Evlenmek istiyorum sizce saçma mi?

Bence her insan hayatında en az 1 kere evliliği tecrübe etmeli. Sonunu getirir ya da getiremez ama bu deneyimi yaşamalı. Evlilik insanı olgunlaştıran bir kurum. Hele çocuk seni bambaşka bir şeye dönüştürüyor. Tabii hakkıyla yaparsan.
Ben havuz yapmıştım bekarken. Evlenebileceğim seçenekleri biriktirmiştim. Arkadaşça görüşüyordum. Elektrik aldığım bir tanesiyle evlendim.

Kızlar merhaba, 30 yasinda mali müşavir bi kadınım. Artık yaşım 30 olunca kendimi iyiden iyiye yalnız hissetmeye başladım. 29 yasinda hayatımın askını buldum sandım. Ama il değiştirdi ve kurduğum tüm hayaller çöpe gitti. Çevremde çoğu kişi evli ve ben artık yalnız kalmaktan yaşımın geçmesinden anne olamamaktan çok çok korkar oldum. Bende sevmek sevilmek bir evim olsun istiyorum. Hic kimseyi de bulamıyorum. Çok yalnizim. Artık Allah’a dua ediyorum. Bu yalnızlığım bitsin diye sizce ben abartıyor muyum ? Allah herkesi çift yaratmış der annem ? Ama çoğu evli arkadaşım da sakin evlenme diyor . Ama yalnız olmakta birinin seni merak etmemesi de çok zor . Benim gibi hisseden Ya da bu durumu yaşayan , aşan var mi ?
Her evli merak ediliyor mu sanıyorsun ? Seni en candan içten merak eden kisi her zaman annen olucak hatta evlenince daha iyi anlıycaksın. Daha 30 yaşındasın hem niye yalniz kalmaktan korkuyorsun ? Çok iyi tanımadan evlenme bu kadar tecrübe ile sabit bak çoğu pişman evlenme demiyorum evlen ama iyi biri ile evlen hakkinda hayirlisi olsun.

Şöyle bir denklem yapalım ☺️

Evlenip mutlu olanlar =bekar mutlu olanlar > bekar mutsuz olanlar >evli ve mutsuz olanlar
Kızlar merhaba, 30 yasinda mali müşavir bi kadınım. Artık yaşım 30 olunca kendimi iyiden iyiye yalnız hissetmeye başladım. 29 yasinda hayatımın askını buldum sandım. Ama il değiştirdi ve kurduğum tüm hayaller çöpe gitti. Çevremde çoğu kişi evli ve ben artık yalnız kalmaktan yaşımın geçmesinden anne olamamaktan çok çok korkar oldum. Bende sevmek sevilmek bir evim olsun istiyorum. Hic kimseyi de bulamıyorum. Çok yalnizim. Artık Allah’a dua ediyorum. Bu yalnızlığım bitsin diye sizce ben abartıyor muyum ? Allah herkesi çift yaratmış der annem ? Ama çoğu evli arkadaşım da sakin evlenme diyor . Ama yalnız olmakta birinin seni merak etmemesi de çok zor . Benim gibi hisseden Ya da bu durumu yaşayan , aşan var mi ?
Şöyle bir denklem yapalım ☺️:

Evli mutlu olanlar = bekar mutlu olanlar > bekar mutsuz olanlar > evli ve mutsuz olanlar

evlilik gereksiz diyenlere anlam veremiyorum bu arada bence evlilik gayet normal. evet kötü bir evlilik var ama bu evlilik kötü olduğu için değil. Evlilik aslında ilişkimizin resmi olarak korunması. Hormonlar var o var bu var elbet biriyle eş olmak isteyebiliriz. İnsanın kafasına uyan biriyle aile olması bence güzel bir durum. Ben kendi açımdan farklı farklı erkeklere vereceğim enerjimi bir erkeğe verip onunla ilişkimi uzun süreli tutup evlenmeyi tercih eden taraf oldum. çoğu insan bana da erken diyor mesela ama aynen diyip geçiyorum. şuan ayrılabilirim de her şey olabilir ama yine de bu evlilik kötü olduğu için olmaz ben ve karşımdaki taraftan dolayı olur. Konu sahibi farklı ortamlarda sosyalleşmeye çalış ki kafana uyan biriyle denk gelme şansın olsun.

Aman benim kuzenim 38 yaşına girmeden 1 ay önce evlendi. Hem de çok aşık olarak 1,5 yıllık bir ilişkinin ardından. Şu an bir de yavruları var. Daha 30 yaşındasınız genceciksiniz 5 ay sonra bile karşınıza kimin çıkacağını bilemezsiniz.

Cnm bnde 27 de evlendim cocugm 8 sene oldu hala yok o isler yasla olmuyor nasip ona kafayi takma 35 de evlenen arkdasmin hemen cocugu oldu dusun bnden sonra evlendi ve bnden cok buyuktu
Bu isler tamamiyle nasip senin elinde deilki gorucu usulu istemiyorsan beklemen lazım bolbol dua et Rabbim karsina insaaallah ii birini cikarir
Cogu evlenen evlenme der ama takma sn onlra ozmn hepsi ayrilsin madem ole :)
Evlilikte önemli olan uyum anlayis sevgi saygi yoksa
bu yaslar karakter olarak oturmus oluyor oyuzden daha iyi bir zaman gunumuzde

Son düzenleme:
Evlenme diyen evliler kendileri boşansın madem.
aşık olursanız evlenin, öyle mantıkla yapılacak bişey değil bence

Biraz anneanne gibi konuşabilirim ama yanlis anlamayın.Bende aynı yastayim.Ayrilmak üzereyim.Duygusalliktan karşımızdaki insanı secemeyebiliyoruz.Tavsiyem görücü usulü ve araştırarak evlenmenizi tavsiye ederim.Hep severek evlenmicem derdim ama sevmek ayrı tanımak ayrı görücü usulü bulun derim.

Biraz anneanne gibi konuşabilirim ama yanlis anlamayın.Bende aynı yastayim.Ayrilmak üzereyim.Duygusalliktan karşımızdaki insanı secemeyebiliyoruz.Tavsiyem görücü usulü ve araştırarak evlenmenizi tavsiye ederim.Hep severek evlenmicem derdim ama sevmek ayrı tanımak ayrı görücü usulü bulun derim.
Umarım tez zamanda kalbine ferahlar gelir. Aynı yaştayız bak ben bulamıyorum diye serzeniyorum senin de ayrılmak icin. Evlilik resmen bi kumar. Şansına çıkıyor Allah hakkımızda hayırlısı versin. Görücü usulü de olmuyor anam ya yaşı büyük ya boşanmış 😝

Cnm bnde 27 de evlendim cocugm 8 sene oldu hala yok o isler yasla olmuyor nasip ona kafayi takma 35 de evlenen arkdasmin hemen cocugu oldu dusun bnden sonra evlendi ve bnden cok buyuktu
Bu isler tamamiyle nasip senin elinde deilki gorucu usulu istemiyorsan beklemen lazım bolbol dua et Rabbim karsina insaaallah ii birini cikarir
Cogu evlenen evlenme der ama takma sn onlra ozmn hepsi ayrilsin madem ole :)
Evlilikte önemli olan uyum anlayis sevgi saygi yoksa
bu yaslar karakter olarak oturmus oluyor oyuzden daha iyi bir zaman gunumuzde
Allah tez zamanda kucağına bir yavru nasip eder inşallah 🙏

Nerede koca kaçıyor gibi yapışıp evlenen kadın var 'aman sakin evlenme' diyor 😅😅 madem o kadar kötü sen niye ayakların totona vura vura koşarak evlendin?
Ne cins insanlar ya...
Konu sahibi hala genciz hala güzel. boşversene:) sen hayatına bak, gönlüne uygun birini bulursan elbet evlenirsin. Sırf yaşın geldi diye yaşı gelmiş birini bulursan bu çok da evlilik olmaz. biri beni merak etsin, düşünsün demişsin ama kısmetine salt anasını merak eden, bi onu dusunen bir oğlan da çıkabilir.
O yüzden emin olmadan basma nikahı:)
Çeşit çeşit ortamlara gir .
Ben son on günde 15 bekar ,30 yaş üstü adamla tanıştım misal 😅😅😅 ortamlara gir ki çeşit artsın🙈🙈🙈
Yengenc senin rezervi bı arkadaş soruyor da ahaha :)

Yengenc senin rezervi bı arkadaş soruyor da ahaha :)
Kız, üzücü bir olay neticesinde tanıştım, deprem bolgesindeydim. 8 gün, benim şehrimden gelen yaklaşık 110 kişi falan. Bunların kadın olanları, 26-37 yaş arası olmayanları, evli olanları, tipitip olanları falan ele yine geriye 15 yağız delikanlı kalıyor 😂😂😂
İşin şaka tarafi tabii ki, o gozle bakmadım insanlara, zaten gözümün çapağını bile ıslak mendille sürdüğüm,kendimi pis hissettigim bir ortamdi. Gözüm kaymadi saga sola. Ama o gözle baksam kesin birini bulurdum yani. Ortamlara girmek lazim ki yeni yeni insanlarla tanisasin.
Konu sahibi evinde duruyor, Allah'a dua ediyor, evleneyim.
İyi de sen bir yerlere girip çıkmazsan kimle tanisabilirsin ki?

Aslinda garip değil mi şu yaşta evlenmeyeyim, bu yaşta evleneyim hesabi. 🤷 Ne zaman karşimiza "O" cikacak bilmiyoruz. "Hmm X yaşa geldim şuan evlenmeye karar verdim" dedikten sonra o kişi birden ortada belirecek degil sonuçta.
Herkesin karşisina evlenecegi kişi illa 25-30 yaş araliginda cikacak diye bir şey yok ki bu mumkun değil bence. 😁
Herkes evlenecegi kişiyle farkli yaşlarda tanişabilir normal olarak.

Sirf kafanizda 30 yaş evlilik yaşi diye bir şekilde birini seçeyim evleneyim gitsin diye düşünmeye başlamayin. Evlenmeyin diyenler bunu yaptiği icin pişmandir zaten. Evlilik uzzzzzuuun bir yolculuk.

Sevmek sevilmek ve ilişki istemek gayet haklı bir istek ama açıkçası evlilik ve çocuk için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.nedense anne olma telaşı falan bana düpedüz toplum baskısı ya da merak gibi geliyor.anne olma isteği diye birşey var mı ondan bile emin degilim.bir ilişkin vardır, gayet güzel.gidiyordur onun bir sonucu olarak isteniyor gibi geliyor.durup dururken annelik isteği diye birşey olduğunu düşünmüyorum.
Olumsuz düşündükçe hiç olmuyor.kafadan tamemen çıkarmak lâzim ama çok zor tabi.evlensen de 2 güne alışıp gidiyorsun boşver.herkes birşey buluyor takılmak için.bekar olan evliliğe, evli olup çocuğu olmayan, çocuğa, evli ve çocuğu olan kariyere takılıp kalıyor.illa bir eksik bulup üzüleceğiz.
Bu arada ben hastane eczanesinde çalişıyorum.30'un altında kimse yok neredeyse. evli olan 6,7 kişi, 40 kişi arasında.20,30 sene önce çevremde herkes evli deseydin hak verirdim ama şimdi tam tersi olmaya başladı hatta.eskiden bekar olana şaşırırdık, şimdi evli olana şaşırmaya başlayacağız neredeyse.yani algıda seçicilik sizinki.ya da sizin çevreniz öyledir.dış dünya öyle değil artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
X