- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi Hsngln0815
-
İşte ben çok kızıyorum insanlara. Araba varmış bir üst modeli almak istemek neden? İki çocuk var neden hep borç içinde kalasınız? Ayrıca durum iyi değilken araba da lükstür unutmayın. Tanıdığım insanlar var ve hala toplu taşıma kullanıyorlar çünkü araba tamamen masraf. Benzini cartı curtu.
Eşinizin umrunda olduğunu da pek sanmıyorum, ne kadar kolay ben iş yerinde yatayım sen annenlere git deyip evi kapatması ? Hatasını anlamış mı hiç sanmıyorum, böyle saçmalık duymadım. Gerekirse bodrumda yaşayın, dişini sıksın, iki işte birden çalışsın ama eşine çocuklarına da bir ev açsın.
Benim durumum şükür iyi ama eşim böyle bir aptallık yapsaydı zaten asla izin vermem saçma sapan borçlara ama oldu ki yaptı direk kovardım, bu konularda acımam yok çünkü kendisine ailesine acımayan adama ben de acımam. Olgun insan, önünü görerek hareket edecek!
Sizde de hata var, engelleyememişsiniz, 2.çocuk yapmışsınız yani aslında plan proje çizememişsiniz.
Evet, kimsenin başına ne geleceğini bilemeyiz ama akıllıca hareket etmek de gerekir. Benim de eşimin de çok şükür hiç borcumuz yok. Çünkü ikimiz de asla borç yapma kafasında değiliz. Gerekirse olmasın ya da daha çok çalışalım ama borcumuz olmasın. Otobüsle de her yere gidebiliriz, metroyla da. İlla herkesin “aaaa bak bunlar zengin” deyip millete hava atmak için iyi arabalara binmemiz gerekmiyor.
Dua etmek kolay ama durumunuz düzeldiğinde aynı hataya düşmemek daha zor.
Allah kolaylık versin. Siz siz olun bir daha olmayan parayla ev arsa araba vs almayın. Olan parayla geçinin yeter.
Sanmayın ki bu mesajım sizi acıtmak içindir ama gerçekleri görmek gerek. İşin kolayına kaçılmamalıydı. Bir çözüm bulmalıydınız.
Baya düşüncesizsiniz yalnız, araba sevdası nedeniyle dibe vurmak, zaten maddiyatı oturtmamışken iki çocuk. Üstüne bir de babanızı düşüncesizlikle suçluyorsunuz. Bence kendi aklınızı kullanmayı deneyin biraz
Şimdi bazı hatalar var madem zorlanıyorsun ikinci çocuk neden, araba almak için maddiyatınızı geriletmişsiniz eşinde hata. Senin kendi babamdan beklediğini eşin kendi ailesinden neden beklemiyor. Torunsa iki tarafın torunu. En azından babanın evine gelmişsin kira ödemiyorsun. Babana bir şey söylemeni çok uygun görmedim kendi emek alın teriyle yapmış bunu sırf siz yanlış yatırımlar yapıp borca düştünüz diye harcamak istememesi normal. Ha şu vardır siz düze çıkarsınız bugünler geçicidir çok fazla moralinizi bozmayın sonuçta can taşıyorsunuz. Her şey düzelir bir çok evlilikte böyle zamanlar olur. Borcu toparlarsınız şu an en azından birikmiyor ödeniyor diye düşün. Hem ailendesin bebeğin olur lohusalıktan sonra degil de en az şöyle bi altı yedi aylık olunca evde annen bakabiliyorsa sende çalışmaya başlarsın borcun bi ucundan tutarsın. En azından evde kendi kendine sıkıntı yapmanı engeller. Dediğim gibi takma borçlar bunaltmış babanın yaptıkları gözüne batıyor düze çıktığında zaten vermiş vermemiş çok ilgilenmeyeceksin. Artı zaten çok sana kastı yoksa Allah gecinden versin tabii ki zaten sana düşşmeyecek mi bırak baban yaşarken malını görsün biliyordur sana kalacak yani.
Ya kusura bakmayın haddim değil hayat sizin hayatiniz sorgulamak bana düşmez ama buraya yazdiginiz için soruyorum neden ikinci çocuk bu kadar maddi sıkıntıya hani birini büyütüp üç yasinda devlet kresine verip sizde calisabilirdiniz tekrardan biraz toparlandinizmi yine yapardiniz ikinci evladinizi ne bileyim biraz hesapsız davranmissiniz şuan yapilacak hicbisi yok anlattiginiz kadariyla babanız duyarsız yoksa eşiniz orda siz burda kopuk bı hayatı kabullenmeyip bı cagre bulabilirdi gerçekten durumunuz çok zor Allah yardimciniz olsunHepinize merhaba kizlar.
25 yaşındayım 3.5 yıllık evliyim 2.5 yaşında bir evlâdım var. Şuan 37 haftalikta gebeyim. Eşimle güzel giden bir evliliğimiz var. Ancak maddi yetersizliklerden dolayı geçim zorluğu yaşadık, borçlarımız bizi zorlayınca evimizi kapatmak zorunda kaldık. Eşim işyerinde yatılı olarak kalmaya başladı. Bende bütün düzenimi bozup bir süreliğine ailemin yanına yerleştim, böyle karar aldık.. çünkü artık öyle bir duruma gelmistikki aylardır cebimde 5 lira 10 lira ile ay sonunu getiriyordum. Bunları gurur işte bilmesinler diye aileme yansıtmadım. Böyle anlatınca herşey normal ancak ben çok zorlaniyorum ağır bir bunalım geciriyorum. Bir süre iyi bir süre kötü oluyorum. Kimse ile paylasmadigim için, atamıyorum içinden bunları. Yaşadığımız yer çok küçük bir köy yeri. Kimse ile görüşüp etmeyiz burada böyle şeyler yok herkes kendi halinde. Pencereden bak sadece dümdüz arazi. Maddi sıkıntılarımda var. Ailem ile iyiyiz ancak süt liman değil herşey babamın şuan borçları olsa dahi iki evi var birinde şuan kendi oturuyor diğeri kirada. Ileride kirada ki evini satmayı düşünüyor. Sattığı ev ile rahat iki daire alabilir ama planlarında ben yokum, yani tek evlat olmama rağmen ve ev almak eşim ve ben için hayal olmasına rağmen kendine iki ev alıp bizi oturtrma niyeti yok( ben bize alinsin demiyorum haddime degil zaten. kendine alır biz otururuz kira veririz cüzzi bir mebla da olsa.). Kendileri yapsınlar derdinde. Iyi de nasıl? Gecinemedigimizden evimi bozdum mecbur kalıp iki çocuk ile baba evine döndüm geçicide olsa bir odaya 2 yavru ile sığınmak çok zor. Babam beni sever evladıyım ama önceliği değilimdir tek olmama rağmen el bebek gül bebek büyümedim hep baskı ile büyüdüm çocuk yerine hiç koymadı beni ortaokulda birseyden kızıp 3 ay konusmamisligi vardır bunun gibi niceleri.. Çocukluğumu iyi hatırlamam. Ayrıca bundan evlatlarım olmadan 3 yıl once güzel bir işyerinde asgari ücrete de olsa iyi bir şekilde çalışıyordum uzun suredir. Evli ve 2 çocuklu hayata alışmak da zor oldu benim için. Işten çıkmak benim tercihimdi evladımi kendim yetiştirmek istiyordum O zamanlar durumumuz iyiydi. O kadar karisigim ki kafam allak bullak sinirlerim çok bozuk bunalımdayım.. aklıma gelenler bunlar soru sorabilirsiniz karışık yazdım sanırım.
Sizden istediğim bana biraz güç toplamam için yardımcı olurmusunuz geçici bir süreç biliyorum ama inanın çok zorlaniyorum .
Kendi aklını kullanmadığımı nereden çıkardın ?ne araba sevdası bu bir örnek sadece bununda etkisi oldu diye babamı hiç birşeyle suçlamadım sadece olmadı diye. Hiçbirşeyin zamanlamasını bilmiyorsunuz durumum zaten o zaman iyi idi. Sosyal medya uzerinden bilip bilmexen yorum yapmak.. bir daha düşünün
Baştan şunu söyleyeyim bence baban size ev vermek zorunda değil verirse güzel olur ama mecbur değil
Çocukları annene bırakıp bi müddet işler düzelene kadar çalışmayı dene olmadı home office olarak bi iş bul
Yahu kendin yazmışsın işte, yeni araba için kredi çektik kredi kredi üzerine zorda kaldık diye. Bu akılsızlık değil de ne? Başkasını eleştirmek kolay geliyor tabi. Babam beni düşünmüyor falan filan. Sen babanı ne kadar düşündün şimdiye kadar da ondan birşey bekliyrosun? Sen ne verdin?
Fazla harcama değil aksine çok fazla tutumluyumdur. Hesapsız kredi araba alıp daha borcu bitmeden kredi ile yeni araba almak vs bunun gibi hesapsız işler 1 yılda bu duruma getirdi bizi. Ben biraz Eşime bıraktım o da fazla hesap yapamadı ve fazla bir maaş zaten yoktu sonra bizi 1 yıl geriye atti
Zaten anca Allah’a havale edersiniz :) hamile olunca kutsal falan mı oluyoruz? Ben de hamileyim. Doğruları bazen insanlardan duymak gerek. Durumunuz yoksa araba almasaydınız o zaman. Benim ne çektiğimi ne zorluklarla bu günlere geldiğimi de bilemezsiniz. İşte bilseydiniz zorlukları bu durumlara düşmezdiniz. Neyse hakkınızda hayırlısı madem sorun görmüyorsunuz o zaman yatın kalkın siz dua edin. Zira mesajımda sizi bu denli rahatsız edecek hiçbir şey yok, sadece gerçekler var. Ama işinize gelmiyor, üzgünüm. Babanıza laf edebiliyorsunuz rahatça ama sizi bu duruma sokan kişiye laf edilince köpürüyorsunuz. O da ilginç.Insanlara çok kızıyorsunuz neden ne hakla ?n ne biliyorsun 2 kelime ile bir senaryo çizmişsin? Aldığımız araba bu yıl değil zaten durumumuz iyi olduğu zamanlardı 10.00 tl kredi ile alınan araba idi bir sonraki 15.00 idi o da kredi ile ödeyemeyince sattık ve zaten bu bizi zorladı zaten maaşı çok yüksek değildi. Bu yıl hepten zorlandık herşey üst üste geldi. Senin söylediğin ne kolay bu mu ?tabi ki kolay değil zorda kalıp evi kapatmak emin ol o da bende böyle olsun istemedik. Ayrıca ıssız kaldığı dönemde oldu ne haddine saçmalık diyorsun kira ödeyemedik geç yatırdık ne biliyorsun oradan ahkam kesiyorsun? Sana sadece şunu söylüyorum öyle acımasız konuşmuşsun ki Hayatın hiç bir zorluğundan geçmemişsin belli. Hiç tanımadığın bir insanın canını da yakabiliyor insan. Öyle hiç borcumuz yok demekle olmuyor . Bunu aptallık olarak görmedim hicbir zaman. Oturdugun yerde 2 işte çalışsın demekle olmuyor ben senden çok düşündüm her yolu ama olmadı bodrum ne bodrumundan bahsediyorsun ise servisle gidiyordu heryere servis yoktu oturabilecegkmiz yer belli yerlerdi ve kiralarda. Sen kimi kovarsan kov banane 3.5 yıllık evliyim herşeybizim hatamız ile olmadı nasip denen birşey var 2 evlâdım var benim eşimle de şükür iyiyiz borcumuz olsa bile sen bu kafa ile ancak herseyde boşanırsın. Ama sana son sözüm şu hamile ve bunalımda olan halimle beni daha da strese soktun şu dakika Allah a havale ediyorum seni
Yanı böyle aileleri anlayamıyorum, durumu olmasa neyse ama durumu varken yardımcı olamamak ne demek??? Evsiz kalmışsınız, eşiniz iş yerinde yatıp kalkıyor ama hala ikinci ev başkasında kirada mi ?? Çok ilginç .
Edit : yorumları okudum fikrim değişti siz araba sevdasından bu hale gelmişsiniz. Geçim işini becerememişsiniz. Durum iyi değilken iki arada 2.cocuk ?? Sizde çok ilgincsiniz.
Ya kusura bakmayın haddim değil hayat sizin hayatiniz sorgulamak bana düşmez ama buraya yazdiginiz için soruyorum neden ikinci çocuk bu kadar maddi sıkıntıya hani birini büyütüp üç yasinda devlet kresine verip sizde calisabilirdiniz tekrardan biraz toparlandinizmi yine yapardiniz ikinci evladinizi ne bileyim biraz hesapsız davranmissiniz şuan yapilacak hicbisi yok anlattiginiz kadariyla babanız duyarsız yoksa eşiniz orda siz burda kopuk bı hayatı kabullenmeyip bı cagre bulabilirdi gerçekten durumunuz çok zor Allah yardimciniz olsun
Annenize açsanız durumu o babanızı bir şekilde yumuşatır sonuçta sizden başka evladı da yokmuş . Daha sonra bebek doğunca sizde bir işe başlar eşinize destek olursunuz .
O kadar basit bakılmıyor ıssız kaldığı zamanlarda oldu. Sen benim babam ile ilişkimi onun beni ne kadar düşündüğünü benim onu ne kadar düşündüğünü nereden biliyorsun da geçmişle ilgili babanı ne kadar düşündün diye hesap sorma derdine giriyorsun ? Çok acımasızca olan yorumlarını canımı daha da sıktığım için canı gönülden Allah a havale ediyorum. Inançlı bir insanımdır. Kalp kırmanın günahı da Rabbime havale ediyorum.
insanlara kızmışsınız ama şu mesajdan sonra çok haklılar,
babanız da eşinizin hesapsız harcamalarının arkasını toplamak zorunda değil,
hastalık olur, işsizlik olur, kaza olur anlarım evsiz barksız kalmayı da hesapsız kredi çekip batana acıyamıyorum.
zira karı koca çalışıyoruz, fena olmayan bir gelirimiz var, altımızda 2005 model, her yeri dökülen bir araba var, cesaret edip yenileyemiyoruz. sizinki ne cesaretiymiş bilemedim...
Zaten anca Allah’a havale edersiniz :) hamile olunca kutsal falan mı oluyoruz? Ben de hamileyim. Doğruları bazen insanlardan duymak gerek. Durumunuz yoksa araba almasaydınız o zaman. Benim ne çektiğimi ne zorluklarla bu günlere geldiğimi de bilemezsiniz. İşte bilseydiniz zorlukları bu durumlara düşmezdiniz. Neyse hakkınızda hayırlısı madem sorun görmüyorsunuz o zaman yatın kalkın siz dua edin. Zira mesajımda sizi bu denli rahatsız edecek hiçbir şey yok, sadece gerçekler var. Ama işinize gelmiyor, üzgünüm. Babanıza laf edebiliyorsunuz rahatça ama sizi bu duruma sokan kişiye laf edilince köpürüyorsunuz. O da ilginç.
Zaten anca Allah’a havale edersiniz :) hamile olunca kutsal falan mı oluyoruz? Ben de hamileyim. Doğruları bazen insanlardan duymak gerek. Durumunuz yoksa araba almasaydınız o zaman. Benim ne çektiğimi ne zorluklarla bu günlere geldiğimi de bilemezsiniz. İşte bilseydiniz zorlukları bu durumlara düşmezdiniz. Neyse hakkınızda hayırlısı madem sorun görmüyorsunuz o zaman yatın kalkın siz dua edin. Zira mesajımda sizi bu denli rahatsız edecek hiçbir şey yok, sadece gerçekler var. Ama işinize gelmiyor, üzgünüm. Babanıza laf edebiliyorsunuz rahatça ama sizi bu duruma sokan kişiye laf edilince köpürüyorsunuz. O da ilginç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?