- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.850
- 32
-
- Konu Sahibi hicmadammine
çocuğu olan benimde bir iki arkadaşım var ama kafa yapısı olarak onlardan o kadar farklıyım ki umrumda değilBenim çevre astı kendiniikinci çocukları oldu hemen hemen hepsi degil tabiki ben o yönde olduğum icin onlar çekiyor beni
evet benim çevrem genelde entelektüel mantikli bir kesimden oluşuyorTürkiye’de evlenme yaşı kadınlarda 25, erkeklerde 28
Sizin çevre ortalamayı yansıtmıyor.
Gecen gece yogun bır agız kurulugu ve susama ama oyle boyle degıl..su ıcıyorum tuv su ıcıyorum tuv 3 4 saat gecmedı en sonu seker hastasımı oldum sekermı yukseldı dedımKızlar merhaba, 30 yasinda mali müşavir bi kadınım. Artık yaşım 30 olunca kendimi iyiden iyiye yalnız hissetmeye başladım. 29 yasinda hayatımın askını buldum sandım. Ama il değiştirdi ve kurduğum tüm hayaller çöpe gitti. Çevremde çoğu kişi evli ve ben artık yalnız kalmaktan yaşımın geçmesinden anne olamamaktan çok çok korkar oldum. Bende sevmek sevilmek bir evim olsun istiyorum. Hic kimseyi de bulamıyorum. Çok yalnizim. Artık Allah’a dua ediyorum. Bu yalnızlığım bitsin diye sizce ben abartıyor muyum ? Allah herkesi çift yaratmış der annem ? Ama çoğu evli arkadaşım da sakin evlenme diyor . Ama yalnız olmakta birinin seni merak etmemesi de çok zor . Benim gibi hisseden Ya da bu durumu yaşayan , aşan var mi ?
Ya ne alaka. Benim çevrem de entelektüel en az lisans mezunu insanlarla dolu. Fakülteden liseden sevgilisiyle evli çoğu.evet benim çevrem genelde entelektüel mantikli bir kesimden oluşuyor
evlilik mutlaka deneyimlenmeli diye havuz yapmiyor kimse.
Gencecik yaşında çoluk çocuk yapıp ömrünü başkaları için heba etmeye çok mu niyetin var.boyuna başlık açıyor kadınlar burada büyüğüm şu yaşta küçüğüm şu yaşta depresyona girdim banyo yapacak vakit bile bulamıyorum.buna değer miydi emin degilim diyen.yıllar yılı da bu şekilde düşünürüm.kıskanç falan da değilim.sadece olmayan şey merak uyandırıyor.acaba ben de mi sorun var herkes bu şekilde yaşıyor diye düşünüyorsun.haa dediğim gibi ilişki istiyorum desen anlarım ama aile, çoluk çocuk edebiyatı çok yapmacık geliyor bana.Benim çevre astı kendiniikinci çocukları oldu hemen hemen hepsi degil tabiki ben o yönde olduğum icin onlar çekiyor beni
Gayet de alakalı.sizin çevreniz istisna bence.gerçekten yeterince eğitimli ve entelektüel kişiler bu işlere pek yakın olmuyor.Ya ne alaka. Benim çevrem de entelektüel en az lisans mezunu insanlarla dolu. Fakülteden liseden sevgilisiyle evli çoğu.
Ben de 28 yaşındayım. Geçen sene çok evlenme arzusu vardı. Artık 30’uma geliyorum biriyle evlenmeliyim baskısı ve hissi vardı. Nerdeyse yanlış bir evliliğin kıyısından döndüm adeta, 3 hafta önce gözlerim tamamen açıldı ve bitirdim. Aman diyim sakın…Kızlar merhaba, 30 yasinda mali müşavir bi kadınım. Artık yaşım 30 olunca kendimi iyiden iyiye yalnız hissetmeye başladım. 29 yasinda hayatımın askını buldum sandım. Ama il değiştirdi ve kurduğum tüm hayaller çöpe gitti. Çevremde çoğu kişi evli ve ben artık yalnız kalmaktan yaşımın geçmesinden anne olamamaktan çok çok korkar oldum. Bende sevmek sevilmek bir evim olsun istiyorum. Hic kimseyi de bulamıyorum. Çok yalnizim. Artık Allah’a dua ediyorum. Bu yalnızlığım bitsin diye sizce ben abartıyor muyum ? Allah herkesi çift yaratmış der annem ? Ama çoğu evli arkadaşım da sakin evlenme diyor . Ama yalnız olmakta birinin seni merak etmemesi de çok zor . Benim gibi hisseden Ya da bu durumu yaşayan , aşan var mi ?
Bir de olmayacak olanın 20,25 yaşında da olmuyor.olacak olanın 45 yaşında da oluyor.ben bu çocuk işinin bilimüstü bir konu olduğunu düşünüyorum.mesela ben de en ufak bir sorun bile gözükmüyor ama hamile kalamıyorum.bir arkadaşa sen de polikiatik over var, rahim hasarı var, hormon bozukluğu var, bilmem ne var, var da var diyorlar.kadın ilk ilişkiden hamile.o yüzden kadın doğum konularında doktoların bile ne söylediği gram anlam ifade etmiyor benim için.tamamen kısmet.Anladım, evet hayatının aşkı değilmiş gerçekten. Kalsın geride. Gittiği iyi olmuş. Yaşı yok bu işin, ne zaman olursa o zaman. Ha çocuk dersen, dondurma gibi yöntemler var. Yaş endişesi ile yanlış kişiyle yola çıkılmaz.
Türkiye üniversitelerin yüzde 90 i lisenin devamı gibidir , kimseye üniversite mezunu diye entelektüel ya da eğitimli demem açıkçası.Ya ne alaka. Benim çevrem de entelektüel en az lisans mezunu insanlarla dolu. Fakülteden liseden sevgilisiyle evli çoğu.
Aile olmak istemenin neresi yapmacık olabilir ki ? Sevmek , sevilmek için illa sevgili mi olmak lazım . İliski istiyorum desem tamam evlenmek istiyorum dedigimde niye yapmacık olsun ? Evlilikte bi iliski degil midir ztn ? Ben tanımadan etmeden evleneyim demiyorum ama sonu aile olsun istiyorum. Çoluk çocuk edebiyatı yapmadım. Anne olmak bi edebiyat değil ic güdü siz öyle hissetmeyebilirsiniz ama hisseden isteyen kişi yapmacık olmaz.Gencecik yaşında çoluk çocuk yapıp ömrünü başkaları için heba etmeye çok mu niyetin var.boyuna başlık açıyor kadınlar burada büyüğüm şu yaşta küçüğüm şu yaşta depresyona girdim banyo yapacak vakit bile bulamıyorum.buna değer miydi emin degilim diyen.yıllar yılı da bu şekilde düşünürüm.kıskanç falan da değilim.sadece olmayan şey merak uyandırıyor.acaba ben de mi sorun var herkes bu şekilde yaşıyor diye düşünüyorsun.haa dediğim gibi ilişki istiyorum desen anlarım ama aile, çoluk çocuk edebiyatı çok yapmacık geliyor bana.
Sonuçta aohbet platformu nereye giderse oraya doğru konuşulur.30 dan önce evlenilince çok ciddi soruar yaşandığını bu platformda da sürekli okuyoruz.evet üniversite kalitesi çok düştü ama hâlâ ülkemizde bu kalitesiz üniversitelwre hatta liselere bile gitmeyen milyonlarca kişi var.onların durumu daha da kötü.Türkiye üniversitelerin yüzde 90 i lisenin devamı gibidir , kimseye üniversite mezunu diye entelektüel ya da eğitimli demem açıkçası.
ama konu erken evlenenleri eleştirmek değil başka bir şeydi.
Ben diyorum boşuna üzülmüşüm diyeHeh iste aradığım kan. Peki sende simdi diyor musun boşuna uzulmusum falan diyebi yanım surekli kendimi telkin ediyor cunku aslında her şeyi biliyorum ama ne bileyim iste
Onların da cinsel ve duygusal ihtiyaçları olabiliyor, çocuk sahibi olmak istiyorlar falan filan…Gayet de alakalı.sizin çevreniz istisna bence.gerçekten yeterince eğitimli ve entelektüel kişiler bu işlere pek yakın olmuyor.
katılmıyorum,Sonuçta aohbet platformu nereye giderse oraya doğru konuşulur.30 dan önce evlenilince çok ciddi soruar yaşandığını bu platformda da sürekli okuyoruz.evet üniversite kalitesi çok düştü ama hâlâ ülkemizde bu kalitesiz üniversitelwre hatta liselere bile gitmeyen milyonlarca kişi var.onların durumu daha da kötü.
Şöyle ki evlilik ideal bir ilişki bulunduğu zaman akla gelmesi gereken bir olgu bence.ortada ilişki bile yokken evlilik isteği sağlıklı sonuçlar doğurmuyor.amaç olarak bakılmamalı.bunu kastettim.Aile olmak istemenin neresi yapmacık olabilir ki ? Sevmek , sevilmek için illa sevgili mi olmak lazım . İliski istiyorum desem tamam evlenmek istiyorum dedigimde niye yapmacık olsun ? Evlilikte bi iliski degil midir ztn ? Ben tanımadan etmeden evleneyim demiyorum ama sonu aile olsun istiyorum. Çoluk çocuk edebiyatı yapmadım. Anne olmak bi edebiyat değil ic güdü siz öyle hissetmeyebilirsiniz ama hisseden isteyen kişi yapmacık olmaz.
Cinsel ve duygusal ihtiyaçlarını evlenmeden karşılama oranı daha yüksek.yoksa ilişki yaşamıyorlar demiyorum.ama çocuk sayısının ciddi oranda düştüğü de bir gerçek kaliteli insanlar arasında.bir gelişmemiş ülkedeki doğum oranlarına bakın bir de iskandinav ülkelerindeki.eee elimizde kapı gibi belgeler var zaten.keza evlilik oranları da aynı şekilde.açık açık kendim de söyleyeyim.bir kadının genç yaşta ve 2 den fazla çocuk sahibi olması bana çok abes geliyor.empati bile yapamıyorum.kendi hayatını başkaları için bitiriyorsun adeta.artık sadece çocuk büyutmek için varsın.ne adam gibi çalışabilirsin, ne adam gibi gezebilirsin, ne rahat rahat arkadaşlarınla takılabilirsin.bunun karşılığında ne alıniyor değecek kadar anlam veremiyorum.ömür boyu da verebileceğimi sanmıyorum.bengü gibi 40 yaşına gelirsin gençliği, yaşayacağını yaşarsın, peşpeşe 2 tane çocuk yapıştirır, ailenin kadını olursun.ancak bunu anlayabiliyorum.diyorlar ki bir anne deyince herşey unutuluyormuş falan filan.eee o kadarını bilmiyorum tabi.ama test etmek yürek ister.geri dönüşü yok çünkü.Onların da cinsel ve duygusal ihtiyaçları olabiliyor, çocuk sahibi olmak istiyorlar falan filan…
Alanım değil, bilemem ama bilim üstü, doğa üstü, metafizik gibi şeyler yok benim sıradan dünyevi yaşamımda. Gözlemleriniz bu yönde olabilir, size istisnalar denk gelmiştir vs. ama bilimde açıklaması vardır hepsinin mutlakaBir de olmayacak olanın 20,25 yaşında da olmuyor.olacak olanın 45 yaşında da oluyor.ben bu çocuk işinin bilimüstü bir konu olduğunu düşünüyorum.mesela ben de en ufak bir sorun bile gözükmüyor ama hamile kalamıyorum.bir arkadaşa sen de polikiatik over var, rahim hasarı var, hormon bozukluğu var, bilmem ne var, var da var diyorlar.kadın ilk ilişkiden hamile.o yüzden kadın doğum konularında doktoların bile ne söylediği gram anlam ifade etmiyor benim için.tamamen kısmet.
Eee benimkinin açıklaması ne o zamanAlanım değil, bilemem ama bilim üstü, doğa üstü, metafizik gibi şeyler yok benim sıradan dünyevi yaşamımda. Gözlemleriniz bu yönde olabilir, size istisnalar denk gelmiştir vs. ama bilimde açıklaması vardır hepsinin mutlaka