Evli 2 çocuk ile baba evine dönmek zorunda kaldım..

Yanı böyle aileleri anlayamıyorum, durumu olmasa neyse ama durumu varken yardımcı olamamak ne demek??? Evsiz kalmışsınız, eşiniz iş yerinde yatıp kalkıyor ama hala ikinci ev başkasında kirada mi ?? Çok ilginç .

Edit : yorumları okudum fikrim değişti siz araba sevdasından bu hale gelmişsiniz. Geçim işini becerememişsiniz. Durum iyi değilken iki arada 2.cocuk ?? Sizde çok ilgincsiniz.
 
Iyi akşamlar canım üzülme sen dayanıklı ve cozumleyici bi anne olmalısın.. yakinda dogumunda var durumun o kadar zor ki Allah yardimcin olsun. Baban bencilmis ama yinede babadir en azından evine almış biraz sabret doğumdan sonra bi müddet annen çocuklara baksın çalış sonra toparlanirsiniz inş bi ev tutarsaniz annen yine yardimci olsun inanıyorum iyi olacaginiza
 

Insanlara çok kızıyorsunuz neden ne hakla ?n ne biliyorsun 2 kelime ile bir senaryo çizmişsin? Aldığımız araba bu yıl değil zaten durumumuz iyi olduğu zamanlardı 10.00 tl kredi ile alınan araba idi bir sonraki 15.00 idi o da kredi ile ödeyemeyince sattık ve zaten bu bizi zorladı zaten maaşı çok yüksek değildi. Bu yıl hepten zorlandık herşey üst üste geldi. Senin söylediğin ne kolay bu mu ?tabi ki kolay değil zorda kalıp evi kapatmak emin ol o da bende böyle olsun istemedik. Ayrıca ıssız kaldığı dönemde oldu ne haddine saçmalık diyorsun kira ödeyemedik geç yatırdık ne biliyorsun oradan ahkam kesiyorsun? Sana sadece şunu söylüyorum öyle acımasız konuşmuşsun ki Hayatın hiç bir zorluğundan geçmemişsin belli. Hiç tanımadığın bir insanın canını da yakabiliyor insan. Öyle hiç borcumuz yok demekle olmuyor . Bunu aptallık olarak görmedim hicbir zaman. Oturdugun yerde 2 işte çalışsın demekle olmuyor ben senden çok düşündüm her yolu ama olmadı bodrum ne bodrumundan bahsediyorsun ise servisle gidiyordu heryere servis yoktu oturabilecegkmiz yer belli yerlerdi ve kiralarda. Sen kimi kovarsan kov banane 3.5 yıllık evliyim herşeybizim hatamız ile olmadı nasip denen birşey var 2 evlâdım var benim eşimle de şükür iyiyiz borcumuz olsa bile sen bu kafa ile ancak herseyde boşanırsın. Ama sana son sözüm şu hamile ve bunalımda olan halimle beni daha da strese soktun şu dakika Allah a havale ediyorum seni
 

Kendi aklını kullanmadığımı nereden çıkardın ?ne araba sevdası bu bir örnek sadece bununda etkisi oldu diye babamı hiç birşeyle suçlamadım sadece olmadı diye. Hiçbirşeyin zamanlamasını bilmiyorsunuz durumum zaten o zaman iyi idi. Sosyal medya uzerinden bilip bilmexen yorum yapmak.. bir daha düşünün
 

Eşimin bir annesi var babası vefat etmiş zaten bende beklemiyorum ama neden diyorum bir insan evladı rahat etsin beden zorlansinki. Babama kırgınım bazı olaylardan dolayı ama beklemiyorum. Sadece bende anneyim evlâdım rahat etsin diye düşünürüm. Konuları tek tek okuyun lütfen ben benim borcunu ödesin bana para versin asla öyle birşey yazmadım yazmamda konu çok farklı.
 
Ya kusura bakmayın haddim değil hayat sizin hayatiniz sorgulamak bana düşmez ama buraya yazdiginiz için soruyorum neden ikinci çocuk bu kadar maddi sıkıntıya hani birini büyütüp üç yasinda devlet kresine verip sizde calisabilirdiniz tekrardan biraz toparlandinizmi yine yapardiniz ikinci evladinizi ne bileyim biraz hesapsız davranmissiniz şuan yapilacak hicbisi yok anlattiginiz kadariyla babanız duyarsız yoksa eşiniz orda siz burda kopuk bı hayatı kabullenmeyip bı cagre bulabilirdi gerçekten durumunuz çok zor Allah yardimciniz olsun
 

Yahu kendin yazmışsın işte, yeni araba için kredi çektik kredi kredi üzerine zorda kaldık diye. Bu akılsızlık değil de ne? Başkasını eleştirmek kolay geliyor tabi. Babam beni düşünmüyor falan filan. Sen babanı ne kadar düşündün şimdiye kadar da ondan birşey bekliyrosun? Sen ne verdin?
 
Annenize açsanız durumu o babanızı bir şekilde yumuşatır sonuçta sizden başka evladı da yokmuş . Daha sonra bebek doğunca sizde bir işe başlar eşinize destek olursunuz .
 

Tabi ki değil kimse değil. Ama insan ailesini çok farklı görüyor benim mantığım daha farklı evlâdım ben varken sıkıntı çeksin istemem. Durumum geçen sene ki gibi de olsa ev alma imkanım yok çok zor iki maaşla da zor. O acıdan ama beklemiyorum çünkü herkes farklı yapı da annen de olsa babanda kocanda..
 

O kadar basit bakılmıyor ıssız kaldığı zamanlarda oldu. Sen benim babam ile ilişkimi onun beni ne kadar düşündüğünü benim onu ne kadar düşündüğünü nereden biliyorsun da geçmişle ilgili babanı ne kadar düşündün diye hesap sorma derdine giriyorsun ? Çok acımasızca olan yorumlarını canımı daha da sıktığım için canı gönülden Allah a havale ediyorum. Inançlı bir insanımdır. Kalp kırmanın günahı da Rabbime havale ediyorum.
 

insanlara kızmışsınız ama şu mesajdan sonra çok haklılar,
babanız da eşinizin hesapsız harcamalarının arkasını toplamak zorunda değil,
hastalık olur, işsizlik olur, kaza olur anlarım evsiz barksız kalmayı da hesapsız kredi çekip batana acıyamıyorum.
zira karı koca çalışıyoruz, fena olmayan bir gelirimiz var, altımızda 2005 model, her yeri dökülen bir araba var, cesaret edip yenileyemiyoruz. sizinki ne cesaretiymiş bilemedim...
 
Zaten anca Allah’a havale edersiniz :) hamile olunca kutsal falan mı oluyoruz? Ben de hamileyim. Doğruları bazen insanlardan duymak gerek. Durumunuz yoksa araba almasaydınız o zaman. Benim ne çektiğimi ne zorluklarla bu günlere geldiğimi de bilemezsiniz. İşte bilseydiniz zorlukları bu durumlara düşmezdiniz. Neyse hakkınızda hayırlısı madem sorun görmüyorsunuz o zaman yatın kalkın siz dua edin. Zira mesajımda sizi bu denli rahatsız edecek hiçbir şey yok, sadece gerçekler var. Ama işinize gelmiyor, üzgünüm. Babanıza laf edebiliyorsunuz rahatça ama sizi bu duruma sokan kişiye laf edilince köpürüyorsunuz. O da ilginç.
 

Ailemin şuan zaten yardım edecek durumu yok yorumları iyi okuyun 7 sayfanın hepsini okursanız bunu vurguladigini da okumuş olursunuz. Araba sevdası değil durum hepsini iyi okuyun ilk evlâdım olduğunda gayet iyi durumda idim. Son senedir sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Ve 2. Yavrum da tamamen sürpriz oldu. Lütfen iyi okuyun
 

Gerçekten kalp kırmadan hayet güzel yazmışsınız allah razı olsun. Başka çare olsa ben evimi dağıtırmıydım kolay değil herşeyi düşünüyor insan. 2. Çocuğun tamamen sürpriz oldu.
 
Annenize açsanız durumu o babanızı bir şekilde yumuşatır sonuçta sizden başka evladı da yokmuş . Daha sonra bebek doğunca sizde bir işe başlar eşinize destek olursunuz .

Sagolun ama mesajlarda çok kere belirtirim aileninse şuan yardım edebilecek durumu yok malesef..
 

Ben de seni Allah'a havale ediyorum. İlişkinizi işte burada okuyoruz. Babamdan allah razı olsun, çocuklarımla bana evini açtı, kocamın yerine getirmesi gereken aileye bakım işini üstlendi demiyorsun da babam evini bizim için satıp da bize ev almadı, babam bize kredi çekmedi vs vs. Babana da sorsak onun hayali de düşüncesiz bir kız evlada sahip olmak değildir eminim. Faydanız yok bari zararınız olmasın.
 

Şu mesajları Allah aşkına iyi okuyun ben babamın suan zaten durumu yok ödemeleri var yardımcı olamaz dedim. Benim kırgınlığım tamamen farklı şeyler basit gözükebilir bir para yardımı değil zaten yorumların hepsini okusa idiniz empati ile ne yazdığımı anlardınız. Bir sure issız kaldığını da zaten yazmıştım ama iki kelam okuyunca anlaşılmıyor iste
 
Ben seni çok iyi anlıyorum. İnsan tabi ki böyle bir durumda anne babasından yardım bekler. Bizimkilerde 4 dükkan 2 ev var kirada yine de yardım etmezler :)) Ama şuna eminim ki erkek olsam o evlerden biri satılıp bana yeni bir ev alınırdı. Ablam da aynı şekilde maddi destek görmedi. Hep çalıştık kendimiz kazanmak zorunda kaldık. İnsan maalesef bekliyor ama bizim için calistigimizdan ötesi yok.2 çocukla çalışmak zor tabi ki inşallah kocanizin işleri düzelir. Hayatta maddi iniş çıkışlar var , kocanız iyi kazanırken biraz birikim yapmaliydiniz bence. Çok zor ama ailenizi böyle kabul edeceksiniz üzgünüm ama bu da sizin (benim de aynı şekilde ) sınavımız.
 

Sana son sözüm zaten bir bunalım geciriyorum özel bir durumum var seni cidden Allah a havale ettim ne dersen de sen canımı yaktın Rabbim biliyor.

Zira hamile olunca kimse kutsal olmuyor ama hakkima girdin kalbimi çok kırdın o acımasızca yorumlarınla daha fazla yorum yapma Allah seni bildiği gibi ıslah etsin
 

Hâlâ diyor ki durumun yoksa araba almasaydım sen nasıl bir insansın ya o zaman böyle değildik diyorum Allah aşkına git.. yazma buraya
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…