-
- Konu Sahibi Alya_sura88
Çocuk yap çocuk baktın yine zman geçmi o 2.yi yaparsın. Çocuk olmuyorsa tedavi görünmerhabalar, siz de benim gibi işsiz üniversite mezunu ve çocuksuz ev hanımı iseniz ; gününüz Nasıl geçiyor ? Neler yapıyorsunuz? Ben biraz bunaldım. Ev işleri bitmiyor. Mutsuz hissediyorum. Aç açıkta değilim. Acaba çocuk mu yapsam vakit geçer diye düşünürken kendimi burada buldum.
istediğin işi bulmak gerçekten büyük şans ben kurum sınavlarını iki defa geçtim mülakatta elendim bir daha da KPSS ye gitcektim ama parasını yatırdım başvurdum sınava gitmedim kadro yok artık.Bir zamanlar ben de senin gibiydim. Kendimi alkole vermiştim:) güldüğüme bakma, zor zamanlardı.
Donanımlı biriysen evde oturup hayatını çürütmeyi neden tercih ettin? Halinden memnun olmadığını düşünerek soruyorum bu soruyu, yoksa keyfin bilir.
Sizi anlıyorum umarım istediğiniz işi bulursunuz. Ben Zaman'ı ertelemeyeyim diye evlendim ama istediğim işi bulamadım hala ve bulamadıkça evdeki işler üstüme üstüme geldi kaliteli vakit geçiremez oldum
istediğin işi bulmak gerçekten büyük şans ben kurum sınavlarını iki defa geçtim mülakatta elendim bir daha da KPSS ye gitcektim ama parasını yatırdım başvurdum sınava gitmedim kadro yok artık.
İstediğin iş olarak düşünürsen mutlu olma ihtimalini otomatiktan düşürüyorsun :) Beklentileri biraz düşürmek lazım.
Açıkçası ben üzülüyorum bu duruma. Kendime de üzülüyordum. Hayatı kaçırıyormuş gibi hissediyordum. Gündüz fiziken de manen de yorulmadan yatınca uyuyamıyordum. Zamanla uyku düzenim, akabinde de psikolojim bozuldu. Boş vakit şeytan işidir diye bir laf var ya o hesap.
Herkesin kendi için yapabileceği şeyler vardır. 2 dil biliyorsan bu yetmez, bilmediğin yüzlerce dil var. İlgi duyduğun alanlar da vardır mutlaka.
Bu genç yaşta, hele bi de yeterli altyapın varken evde boş oturma fikri bana çok yanlış geliyor. Çalışmak zorunda değilsin ama zamanını nitelikli geçirebilmelisin.
Bunlar benim hayat tecrübelerime dayanan fikirler sadece, kimse katılmak zorunda değil :)
merhabalar, siz de benim gibi işsiz üniversite mezunu ve çocuksuz ev hanımı iseniz ; gününüz Nasıl geçiyor ? Neler yapıyorsunuz? Ben biraz bunaldım. Ev işleri bitmiyor. Mutsuz hissediyorum. Aç açıkta değilim. Acaba çocuk mu yapsam vakit geçer diye düşünürken kendimi burada buldum.
Kendinizle Nasıl ilgileniyorsunuz peki?Tüm kriterler uyuyor bana
Hala çocuğa hayır diyorum.
Kendimle ilgileniyorum boş vakitlerimde dolayısıyla boş olmuyor.
Kişisel bakım her türlü.hem saç cilt o bu hem kitap makale vs.Kendinizle Nasıl ilgileniyorsunuz peki?
İstediğin şeyleri Ailen alsın gene .evlisin diye anne babalık bitmiyor ki.Esimde memur pyle cok luksume cok para harcicak durumum yok. Alis veris yapmayi cok seviyorum ama evlendigimden beri genelde istedigim seyleri alamiyorum. Is bulsam ne guzel her istedimi alirdim ama bulamadim. Bir evin tek cocuguyum. Bekarken babam ne istersem alirdi. Simdi ayni luksu yasayamadigim icin cok darlaniyorum
Daha evleneli çok olmamış çocuk olur acele etme. Ben evleneli 5 sene oldu. Bu konuyu takma kafana evliliğini yaşa. Ben ev işleri ve yüksek lisans da bunaldım vakit de geçiremiyorum evde . Yeni tarifler de tat vermiyor bulaşık yıka gene bulaşık oluyor aynı şey ütü için de geçerli. Hele temizlik hiç bitmeyen bir dert.Bende ayni durumdayim. 16 aylik evliyim is bulamadim. Cocugumda olmadi. Kafayi yiyecek duruma geldim.
Ben kremler ve makyaj malzemeleri ile kafayı bozdum bir ara hep makyaj videosu izliyordum artık o da tat vermez oldu.Kişisel bakım her türlü.hem saç cilt o bu hem kitap makale vs.
Ayrıca değişik yemekler yapmayi deniyorum.
Tematik kanallarda ilginç programlar kesfediyorum vs