Evlenmek istiyorum sizce saçma mi?

Tabi ki de olur evlenmek istemek nasıl bir tercihse istememekte bir tercih.
hanımefendi 30 lu yaşlarda bekar olmayi sadece doğru kişiyi bulup bulmamak ya da iş bulup bulamamak olarak tanimlamista cevabım onaydi .
evlenmek istemeyen çok fazla erkek ve hatta inanmayacaksınız ama kadın var
herkesin hayattaki istekleri koca bulmak / karı bulmak değil .

Gönderdiğiniz bağlantıda ortalama yaş kavramına yer verilmiş."Ortalama yaş" kavramının nasıl hesaplandığı bilgisine ise yer verilmemiş.

Forumda yorum yapar ve örnek verirken; herkesin kendi çevresinden bahsetmesi çok normal.

Sizin 2. , eşinizin ilk evliliği değil mi ? Eşiniz 42 yaşında ilk kez evlendiyse; o da Tuik'e göre standart sapma sanırım.

evlenme diyen arkadaşlar neye göre diyor, kendi evliliklerine göre. bunun bir tavsiyesi olmaz, evlendiğiniz kişiyle alakalı çünkü. bana sorarsanız evlilik çok güzel, 4 yıldır evliyim bir gün pişman olmadım. bir başkasına kocası hayatı zindan eder o öyle düşünür o ayrı. bu yüzden "ama arkadaşlarım da evlenme diyor" gibi bir şey sizde etkili olmamalı yani. evliliği sevmeyene çözüm var, boşanmak
tüm bunların dışında kendinizi yalnız hissediyor olabilirsiniz ama sırf bu düşüncenizden dolayı yapılabilecek bir şey değil evlilik. çoğu insan eşiyle tanıştıktan ve belirli bir süre geçtikten sonra durumun akışıyla evlenme kararı almıştır diye düşünüyorum. siz de akışına bırakın.

İs biraz flörtöz olmakla da ilgili sanırım. Benim açımdan bu tanışma, flört işleri hep çok kolay olduğu için karşıma kimse çıkmıyor diye bir şey görünce hiç anlamıyorum. E haliyle bu kadar rahat tanışma vs olunca kendine uygun insanı seçmek de kolay oluyor.
Yaş konusuna gelince yani biz 27 yaşında evlendik ama zaten beraber yaşıyorduk yıllardır ama normal şartlarda gerçekten 30 yaşından sonra evlenmek çok daha sağlıklı bence de. İnsan her şeye doymali, aklı bir daha bir yerde kalmamalı ki önüne bakabilsin.
Siz hem gözünüzü hem gönül gözünüzü iyice bir açın, biraz girişken olun, etkinlik, sosyal ortam olarak aktif olun, size gelenleri en baştan beğenmedim diye itmeyin (gerçekten bazen ilk izlenimler çok yanıltıcı oluyor). Bu aşamadan sonra da hem gönlünüze hem aklınıza uyan birisi olunca çok da uzatmayın yani iyinin iyisi de vardır tabi ki bunun sonu olmaz ki. Beraber hayal kurabilmek, heyecan duymak, sorunları sağlıklı çözebilmek gibi temel şeyler olduktan sonra zaten ilişki yürür. Bunlar olmadan da aman yaşım geldi diye acele etmeyin, sonra size aman evlenme diyen arkadaşlarınız gibi mutsuz olursunuz.

Sizin evliliğinizi devam ettirme motivasyonunuz nedir ? Evliliğinizde düzeltmek istediğiniz noktalar için harekete geçebilirsiniz.

Konu sahibine kendi deneyiminiz sebebiyle "Boşver evlenme" demeniz çok mantıksız.

Konu sahibinin şu anda bir erkek arkadaşı yok; sadece evlenmek istediğini belirtmiş. Sorunlu bir ilişkisi olduğunu anlatıp; "tüm bu sorunlara rağmen yaşım geçiyor vb diye veya desinler diye evleneyim mi" dememiş.

Bazen bu forum bana ütopik geliyor.
30 dan sonra pek adam kalmıyor.
Ya evli ya boşanmış oluyor.
Ya da hiç evlenmemiş ama kafayı bozmuş tipler oluyor.
Bir kısım hiç evlilik taraftarı değil sadece flört peşinde.
Kimisi de sıradan bakıcı modunda kadın arıyor.
Öyle düzgün adam bir elin beş parmağını geçmez.
Zaten iyiler erkenden gidiyor.
İnsanin üniversite ve ilk işe girdiği zamanlarda çıktı çıktı sonra karaborsa
Siz yaşınız itibariyle etrafa da haber edin eşe dosta arkadaşa.
Bazen çok sağlam güvenilir insanlar öyle ortaya çıkabiliyor.
Ortamlarda enerjiniz yuksek olsun bol şanslar.

Bekar bir kadınsınız. Forumda daha önce, acaba hamile kalabiliyor muyum diye korunmadan ilişki yaşayıp; sonra da gebeliği sonlandırdığınızı yazmıştınız. Size daha önce farklı bir konuda da yazmıştım. Bknz. Yeniden hamile kalırsanız ne yapacaksınız ?

Hangi doktor size bunları söyledi; kendisinin gerçekten doktor olduğuna emin misiniz ?

Kasıtlı olarak foruma yazdığınız yanlış bilgileri, birileri ciddiye alır diye de hiç çekinmiyorsunuz.

Türkiye gerçeği kadınlarda ortalama evlilik yaşı 25, erkeklerde 28 Linkte de yazıyor.

Eklentiler

• C69CF4C1-9674-4FE6-A846-9A772E8A6712.jpeg
    146,6 KB · Görüntüleme: 52
Bende 28 yaşındayım bende de bazen çocuk sahibi olmak için geç kalma korkusu oluyor ama sonra yanlış biriyle yanlış bir evlilik yapacağıma geç anne olurum iyi bir anneye, ebeveynlere, aileye sahip olur en azından çocuğum diyorum. Ve şuna inanıyorum ki evlilik, sevgili,eş problemleri duygusal boşluktan ortaya çıkıyor. Kendi duygusal boşluğunuzu kendiniz doldurun. Olacaksa zaten bir şekilde oluyor bu işler. Zorlamayla olmaz, sağlıklı da olmaz. Ben bu ara terapiyle kendime yatırım yapmaya çalışıyorum. Spora kayıt olacağım yarın mesela. Kendimi devamlı meşgul edip her anımı dolu dolu geçirip kendime bir şeyler katmaya çalışyıorum. Özellikle yaşanan son felaketten sonra anladım ki her an kıymetli. Ne üzülmeye ne hayıflanmaya gerek yok. Yaşayın sadece. Eminim karşısınıza doğru kişi zaten akış içinde çıkacaktır. Dilerim aradığınızı bulursunuz :)

Üye bekar. Mesajlarından birinde: hamile kalabiliyor mu diye öğrenmek için korunmasız ilişki yaşayıp hamile kaldığını ve kürtaj yaptırdığını yazmıştı.

He bir de onların aklında aslaaa evlenmek olmuyor, adamlar o rapunzel saçlarından sürükleyerek nıkah masasına oturtuyorlar,onu unuttun yengenç

Son düzenleme:
Allah gönlünüze göre versin. Elbet sizinde kismetiniz vardır, dua edin hakkınızda hayırlısı olsun

mesela 30+ yaşında evlenmeyi istememek gibi bir seçenek olamaz mı ?
konu sadece iş ve doğru kişi olayı mi?

Kalıpsal bir şeyden bahsetmiyorum. "Düşünüyorum" diyerek kendi fikrimi belirtiyorum.

Evlenmeyi istememek tabi ki seçenek.
Ancak kişi karşısına doğru biri çıktığına inanıyorsa ( sevdiği, sevildiği, hayata bakış açısının uyduğu, mantığına da yattığı vs) zamanla istiyor.
Mesela iki kişi ölene kadar sevgili kalmıyor :) Böyle demek istiyorum.

sizin çevrenizde böyle demek daha dogru olur

benim çevremde 35 e yaklaşan bir kaç arkadaşım var sistemsel olarak evliliğe karşılar ve çok uzun iliskileri evli değiller.
kuzenim ve sevgilisi var yıllardır birlikteler iki çocukları var ama evli değiller.

Benim çevremi değil, kendi düşüncelerimi belirttim.

Evliliğe karşı bir insan, aynı kişiyle yıllardır aynı evde yaşayıp, üstüne 2 çocuk yapıyorsa zaten evli gibidir, ailedir. Evlilikten farkı nedir ki bu yaşantının?
Sadece imza atmamışlar. Mal ortaklığı gibi sebepler varsa bilemiyorum tabi ama evlilikte öyle bir şey yani. Yaşantı tamamen evliliğe uygun.

Evlenmeyi istememek ile entelektüellik arasında doğrudan bir ilişkinin olmadığını düşünüyorum. Belli bir yaştan sonrası için tabi ki bu düşüncem.
Dediğiniz gibi doğrudan bir ilişki olsa, nice bilim insanları evlenmezdi :)

31 yaşındayım ve aynı fikirdeyim. Karşıma doğru düzgün, sevebileceğim biri çıkarsa evlenmeyi isterim açıkçası. Fakat sırf yanımda biri olsun diye de bana uygun olmayan birine evet demek istemiyorum. Yoksa hayat zindan olur. Belki de daha zamanı vardır ve zamanı gelince en iyisi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…