evliliğe alışamamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zamanla geçer. Yalnızlığıma ortak olsun diye çocuğu aceleye getirme. Eşinle her fırsatı degerlendir. Evinde ne kadar güzel anı biriktirirsen artık o ev sana güzel gelecek. ( Bir süre sonra anne baba evinde rahat uyuyamadigini hatta tuvalete bile evindeki kadar rahat giremedigini fark edeceksin.)

Ailenize yakın yerde oturuyorsunuz ve alışamadınız? Evliliğe mental olarak hazır değil miydiniz? Evlilik yeni bir aile kurmak demek.
Benim de eşim vardiyalı çalışıyor ve üstüne ailemden uzak bir ildeyim. Ne yapalım uğraşı bulun çalışın. Çalışmıyorsanız çalışın evde bu tür ruh haline girmeyin. Adamın da sabrı bir yere kadar. Bir erkek ailem de ailem diye ağlasa lincin büyüğünü yemişti.

Normal. Benim alışmam 1 seneyi buldu açıkçası. Seni linçleyenlere aldırma tamamen psikolojik bu. Geçecek emin ol

Ben lise, üniversite hepsini ailemin yanında okudum. Sonra evlendim evimiz annemlere 10 dk idi yürüyerek ve çalışıyordum da. Ama annem her bize geldiğinde kapıda giderken arkasından ağlıyordum. Normal yani zamanla alışırsınız. (Normal bir durum değilse bize bizim gibiler için zamanla geçen birşey yani.) Şimdi yurtdışına geldim sadece havaalanında ağlıyorum Zamanla geçecek, üzülmeyin.

Yani şurada aldatıldım,şiddet gördüm,evden atıldım vs. sonrası bu hiç olmadıalışırsınız allah başka dert vermesin.

Sizi çok iyi anlamakla birlikte, eşinizin evlendiğine pişman olduğunu söyleyenlere de katılıyorum ne yazık ki. Evet alışma süreci zor ben ilk 1 sene cok zorlandım gurbetteydim çünkü. Ama bir an önce bu duruma alışmanız gerekiyor. Eşinizin aynı seyi yaptığını düşünün mesela, siz o evde huzur bulabilir miydiniz? En azından yakın oldugunuza sevinip yeni hayatınıza alışmalısınız.

Al benden de o kadar canım, anne babaya yakın olmak gerçekten çok güzel bir şey. Hafta da bir gider görürsün aileni filan ama bizim öyle değil tabi bunları yaşamayan da halimizden anlamaz bence o yüzden halinden hoşnut değil.

çalışıyorum zaten kafamı dağıtacak bir işim var. çevremde var arkadaşlarım ailem hep yakınlar. ama yine de değişik işte..
Milleti kıslandırmak için uydurma dert mi yazdınız bu nasıl ideal bir hayat.bu kadar ideal olunca da beyin kısa devre yapıyor demek ki.

Yoo aileye yakın olmak hiç de güzel birşey değil.koca kadın olana kadar zaten bıkmışım onlardan.senede 2 defa güç bela gidip görüyorum.insan hiç kendini yetişkin gibi hissedemiyor.20, 25 sene aynı kişileri görmekten bıkmadınız mı ya? Şu sitede yerin dibine soktuğunuz ana kuzusu erkeklerin dişi versiyonusunuz.hiç yakışmıyor.koca koca insanlara ana baba diye sayıklamak.ben yaşıyorum ve hâlinden anlamıyorum yani.

Vay be ne dertler varmış
Asıl bombayı sonraya bırakmiş.bütün akrabalar, arkadaşlar da yanındaymış.işi de varmış.bu acıya yürek dayanmaz valla annesini görmek için şehiriçi otobüse binmek zorunda kalıyor kadıncağız.koca koca diye ağlaşıp duruyor millet arkadaş az şükretmiyor.eee insanlar da kızıyor doğal olarak.hayattaki en zor şeyi bulmuş.

Son düzenleme:
Kac yasindasiniz bilmiyorum ama bence yanlis bakiyorsunuz durumunuza, bu yüzden mutsuz his ediyorsunuz: Evlilik öncesi olan tatsizliklar gecmiste kaldi. Bitti. Bakin, her sey olacagina varmis, sevdiginizle kendinize bir dünya kurmussunuz ve keyfini cikarin. Aileniz ve arkadaslarinizda yaninizda. Bence cok sanslisiniz. :) Bir cogumuzun istedigi seye siz ulasmissiniz (masallah :)). Siz ailenizden ayrilmadiniz: esinizle ailenizi genislettiniz. Ne güzel bakin iste. Biz insanlarin garip bir huyu var: Sahib olduklarimizi anca kaybedince degerli oldugunu anliyoruz. Sagliklimisiniz? Sevdikleriniz yaninizda mi? Hayal ettiginiz yuvayi kurdunuz mu? Eh birde isinizde varmis: Dünyanin en zengin insanlarindan birisiniz bence. Mutlu olun, kendinize sahib olduklarinizi hatirlatin ve umarim daha huzurlu bir hayat sürersiniz o zaman. Üzülmeniz icin hic bir durum yok bence. Mutluluklar diliyorum size.

Sıkılmak? Anne baba'dan sıkılıyorsan tabi ki bu senin görüşün ona yorumum yok.
Erkekler işlerine geldiği her dk annesine gidebilir ama bazı kadınların öyle bir şansı yok hele ki mesafe çoksa, ayda yılda bir anca görebiliyoruz belki de bu yüzden erkeklere ana kuzusu diyoruz. Bizim gibi aylarca gitmesinler de görelim asla durmazlar.

Olayı fazla dramatikleştirmişsiniz. Ne güzel aileniz yakın, eşinizle iletişiminiz iyi, ev istediğiniz gibi, çalışıyorsunuz da yani tamam yeni ev yeni düzen, yeni aile alışmak zaman alabilir ama sık sık ağlayarak yapmak abartı biraz. Eşiniz de sıkılır devamlı ağlayan birini görmekten.

Evi acaba çok mu model ev gibi kullanıyorsunuz ne bileyim koltuğa battaniye koyun film izlerken sarılın güzel kupalar alın duvarlarınıza tablo obje asın boş duvar falan da evi soğuk yapıyor. Misafire göre değil kendinize göre bir ev oluşturun rahat edeceğiniz başka da ne diyeyim bilemedim.

nerenden okuyup ne anlıyorsun acaba. sana göre dert küçük olabilir ama şuan benim yaşadığım durumdan bana göre en büyüğüdür. biraz insanların dertlerine saygı duymayı öğren. kendince eğlenmişsin birde. allah herkese kaldırabileceği kadar yük verirmiş, elbette şükrediyorum. ama ben daha yeni evliyim. aileme anneme babama hep çok düşkündüm zaten. üniversiteyi açıköğretimden bitirdim. hiç onlardan bu denli uzak kalmadım. affalıyor oluşum gayet normal. buraya da tanımadığım insanların yorumlarını okumayı sevdiğim için ve benim gibi olanlar varmı diye sormak istediğim için konu açtım. seni alakadar eden bir durumsa yada sana komik gelen bir durumsa çıkabilirsin konudan. Zorla tutmuyoruz kimseyi burda. Çık ki madem destek olmuyorsun köstekte olma. Zaten zor zamanlar geçiren bi insana yüklenilmemesi gerektiğini öğren. Ailenden bahsederken bile koca kadın adam diye bahsetmişsin, belki onlara biraz saygı duysaydın bu karakterde birisi olmazdın. allah yardımcın olsun

kayınvalidemle alakalı sorunlar yaşadım baya büyük hemde. ondan bu toparlanamayışım aslında. ama haklısınız kendimi düzeltmem gerek

Saygısızca konuşanlara aldırmayın onlar her başlıkta linç etmek zorunda gibi geliyorlar zaten. Ama ben de size azıcık kızacağım. Sizinle tam olarak aynı durumdayım ailemle aynı şehirdeyim çalışıyorum vs. 2.5 senedir evliyim ama bir gün olsun ağlamadım çünkü neden ağlayasınız? Allah’a çok şükür sevdiğiniz biriyle evlenip ailenizle aynı şehirde yaşamaya başladınız, artık primer aileniz eşiniz sizin, öyle düşünün ve empati kurun. Aynı şeyi eşlerimiz yapsa hiç hoş olmaz şahsen ben içimden gülerdim de neye ağlıyor diye. Başka sorunlardan kaynaklı olabilir demişsiniz, onları geçmişte bırakın inşallah tekrarlamazlar. Mutluluklar dilerim inşallah alışırsınız

Ya kimse eşinin ailesi ile güllük gülistanlık değil ki zaten mesafe olmalı arada.Eşiniz zaten dengeyi kurabilen bir adam,eviniz barkınız ayrı, vardiyali çalıştığını zaten biliyordunuz daha önce.Daha neyine alışamadınız?Küçük yaşta mı evlendiniz,yaşınız kaç?Eee çalışıyormuşsunuz da,ne ara sıkılmaya vakit buluyorsunuz?Hazır olmadan evlenmişsiniz ya da eşininize karşı duygulanırınız çok yoğun değil.Sürekli böyle ağlarsanız, bir noktadan sonra ilşişkinize de zarar verirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…