- 8 Eylül 2016
- 3.314
- 8.940
-
- Konu Sahibi hicmadammine
O doktorda yokmuş demek ki açıklama ama bilimde olduğuna eminim. Eğer istiyorsan umarım bir gün olur, bilinen sağlık sorunu yokmuş zaten. Ama henüz bilinmeyen bir sorun varsa sende ya da partnerlerinde o da tespit edilir. Sen yine de tedbiri elden bırakmaEee benimkinin açıklaması ne o zamandoktor bile senin yerinde başka kadın olsa her ay hamile kalırdı senin niye nedensiz bir şekilde olmuyor anlamıyorum dedi.3,5 seneden bahsetmiyorum.10 senden bahsediyorum.
Hamile kalındiktan sonra açiklama belli zaten.spermin yumurtayı döllemesi.ama neden dölleyemediğini açıklayamıyorlar bana.
Ferhans bugün bulsan yarın nikahı basarsın yeme şimdi bizi burdaCinsel ve duygusal ihtiyaçlarını evlenmeden karşılama oranı daha yüksek.yoksa ilişki yaşamıyorlar demiyorum.ama çocuk sayısının ciddi oranda düştüğü de bir gerçek kaliteli insanlar arasında.bir gelişmemiş ülkedeki doğum oranlarına bakın bir de iskandinav ülkelerindeki.eee elimizde kapı gibi belgeler var zaten.keza evlilik oranları da aynı şekilde.açık açık kendim de söyleyeyim.bir kadının genç yaşta ve 2 den fazla çocuk sahibi olması bana çok abes geliyor.empati bile yapamıyorum.kendi hayatını başkaları için bitiriyorsun adeta.artık sadece çocuk büyutmek için varsın.ne adam gibi çalışabilirsin, ne adam gibi gezebilirsin, ne rahat rahat arkadaşlarınla takılabilirsin.bunun karşılığında ne alıniyor değecek kadar anlam veremiyorum.ömür boyu da verebileceğimi sanmıyorum.bengü gibi 40 yaşına gelirsin gençliği, yaşayacağını yaşarsın, peşpeşe 2 tane çocuk yapıştirır, ailenin kadını olursun.ancak bunu anlayabiliyorum.diyorlar ki bir anne deyince herşey unutuluyormuş falan filan.eee o kadarını bilmiyorum tabi.ama test etmek yürek ister.geri dönüşü yok çünkü.
Off şurada bir felsefe yaptırmıyorsunuzFerhans bugün bulsan yarın nikahı basarsın yeme şimdi bizi burdahe canım he aynen
Yapma zaten, istemem yan cebime koy yapma boş yereOff şurada bir felsefe yaptırmıyorsunuz
senin koca kötü diye her erkek kötü müGecen gece yogun bır agız kurulugu ve susama ama oyle boyle degıl..su ıcıyorum tuv su ıcıyorum tuv 3 4 saat gecmedı en sonu seker hastasımı oldum sekermı yukseldı dedım
Gece 1 acıle kostum 15 yıllık evlıyım esım nereye dedı kotuyum dedım cıktım kosarak …
Ne bır merak ne elındekı pupgyı kapatmak bosversene.. her evlendıgın ınsan senı merak etmıyor
Tahlıl yaptırmıstım eve geldım uyudum dıger gun ogleden sonra yıne dok gıttım bızımkı aradı nerdesın noldu dedım hıc merak ettım dedıhass… dedım kapattım
Deger gormemekte cok kotu bırsey 3 4 gundur yatıyorum kalkmak ıstemıyorum
Kendı cocukları yedırıp herseyıvyapıyor
Suan onun gozunde ben kendı kendıme trıp yapıyorum hıc ellemıyor
Bende bıtkıselvhayatta gıbı yasıyorum
Bosver evlenme
arkadaşımın teyzesi geldi aklıma o da evlenmek istiyordu 35 yaşındaydı o tek farkı bu. eğitimi mesleği yoktu normal işlerde çalışmış satış danışmanlığı vs. evlenmek istediğini söylediği için herkese insanlar ona kısmet buluyordu o da yok onun yaşı büyük (3-4 yaşa bile bunu diyordu) yok onun evi yok diyip duruyordu kendisi de gidip azardan falan sevgili buluyordu kendine. öyle buldu birini evlendi. yaş çok önemli değil bence bir de 30 yaşındaki erkeklerin çoğu daha küçük kadınlara kayıyor misal benim sevgilim. kafa uyuyorsa yaş çok önemli bir olgu değil bence. benim anneannem dedemden 6 yaş büyüktü ve çok güzel evlilikleri vardı.Umarım tez zamanda kalbine ferahlar gelir. Aynı yaştayız bak ben bulamıyorum diye serzeniyorum senin de ayrılmak icin. Evlilik resmen bi kumar. Şansına çıkıyor Allah hakkımızda hayırlısı versin. Görücü usulü de olmuyor anam ya yaşı büyük ya boşanmış
Duygularınızı çok iyi anlıyorum.Kızlar merhaba, 30 yasinda mali müşavir bi kadınım. Artık yaşım 30 olunca kendimi iyiden iyiye yalnız hissetmeye başladım. 29 yasinda hayatımın askını buldum sandım. Ama il değiştirdi ve kurduğum tüm hayaller çöpe gitti. Çevremde çoğu kişi evli ve ben artık yalnız kalmaktan yaşımın geçmesinden anne olamamaktan çok çok korkar oldum. Bende sevmek sevilmek bir evim olsun istiyorum. Hic kimseyi de bulamıyorum. Çok yalnizim. Artık Allah’a dua ediyorum. Bu yalnızlığım bitsin diye sizce ben abartıyor muyum ? Allah herkesi çift yaratmış der annem ? Ama çoğu evli arkadaşım da sakin evlenme diyor . Ama yalnız olmakta birinin seni merak etmemesi de çok zor . Benim gibi hisseden Ya da bu durumu yaşayan , aşan var mi ?
Gayet normal bi düşünce. Sevdiğin biriyle evlenmenin yanında bir de anlayışlı ve ev işlerinde sana destek olanı bulman lazım. Tek başına sevgi ev işleri bebek bakımı derken sinir harbine dönüşüyor.Kendini yalnız ve evlilikten pişman halde buluyorsun. O yüzden inşallah aklına mantığına yatan kalbini ısındıran biriyle evlenirsin. İnsanlara şans ver tanımaya çalış bu süreçte.Kızlar merhaba, 30 yasinda mali müşavir bi kadınım. Artık yaşım 30 olunca kendimi iyiden iyiye yalnız hissetmeye başladım. 29 yasinda hayatımın askını buldum sandım. Ama il değiştirdi ve kurduğum tüm hayaller çöpe gitti. Çevremde çoğu kişi evli ve ben artık yalnız kalmaktan yaşımın geçmesinden anne olamamaktan çok çok korkar oldum. Bende sevmek sevilmek bir evim olsun istiyorum. Hic kimseyi de bulamıyorum. Çok yalnizim. Artık Allah’a dua ediyorum. Bu yalnızlığım bitsin diye sizce ben abartıyor muyum ? Allah herkesi çift yaratmış der annem ? Ama çoğu evli arkadaşım da sakin evlenme diyor . Ama yalnız olmakta birinin seni merak etmemesi de çok zor . Benim gibi hisseden Ya da bu durumu yaşayan , aşan var mi ?
Ay nedeni üzücü olmuş . Çok güzel bir şey yapmışsın gönüllü olarak . Ya yengenç biraz da şans işi gibi geliyor banaKız, üzücü bir olay neticesinde tanıştım, deprem bolgesindeydim. 8 gün, benim şehrimden gelen yaklaşık 110 kişi falan. Bunların kadın olanları, 26-37 yaş arası olmayanları, evli olanları, tipitip olanları falan ele yine geriye 15 yağız delikanlı kalıyor
İşin şaka tarafi tabii ki, o gozle bakmadım insanlara, zaten gözümün çapağını bile ıslak mendille sürdüğüm,kendimi pis hissettigim bir ortamdi. Gözüm kaymadi saga sola. Ama o gözle baksam kesin birini bulurdum yani. Ortamlara girmek lazim ki yeni yeni insanlarla tanisasin.
Konu sahibi evinde duruyor, Allah'a dua ediyor, evleneyim.
İyi de sen bir yerlere girip çıkmazsan kimle tanisabilirsin ki?
Sakın evlenme diyen arkadaşlarınız madem bu kadar mutsuz evlilikleri sonlandırıp kocalarına yol vermek gibi bir niyetleri var mı acaba.Kızlar merhaba, 30 yasinda mali müşavir bi kadınım. Artık yaşım 30 olunca kendimi iyiden iyiye yalnız hissetmeye başladım. 29 yasinda hayatımın askını buldum sandım. Ama il değiştirdi ve kurduğum tüm hayaller çöpe gitti. Çevremde çoğu kişi evli ve ben artık yalnız kalmaktan yaşımın geçmesinden anne olamamaktan çok çok korkar oldum. Bende sevmek sevilmek bir evim olsun istiyorum. Hic kimseyi de bulamıyorum. Çok yalnizim. Artık Allah’a dua ediyorum. Bu yalnızlığım bitsin diye sizce ben abartıyor muyum ? Allah herkesi çift yaratmış der annem ? Ama çoğu evli arkadaşım da sakin evlenme diyor . Ama yalnız olmakta birinin seni merak etmemesi de çok zor . Benim gibi hisseden Ya da bu durumu yaşayan , aşan var mi ?
ben 36 yaşımdayım 22 yaşındayken bu triplere girdim erkek arkadasimla tartıstık ayrıldık ama yeter artık evleneyip deyip başkasiyla evlendim hayatımın buyuk bir bolumu mutsuz ve ayrılmaya çalişarak geçti o yüzden evlenmek için evlenmeyin,tamam aradığım bu demeden 40 yaşınada gelseniz evlenmeyin derim nacizane fikrim.Kızlar merhaba, 30 yasinda mali müşavir bi kadınım. Artık yaşım 30 olunca kendimi iyiden iyiye yalnız hissetmeye başladım. 29 yasinda hayatımın askını buldum sandım. Ama il değiştirdi ve kurduğum tüm hayaller çöpe gitti. Çevremde çoğu kişi evli ve ben artık yalnız kalmaktan yaşımın geçmesinden anne olamamaktan çok çok korkar oldum. Bende sevmek sevilmek bir evim olsun istiyorum. Hic kimseyi de bulamıyorum. Çok yalnizim. Artık Allah’a dua ediyorum. Bu yalnızlığım bitsin diye sizce ben abartıyor muyum ? Allah herkesi çift yaratmış der annem ? Ama çoğu evli arkadaşım da sakin evlenme diyor . Ama yalnız olmakta birinin seni merak etmemesi de çok zor . Benim gibi hisseden Ya da bu durumu yaşayan , aşan var mi ?
22 yasinda evlenip ne kdr evli kaldınız ? Ve tekrar evlendiniz mi ? 22 erken bir yaş bence o yüzdende biraz yanlış adım olmusben 36 yaşımdayım 22 yaşındayken bu triplere girdim erkek arkadasimla tartıstık ayrıldık ama yeter artık evleneyip deyip başkasiyla evlendim hayatımın buyuk bir bolumu mutsuz ve ayrılmaya çalişarak geçti o yüzden evlenmek için evlenmeyin,tamam aradığım bu demeden 40 yaşınada gelseniz evlenmeyin derim nacizane fikrim.
4 sene kadar nişanlı kaldık sonrasında evlendik geçen haftada resmi olarak boşandık.tabiki çok yanlıştı hem yaşımın getirmiş olduğu cahillik toyluk hemde sırf evlenmek için bir insanla evlenmek büyük hata,evlenmek için mantık tabiki önemli ama hangi yaşta olursanız olun sevgi,uyum çok daha önemli,o frekans yakalanmadan olursa hata olur,bir evliliği bitirmek yalnızlıktan daha zor çünkü...22 yasinda evlenip ne kdr evli kaldınız ? Ve tekrar evlendiniz mi ? 22 erken bir yaş bence o yüzdende biraz yanlış adım olmus
şimdi o bengü o bengü olduğu için onu yapabilir onun evlenme amacı ile senin evlenme amacın bir değil o muhtemelen çocuk için evlenmiştir sen güvence için evlenirsin duygusal açlık için cinsellik için evlenirsin yani senin ondan daha fazla evlenmeye ihtiyacın var sen neden böyle düşünüyosun senin kendini konumlandırdığın konumda evllilik karşına çıkarsa tanesi 7 aylıktan 4 çocuk yaparsın 25 yaşında o yüzden yadırgama oluyor böyle seyler ha birde erkeklerin cinsel ihtiyacı kadınların güvence ihtiyacı rahat karşılanıyorsa evlenilmez ha sen 40 yaşına kadar 50 insanla seviş 51 . de evlenmeye çalış ondan sonra buda olmasın artıkCinsel ve duygusal ihtiyaçlarını evlenmeden karşılama oranı daha yüksek.yoksa ilişki yaşamıyorlar demiyorum.ama çocuk sayısının ciddi oranda düştüğü de bir gerçek kaliteli insanlar arasında.bir gelişmemiş ülkedeki doğum oranlarına bakın bir de iskandinav ülkelerindeki.eee elimizde kapı gibi belgeler var zaten.keza evlilik oranları da aynı şekilde.açık açık kendim de söyleyeyim.bir kadının genç yaşta ve 2 den fazla çocuk sahibi olması bana çok abes geliyor.empati bile yapamıyorum.kendi hayatını başkaları için bitiriyorsun adeta.artık sadece çocuk büyutmek için varsın.ne adam gibi çalışabilirsin, ne adam gibi gezebilirsin, ne rahat rahat arkadaşlarınla takılabilirsin.bunun karşılığında ne alıniyor değecek kadar anlam veremiyorum.ömür boyu da verebileceğimi sanmıyorum.bengü gibi 40 yaşına gelirsin gençliği, yaşayacağını yaşarsın, peşpeşe 2 tane çocuk yapıştirır, ailenin kadını olursun.ancak bunu anlayabiliyorum.diyorlar ki bir anne deyince herşey unutuluyormuş falan filan.eee o kadarını bilmiyorum tabi.ama test etmek yürek ister.geri dönüşü yok çünkü.
yok yok felsefelik bişey yok sevişmeye layık gördüğümüzle direk nikah hemen paatır patır çocukOff şurada bir felsefe yaptırmıyorsunuz
mesela 30+ yaşında evlenmeyi istememek gibi bir seçenek olamaz mı ?Konu farklı tartışmalara yol açmış. Bende görüş belirtmek isterim.
Belli bir yaşa kadar entellektüellik ve evlilik yaşı doğru orantılı olabilir. Ancak 30lu yaşlarda evli- bekar olmak entelektüellik ile ilgili değil, doğru kişiyi bulup- bulmamak ile alakalıdır ya da eğitim - iş gibi durumlara geç başlayıp - başlamamakla alakalıdır diye düşünüyorum.
30 yaşında evlenmeyi istemek normal bence. Ve evlilik kötü bir şey değil, doğru kişiyle olursan. Tabi ki kimsenin evliliği her gün muhteşem değildir. Yalnızken, her günün muhteşem geçmediği gibi.
"Yaşım geçiyor" mantığı ile evlilik yapmak veya çocuk sahibi olmaya karar vermeyi doğru bulmuyorum. Ancak bilimsel açıdan belli bir yaştan sonra çocuk sahibi olmak riskli ve zor. Bu da bir gerçek.
Evlenmek isteyenlere hayırlı insanlar denk gelsin inşallah. İyi tanımak, iyi düşünmek gerek.
Tabi ki de olur evlenmek istemek nasıl bir tercihse istememekte bir tercih.mesela 30+ yaşında evlenmeyi istememek gibi bir seçenek olamaz mı ?
konu sadece iş ve doğru kişi olayı mi?