- 24 Kasım 2023
- 1.119
- 251
-
- Konu Sahibi morciveert
Teşekkür ederim. Elbette alışacağım. Sadece garipsiyor ve boşlukta hissediyorum kendimi. Bilmiyorum regl dönemindeyim belki onunda duygusallığı oluyordur. Zaten duygularını hep uclarda yaşayan birisiyim her zaman. Ama her şey için çok şükür elbetteSaygısızca konuşanlara aldırmayın onlar her başlıkta linç etmek zorunda gibi geliyorlar zaten. Ama ben de size azıcık kızacağım. Sizinle tam olarak aynı durumdayım ailemle aynı şehirdeyim çalışıyorum vs. 2.5 senedir evliyim ama bir gün olsun ağlamadım çünkü neden ağlayasınız? Allah’a çok şükür sevdiğiniz biriyle evlenip ailenizle aynı şehirde yaşamaya başladınız, artık primer aileniz eşiniz sizin, öyle düşünün ve empati kurun. Aynı şeyi eşlerimiz yapsa hiç hoş olmaz şahsen ben içimden gülerdim de neye ağlıyor diye. Başka sorunlardan kaynaklı olabilir demişsiniz, onları geçmişte bırakın inşallah tekrarlamazlar. Mutluluklar dilerim inşallah alışırsınız
o sorunlardan sonra böyle oldum. ama evet geçmiş geçmişte kaldı. eşim bıktı artık çünkü evliliğim için onun için toparlanmam lazımYa kimse eşinin ailesi ile güllük gülistanlık değil ki zaten mesafe olmalı arada.Eşiniz zaten dengeyi kurabilen bir adam,eviniz barkınız ayrı, vardiyali çalıştığını zaten biliyordunuz daha önce.Daha neyine alışamadınız?Küçük yaşta mı evlendiniz,yaşınız kaç?Eee çaluşıyormuşsunuz da,ne ara, sıkılmaya vakit buluyorsunuz?Hazır olmadan evlenmişsiniz ya da eşininize karşı duygulanırınız çok yoğun değil.Sürekli böyle ağlarsanız, bir noktadan sonra ilşişkinize de zarar verirsiniz.
kayınvalidemle alakalı sorunlar yaşadım baya büyük hemde. ondan bu toparlanamayışım aslında. ama haklısınız kendimi düzeltmem gerek
çok teşekkür ederim. çok güzel yazmışsınız. evet hayata olumlu bakmayı öğrenmem gerekiyorKac yasindasiniz bilmiyorum ama bence yanlis bakiyorsunuz durumunuza, bu yüzden mutsuz his ediyorsunuz: Evlilik öncesi olan tatsizliklar gecmiste kaldi. Bitti. Bakin, her sey olacagina varmis, sevdiginizle kendinize bir dünya kurmussunuz ve keyfini cikarin. Aileniz ve arkadaslarinizda yaninizda. Bence cok sanslisiniz. :) Bir cogumuzun istedigi seye siz ulasmissiniz (masallah :)). Siz ailenizden ayrilmadiniz: esinizle ailenizi genislettiniz. Ne güzel bakin iste. Biz insanlarin garip bir huyu var: Sahib olduklarimizi anca kaybedince degerli oldugunu anliyoruz. Sagliklimisiniz? Sevdikleriniz yaninizda mi? Hayal ettiginiz yuvayi kurdunuz mu? Eh birde isinizde varmis: Dünyanin en zengin insanlarindan birisiniz bence. Mutlu olun, kendinize sahib olduklarinizi hatirlatin ve umarim daha huzurlu bir hayat sürersiniz o zaman. Üzülmeniz icin hic bir durum yok bence. Mutluluklar diliyorum size.
kv ile altlı üstlü oturuyorum. onunla alakalı sorunlar yasadım. kendisi ile anlasamıyorum. sürekli onda yememizi onda kalmamızı istedi. kabul etmedik diye bi hafta küstü, eşim görümcem hep yanımda oldular sağolsunlar. ben yokken evime girip donumu yerde gördü diye olay cıkarttı cok pis bi insan olduhumu annemin bana hç mi bişet ögretmediğini sorguladı. suratımın surekli asık oldugunu vurguladı. halbuki ben isten geliyorum uzanmak istiyorum zırt pırt bizde yada bizi cagırıyor elbette moralim bozulabilir. asla onunla paylasabileceğim bir sey yok kafamız asla uyuşmaz. ama saygımı bozmadım hiç. bu denli seylerde işte yoruldum cok fazlaŞu sitedeki onca kişiden eş ailesi ile sorun yaşamayan %20lik kesim falandır. Ne gibi sorunlar yaşadınız mesela.
Eve niye alışamadığınızın cevabı buradaymış zaten, bence taşınınkv ile altlı üstlü oturuyorum. onunla alakalı sorunlar yasadım. kendisi ile anlasamıyorum. sürekli onda yememizi onda kalmamızı istedi. kabul etmedik diye bi hafta küstü, eşim görümcem hep yanımda oldular sağolsunlar. ben yokken evime girip donumu yerde gördü diye olay cıkarttı cok pis bi insan olduhumu annemin bana hç mi bişet ögretmediğini sorguladı. suratımın surekli asık oldugunu vurguladı. halbuki ben isten geliyorum uzanmak istiyorum zırt pırt bizde yada bizi cagırıyor elbette moralim bozulabilir. asla onunla paylasabileceğim bir sey yok kafamız asla uyuşmaz. ama saygımı bozmadım hiç. bu denli seylerde işte yoruldum cok fazla
Artık evlisiniz,eğer gerçekten eşinizi seviyor ve onunla bir ömür geçirmek istiyorsanız her iki aileyi bir kenara bırakıp, kendi çekirdek ailenize odaklanacaksınız.Artık yetişkin bir bireysiniz ve yeni evlisiniz.Tadını çıkarmanız gerekirken böyle şeylere kafa yoruyorsunuz.Gerekirse terapi alın ve bir çaresine bakın.Eşinizle daha çok vakit geçirmeye çalışın ve sizi böyle çocuk gibi ağlarken görmesin mümkünse.o sorunlardan sonra böyle oldum. ama evet geçmiş geçmişte kaldı. eşim bıktı artık çünkü evliliğim için onun için toparlanmam lazım
keşkeEve niye alışamadığınızın cevabı buradaymış zaten, bence taşının
haklısın. dikkat edeceğim..Artık evlisiniz,eğer gerçekten eşinizi seviyor ve onunla bir ömür geçirmek istiyorsanız her iki aileyi bir kenara bırakıp, kendi çekirdek ailenize odaklanacaksınız.Artık yetişkin bir bireysiniz ve yeni evlisiniz.Tadını çıkarmanız gerekirken böyle şeylere kafa yoruyorsunuz.Gerekirse terapi alın ve bir çaresine bakın.Eşinizle daha çok vakit geçirmeye çalışın ve sizi böyle çocuk gibi ağlarken görmesin mümkünse.
kv ile altlı üstlü oturuyorum. onunla alakalı sorunlar yasadım. kendisi ile anlasamıyorum. sürekli onda yememizi onda kalmamızı istedi. kabul etmedik diye bi hafta küstü, eşim görümcem hep yanımda oldular sağolsunlar. ben yokken evime girip donumu yerde gördü diye olay cıkarttı cok pis bi insan olduhumu annemin bana hç mi bişet ögretmediğini sorguladı. suratımın surekli asık oldugunu vurguladı. halbuki ben isten geliyorum uzanmak istiyorum zırt pırt bizde yada bizi cagırıyor elbette moralim bozulabilir. asla onunla paylasabileceğim bir sey yok kafamız asla uyuşmaz. ama saygımı bozmadım hiç. bu denli seylerde işte yoruldum cok fazla
zaten kafamı dağıtacak bir işim var. çevremde var arkadaşlarım ailem hep yakınlar. ama yine de değişik işte
haklısınız. en başında hep ağladım. kaynanama eşime. hep güçsüz gördüler beni. iki hafta hep ağladım 5 kilo birden verdim düşün o kadar dertlendim. diyorum ya duygularımı uclarda yaşayan birisiyim. ama sonra eşiminde desteği ile tüm düşündüklerimi söyledim kv ye. nankörsün bile dedim. şimdi bana gayet normal gayet iyi. yani iyi dedğim aramız artık benim sitediğim mesafede. çok şükür. şimdiki durumumda eşimin de mesafeli olmasını istemem. ama o öyle olamıyor ki ondan bunu beklemem de yanlış. şuan her şey düzeldi sende düzel diyor bana. ben bana yapılanları unutamıyorum bir ayda. artık bu konudada şöyle karar aldım asla bir araya gelmicem annesi ile. evet şuan ban bir şey demiyor etime sütüme karışmıyor ama ben gecmisi düşünüp hep kendimi üzüyorum ufacık lafını kendime dert ediyorum. o yüzden kendim toparlanana kadar en iyisi onunla hiç bir araya gelmemek.Altlı üstlü oturduğunu belirtmen lazımdı mesela bu önemli bir detay.
Valla sana tavsiyem sana kirli mi dedi ağlamayacaksın diyeceksin ki burası benim evim sanane. Sen kendi evinde istediğini yap burası benim evim ister pis olurum ister kirli.
Yemeğe gel gelmiyorum evde yeriz biz. Küserse küssün ağlarsa ağlasın eşin de sana tek laf etmesin ettirme mutlu olmak için evlendin o ne derse onu yapmak için değil. Aranızın bozulmasın diye eşin uğraşsın sen değil. Çalışıyorsun para kazanıyorsun dimdik dur. Böyle alıştırırsan böyle gider. Azıcık güçlü dur ağlama öyle her şeye
Ben yurt disinda yasiyorum. Ustelik gecen sene babami kaybettik, annem turkiyede yalniz… benim esim de sizinki gibi uc vardiya calisiyor. Ben de zaman zaman turkiyedeki hayatimi ve annemi ozluyorum. Ama hicbir zaman esime bunu belli ede ede aglamadim. Bence esiniz icin cok kotu bi durum. Allah kolaylik versin. Aileniz yakininizda… bence siz de calismaya baslayin biraz kafanizi dagitirsinizeşim vardiyalı çalışıyor. üç vardiya. o duruma alışamıyorum düzenli bir hayatımız var aslında allah razı olsun yalnız da bırakmıyor beni ama yine de ailemi düşünüp üzülüyorum. annemle konuşsam ağlayacak gibi oluyorum. niye böyleyim bilmiyorum.
Siz de neler yasamissiniz kimse size dememis iticisiniz diye.Benim kayınvalidemlerde bana çok haksızlıklar yaptılar, ilk zamanlar eşim bu haksızlıkları tam olarak algılayıp arkamda tam destek duramadı.. Düğünden sonraki iki hafta onların evinde kalmıştık ve o iki hafta boyunca bende ağlamaktan gözlerim şişiyordu, annemi babamı düşünerek ağlıyordum, halbuki hergünde görüştük 5 dakika mesafedelerdi :) Sonra kendi evimize geçtik, ilk zamanlarda evimde de kendimi misafir gibi hissediyordum ama kendi düzenimizde daha iyi anlaştık eşimle, ailemle devamlı görüşüyorum ve mutluyum.. Eğer eşinizle mutluysanız yuvanıza sahip çıkın, sonra pişman olursunuz..
Amacım yorumumla sizi kırmak değildi, fakat eğer burada kullandığınız üslubu gerçek hayatınızda da kullanıyorsanız bana göre çirkin bir üslubunuz var. Ben kayınvalidemlerden dolayı çok üzüldüm, asla bir saygısızlık ve kötü söz etmedim, o yüzdende aramıza bir mesafe koydum.. Onlardan hiçbir şey istemem, kendileri teklif etse kabul etmem, herkes kendi imkanlarıyla yaşasın.. Oğulları arar sorar konuşur, bende onun hatırına güleryüz gösteririm sadece.. Benim tavrımda onlara göre itici olabilir tabi, bilemem :)Siz de neler yasamissiniz kimse size dememis iticisiniz diye.
Gercek hayatta uslübum adamina gore kirdiniz ama bilip bilmeden siz de neler yasamissiniz empati kurmanizi beklerdim ay ne kadar itici biri gibisini, cok ayip. Ben de kv kotu soz soylememek icin konu actim beni asagi cekiyorsunuz.Amacım yorumumla sizi kırmak değildi, fakat eğer burada kullandığınız üslubu gerçek hayatınızda da kullanıyorsanız bana göre çirkin bir üslubunuz var. Ben kayınvalidemlerden dolayı çok üzüldüm, asla bir saygısızlık ve kötü söz etmedim, o yüzdende aramıza bir mesafe koydum.. Onlardan hiçbir şey istemem, kendileri teklif etse kabul etmem, herkes kendi imkanlarıyla yaşasın.. Oğulları arar sorar konuşur, bende onun hatırına güleryüz gösteririm sadece.. Benim tavrımda onlara göre itici olabilir tabi, bilemem :)
Sonradan yaptiginiz aciklamalar konunuzda yoktu hanfendi, müneccim degilim bilemem yaptiginiz jestleri veya sadece 3 kez götürdüklerini.. Basta yazsaydiniz bende ona göre yorum yapar ve hakli oldugunuzu söylerdim..Gercek hayatta uslübum adamina gore kirdiniz ama bilip bilmeden siz de neler yasamissiniz empati kurmanizi beklerdim ay ne kadar itici biri gibisini, cok ayip. Ben de kv kotu soz soylememek icin konu actim beni asagi cekiyorsunuz.