden aklım başıma geldi ne olursa olsun tepkimi koydum. Annem babam beni ne emeklerle büyüttü bunun için mi dedim, duysalar ne kadar üzülürler.. bende birilerinin evladıyım ağaç kavuğundan çıkmadım bu muameleye hakkım yok dedim. Eşimle ilk başta çok tartışmalar yaşadık şimdi iyiyiz mesafeliyim artık yapamıyorlar arada bir iki laf sokarlar ama karışamazlar tepkimi bilirler. Bu noktada inanın en önemli kişi eş o dengeyi onun kurması gerek

Son düzenleme:
Herkesin yaptığı yorumlarda kendimi gördüğüm çok fazla nokta var. İyi ki de yazmışım buraya. Kimsenin aklı ben de kalmasın üzülmesinler diye böyle net anlatmamıştım kimseye. Çok rahatladım. Ruh halim hiç iyi değil zaten. Eşimle karşılıklı konuşarak çabalayarak umarım hallederiz, hayatımızı düzene sokarız. Tek ümidim bu yönde. Teşekkür ederim yorumunuz için

Size farklı geldiği için bunalmışsınız. Bir de yaşadığım şehirde yaşıyor olabilirsiniz çünkü biz de kadınlar toplaşıp yufka açardık akşama kadar sarma sarar şişelere koyarız. Ben de bir süre istanbulda yaşadım orada bunalmıştım kalabalık yoğunluktan

Eşin iyi niyetli yapıcı ailesi de keza öyle ama bu tür değişimleri hızlı beklemesen senin için daha iyi olur
Zamana bıraksan ve ufak ufak sınırlar koysanız eşinle birlikte ve bu sınırları koymanın onları sevip sevmemekle değil kendinizin aile olma isteğiyle alakalı olduğunu anlatabilirseniz ne güzel olur
Tabi kabul etmişken aile terapisti şart
Senin çalışma hayatına başlaman ki iş bulmuşsun olmazsa ise baslayana kadar eşinin dosyalarına yardım edebilirsin
Sınırlar kitabını alıp okuyun ikiniz de faydası olacaktır
Bence atlatıp kendine yeni bir hayat kurabileceksin gibi geliyor umarım çabucak olur
Sevginizi tüketmeyin gereksiz şeyler yüzünden

Merhaba, hangi şehirdesiniz?
Bence her şehirde güzel, eğitimli insanların bulunduğu muhitler mevcut. Öncelikle yaşadığınız ya da vakit geçirdiğiniz yeri değiştirmeyi deneyin. Arkadaş edinmeye çalışın. Sen ne güzel aşkın için bunu göze almış ve oraya gitmişsin. Eşin ve ailesi de senin İstanbulda yetişmiş biri olduğunu kabul etmeli. Zaten çalışmaya başladığınızda da sosyelleşmek iyi gelecektir.

Sonuçta ailenle aynı şehirde de olsan kayınvalidene vs. çok yakın oturmak zorunda kalabilirdin. Aynı şehirde de insanlar kültür farklılıkları yaşayabiliyor. Hatta aynı mahallede bile. Mesela biz komşumuza oturmaya gitsek şaşırıp kalıyoruz. Misafir ağırlama şekilleri bile bizden çok çok farklı. Yani her şeyi şehire bağlamamak lazım. Siz çok büyük bi fedakarlık yapmışsınız. Eşinizde size yardımcı olmalı. Kendinize işe girdikten sonra bir düzen koyun. Uzaklığa bağlı olarak, paranızın bir kısmını İstanbula seyahat olarak ayırın. Belki ay da bir belki iki ayda bir. Ama gidin gezin görün. Hem bu hareketlilik hayatınızdan monotonluğu alır. Hemde tamamen orda hissetmezsiniz kendinizi.

Şehriniz neresi bilmiyorum ama İstanbullu biri olarak burada da yaşam gitgide sapa sarıyor. Üzülmeyin, gezmeye gelin özleminizi giderin. Bulunduğunuz şehrin güzel olanaklarını kullanmaya bakın. Boşluklarınızda çevre şehirlere kaçın, gezin. Eşine bunları tatlı dille ifade et. Onuda alıştırmaya bak. İkinizin bir aile olduğunu farkeder umarım. Bol şans.

Sevindim sizin adınıza. Evet artık ben de suistimal edildiğimi hissediyorum. Her defasında bir adım daha ileri gidiyorlar. Bunu kontrol altına almamız gerekiyor. Bunu çözünce her şeyin daha iyi olacağını evliliğimizin oturacağını biliyorum. Teşekkür ederim

Evlenirken karşılaşabileceğin şeyleri düşünmedin mi hiç?
Bende farklı bir şehire evlendim geldim az çok olabilecekleri göze alarak evlendim tabiki farklı ekstrem şeyler çıktı hayatımızda, zorlandım, yıprandım ama kendime bir çevre edinmeye mutlu olmaya bakıyorum. Ailene daha sık gidip gel. Her gece ağlayıp hayatıda kendine zehir etme. Zaman gerekiyor alışmaya. Yada taşının

İnşallah her şey gönlünüzce olur :) rica ederim

Umarım dediğiniz gibi olur. Dediğiniz gibi sınır koymak herkesim kendi yerini bilmesi gerekir. En önemli sorunumuz bu. Dediğiniz kitabı alacağım. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz ve temennileriz için

Evliliğin ilk ayları çok zordur. Herkes zorlanır bence. Ben böyle şeyler yaşamama rağmen bende zorlanmıştım. Herkes aynı yollardan geçiyor haklısın eşine yansıtma eşinle tatil planı yap özel bişeyler yapmaya çalış sana bir sürprizim var de İstanbul’a gidin hafta sonu gezin baş başa .

Aslında sorun evlilik değil evlilik bana göre değilmiş demeyin derim.
Siz esinizle birbirinize uygun yapıda insanlar değilsiniz esas sorun bu.
Zaten adam karışmış sürekli yaşam tarzınıza giyiminize kuşamınıza vs.
Sizde taviz vermişsiniz kendinizden sürekli.
O da bu tavizin dozunu artırmış giderek.
Mesela sürekli eğlendiğiniz birlikte dışarı çıktığınız bi eşiniz olsa evlilik bana göre değilmiş demezdiniz.

Nacizane tavsiyem şu olur o şehirde kendinize bi yaşam alanı yaratın iş hobi vs artık ne olursa.
Kahve içebileceğiniz arkadaş komşu olursa bi iki tane süper olur mesela.
Hafta sonları da arada atlayıp gidebilirsiniz İstanbula bence ki zamanı gelmiş bunun çoktan.
Evet pandemi var ama ruh sağlığını korumakta çok önemli.
Bu hafta sonu ayarlayın gidin mesela tek başınıza her yere eşinizle de gitmek zorunda değilsiniz. Siz eşiniz için taviz vermişsiniz fedakarlık yapmışsınız o da sizin işin fedakarlık yapabilir 2 3 ayda bir ailenizin yanında gidin bence.

valla kadınlara verilcek en buyuk akıl kız ailesi olarak anne babası bayram seyran haric hadi diyelim

ama teyzesi halası danası banane yaa hangi damat kız ailesisin merasımlerinde oluyo hatta bakıs acısı bile var elin adamı rahat etmez eeee elin kızı niye rahat etsın ki

2 ciye evlensem hic görüsmem hatta türkle bile evlenmem valla

bizi bozan zaten türk toplumu adı altında suriyeliler gibi görüsmek istememiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…