evliliğe nasıl emin olunur?

aslınd hepiniz çok güzel şeyler demişsiniz ama işte bunlar 1 senede de olmayabilir mesela kavga etmeyedebilriz 1 senede ya da sinirlenmeyebilir. napabilirim ki bu konuda denemek için tavsiye var mıdır? aslında kendini saklıyorsa her türlü saklar

hayattaki kriterleriniz ne, evlilikten ne hayal ediyorsunuz bence bu cok onemli. benim cok güzel, iyi anlaştığım sevgililerim oldu ama hicbirisini hayalimde yasattigim gelecekteki evlilige yakistiramadim hep isler ciddiye binmek uzereyken ayrildim.
ama simdiki iliskimden yuzde yuz eminim, aklimda en küçük bir şüphe kirintisi bile yok, hatta her ay 10ar euro atıyoruz Cruise kumbaramiza, 40. yilimizda binmek üzere oyle bir emin olmak.
benim en onemli önceliğim suydu benden once nasil bir hayat yasamis. mesela ben cok gezen bir insanim. gerekirse 5 sene ayni bir montu giyerim ama kampanyali ucak biletimle uzak diyarlara giderim. tum omrum boyunca da bu sekilde yasamak isterim. evlilige yaklastigim eski sevgililerimde benimle ayni hayalde oldugunu soylerdi ama bakardim adam benimle tanisasiya sıkıcıı bir hayat yasamis, bir gun "ulan bosa yaşıyoruz yarin da surada uyanalaim" dememis. tatil anlayışı yazin en populer destinasyonda her sey tatil otele gitmek üzerine. ya da bir hayali var mesela. en azindan adim atmak yerine "oyle kolay olsa herkes yapardi" cümlesini kuruyor. ya da "param olsa ben de gezerdim" falan diyor - hic aldigi bir seyden kisip düşük butceli bir sey yapacagini düşünmemiş bile onca sene. bahaneleri seviyor faln.
bunlar ne kadar iyi insanlar da olsa hep beni evlilikten uzak tuttular. en büyük kriterim kaliteli bir hayat yasamis mi benden once. cunku 30 sene yasamadiysa benle bir anda degisemez..cicim ayinda belki ama yine bahaneleriyle bir sey yapmadigi günlere geri döner.
ikinci olarak ataerkil cumlelerden, tavirlardan nefret ederim çünkü iyi görünen cok seyin sonunda o sey kadinin zararına olur. mesela erkek oldugu icin bana hesap ödetmiyorsa o adam erkek oldugu icin temizlik de yapmaz. haftada bir ev süpürür takdir bekler. o yuzden sectigim adam her gun benjmle yemek yapip bulaşık yikayacak, temizlik günlerinde matkapucu sungerle fayanslari ovacak ve bu yuzden benden tesekkur beklemeyecek bir adam. ana evinde yemek yapmamis, nasil tuvalet temizleyecegini bilmeyen, supurge ile uzaktan arkadaşlık yapan bir adamla evlenmek asla istemem mesela. çünkü bu ayni anda isten gelip o tv izlerken benim yemek yapip kaldirip mutfagi toplamam - onun erkek oldugu icin bunu normal karsilamasi ama bulasik makinasini bosaltti diye kuruyan camasirlari asti diye benden aferin duymasini beklemek demek. ki degil takdir etmek yolarım oyle adami.
üçüncü olarak elinden is gelen - isbitirici erkek olması. arkadasimin kocasi var lambayi bile değiştirmekten aciz. eline tornovida almamistir. ya da babam mesela cok iyi bri kocadir, iyi bir babadir. elinden her is gelir ki meslegi de ustalik gerektiren bir sey. ama evde sallanan prizi bir sene tornovidayla sabitlemez. dusen civiyi bir sene takmaz, basit matkap islerini yapmaz, faturalari takip etmez , her seyi son tarihine birakir - hatta yine yapmaz ikaz gelir cezali öder, damlatan musluğu 6 ay sonra tamir eder. bundan nefret ederim. eger sevgilim de benzer davranislari sergiliyorsa mesela evinde yapsa bitecek seyleri uzun sure bekletiyorsa bu bana cok bilgi verir adam hakkinda. ya da çöpü çıkarmaya useniyorsa, bir yerden randevu almaya, bir yere gitmeye, ekmek almaya useniyorsa falan eminim evlilikte de aynen devam eder. boylesinden de kacarim. sevgilim sehrime tasininca kendi evimden kulbu sallanan caydanlik çaldım kimse farketmez diye. zaten kulbu bozulunca yenisini almisti annem. sevgilime götürdüm, ertesi gun bir baktim kulbu artik bozuk degil, vidasi gevsekmis yapivermis. Gecen gun banyo havlupani sallaniyordu, hemen aldi tornavida kutusunu yapti. ya da daha dün usendigimden yataktan kalkmadan ayi gibi cektim jaluzi perdenin ipini. cat diye düştü- duserken kornisin birazini kirdi. sevgilim biraz bakti etti 'tamam tamam' dedi bir sekilde takmanin yolunu buldu. anlıyorum ki adamin karakteri bu. bugünün işini yarına birakmiyor ki tam aradigim sey
dördüncüsü konusmaktan zevk almak, konuların konuları acmasi, sohbetinin cekilir olmasi, ortak ilgi alanlarimiz olması, dediklerimi dinlemesi. bjr sevgilim vardi mesela tum bos vaktinde bilgisayar oyunu oynardi, bana da bazen oyundan seyler anlatirdi icim sıkılırdi. ya da bitmeyen askerlik anilari vardi askeri lisede falan da okumus. o kadar sacmaydi ki anlattigi seyler ustunden 8-9 sene gecti hala beynimde yer kaliyorlar diye üzülüyorum. muhabbet konularimizin ayni olmadığı , sohbetin açmadığı biriyle evlilik düşünemem
beşincisi ve aslinda en onemlisi. cinselligi kötü olan - kendi icinde sorunlari olan ya da bencil biriyle asla evliliği dusunmem
altıncısı babaliktan ne anladigi. "bizim babamiz basimizi oksamazdi ama uyurken gelir severdi" diye boyle seyleri oven biriyse benden uzak olsun. mesela bebekli dunyayi hayal ederken neler hayal ediyor. tum sorumluluğu anneye verip agugugu yapan dayi babalardan mi olmaya hevesli yoksa anne gibi babalardan mi? bence bu da cookk önemli.
ve tabii birikim anlayisinin sana uymasi. biri "bir kere geldik insan gibi yasamak lazim. kismayalim" derken oteki "dunyanin binbir turlu hali var borca girelim yatirim yapalim" diyorsa o evlilikten hayir gelmez. biri bonkorken paralari sacarken digeri tutumluysa o evlilikten hayir gelmez. birkim anlayisi - gelecekte olmasini istedikleri mal mulk anlayisi benzer olmali. bu konular konusulmali.
evlilikte para yonetimi nasil olacak bu konusulmali.
hic kavga etmemissiniz mesela. bu guzel bir sey degil. bazi ciftler tartismaktan kacindiklari icin konusmak istedigi bazi seyleri konusamaz- yanlış anlaşılmaktan korkar vs. ya da "neyse susayim cok onemli degil" der. onemli olan kavga edip kavgadaki halini de gormek.
hic kavga etmeden evlenen cogu insan ilk kavgada kocasından anlattigi travmasi hakkinda laf isitiyor mesela "zaten senin annen bile senin icin şöyle demis" falan gibi. tartisma adabını biliyor mu, sorunu nasil çözüyor ya da cozmek yerine hali altina mi atiyor. kavgadan sonra hali tavri nasil, tripli mi, ne yapiyor...bunlar o kadar onemli ki.
ha son olarak ailesi manyak mi:) manyak ailesine karsi tutumu nasil.

Olunmaz öyle evlenirsin ne çıkarsa bahtına

yeni nesil erko olarak bahsettiğim insanlar zaten olgunluğunu tamamlayamamış ergen tipler. ki bilirsiniz çoğu karşımıza çıkmıştır. Yani şu soruda da eleştirecek bi şey bulmanız takdire şayan :)

Ergen tipler erko dediği için öyle yazmıştır belki, kim bilir

Bence 6 ay erko bi süre.
Bir insanı 6 ayda tanımak imkansız. Çekincelerinizde haklısınız bence.
Bir insanla 40 yıl geçireceğinizi varsayarsanız 1 sene 2 sene tanıma süreci kayıp değil aslında.
Bu kadar acele etmeye gerek yok.

ay valla tam evlilik kılavuzu gibi olmuş aç oku sırayla tik falan at ama sanırım sizin birlikte yaşama gibi bi artınız varr. bizim öyle bir olanağımız yok, hani evde nasıldır. hep aile evinden uzaktaymış kendi işini kendi görmüş ama bazıları da şey olur hep öyle yaşadığı için artık rahata ereyim der falan o kadar çok tiplemesi var ki bu durumun hani 2+2 4 yok. biraz gözlem yapmalıyım bence az daha en azından bi Seyehat olsun bi bi şey olsun. dediklerinize ben de çok önem veririm. ya da şu tipten çok korkarım, gezdim tozdum artık sakin hayat. yok canım öyle yağma. keşke bi süre birlikte yaşamak biz Türk toplumunda da olağan olsa

ergen falan değilim hanımefendi. tutup da erko bir süre gibi laf falan atmanıza gerek yok ben böyle şeylere gelemem herkes sizi alttan alıyor diye milleti eleştirmeyi kendinize hak bilmeyin. Bana usturuptan konuşmadan bahsedileceğine kendiniz her şeye laf söylemekten vazgeçin bence, böyle ömür mü geçer? naçizane tavsiye salıverin :)

Bence mutlaka aynı evde yaşamak gerekiyor, öyle bir olanağı olmayanlar işe beraberce tatile çıkmalı derim. Bir arada aynı çatı altında vakit geçirmek 437437456464 kez kafede buluşmaya değer.
bence de kesinlikle böyle. o imkanım olmadığı için tatil seçeneğini değerlendirmek istiyorum. şöyle 3 5 gün bakalım yolda nasıl sinirli mi o mu bu mu. ki burcumuz da aynı ama benim yükselenim balık ona nazaran çok daha duygusalım höt zöt e çok gelemem sevdiğim biri tarafından şey yapasım geldi dedikodu masası sonu gibi Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin

Benim de burcum balık o yüzden Allah hayırlısını versin diyorum nineler gibi ve kaçıyorum

burada o kadar çok şey okuyorum ki bir de böyle Ebu cehil tarzı insanlar falan. diyorum öyle biri değil. biraz da 30 yaşına gelmenin eksisi şu ki armudun sapı, üzümün çöpü olabiliyoruz. şuan bi falso görsem baya düşünürüm eminim ki. görmedim Allah var zaten çok iyi bir oyuncu değilse başından belli ediyor.
anacı mı kendi fikirleri var mı
sevgisini belli ediyor ve saygılı mı
seni dinliyor mu
duyguların düşüncelerin onun için önemli mi
her şeyi kulak arkası mı ediyor yoksa çözümlüyor mu
şuan bunların hepsi bende tik halinde, yani yanlış bi şey yok.

Sakin ol şampiyon.
Herkes beni alttan mı alıyormuş? Haberim yok gerçekten
Takıldım sadece ya, bu kadar abartmayın.
Diğer söylediklerimde ciddiydim ayrıca.

aslinda beraber yasiyoruz denemez. benim ulkeme tasindi, ona ev tuttum. her gun onunlayim ama ailemle yaşıyorum,bazen yatili kaliyorum. tabii cokca kere tatillere gittik. o zaman da cok iyi bir cifttik, tatillerde ikimiz de esit sorumluluk alirdik, aksiliklere gülüp geçerdik modumuz dusmezdi. ama biz epey uzak mesafeydik arada ulkeler vardi- ben asla onun yaşadığı yere gidip yerinde goremedim vize yüzünden. sadece ayda bir tatillerde bulusabilirdik. ve tatillerde herkes mutludur. tatillerde is stresi yok, belli bir bütçe ayiriyorsun para stresi yok, aksilige gülüp gecmek kolaydir. oysa gercekte acaba nasıl bu adam diye düşünürdüm. sonra yanima tasindi, simdi hayatinda hic olmadigi kadar stresli. çok büyük bir sorun yaşiyoruz malesef. tirnaklarinin yanindaki etleri yiye bitirdi. Ama bu surecte bile hic birbirimizi kirmadik - stresle bagirip ters seyler soylemedik. ayni gemideyiz çünkü bu konuda yaşadığımız her olumsuzluk (malesef burokratik seyler) onu da etkiliyor beni de. ne zaman birimizin artik modu dusuk olsa digeri ya fazla bir neseyle keyifli seyler buluyor ya da "evet artik yorucu olmaya başladı" diye sariliyor falan. sureci guzel yonetiyoruz.
hep seviyordum vs ama su son iki ayda emin oldum evlenilecek adam olduguna. cunku bu adamin sorunlari cozme sekli ve stresle basa cikma yolu cok guzel. boyle biriyle evlenip iyi gunde kötü günde yasayabilirim çünkü kötü gunde demoralize olup modu dusen biri degil yeni yeni yollar arayip pes etmeyen modunu da kolay dusurmeyen biri. bence cok cok onemli evlilikte.
ve tabii ki bir çiftin sadece disarida bulusmasi cok yanıltıcı. modun dusukken bulusmazsin mesela bahane bulursun. biriyle bulusmaya gitmeden önce giyinirsin suslenirsin en basiti. evden cikarken yikanirsin. ojeni surersin vs. gittiğinde de iki saat insan gibi takilir donersin.
belki oyun bagimlisisin her gun aksam eve gelice pc karsisina gecip yatana kadar oynuyorsundur ve evlenince de devam edeceksindir bunu karsindaki insan asla bilemez. sifon cekmeyen birisindir bilinemez (johhny bravo gibi sevgilim vardi cok ozenirdi üstüne başına. Ütülerini ütücüye verirdi jilet gibi giyerdi hep mis kokardi. bir gun hava yagmurlu diye plansiz evine gectik tüm klozet sidik doluydu sicraya sicrata işemis sifonu da cekmemis. hos evinde kalan biri daha vardi ona atti sucu ama bilemiyorum) , belki normalde paspalsindir evde aği yirtik pijemayla geziyorsundur, belki sigara içiyorsundur soylememissindir bulusunca icmiyorsundur, belki uyusturucu kullaniyorsun, belki iki kadeh icmeden uyuyamiyorsundur vs vs. bunlari kafeden kafeye bulusan insanlar nasil bilebilir ki?
cok büyük bir risk bence.
o yuzden sakin 6 ayda evlilik falan dusunme daha 24 saat bile bir arada gecirmeden.
eger sıkıntılı- evlilik diye tutturacak ya da gorusmene sorun cikartacak sevgilin var diye zirt pirt arayacak bir ailen yoksa en azindan annenle tanistirabilirsin. anneler tanisabilir falan. bu size biraz stres getirir sen de stresli halini, ailesi isin icine girince nasil oldugunu falan görmüş olursun

Emin değilsen bence olmaz.yeterince seviyorsan hissederdin.

Kötü özelliği yok ama sevgi var mı? Tonla iyi insan var.hepsiyle ilişki yaşamayı düşünmüyoruz.

Sakin ol şampiyon.
Herkes beni alttan mı alıyormuş? Haberim yok gerçekten
Takıldım sadece ya, bu kadar abartmayın.
Diğer söylediklerimde ciddiydim ayrıca.
ben size bi laf atmadım ki. Ben kendimce bi şey dedim ona laf atan sizsiniz. evet biraz sinirden onları görmemişim
haklısınız onlarda benim tek çekincem zaman aslında 1 yıl geçmiş olsaydı ve böyle hissetseydim tamamdı ama şuan hadi pişman olursam diyorum. aslında her türlü olabilirim o da var. cidden kumar evlilik ve biriyle evlenip geçinebilen insanlar benim gözümde ulaşılması zor bi yerdeler saygı duyuyorum

yine haklısınız dediklerinizde, çoğu şeyi şuandan anlayabiliyorum 2 saat kahve iç kalk gibi oturmuyoruz çünkü evde de vakit geçiyoruz ama kalmalı ve beraber yaşamalı değil sadece. tek sorun, sorun gibi mi bilmiyorum ama bi sıkıntı yaşadığında anlatmıyor pek dert anlatmam diyor yani bu kendi için çok önemli bi dertse ama bana da yansıtmıyor orası da var yani kötü davranıp anlatmıyor değil. Ben de diyorum ki anlat çünkü beraberlik bunu gerektirir. bi tek bu var sorun gibi görmeli miyim ilerde sorun olur mu bilmiyorum.
onun dışında kavga etmedik dedim ama kavga edecek sebep olmadığından ya da kapattıgımızdan değil hep hallettiğimizden. örneğin bi sıkıntı olmuştu bi gece ben söylemedim sıkıntı ettiğimi sabah konuşmamdan anladı iş yerine geldi dedi ki böyle durma tüm gün halledelim hemen dedi 5 10 dk konuştuk özür de diledi ki diler özür dilemekten gocunmaz haksızsa. bu özellikleri falan bir ilişkiyi yürütebilir gibi geliyor. Bir de kötü denemez yine ama biraz odun ben de aşırı romantik canım cicim minnoş modda değilim ama yavaş yavaş onunda odunluğunu kırıyorum olacak yontulacak inşallah ajsjsn

Kötü özelliği yok ama sevgi var mı? Tonla iyi insan var.hepsiyle ilişki yaşamayı düşünmüyoruz.
sevgi var var tabi ki. bundan önce ilişkilerim oldu ki 5 6 senelik bile vardı ama yenGEnC dediği gibi evlenmeyi hiç düşünmedim olmaz dedim o moda giremedim ama bunda öyle olmadı. aslında ben de istiyorum ama sadece biraz çekiniyorum hadi değilse hadi yanlışsa gibi çevrem kaynaklı da olabilir bu gördüğüm evlilikler vs.

7. Ayda nişanlanan biri olarak, sevgili olmadan önce arkadaştık bir eşim olsa onun gibi olsun karakteri derdim. Ama asla onla bir şey düşünmezdim hatta o olmasın ama diye eklerdim. Ta o zaman karar vermişim evlenilecek adam olduğuna.
Sevgili olunca da şöyle bir yol izledim, eksik dezavantajı yönlerini düşündüm ve bunlara katlanabilir miyim buna alışabilir miyim diye kendime sordum. Cevap evet olunca yola çıktık.

1. Evlenmek istiyor musunuz?
2. Evleneceğiniz insanda olmasını istedikleriniz nedir?

Mesela ben hep "saygılı, üslubu düzgün ve çalışkan biri olmalı evleneceğim kişi" derdim ve eşimde bunları gördüğüm için evlenmeye karar verdim.

Birlikte konuşabileceğiniz, sohbet edebileceğiniz biriyle evlenmek istiyorsanız yani bu sizin için ilk sırada gelen şeylerden biriyse telefon, oyun bağımlılığı var mı özel hayatında buna dikkat edin, bu ciddi bi sorun olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…