• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olmak ve hep yanlız kalmak....

evet ilk başlarda hep sabır diyordu ama kaç ay oldu hala ne için sabredeyim değişmiyor ki gerçli ikl başalrda daha kötüydü
ama herkes karısı yanında olsun ister kendisi alışamadı başta şimdi alışmıştır ama değişmeyi istemiyor açıkçası onu görüyorum ve yaşıyorum
canım ne yazıkkı degısmeyı ıstemez artık ya boyle kabul eddecen ya da maalesef ......
yıne bı arkım daha vardı ama onlar evlenır evlenmez bole olmuslardı adam gece 3 ten evvel eve gelmıordu hatta ılk gece bıle malum işi yapıp dışarı çıkmıstı ama bı sene kadar sonra duzeldı alıştı ve şimdi karısının peşinde emırlerıne amade

ama arkadasım ıkı defa evı terkettı annesın ın yanına gıttı

canım ne yazıkkı degısmeyı ıstemez artık ya boyle kabul eddecen ya da maalesef ......
yıne bı arkım daha vardı ama onlar evlenır evlenmez bole olmuslardı adam gece 3 ten evvel eve gelmıordu hatta ılk gece bıle malum işi yapıp dışarı çıkmıstı ama bı sene kadar sonra duzeldı alıştı ve şimdi karısının peşinde emırlerıne amade

1 sne sabretmiş iyi ben ben öncekş halini bildiğim için bu hallerine şaşırıyorum ve artık sabredemiyorum
ayrıca asla benim her dediğime diyen birisi değildir öyle yardım falan etmez

1 sne sabretmiş iyi ben ben öncekş halini bildiğim için bu hallerine şaşırıyorum ve artık sabredemiyorum
ayrıca asla benim her dediğime diyen birisi değildir öyle yardım falan etmez
sabretmedı kıyametler kopardı gece onun içki masalarında topladı hatta bı gece sokaklara çıktı arkadaslarının yanında çığlıklar attı yeter artık bırakın kocamı dıye adam sonra değişti işte yavas yavas ayda bır yanına gelen adam her gun yapmaya basladı artık arlarında çok özl bişiy oldu belkı ınsallah duzelır senınkı de hakkında hayırlısı dıye dua et hep etmek istersen

evlilik dediğiniz öncelikle iki kişiyle oluyor. bir süre adapte olamaması siz gelince varlığınıza alışamaması ona göre davranamamış olması çok normal fakat bu sürekli böyle devam ediyorsa hiçbir bahanesi olamaz. eşiniz size ihtiyaç duymadan hayatını sürdürüyor, ya da evli olmak nedir onun hala farkına varamadığı için bekar bir erkek gibi işine gücüne, arkadaşlarına, oyununa sizden çok vakit ayırıyor. ben bunun pek düzelebilecek bir şey olduğuna inanmadım. iki aşık ya da sevgili birbirinden bu kadar kopuk olursa zaten her şeyi aşabilir gibi geliyor bana. ayrılıklar koymaz, yokluk rahatsız etmez. birçok çifti bir arada tutan birbirini kaybetme korkusu ve birbirine alışma duygusudur çoğu zaman. birbirlerinin bir parçası haline gelirler ve diğeri olmadan hayatın nasıl aktığını unuturlar. siz birbirinizin ne parçası olabilmişsiniz, ne birbiriniz olmadan hayat size dar geliyor. bence bu evliliğin pek kurtulur bir yanı yok. hayatında başka biri olmadığının bile garantisini veremiyorsunuz bence kendinize. ki ben okuduklarımdan başka biri olabileceğine de kanaat getirdim üzülerek.

ne garip sanki insanlarin helede kadinlarin yazisi hep ayni
ayni seyleri yasamis biri olarak esinden bir sonuc cikmaz esin icin hic tin degil seni zerre dusunmuyor varsa yoksa zirzop arkadadlari gezmesi tozmasi ickisi
esin seninle evli cunku duzen seviyor ondan gelince evi temiz yemegi hazir yemesefe camasiri yikaniyor niye bosansib

n bizde zaten salak asik onlari bekliyoruz oh daha ne cozum sende sen bunu biliyorsun bu adamla olmaz bosver ikinci kez evlenirsin kurtul cocuk yapma

evlilik dediğiniz öncelikle iki kişiyle oluyor. bir süre adapte olamaması siz gelince varlığınıza alışamaması ona göre davranamamış olması çok normal fakat bu sürekli böyle devam ediyorsa hiçbir bahanesi olamaz. eşiniz size ihtiyaç duymadan hayatını sürdürüyor, ya da evli olmak nedir onun hala farkına varamadığı için bekar bir erkek gibi işine gücüne, arkadaşlarına, oyununa sizden çok vakit ayırıyor. ben bunun pek düzelebilecek bir şey olduğuna inanmadım. iki aşık ya da sevgili birbirinden bu kadar kopuk olursa zaten her şeyi aşabilir gibi geliyor bana. ayrılıklar koymaz, yokluk rahatsız etmez. birçok çifti bir arada tutan birbirini kaybetme korkusu ve birbirine alışma duygusudur çoğu zaman. birbirlerinin bir parçası haline gelirler ve diğeri olmadan hayatın nasıl aktığını unuturlar. siz birbirinizin ne parçası olabilmişsiniz, ne birbiriniz olmadan hayat size dar geliyor. bence bu evliliğin pek kurtulur bir yanı yok. hayatında başka biri olmadığının bile garantisini veremiyorsunuz bence kendinize. ki ben okuduklarımdan başka biri olabileceğine de kanaat getirdim üzülerek.[/

6 yıl oldu nasıl evliliğe alışamz ki anlamıyorum malesef onu geldiğimiz yer ,iş,çevre ,benim yokluğum çok değiştirdi
çünkü daha önce oturduğumuz yer çok küçüktü gidecek biir yer yoktu ve çok arkadaşı yoktu var olanlar öyle gec ehayatı yoktu gençliğinde de böyle bir yerde oturmadı oturdukları il küçük çok da gelişmemiş bir il gerçi insen her yerde yapacağını yaparda
açıkcası özgür olmak ona çok cazip geldi ,çünkü çalışıyor kazanıyor,ortam güzel,ben gitme desem hiç umursmıyor ,edeceğini ediyor yani ,düşüncelerimi umursamaz evet ayrıca hayatında başka birisi olup olmadığını için kesin bişey söyleyemiyorum .

ne garip sanki insanlarin helede kadinlarin yazisi hep ayni
ayni seyleri yasamis biri olarak esinden bir sonuc cikmaz esin icin hic tin degil seni zerre dusunmuyor varsa yoksa zirzop arkadadlari gezmesi tozmasi ickisi
esin seninle evli cunku duzen seviyor ondan gelince evi temiz yemegi hazir yemesefe camasiri yikaniyor niye bosansib

n bizde zaten salak asik onlari bekliyoruz oh daha ne cozum sende sen bunu biliyorsun bu adamla olmaz bosver ikinci kez evlenirsin kurtul cocuk yapma

evet şu arkadaşlarına gelemicem diyemiyor zaten arkadaşlarına karşı değilim ama ev,arkadaş ve iş arasında dengeyi kuramıyor ben şu anda tamamen en son geliyorum,evet dediğin gibi evde temizlik yapılıyor,çamaşır yıkanıyor,ütü yapılıyor zaten istediği de bunlar gerçi ne olacak ki kadın tutarım temizliğimi yaptırırım diyebiliyor çünkü ben yokken öyle yapmıştı açıkcası bensiz de yaşayabileceğini biliyor 1 yıl ayrıydık çünkü sanırım ondan bu kadar rahat ama bilmiyor ki ben de 1yıl yalnızdım ve her işimi kendim halletmeye çalıştım yapabildim de ikinci bir evlilik uzak şimdi bana çocuk zaten düşünmüyorum düşünemiyorum zaten böyle bi evlilkte olamaz

sabretmedı kıyametler kopardı gece onun içki masalarında topladı hatta bı gece sokaklara çıktı arkadaslarının yanında çığlıklar attı yeter artık bırakın kocamı dıye adam sonra değişti işte yavas yavas ayda bır yanına gelen adam her gun yapmaya basladı artık arlarında çok özl bişiy oldu belkı ınsallah duzelır senınkı de hakkında hayırlısı dıye dua et hep etmek istersen

ben öyle gidip bağırsam hiç yapmadığı şeyi yani dayağı o zaman yapmış olur ,ki yapmam da koca adama çocuk mu bu dışardan toplucam ,aklı var iradesi var gerçi bu aralar o iradeyi kullanamıyor ama

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar ,burada çok güzel pylaşımlar oluyor ,herkes birbirinin derdine derman olmak istiyor ne güzel.
E benim de derdim var ve fikirlerinize ihtiyacım var ,ben 6 yıllık evliyim,kamuda çalışıyorum,eşim özel sektörde mühendis,tabi özel olduğu için ve başlıktanda anlayacağınız gibi ben hep yalnızım ,aslında eskiden bu kadar değildi ,bundan 1,5 yıl önce atandım ve doğuya gittim bu zaman kadar eşimin hiçbir zaman işine karışmadım mecburdu çünkü ve her zaman da dışarı çıkmıyordu,fakat ben 6 ay önce eş durumundan eşimin yanına geldim ,ama eşim değişmişti neredeyse eve hiç gelmiyor yatmaya geliyor tabi artık saat kaç olursa ve hala da aynı hep dışarıda değişir dedim bekledim ve bekliyorum ama sabrım kalmıyor artık,ben yokken dışarıya çok alışmış gerek iş yemekleri,gerek arkadaşlarıyla ,gerek tek başına takılmış ve hala öyle ,eve ne zaman geldiği belii değil neredeyse 12 den önce gelmiyor desem yeridir ,2 haftada bir olmuyor şehir dışına toplantıya gidiyor diğer hafta sonları bile mutlaka bişey çıkıyor ,arkadaşlarıyla bir yerlere gidiyor ya da dışarı çıkıyor ,ben hep yalnız kalıyorum herşeyi tek başıma yapıyorum,yemeği tek başıma yiyorum ,tek başıma geziyorum ,arkadaşlarla bazen çıkıyorum,açıkçası paylaştığımız hiçbir şey yok desem yeridir,ve üstelik alkol alıyor,bazen sarhoş oluyor ,bazen normal,ama neredeyse her gece içiyor içki içmesini sevmiyorum bana göre çok içiyor,her gün içme az iç diyorrum ama beni dinlemiyor ,önemsemiyor benim dediklerimi eskiden beri dinlemezdi zaten,ama artık daha fazla takmıyor,umursamıyor sorunca önemsediğini söylüyor ama ben bunları onda göremiyorum açıkcası,onunla çık sen de derseniz bazen çıkıyorum ama çoğu zaman teklif bile etmiyor gel diye çünkü ben çok içme diyormuşum o yüzden ee 4.5.duble olmuş doğal olarak içme artık diyebiiyorum.ilk zamanlar inanırmısınız ben eve gelmek istediğimde beni eve bırakıp tekrar gidiyordu ben de çok kızıyordum ama umursayan nerdeeee,ben böyle gitmeyeceğini, hep yalnız kaldığımı söyledim bana hep haklı olduğumu söylüyor ama hatanın çoğunun kendisinde olduğunu savunuyır ama değişmek için çabalamıyor ve ayrılalım dedim kendisi de bunu düşünmüş ,beni üzdüğünü karar vermiş ve tama dedi ben de aileme söylücem dedim ondan sonra hallederiz kabul etti her neyse bu konuşmadan bir süre sonra ben ailemin yanına gittim orda 10 gün kadar kaldım söyledim çok detaylı değil tabi aramız iyi değil dedim ki söylemesem bile beni almaya geldiğinde davranışlarından herkes anladı zaten ben söyleesem bile anlaşılacaktı(ona göre normal davranmış öyle diyor)ailem benim yanımda destek veriyor(hatta bugün aradı annem sana bişey olursa ben de ölürüm diyor AllaH korusun tek kız evladımsın diyor
sakın kavga falan etme ; güzelce ayrılın ayrılcaksanız diyor) her neyse geçenlerde yurt dışına gitti gece geldi öğleye doğru işe gitti ve gece 12 de geldi ,neymiş arkadaşlarıyla oyun oynamış yahu zaten 5 gündür görüşmüyoruz ,konuşmuyoruz arkadaş ne onları mı özledin sen dedim tabi bişey demedi,sabah yanıma geldi biraz konuştuk böylemi olacak dedim bana yine haklı olduğumu sösen ne düşünüyorsun dedim ayrılalım mı ben istemem ayrılmayı dedi ,ama böyle olmaz dedim her gece here gece yalnızım üstelik alkol alıyorsun bi tedavi ol dedim ,ben içmekten zevk alıyorum dedi.ben de en son bu konuyu bi daha açmıcam dedim ama bu şekilde devam edersen hiçbir şey demeden gerekeni yapıcam dedim oa n bişey demedi.iş ,ç,n çıktı bir süre sonra beni aradı
ayrılınca mutlu olucak mısın ben mutlu olmam dedim ayrıca ben yanlızım dediğim zaman da ee ayrılınca da yanlız kalcaksın diyor ,ben de evet mutlu olmam,evet yalnız olucam ama nerede ,ne yapıyor, saat kaç oldu gelmedi,beni umursamıyor diye düşüncelerim olmayacak dedim,bir süre sonra alışırım dedim zaten yalnızlığa alıştımm kendisi de senin kararın ne olursa uyarım dedi parayı(biraz birikmişimiz var ben yarı yarıya paylaşalım demiştim)eşyalırı düşünme onlar önemli değil dedi.Bu arada çocuğumuz yok ilk 3 yıl istemedik daha sonrada ben atanmak için uğraştım 1 yıl ayrılık falan derken bu zamana geldik,ben de gelince herşey iyi olacak çocuğumuz olur ,evimiz olur derken olana bak ,çocuk istemiyor hayatını yaşamak istiyormuş biraz daha sorumluluk istemiyor (normalda çocukları çok sever ama sadece sever olsa çocuğun bakımıyla ilgilemez öyle diyor zaten) bu arada 31 yaşındayız 35 de çocuk istiyormuş bana inat da ediyor şimdiye kadar sen istemedim şimdei ben diyor ,sanki ben bilerek istemedim işim olsun dedim önce,inatçılığı ve huysuzluğu da vardır,benim tatillerime bile takar ben çok tatil yapıyormuşum yılın yarısı çalışıyormuşum falan ee ne yapayım benim işim bu şekilde....böyle işte bayanlar sizin fikirleriniz neler...
Canım benim ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN İŞAALLAH...bak daha kimsenin yorumunu okumadım etki tepki yok içime ilk gelen şeyi yazıyorum,evliliğin zaten çoktan bitmiş görünüyor ,eşin seni gözden çıkarmış hayatını yaşamaya devam ediyoru sende köşeden onun hayatına girmeye çalışıyosun yada izliyorsun ..yani yaşadığınız şey evlilik yada eşlik değil bu kesin ,aile olmak ta bu değil,eşin ev eş çocuk böyle sorumlulukları alamayacak biriymiş ki zaten patlak vermiş zaman aslında sana gerçeği göstermiş,çocuğunuzun olmaması büyük kısmet (çocuk olsa değişmezdi emin ol sadece ayrılık kararı bu kadar çabuk düşünülmezdi ama sen çocugunla yalnız kalacaktın bu sefer.)(daha 2 aylık evliyim ama eşimle 8 yıllık zorlu bi ilişkiden geçtik evli gibi bişeydik sürekli birlikteydik yani o tecrübelerime dayanarak yazıyorum bunları)
Canım bence boşanmanız en mantıklısı,evet çok üzüleceksin belki kendini suçlayacaksın ama böyle giderse daha az üzülmeyeceksin unutma ilişki iki kişi yaşanır ve iki kişinin çabasıyla kurtarılır..o da vazgeçmiş oluruna bırakmış bence kendini yorma üzme canımm,boşanmak çok kötü ama eşinin ellerinden kayıp gitmesi sen yokmuş gibi davranması daha kötü,
İNAN ÇOK ÜZÜLDÜM...:43:

açıkcası 6 senede alışamadıysa bundan sonra nasıl alışacak.
1 sene ayrılığınız eşini fazlaca serbestleştirmiş.
üzmek istemem ama büyük ihtimalle pek çok gel geç ilişki yaşadı veya yaşıyor.
bahsettiğin ortam-alkol-para vs. ister istemez eşini bu yöne kaydırmış.
eşin yaptığı hataları farkeder ve senin için evliliği için gayret ederse düzelebilir sorunlarınız.
yoksa senin düzeltebileceğin fazlaca bişey yok malesef.
ayrılalım deyince bile fazlaca tepki göstermiyor, ayrıca ayda bir ilişki de çok yetersiz.
yeterince zaman tanımışsın,bir müddet daha tartarsın olmazsa resti çekersin.
sonuçta nereye kadar eşini kapıda camda bekleyeceksin ki..
sen bekliyorsun,senin hayatın bekliyor ama beyefendi tam gaz yaşamaya devam ediyor.

Canım benim ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN İŞAALLAH...bak daha kimsenin yorumunu okumadım etki tepki yok içime ilk gelen şeyi yazıyorum,evliliğin zaten çoktan bitmiş görünüyor ,eşin seni gözden çıkarmış hayatını yaşamaya devam ediyoru sende köşeden onun hayatına girmeye çalışıyosun yada izliyorsun ..yani yaşadığınız şey evlilik yada eşlik değil bu kesin ,aile olmak ta bu değil,eşin ev eş çocuk böyle sorumlulukları alamayacak biriymiş ki zaten patlak vermiş zaman aslında sana gerçeği göstermiş,çocuğunuzun olmaması büyük kısmet (çocuk olsa değişmezdi emin ol sadece ayrılık kararı bu kadar çabuk düşünülmezdi ama sen çocugunla yalnız kalacaktın bu sefer.)(daha 2 aylık evliyim ama eşimle 8 yıllık zorlu bi ilişkiden geçtik evli gibi bişeydik sürekli birlikteydik yani o tecrübelerime dayanarak yazıyorum bunları)
Canım bence boşanmanız en mantıklısı,evet çok üzüleceksin belki kendini suçlayacaksın ama böyle giderse daha az üzülmeyeceksin unutma ilişki iki kişi yaşanır ve iki kişinin çabasıyla kurtarılır..o da vazgeçmiş oluruna bırakmış bence kendini yorma üzme canımm,boşanmak çok kötü ama eşinin ellerinden kayıp gitmesi sen yokmuş gibi davranması daha kötü,
İNAN ÇOK ÜZÜLDÜM...:43:

evet beni yokmuş gibi saymasına çok üzülüyorum amam o beni üzdükçe ben de onu yok saymaya başldım ve devam ediyorum buna
umarım senin evliliğin iyi olur çünkü öncesinde bizim de 5 yıl birlikteliğimiz vardı sonra evlendik öncesinin bu kadar uzun olması çok da iyi değilmiş aslında onu anladım umarım mutlu olursun
teşekkür ederim düşüncelerin için

açıkcası 6 senede alışamadıysa bundan sonra nasıl alışacak.
1 sene ayrılığınız eşini fazlaca serbestleştirmiş.
üzmek istemem ama büyük ihtimalle pek çok gel geç ilişki yaşadı veya yaşıyor.
bahsettiğin ortam-alkol-para vs. ister istemez eşini bu yöne kaydırmış.
eşin yaptığı hataları farkeder ve senin için evliliği için gayret ederse düzelebilir sorunlarınız.
yoksa senin düzeltebileceğin fazlaca bişey yok malesef.
ayrılalım deyince bile fazlaca tepki göstermiyor, ayrıca ayda bir ilişki de çok yetersiz.
yeterince zaman tanımışsın,bir müddet daha tartarsın olmazsa resti çekersin.
sonuçta nereye kadar eşini kapıda camda bekleyeceksin ki..
sen bekliyorsun,senin hayatın bekliyor ama beyefendi tam gaz yaşamaya devam ediyor.

evet benim düzeltebileceğim bişey yok herşey onun elinde zaten herşeyin farkında dün gece geç geldi yine baya geç hemde ben uyumuştum ve yanıma geldi öptü sen bitanesin ama benden bi b...k olmaz dedi.Farkında olan bi insan neden çabalamaz ki,çok üzülüyorum ya,artık sabrımın kalmadığını da anladı zaten o da önünde sonunda ayrılık var diye düşünüyor eskisi gibi olmamız çok zr çünkü bu haayata alışmış ve vazgeçemiyor dediğiniz gibi olana benim hayatıma oluyor.

ben öyle gidip bağırsam hiç yapmadığı şeyi yani dayağı o zaman yapmış olur ,ki yapmam da koca adama çocuk mu bu dışardan toplucam ,aklı var iradesi var gerçi bu aralar o iradeyi kullanamıyor ama
ama dedım yaa kadın artık çıldırdı ılk gece dışarı içmeye gıdılırmı hiç sonrasını dusun artık her gece 3 te eve gelen bı koca anlattına gore buyu yapmıslar onlara

evet beni yokmuş gibi saymasına çok üzülüyorum amam o beni üzdükçe ben de onu yok saymaya başldım ve devam ediyorum buna
umarım senin evliliğin iyi olur çünkü öncesinde bizim de 5 yıl birlikteliğimiz vardı sonra evlendik öncesinin bu kadar uzun olması çok da iyi değilmiş aslında onu anladım umarım mutlu olursun
teşekkür ederim düşüncelerin için
SAOL CANIM AMİNN..ALLAH KİMSENİN SEVDASII YARI YOLDA KOYMASIN İŞAALLAH..bEN İLİŞKİMİN YILINI VURGULAMAMDAKİ NEDEN :hani 2 ay görünüyor evlilik sürem daha nerden biliyosun bu kadar şeyi diye düşünürsün diye..yoksa 1 yıl 10 yıl herşey yürekte bitiyor canım..ama ohani senin vardır kenarda memur falan demiş ya canım suçluluk psikolojisine benziyor biraz sanki kendisinin varda seninde böyle gizli işlerin olsa içi rahatlyacak vicdan yapmayacak gibi bi suçlama olmuş..ya ben kimsenin üzülmesini istemem sende mutlu ol işaallah biz ikinizide tanımıyoruz sadece dış göz olarak yorum yapıp duyduklarımızla yaşadıklarımızla fikir üretiyoruz sen doğru yolu bul daha fazla üzülme diye umarım herşey gönlünce olur:44:

ama dedım yaa kadın artık çıldırdı ılk gece dışarı içmeye gıdılırmı hiç sonrasını dusun artık her gece 3 te eve gelen bı koca anlattına gore buyu yapmıslar onlara

ilk gece kötü olmuş yani pesss eşinin canı yandığının ve yanında olması gerktiğinin farkında değilmiymiş .acaba bizimkinde de mi büyü var ki ama ben uğraşmam öyle işlerele hayırlıdsı artık

SAOL CANIM AMİNN..ALLAH KİMSENİN SEVDASII YARI YOLDA KOYMASIN İŞAALLAH..bEN İLİŞKİMİN YILINI VURGULAMAMDAKİ NEDEN :hani 2 ay görünüyor evlilik sürem daha nerden biliyosun bu kadar şeyi diye düşünürsün diye..yoksa 1 yıl 10 yıl herşey yürekte bitiyor canım..ama ohani senin vardır kenarda memur falan demiş ya canım suçluluk psikolojisine benziyor biraz sanki kendisinin varda seninde böyle gizli işlerin olsa içi rahatlyacak vicdan yapmayacak gibi bi suçlama olmuş..ya ben kimsenin üzülmesini istemem sende mutlu ol işaallah biz ikinizide tanımıyoruz sadece dış göz olarak yorum yapıp duyduklarımızla yaşadıklarımızla fikir üretiyoruz sen doğru yolu bul daha fazla üzülme diye umarım herşey gönlünce olur:44:

teşekkür ederim inş hepimiz mutlu olruz

ilk gece kötü olmuş yani pesss eşinin canı yandığının ve yanında olması gerktiğinin farkında değilmiymiş .acaba bizimkinde de mi büyü var ki ama ben uğraşmam öyle işlerele hayırlıdsı artık
aslında bende boyle seylerı yapacak ınsanlar var mı dıorum ama var canım yhaa maalesef hemde en yakınından çıkıo ınsanın

Back