- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
- Konu Sahibi Hsngln0815
-
Şu mesajları Allah aşkına iyi okuyun ben babamın suan zaten durumu yok ödemeleri var yardımcı olamaz dedim. Benim kırgınlığım tamamen farklı şeyler basit gözükebilir bir para yardımı değil zaten yorumların hepsini okusa idiniz empati ile ne yazdığımı anlardınız. Bir sure issız kaldığını da zaten yazmıştım ama iki kelam okuyunca anlaşılmıyor iste
Ben de seni Allah'a havale ediyorum. İlişkinizi işte burada okuyoruz. Babamdan allah razı olsun, çocuklarımla bana evini açtı, kocamın yerine getirmesi gereken aileye bakım işini üstlendi demiyorsun da babam evini bizim için satıp da bize ev almadı, babam bize kredi çekmedi vs vs. Babana da sorsak onun hayali de düşüncesiz bir kız evlada sahip olmak değildir eminim. Faydanız yok bari zararınız olmasın.
Ben seni çok iyi anlıyorum. İnsan tabi ki böyle bir durumda anne babasından yardım bekler. Bizimkilerde 4 dükkan 2 ev var kirada yine de yardım etmezler :)) Ama şuna eminim ki erkek olsam o evlerden biri satılıp bana yeni bir ev alınırdı. Ablam da aynı şekilde maddi destek görmedi. Hep çalıştık kendimiz kazanmak zorunda kaldık. İnsan maalesef bekliyor ama bizim için calistigimizdan ötesi yok.2 çocukla çalışmak zor tabi ki inşallah kocanizin işleri düzelir. Hayatta maddi iniş çıkışlar var , kocanız iyi kazanırken biraz birikim yapmaliydiniz bence. Çok zor ama ailenizi böyle kabul edeceksiniz üzgünüm ama bu da sizin (benim de aynı şekilde ) sınavımız.
yooo okudum hepsini, idrak sorunum da yok çok şükür,
eşiniz kredi çekmiş, ödeyeymemiş, bir süre de işsiz kalmış batmış,
babanızın da evleri varmış biri kiradaymış, satsa 2 daire alırmış falan filan.
şimdi, eşiniz araba modeli yükseltirken, kredilere yüklenirken, işsiz kalırsam ne yaparım gibi bir b planı var mıydı? yoktu.
o yüzden battı değil mi?
işsiz kaldı da 1 yıl kalmadı sanıyorum, üstelik 1 yıl işsiz kalsa bile insan gündelik işlere gider yine bir şekilde evini döndürür, ama demek ki bunu da yapmamış.
babanız da size ev vermek zorunda değil, yine diyorum, vermesin de zaten, eşiniz onu da satıp daha iyisini alacağım diye batırır, babanız söylmese de görüyordur bunları.
Eşinizin sorumsuzluğu tamamen. Babanız da bu durumdan hoşlanmıyordur belki. Yani size değil de damada yardımı olmasını istemiyordur. Ona dayanması meselesi.
Ne zararından bahsediyorsun?yorumların için bütün kalbimle ahirette davacıyım senin kalbini kıracak tek bir kelimem dahi yok ama sen kalbimi kırıp bilip bilmeden yorumların ile canımi yaktın. Daha fazla yazma. Ben baban ev almadı kredi çekmedi yazmadım. Anlamak istedigin gibi çekip cekistirmisisin mesajları.
Dön de yazdıklarına bak, kısa süreli hafıza kaybı mı yaşıyorsun? "Babamdan bütün kredilerimizi toparlayacak bir kredi istedik ben bu işlere girmem dedi, babamın bir evi var satacak onu satıp bize ev alabilir ya da cüzi miktarda bir kira ile oturabiliriz." Zarar da şu an sizin o evde yaşamanız. +2 boğazı doyuruyor baban, kocanın görevi olduğu halde. Bu nankörlükle ister davacı ol ister olma. Hem bencilsiniz hem düşüncesiz hem de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca istediğim yere yazarım.
Allah seni de bi durumu anlayacak bir duruma düşürsün inşallah laf yetiştirmem sana kalbimi fazla fazla kirdigin için hakkımı helal etmiyorum . Allah bildiği gibi yapsın seni. Mecbur kalıp kredi talebinde bulundum ben ödeyecektim onu o şartla istedim babam da yapmadı zaten.ev alsa ilerde onu da kira karşılığı dedim zaten yani bir bekletin yok 2 bahsettiğim konuda karşılıksız çocuk gibi onu yapsın bunu yapsın değildi. Nankörlük ne demek ya 2 boğazı doyuruyormuş ne pis bir ağız bu.. bencil ve düşüncesiz olduğumu hangi hakla söylersin neye dayanarak bir iki yoruma bakarak mi. Öyle bir canın yanar ki hiç anlamazsın kime ne yaptım diye ilahi adalet yasattigini yasa insallah.
Sen millete beddua edeceğine biraz utanma duygusuna sahip ol. Ben senin durumuna düşsem bile babamı sosyal medyada çekiştirmek yerine, allah razı olsun derim. Ay sanki bir hakkın var da ben de. Gerçekleri söyleyince bedduaya sarılıyorsunuz. Evet 2 boğazı doyuruyor, 3. de yoldaymış. Hala babadan beklenti. Edep ve akıl diliyorum sana
Kadın buraya beddua etmeye gelmiş şaka gibi ya. Millete Beddua edeceğinize biraz dua edin! Şaka gibi.
Elhamdülillah edebim gayet yerinde. Benim hakkım kalbimi kırıp bana hakaret etmen evet haktır bu. Senin gibi tanımadığım bir insana hakaret edip kalp kırmak tarzım değil. Ama çok canım yandı ise bu tip insanlara cevap vermek tarzımdır. Senin ne yapacagin beni ilgilendirmez babamı cekistirdigimi düşünmende senin art niyetli bakış acın. Kendi kalbinin güzelliği yâni. Hâlâ babadan beklenti diyorsun anlama acısı bakış açısı kalp guzelligi daha yazma buraya
Neye kızıyorum biliyormusunuz vermesinde zaten esin onu da batırır sanki öyle bir duruma sokmuşsunuz ki herşeyi batırmış bir hale getirmiş. Benim eşimin ve bizim yaptığımız gençlikte ki bir takım hatalar düşük maaş vs bir takım şeyler nasip bu hale gelmiş olabiliriz ama ben zaten moral için bunalımda olduğumu vs yazmışım ama o kadar acımasız yorumlar yapılıyor ki. Insanlar ne hale gelmiş dedirtiyor..
Ama bakin, sizi bu duruma sokan kim? Esiniz.
Her seye ragmen size kapisini acan kim? Babaniz.
Ama siz hala babanıza kiziyorsunuz yok harclik vermedi, yok eksiklerimizi sormadi vs vs. Adam yapabilecegini yapmış demek ki, siz babayi falan bosverin, adam sizi ac acikta birakmamis. kendi cocuklariniz icin babanizdan beklediklerinizi siz onlara yapin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?