Evliliğe, yeni bir şehre alışamama

ne güzel işte sormuşlar size , bu konuşmanın üstüne halaa aynı şekilde davranmaya devam etseydin emın ol ayaklarını keserlerdi , ben alışık değilim bu kadar sık görüşmeye falan deseydin , keşke

Bu konu daha sonra görümcem ile açıldı. O işte korumacı davranıyor, elhamlı biri zaten ama haklısın gibi şeyler söyledi. Ben de küçük biri olmadığımı tehlikeli bir şeyi hissettiğim anda neler yapacağımı bildiğimi bu konuların kv değil eşim ve benim aramda konuşulmask gerektiğini böyle bir şeyi kendi ailemden bile görmediğimden bahsettim. O kadar iç içeyiz ki ne yaptığımı bilmeme gibi bir durum malesef olmuyor.

Sorma şeklinde değil yakınma şeklinde oldu. Yine bir gün kv ben görümcem yaprak mı mantı mı öyle bir şey yapmaya gitmiştik. İkisi iki taraftan yüklendiler. Kp aramanı bekliyo o da huzursuz oluyo kafaya takıyo vs.Problem mi var diye soruyorlar aslında. Orada bile ağlamamak için kendimi zor tuttum çok bunaldım sıkıldım susmaktan kısa cevaplar vermekten başka bir şey yapamadım. Eşime söylediğimde bana da yaptılar aynısı dedi. Çok fazla anlatmıyor da ona yapılan baskıları. Daha sonra laf vurmalar başlıyor. Gittiğimizde ya da geldiklerimde ooo sizi bi daha bekleriz çay içmeye gibi şeyler. Bana açık açık çok yüklenemiyorlar bu konuda. Eşime baskı yaptıklarına o kadar eminim mi. Bu sefer o arada kalıyor onlar bi yandan ben bi yandan

işte sen orada vicdan yapmışsın yapmayacaktın , eşinde ne yapaım istemiyor deyip çıkacaktı işin içinden ,
ben öyle yaptın , heftasonumu onlarla geçiremem dedim , ki görümcemi çok sevmeme ragmen durması gereken yeri bilmesi gerekiyordu ve bildide ,

sen eşinin sık bogaz etme dırdır yapma bu konuda sanki onunla yalnız kaldıgın için çok mutlu gibi davran , eğlenceli vakit geçir ki , ohh yaa iyiki gitmemişiz desin , ( anladın sen onu )

İç içe olmamanız mesafe koymanız gerekli
Sürekli görüşürseniz iyice yüz bulacaklar daha başka şeylere de karışcaklar zamanla

Evlenmiş başka şehire taşınmış ailesinden uzak biri olarak şunu söyleyebilirim. Sürekli iç içe olmamak lazım. Bunu da eşiniz ayarlayabilir. Ne yapın edin çalışın, sosyal çevreniz vs. değişecek uzaklaşacaksınız. Bebek içinde bekleyin, önünüzü görün

Ah sormayın. İyi ki eşimle evlenmişim ama keşke farklı bir şehirde yaşama şansımız olsaydı. Daha yolun başındayım şu an kurabildiğim düzene göre oturacak evliliğimiz o yüzden benim de mutlu olabileceğim bir şekilde olmasını istiyorum

mutsuzsan mutsuzsundur.. mutsuzluğuna sürekli bir kılıf bulmaya çalışmana gerek yok.. şöyleler ama aslında iyiler, böyleler ama aslında bizi seviyorlar vs kısımları tamamen kendini kandırmaca..
2 seçeneğin var ya bunları kabul edip bir an önce aralarına karışacak ve eşinle huzurla yaşayacaksın, ya da eşine ve ailesine resti çekecek ve kendi istediğin hayat için çaba göstereceksin. anlaşamıyorsanız da devam etmeyeceksiniz.
basit kararları komplike hale getirmekte üzerimize yoktur ama çözümler basittir ve evet maalesef acılıdır.
bi karar verip ona göre yaşamanız gerekiyor.. aşk karın doyurmuyor maalesef acı yoldan öğrenmişsiniz..

İşe girdim iki ay sonra başlıyorum. Umarım biraz rahatlatır beni. Bebek konusunu her şey yerli yerine oturana kadar hiç ama hiç düşünmüyorum

Kendi sınırlarımızı koyabilmeyi istiyorum aslında. Hafta 2-3 görüşme değil de 1 görüşme bu kadar içli dışlı olmamak için çabalayacağım. Eşimle bu yönde konuşarak anlaşmayı isterim . Ha baktım olmuyo gerekirse kavgada edeceğim. Bu şekilde de olmazsa ailesiyle ne kadar kırılacaklarını bilsem de açık açık konuşacağım. Bir şekilde bu konuyu halletmem gerekli. Bu şekilde yaşayamıyorum, artık mental olarak da kendimi sağlıklı hissetmiyorum

bence mevzu sadece sık görüşmek değil. kendine ait bir hayatın olsa, çalışsan, kendi arkadaşların olsa belki bu kadar batmayacak gidip gelmek.
yani bir erkek için neden hayat tamamen değiştirilir asla anlayamadığım için bu kadar bir değişikliğin seni çok yıpratacağına inanıyorum.
şöyle düşün en basitinden bi 40 yaşına gelip geri dönüp baktığında yaşayamadıklarına mı hayıflanacaksın yaşadıklarına mı üzüleceksin, hepsi mi?
bunları bi düşün tart derim..

Yavaş yavaş azaltın, eşini evde rahat ettirki aklı sürekli onlarda olmasın, bazen de eşini tek yolla o gitsin gelsin , her zaman kendini gitmek zorunda hissettirme , eşine baskıdan bunaldığını söylemekten çekinme, en az 2 sene çocuk yapma, bekle evliliğin otursun düzene girsin, ailesi ile ilgili bişey deme sadece bu düzenden hoşlanmadığını vurgula ...

Kendini savunmaktan korkma , ben sana çok hak verdim , leş kargası gibi çökmüşler evliliğinize, esin de sıkıntılı..

İşe girdim iki ay sonra başlıyorum. Umarım biraz rahatlatır beni. Bebek konusunu her şey yerli yerine oturana kadar hiç ama hiç düşünmüyorum

Ben işimle geldiğim halde çevremi kurana kadar ki 4 a sonra da patlayan pandemi sebebiyle eve tıkılarak delirecek gibi olmuştum. Aşırı sosyal bir hayattan sorumluluk dolu bir hayata. Ama emin olun geçiyor, kendi çevreniz arkadaş ortamınız oluşuyor. Pandemi süreci zaten zorlayıcı sizde birleşmiş, umarım kısa zamanda düzen oturtursunuz. Ben 2 yılda şuan kendi şehrime dönemeyecek kadar benimsedim ve alıştım.

Evet resmen kendime ait bir hayatım yok. Yaşadığım hayat sanki benim değil. Rol biçmişlerde bana istemeye istemeye üstüme eğrelti duran bu roldeki rolü oynuyor gibiyim. Daha çok gencim yapmak istediğim çok şey var yaşamak istediğim hayat kesinlikle bu değil. Sanki hayatım öyle akıp gidiyor da ben izliyor gibiyim. 2 ay sonra işe başlıyorum. Pandemi biraz daha hafiflerse bir kursa gitmeyi eşimle yapmak istediğimiz şeyleri görmek istediğimiz yerleri görmeyi planlıyorum. Eşimin ailesi tabi ki görüşeceğim onlarla ilgili bir problemim yok ama sınırlamam gerekiyor bu ilişkiyi

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Biraz benim harekete geçmemle düzelecek inş her şey. Kendi düzenimi kurup, alışacağım.

Peki eşiniz ablanızla olan mesajlarınızı nasıl okuma haddini kendinde bulmuş sordunuz mu. Belki özel bir şey konuşuyorsunuz, kız kıza muhabbet etmek istiyorsunuz… özel şeyleri nasıl rahatlıkla anlatabilirsin diyen adam sizin özelinizede karışmasın. Ablanızla ne konuştuğunuzdan ona neymiş. Küfür hakaret varsa ayıp etmişsiniz tabi ama eşinizde sizden habersiz ablanızla konuşmalarınızı okumamalı buda ayıp. İkinizde de hata var. Eşinize o an ki gerginlikle yazdım özür dilerim, annenin yüzüne karşı böyle bir şey asla demem. Artık bu durumdan çok rahatsızım lütfen sende beni anla burada tek desteğim sensin başka kimsem yok sen beni anlamaya çalışmazsan ben derdimi kime anlatacağım boğuluyorum artık biraz başbaşa kalalım, evimize düzenimize alışalım istiyorum. Bu böyle devam ederse iyice yüzgöz oluruz ve birbirimize olan saygımızı kaybederiz. Böyle olsun asla istemem diye konuşma yapın derim. Sınırlarınızı çizin pasif kalmayın. Sürekli iç içe olmak zorunda değilsiniz artık siz bir ailesiniz kendinize göre planlarınız olacak, düzen oturtmanız lazım

Son düzenleme:
Sizi çok iyi anlıyorum. Eş ailesinin kötü niyetli olmaması mutlu olmanız için yeterli değil. Zaten ne yaparlarsa yapsınlar gün sonunda adı “iyiliğiniz için” oluyor. Evet sürekli bir arada olmak, her şeye müdahale etmeleri, her konuda bir yorum yapmaları insanı çok bunaltıyor. Ben hayatımda her şey yolundayken sırf bu sebeple terapiye gitmeyi düşünüyorum. Eşim isterse onu da götürmek istiyorum. Çünkü ben bir şeyleri bir yere kadar anlatabilirim, ben 3. gözüm eşim ise o ailenin bir ferdi. Ne kadar istesem de benim gözümle göremez hiç bir şeyi. Belki profesyonel bir bakış açısı benim anlatamadıklarımı eşime anlatır diye düşündüm. İki insan evlendikleri zaman her iki tarafında aileleriyle sürekli bir arada olmak, onların her şeye müdahale etmelerine izin vermek asla sağlıklı bir durum değil. Çünkü bu kez geriye özel hayat diye bir kavram kalmıyor. Belki siz de eşinizle profesyonel bir yardım alabilirsiniz? Ayrıca kayınvalide için söyledikleriniz ikiyüzlülük falan değil. Sevmek zorunluluğunuz yok. Belli ki saygısızlık da etmiyorsunuz. E o zaman? Eşiniz ailesini savunmaya çabalayacağına biraz da sizi anlamaya çalışsın. O sürekli sizin ailenizle bir arada olsa ne kadar huzurlu olabilirdi?

Bunu da söyledim evet ben bir terbiyesizlik yaptım ama senin yaptığın da terbiyesizlik diye. Telefonum sehpanın üzerindeyken bildirim gelmiş annemin adını görünce gözüm takıldı yazılanları görünce de daha fazlasını okudum falan dedi. Bir daha böyle bir şey yapmayacağına söz verdi. Söylediklerinizi uygulayalacağım çok sağolun

Ben devlet hastanesinde psikyatra gittim. 10 15 dk sonra elimde antidepresan reçetesiyle kendimi kapıda buldum. Almadım ilacı kullanmadım da. Eşime çift terapistine gitmeyi önerdim. Ben bazı şeyleri hala seninle bile paylaşamıyorum başkasına anlatabilir miyim bilmiyorum ama istersen gidelim dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…