evliliğe nasıl emin olunur?

purplejk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2014
57
50
merhaba arkadaşlar. Bayadır kkdeyim. ama ilk konum. umarım sizi çok sıkmam evli kadınlar tabi daha iyi yorum yapabilirler sanırım. Ben 29 yaşındayım bir ofiste çalışıyorum. sevgilim 27 yaşında. o da özel sektörde çalışıyor. 6 aydır bir ilişkimiz var.
haftada 4 5 gün görüşüyoruz neredeyse. aslında şu süreçte falsolu hiçbir hareketini görmedim.
benim için önemli olan şudur karşımdaki insanla konuşabiliyor muyum? sorunlarımız olsun başka bir şey olsun. bu konuda hakkını asla yiyemem bir sorunumuzda başka bir şeyde hemen halledelim öyle kapatalım ister. yeni nesil erkolarda bu yok malumunuz.
ayrıca gizlisi saklısı yoktur telefonu ortadadır arkadaşlarını bilirim o benimkileri bilir, yalanı vs hiç yakalamadım.
şimdi ise evlenelim istiyor evlilik için acele etmek istemiyorum yani bu kişiyi tabiki seviyorum ve onunla olmak istiyorum ama evlilik çok ciddi bir mesele. sizler nasıl emin oldunuz evleneceğiniz kişiye 'hah bu işte.' mi dediniz, yoksa hep bir şüphe oluyor mu?

Son düzenleme:
6 aydır tanışıyorsunuz ve evlenmek istemesi normal adamın. yani kaç sene beklemeyi düşünüyosunuz emin olun beklemek hiçbirşeyi değiştirmiyor korkularınızı anlıyorum.tavsiyem su adam eğer güvenilir karıkızla kumar içkiyle sorunu yoksa tam güven veriyosa evet deyin nişan isteme işlemlerini başlatın çünkü aynı eve girene kadar kuruntular hiç bitmiyor yaşamış biri olarak tavsiyemdir.

6aylik sevgilikte bu his normal. Ben minumum 1-2 yıl görüşme olmasından yanayım. Hatta hayat görüşünüze uygunsa aynı evde yaşamak. Sinirlenince ne yapar evde tavrı nasıl vs bunlar için.

6 ay olmuş ayol 6 yıl demiş gibi neyini terslediniz ? İnsan 6 ayda nasıl heh işte bu diyecek ?

6 ay olmuş ayol 6 yıl demiş gibi neyini terslediniz ? İnsan 6 ayda nasıl heh işte bu diyecek ?
böyle diye diye millet evlenemiyor artık 29 yaşındaymış hanımefendi ergen değil ya gözü açılsın desemki.evli biri olarak benim tavsiyem budur.ben evliliğimde mutlu bir insanım mutlu birinden tavsiyemdir okadar

Bir anlık gazla tanimadan evlenenler de en iyi ihtimalle boşanıyor. Diğer ihtimalleri saymamayayim isterseniz akşam haberleri izlersiniz.

Kesinlikle şüphe olmaz. Aklında 1 tane bile soru işareti olmaz. Eminsindir yani. Ben zamana takılan biri değilim. 6-8 ay olur seneler olur. Öyle ki senelerce görüşüp tanımamamışım diyen kişiler var.
Senin şu saatten sonra yapacağın şey ailesini, çevresini arastirmak. İş yerinden araştırmak.( Yakın birinin bizzat bu işe bakabilir) Bunlar da olumlu ise adım atarsın. Bir örnek abim evlenmeden önce yengemin babası bizim mahalle bakkalına sormuş. Biz abim evlendikten sonra öğrendik mesela.

evet karı kız içki kumar vs yok. Yani 6 ay kısa süre gibi geliyor o yüzden emin olamamam aslında. illa ki herkes de bunu diyor aynı eve girmeden bilinmez falan. ama işte nasıl olacak çok zor bir karar gibi sanki ve bu kadar sene beklemişken sanki oluversin gibi hareket etmek istemiyorum

6aylik sevgilikte bu his normal. Ben minumum 1-2 yıl görüşme olmasından yanayım. Hatta hayat görüşünüze uygunsa aynı evde yaşamak. Sinirlenince ne yapar evde tavrı nasıl vs bunlar için.
evet keşke öyle bi imkan olsa ikimiz de aile evinde kaldığımız için öyle bi imkan yok ama olsun çok isterdim. çünkü her halini görmedim nasıl olur ne olur bilmiyorum. siniri vs yok gibi gözlemlediğim kadarıyla
hatta kendim bilerek sinirlendirmeye çalıştığım bile oldu sjdjd ama işte evlilik çok başka sevgililik çok başka. Ben de diyorum ki biraz gezelim tozalım dur daha diyorum öyle çok zorlamıyor Allah var ama yine de düşünüyor işte

Doktor Gülcan Özer in YouTube kanalini öneririm.
Bir gün dinlerken şöyle demişti .
"Gelen evli danışanlara sorarım, ilk büyük kavganızı ne zaman ettiniz ? İlk kavganızı edip bu durumu ölçüp tartmadan evliliğe başlamak büyük risk. "
Tanımanın sınırı yok. Benim eşim 10 yıllık arkadaşımdı, 4 yıldır sevgiliydik 1 sene beraber kaldık. Geçenlerde şortun kısa dedi , ben şok. Şort da eski şort. Bunca sene giyerken bir şey dememiş, şimdi diyor
Cevabını aldı tabi , o ayrı konu

evlilik aşktan önce mantıktır. günümüzde yapılan hata aşık olup mantığa sığdırmaya çalışıyor hayır.mantığına uyuyorsa aşık oluyorsun bu kalıcıdır .
evet tam bu oldu aslında önce gözlemledim hareketlerini vs sonradan ikisi birlikte gibi oldu aslında mantığıma ters kendinden bi hareketi yok. sadece ben 6 ay kısa süre gibi düşünüp sonradan pişman olmak istemiyorum. ama değişecek olan 1 yıl beklesen de evlenince değişir. sanırım bu kk de açılan konulardan çok etkileniyorum ya ben sjsks diyorum ki böyle şeyler varsa nasıl güveneceğiz karşı tarafa

Yani son karar sizin nişanlılık sürecinde her zaman geri dönerim diyecek gücün varsa öyle de deneyebilirsin ama nisanlandim emek verdim ayrilamadim çevre ne der vs diye korkunuz varsa en azından 1 yıl gözlemle.

Aynı dili konuşabildiğimiz insan karşımıza çıkarsa işte bu diyebiliriz.
Mesela sevgiliniz de erkeklerden “yeni nesil erko” diye bahsediyorsa evet evlenebilirsiniz

geçmişteki ilişkilerimde hep bunu yaşadım. o yüzden durmak istiyor da olabilirim ama bu sütten ağzı yanan misali bir şey sanırım.
evet dediklerinizi ben de düşündüm. ailem biliyor babam hariç. bu yüzden ona da söyleyip araştırma evresine geçsek mi diyorum, teşekkür ederim fikriniz için

Aynı dili konuşabildiğimiz insan karşımıza çıkarsa işte bu diyebiliriz.
Mesela sevgiliniz de erkeklerden “yeni nesil erko” diye bahsediyorsa evet evlenebilirsiniz
yeni nesil erko olarak bahsettiğim insanlar zaten olgunluğunu tamamlayamamış ergen tipler. ki bilirsiniz çoğu karşımıza çıkmıştır. Yani şu soruda da eleştirecek bi şey bulmanız takdire şayan :)

Bugun ortada olur yarın şifre koyar garantisi yok hiçbişeyin ..gözünü karartıp evleneceksin tadını kaçırmadan

geçmişteki ilişkilerimde hep bunu yaşadım. o yüzden durmak istiyor da olabilirim ama bu sütten ağzı yanan misali bir şey sanırım.
evet dediklerinizi ben de düşündüm. ailem biliyor babam hariç
hahahah öyle bi şey yapsa benden de cevabını alırdı bazen yükleniyor erkeklere böyle şeyler çok da takılmam öyle şeylere karşımdakini biliyorsam tabi kii. evet bakın mesela daha hiç kavga etmedik. kavga edebilecek olaylar oldu ama hep hallettik kapattık mevzuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…