Böyle şeylerde neden bu kadar alınganlıklar yapılıyor anlamıyorum şahsen. Ben de ufak tefek şeyler yaşadım doğumda ve doğumdan sonra. En basitinden ben daha kucağıma almadan kendi annem kucağıma istediğimde kendi sevip üstüne sen evde bol bol seversin dedi. Aynı şehirde yaşıyoruz sanki Kenya'ya gidecekmiş gibi. Veya kayınvalidem yanında bana bebeğimi emzirirken dik dik baktığı için içim şişti ve rahatsız oluyorum deyince bozulmuştu. E napayım dik dik bakıyor yani şiştim. Veya konu komşu akraba toplayıp cart diye haber etmeden gelip kapıyı yumruklarcasına çaldığı oldu. Ne bileyim eve gelip kendine göre dolap düzenlerini değiştirmeler. Her akşam birlikte olalım istemeler, zırt pırt aramalar, yemek yapabildin mi,emzirebiliyor musun,doyuyor mu bilmem ne...Hoş değil o yüzden ben de rahatsız olduğum şeyleri belirttim. O yüzden de dikkat eder şimdi de huyuma suyuma gitmeye çalışır. Mesela ismimle hitap ederdi şimdi kızım kızım oldu. Ya da soğukluk hissediyordum ben samimi davranmama rağmen. Şimdi kalmadı pek o naz niyaz. Gereksiz samimiyet sevmem, gereksiz tavırlardan da haz etmem. Sanıyorum anladı zamanla kişiliğimi huyumu suyumu. Şimdi ona göre davranıyor. Biraz mesafe lazım ya çok mıç mıç iyi olmuyor. Evet hürmet edelim, güzel davranalım ama herkes sınırını bilsin, her şeye karışmasınlar. Bunu da güzel bir dil ile konuşmak gerekiyor. Eğer anneyse ve evladını torununu seviyorsa hoşgörü gösterir ve huzurunuzun kaçmaması için uğraşır. Illa torun özlediyse de arasın seni güzel kızım pasta yaptım gel yiyelim desin, gidip de oğlunu kenara çekip doldurup doldurup göndermesin. Adam da depresyona girebilir bu gidişle altta anası ayrı üstte karısı ayrı. Dengeyi kurması lazım. Annesine biraz söz geçirsin. Arkanızdan konuşmasına müsaade etmesin. Elbette birinin arkanızdan böyle konuşmasını duyunca soğumanız normal. Ayrı biraz daha uzak evlerde olsanız belki el üstünde tutacak. Fazla yakınlık böyle sıkıntılar doğurabiliyor. Yaşınız da 23 gayet de bakarsınız tek başınıza da. Eşini ne yap ne et ikna et dip dibe zor. Hep bir şeyler çıkar. Eşinizin annesinin dizinin dibinden ayrılma vakti gelmiş geçiyor.