Evler ve görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esinin aklina girip yazligi sattirip yari parasini al turkiyede emlak artik çok pahalı yury disinda daha kolay ev alirsin o para gelirse.
İzin almadan gorumce otursun diye bosa mi tutacakcasiniz yazligi ?hatta kv citlat biraz kudursun

Tapu eşim ve kardeşinin. Ortak tapu. Ay ne alaka bana kalacak diye tadilat yapayım, bana kalana kadar 10 kez daha tadilat ister o ev. Tadilat zaten yapılmıştı, eşim ailem emekli yük olmasın yazın gidince biz de kalıyoruz diye masrafı bölüşmek istedi, ben de saf saf tamam dedim. O da pişman ben de.

Enayi yerine konmaktan?

aman yazlıkları dursun inanın hiç gözüm yok. Diğer ev için inşallah öyle yapıyordur. Sanırım tapuyu veremez çünkü aile malı yani sadece kaynanamın değil kocasının da o ev. Ama tam bilemiyorum da

Türkiye’de gerçekten de oğluna değil kızına yağdıran aile milyonda birdir o da bana denk geldi ya şaka bi yana kimseye yağdırılmasın hakkaniyetli olunsun
Yok yok yanılıyorsunuz milyonda bir değil artık artık kız çocuğu nimet sayılıp erkek çocuğu yerden yere vuruluyor. Yeni trend bu. İmza: 2 oğlan anası

Yok yok yanılıyorsunuz milyonda bir değil artık artık kız çocuğu nimet sayılıp erkek çocuğu yerden yere vuruluyor. Yeni trend bu. İmza: 2 oğlan anası
Benim de oğlum var ben de hazır evi olan bi kıza vermeyi düşünmeye başladım, gitsin otursun kaynanasının evine. Kira ödeyeceğine

yani evet tam olarak abisi daha iyi durumda kızımız daha zor durumda ona yardımcı olalım kafasına girmişler
ölüm hak miras helal denmiş de ortada henüz bi ölüm yok
bu durumda kocan bile söz hakkına sahip değil yani çünkü onların vefatından sonra söz sahibi oluyor ancak
hiçbir şey yapamazsın
o aileye bir laf söylesen, sana ne mal benim mülk benim, benimle beraber mi çalışıp aldın? derse ne diyeceksin ?
hadi lafı kocan söyledi ailesine diyelim ki, ona da aynı cevabı verebilirler

bu arada o yazlığa kesinlikle gitmem ben olsam .

Burda tek yanlış olarak ortak tapulu mal alınmasını bir de üzerine o eve para harcanmasını görüyorum. Artık bazı şeyleri çocuklar bile bilir ki kardeşlerle ortak mal alınmaz, iş yapılmaz. Eninde sonunda ortalık karışır. Yazlık için sesinizi çıkarabilirsiniz. Bizim de evimiz, yerleşemezsiniz vs diyebilirsiniz ya da bizim hakkımızı verin hisseden çıkalım diyebilirsiniz. Bunların dışında kv, kp isterlerse kendileri satıp yerler, isterlerse bağışlarlar, isterlerse tek çocuğa verirler bir şey diyemezsiniz. Eşiniz bile sesini çıkarmıyorken siz neyin peşindesiniz ?
Bu arada sizi gidince hep dışarda yeme durumunda da haklı buldum. Gurbetçileri sağılacak inek gibi görüyorlar. Eşinizi bu konuda uyarabilirsiniz sonuçta sizin ailenizin parası.

o evlerden vakti gelince birşeyler evlatlarımıza kalacaktı.
bu çok yanlış bi düşünce
kendi evlatlarınızı kendiniz düşünmek zorundasınız, başkasının malıyla mülküyle evlada gelecek inşa edilmez, gelecek planı yapılmaz
o kadar uzun boylu değil.

Bebişim 1 haftada tanıdığın adamla evlenme işi yalan bence bunlar size bariz tuzak kurmuş. Tadilatı bunlara yıkalım demiştir o görümce. Ben olsam açarım görümceyi, oturacaksa evin yarı parasını verip hissenizi alsın, oturmayacaksa da satın parayı bölüşün bir de tadilata koyduğunuz paranın yarısını isteyin. Garip bir aile düğübe çağırmayan kardeş ne demekevlendiği adam nasıl , normal biri mi???

Başka yatırımlarımız, evimiz vs var demiş size ama konuda dikkat ettiyseniz kiradayız ev almak istiyoruz tek maaşlıyız her şeyden kısıyorum vs diyor. Konu sahibinde biraz kıskançlık sezdim. Görümce 45 bin maaşla nasıl olur da ev sahibi olur

Enişte beyi görme şerefine nail olamadığımız için nasıl biri olduğunu bilmiyoruz.

Hanımefendi niye kıskanayım, Türkiye’de kalsaydım maaşım zaten 45 binden fazla olacaktı, kaldı ki şu an aldığım işsizlik maaşım da 45 binden fazla yapıyor. Başka yatırımlarımız ve evlerimiz var ama Türkiye’de. Kirası geliyor mu geliyor ama Euro ya çevirince öyle aman aman da yapmıyor. Yıllarca çalıştık ama TL kazandık. Benim alacağım ev Euro olduğu için bütçeme dikkat edip kenara para atmaya çalışıyorum. Görümcem ev sahibi olsun tabii Allah daha çok versin. Benim söylemek istediğim o değil ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…