- Konu Sahibi Alya_sura88
merhabalar, siz de benim gibi işsiz üniversite mezunu ve çocuksuz ev hanımı iseniz ; gününüz Nasıl geçiyor ? Neler yapıyorsunuz? Ben biraz bunaldım. Ev işleri bitmiyor. Mutsuz hissediyorum. Aç açıkta değilim. Acaba çocuk mu yapsam vakit geçer diye düşünürken kendimi burada buldum.
Merhaba,
Beni direk tanımlayan bir başlık olmuş. Ben de geçtiğimiz sene Mayıs 2017 yılında işten ayrıldım. 4,5 yıldır bankadaydım. Son yılı neredeyse isyan ede ede gittim. İnsanı bıktıran kesinlikle işin içeriği değil, insanların egoist ve sürekli ezmeye çalışan küstahlıklarıydı.
Üniversiteden Endüstri Mühendisi olarak bölüm 1. liği ile mezun oldum. Sonrasında kriz çıktı. 1 yıl iş bulamadım. Sonra işe girdim 2 yıl çalıştım. kadro vermediler.o ara yüksek lisansımı tamamladım. sonra da bankaya girdim. 1,5 yıllık da evliyim.
İşte son 4 ayımda o kadar bunalttılar ki. Bir yandan eşim de bunu eve yansıttığımı söyledi. Habire de eğer istifa etmezsem boşanacağını söylüyordu
Bir süre evde dinlendim. Sonra iş arayışına geçtim. Görüşmelerim edindiğm tecrübeler sayesinde çok iyi geçiyordu. Fakat bir türlü nihayetlenmiyordu. Allah Allah dedim. Bir gariplik var bu işte. Meğer sonradan anladım ki yaş 34, bir de evli olunca çocuk yaparım diye korkuyor işverenler. Kısacası, çocuk yapma kararını aldık. 2 aydır deniyoruz. Rabbim hayırlısını nasip etsin. Eşim kendi işni kuruyor. Ara ara ona yardımcı olmamı istedi. Fakat bazen zorlanıyorum.
Doyunca ooh bu hayat benim istediğim zaman çalışırım cümlesini sadece 3 ay diyebildim. sonra sizden çalışmanızı bekleyen eşiniz ve aile bireylerinizi karşınızda buluyorsunuz.
Yine de boş durmuyorum. Online kurslar alıyorum. İnternetten satış yapmaya çalışıyorum. Bol bol kitap okuyorum. Yürüyüş yapıyorum. tabi size ne diye okudun diyen insanlara aldırış etmemek konusunda hala çabalıyorum desem yeridir.