- 13 Nisan 2017
- 98
- 94
- 88
- 29
- Konu Sahibi Avukatimisiniz
-
Merhaba, ben zorlamıyorum zaten. Bu konudaki uzun vadedeki planları arasında olmadığını söyledi ve ben de bana uygun olmadığı için ayrılmayı seçtim. Neden evliliğe zorluyormuşum gibi bir konuma düştüğümü anlamıyorum, bu beni daha çok üzüyor.Başlığa istinaden ; istemiyorsa zorlama..
Zorla güzellik olmazdı hani
Bunun erkek versiyonunu da gördük sonunda
Çünkü konu basliginiz "evlenmek istemiyor"Merhaba, ben zorlamıyorum zaten. Bu konudaki uzun vadedeki planları arasında olmadığını söyledi ve ben de bana uygun olmadığı için ayrılmayı seçtim. Neden evliliğe zorluyormuşum gibi bir konuma düştüğümü anlamıyorum, bu beni daha çok üzüyor.
10 yıl ne demek ya kendini ne sanmışEvet benim düşüncem de bu. Bir insan evlilik istemez değil, henüz evlenmek istediği biri hayatında yok demektir benim düşünce yapıma göre. Çünkü gerçekten onunla tanışmadan önce ben de istemiyordum. Bir önceki ilişkimde kıskançlık yüzünden hapishane hayatı yaşadım resmen. Bu yüzden bu fikirden çok uzaktım. Ama tamamen hayatınızdaki kişiye göre hayaller kuruyorsunuz galiba.
seven adam birlikte olmak ister , evlenmese bile hemen yakınında ister. dokunmak zaman geçirmek . bu duygular yok . evlenmesi içinde sebebe yok zatenMerhaba...
Şu an kalbim ile mantığım arasında sıkışıp kalmış bir haldeyim. Sizlerle paylaşmak ve tavsiyelerinizden faydalanmak istiyorum
Çok uzun bir süre ilişkim olmamıştı ve nihayetinde karşıma o çıkmıştı. Ben 27 yaşındayım ve daha önceki tecrübelerimden dolayı ne istediğim ve sınırlarım belirgin şekilde belliydi. O ise tüm bunlara harfiyen uyuyordu. Çok güzel anlaştığımız 9 aydır bir birlikteliğimiz vardı. Bu 9 ayda en ufacık problemimiz olmadı çünkü kendisi tartışması imkansız bir karaktere sahip, sakin ve asla sinirlenmeyen ayrıca sevgisini çok güzel ifade eden bir insandır. Yani anlayacağınız huzurun ta kendisi... Ancak bir sorunumuz var, ki bunu maalesef geç öğrendim... Kendisinin uzun bir vadede evlilik gibi bir düşüncesi yokmuş. Türk olmaması, farklı bir ülkede yaşaması, benim ise sık sık onu görmeye gidecek imkanımın olmaması (hatta 1 kez bile gidemedim, ülkedeki ekonomik durum belli...) bu şekilde uzak mesafe ilişkisinin uzun bir süre devam edebilmesi imkansız. Ancak o beni görmeye Türkiye'ye geldi tabii ki. Yüz yüze uzun süre vakit geçirdik. Avukatlık mesleğini icra etmem ve yurtdışında diplomamın bir geçerliliği olmamasından dolayı yurtdışına iş imkanı ile çıkmam da mümkün değil. Ben ise aklımda bu ilişki bu kadar güzel bir şekilde 2 3 yıl devam ederse evleniriz ve yanına giderim diye düşünüyordum. Ancak kendisi ancak 35li yaşlardan sonra evlilik düşünmeye başlamak istiyormuş. Bu beni tam anlamıyla yıktı. Resmen önüme 10 yıl gibi bir sınır çekti ve benim ise gururum tamamen kırıldı. Sinirlendiğim ve gururum kırıldığı için kendisine ''2 yıl sonra da bana yine aynı şeyleri söylersen seni terk edeceğim'' dedim ve bana ''o halde şimdi terk etmelisin'' dedi ve ayrıldık... Ayrılığımızın üzerinden yaklaşık 1 ay geçti ve bana neredeyse her gün beni sevdiğine ve çok özlediğine dair mesajlar atıyor. Aslında evliliğe karşı olumsuz düşüncelerinin kendi ailesinden kaynaklandığını da biliyorum ancak bunun acısının bana yansımasını kabullenemiyorum. Şu bir gerçek ki evlenmeden benim onunla aynı ülkede yaşayabilmem de imkansız. Mesleğimi bir kenara bırakıp yurtdışında her türlü iş imkanı aradığım da oldu ama maalesef şu zamanda bu da mümkün değil. Bir insan bu kadar çok sevdiği biri ile nasıl aile olmayı hayal etmez, bunu da anlamlandıramıyorum. Evet belki 9 ay uzun bir süre olmayabilir ama zaten ileride de düşünmeyeceğini söylüyor.
Acaba ben mi evliliğe takmış gibi bir durumdayım, yoksa çok geç olmadan bitirmem gerçekten mantıklı mı bunu düşünüp duruyorum. Bu konudaki değerli fikirlerinizi çok merak ediyorum.
Hayır öyle gözüktüyse de öyle olmadığını belirtmek isterim. Benim de zaten aklımda evlilik gibi bir düşünce yoktu. İleride olur gözü ile bakıyordum. Konuyu da hiç açmadığımız için zaten yeni öğreniyorum. Konuyu kendisi açtığında öğrendim.Çünkü konu basligin "evlenmek istemiyor"
Ek olarak zorlamak kulağından tutup nikah dairesini götürmek gibi algılanmasin.
Bir kadın gayet hala ve tavırlarıyla da karşındaki kisiyi ikna etmek için cabaliyabilir.
Adam sizin istediğinizi fark etmiş ki belirtmek istemiş.
Evet aslında bu kadar basit. Her gün beni sevdiğine dair mesajlar atarak kafamı karıştırıyor ama bu düşünceyi kendime hatırlatmaya çalışıyorum.seven adam birlikte olmak ister , evlenmese bile hemen yakınında ister. dokunmak zaman geçirmek . bu duygular yok . evlenmesi içinde sebebe yok zaten
sevgi sözcüklerine inanamıyın , davranışlara odaklanın. kız kardeşimn sevgilisi öyleydi. msj lara bakan kör kütük aşık der. ama bi hediyesi olmadı. kardeşim için fedakarlık yapmadı . hesapları ortak ödediler. buluşmaya özel gelmezdi , çarşıya inecem sende gel derdi .Evet aslında bu kadar basit. Her gün beni sevdiğine dair mesajlar atarak kafamı karıştırıyor ama bu düşünceyi kendime hatırlatmaya çalışıyorum.
Evlenmemeye karar vermek için de kısa bir süre değil mi9 ay uzak mesafe iliskisi icin evlenmeye karar vermek için kisa bir sure. Birbirinizi kisitli goruyorsunuz, hastalikta, zor gunde aranizda mesafeler var ve boyle devam ettigi surece evliligi dusunmemesi normal. Ikinci olarak, Bende evlenmeyecegim diyordum, her ne kadar evlenmek istemesem de bizim kulturumuzde uzun sure beraber yasayalim, birde cocuk yapalim diye birsey olmayacagi icin eninde sonunda evlenecektim. Esimle evlenmeye karar vermem ise zor bir operasyondan sonra bana bakmasi oldu kararimi bu degistirdi, bahsettigim şey bu. Ama sevgiliniz icin ayni sey gecerli degil, fikri 10 yıldan once degismeyebilir. 10 yil neyin suresi? Gezeyim, tozayim, doyayim oyle evleneyim mi istiyor?
Aslında öyle biri değil, Yunanistan'a onu görmeye gitmem için tüm masraflarımı karşılamayı teklif etti defalarca. Ama maalesef vize problemi var. Ayrıca da sürekli bu şekilde olmaz. O buraya gelince de bana asla bir şey ödetmek istemezdi, ama ben kendim kabul etmezdim sonuçta bir mesleğim var, en azından kendi ülkemde kendime yetebilirim. Ayrıca ofisime hediyeler gönderdiği de oldu.sevgi sözcüklerine inanamıyın , davranışlara odaklanın. kız kardeşimn sevgilisi öyleydi. msj lara bakan kör kütük aşık der. ama bi hediyesi olmadı. kardeşim için fedakarlık yapmadı . hesapları ortak ödediler. buluşmaya özel gelmezdi , çarşıya inecem sende gel derdi .
yunanistan kolay vize veren bir ülke. buradan bir hanım evlenmeye değil ama gezmeye gitmiştiAslında öyle biri değil, Yunanistan'a onu görmeye gitmem için tüm masraflarımı karşılamayı teklif etti defalarca. Ama maalesef vize problemi var. Ayrıca da sürekli bu şekilde olmaz. O buraya gelince de bana asla bir şey ödetmek istemezdi, ama ben kendim kabul etmezdim sonuçta bir mesleğim var, en azından kendi ülkemde kendime yetebilirim. Ayrıca ofisime hediyeler gönderdiği de oldu.
Merhaba, önem verip vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Tavsiyeniz benim için çok değerli. Evet ilk kez yabancı birisi ile ilişkim oldu, gerçekten de çok farklılar, sevgilerini gösterme şekilleri de farklı ve huzur verici. Özgüven konusunda da benim tüm algılarımı yıkıp geçmiştir. Ona aşık olmamın en büyük nedenlerinden biri de zaten buydu.Merhaba, ne kadar yardimci olur bilmiyorum ama saniyorum ki bu ilk yabanci, yani farkli kültürden erkek arkadasiniz. saniyorum da avrupali kendisi. Ben gecmisimde farkli kültürden insanlarla iliskiler yasadim-lütfen türk erkeklerine uygulanan taktikler ve internette cok yayginlasan seviyorsa her seye katlanir, seven evlenmek sahiplenmek ister gibi tavsiye cümleleri ile karar verip hareket etmeyin. Bu tip taktikler bizden cok farkli ve daha özgüvenli büyümüs toplumlarin bireyleri üstünde hcbi ise yaramaz. Bu insanlar partnerlerini hayat paylastiklari degerli bir ortak olarak görürler. ben almanyada yasiyorum hicbi alman ya da alman kültürü ile büyümüs bir erkegin 9 aylik sevgilisi ile evlendigini yahut bunun planini yaptigini görmedim. ben de bununbenzerini yasadim, en azindan sizinki size tekrar geri dönüste bulunmus benimki onu da yapmadi :) ama simdi dusunuyorum da hakliydi. Bu insanlar mantigina uymayan hicbi seyi duygusal hissiyati olsa bile kabullenip hayatina almiyorlar. Adam dürüst davranmis. Ben sizin davranisiniza da dogru buldum. Bence gelecekten ortak beklentisi olmayan insanlar mümkün mertebe bir araya gelip iliski yasamamali-cunku sonunda yipranacaksiniz. Kafasinda bi hayat plani kurmus ve o dogrultuda ilerliyor bence öyleyse mutluluklar deyip yolunuza gitmek cok mantikli. mesajlarina da sessiz kalin nasilsa bir gün atmaktan vazgececektir. kararini degistirirse belki de bambaska bir teklifle gelir. Bence hayatinizin tadini cikarin ve mutlu olun haa smdi gördüm yunanmis, ay bu adamlar biraz capkin oyunbaz olurlar dikkat :)))))
Merhaba, şu an halihazırda oturum izni yoksa Türkiye'den başvurup kolay kolay iş bulunmuyor. Ayrıca bir de bir belirsizlik için mesleğimi bırakmam gerekecek.mesele iş ise evlenince iş imkanlarınız mı artacak? anlayamadım birlikte yaşamak in gitmekle evlenip gitmek arasındaki farkı?
Herkesin şartları aynı değil, ben serbest meslek icra ediyorum ve böyle bir dönemime denk gelmişti.yunanistan kolay vize veren bir ülke. buradan bir hanım evlenmeye değil ama gezmeye gitmişti
ama birlikte yaşyabilmeleri için evlenmeleri lazımAma beraber yaşayamıyorsunuz sonuçta. Beraber yaşayabilmeniz evlenmenize bağlı değil mi? Sizin şatlarınızda söylediği sadece evlenmek istemiyorum değil aynı zamanda seni yanımda istemiyorum sadece arada gelip senininle vakit geçirmek istyorum demek. Size uyuyorsa devam edebilirsiniz tabi.
üçüncü yorumumu yazıyorum ahahaEvlenmemeye karar vermek için de kısa bir süre değil miZira ben evlenmeye karar vermedim. Tersine o evlenmemeye karar vermiş ki bunu benimle paylaştı. Ya da zaten düşünmüyordu.
Bizim kültürümüzde bu mevcut ama onlarda pek yok. Çevresini de biliyorum arkadaşları uzun yıllardır sevgilileri ile birlikte yaşıyorlar hatta orada (Yunanistan) yaşayan Türkler de bu şekilde yaşıyor. Yaşam stilleri zaten evlilikten zaten farksız olduğu için resmi bir imzaya gerek duymuyorlar. Ama bu beni anlaması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Neden ben onu anlamak zorundayım ki... Sonuçta ülkesine gidebilmem için en kolay yolun evlilik olduğu da bir gerçek. Bunu hesaba katması gerekirdi.
Evlenmemeye karar vermek için de kısa bir süre değil miZira ben evlenmeye karar vermedim. Tersine o evlenmemeye karar vermiş ki bunu benimle paylaştı. Ya da zaten düşünmüyordu.
Bizim kültürümüzde bu mevcut ama onlarda pek yok. Çevresini de biliyorum arkadaşları uzun yıllardır sevgilileri ile birlikte yaşıyorlar hatta orada (Yunanistan) yaşayan Türkler de bu şekilde yaşıyor. Yaşam stilleri zaten evlilikten zaten farksız olduğu için resmi bir imzaya gerek duymuyorlar. Ama bu beni anlaması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Neden ben onu anlamak zorundayım ki... Sonuçta ülkesine gidebilmem için en kolay yolun evlilik olduğu da bir gerçek. Bunu hesaba katması gerekirdi.
Teşekkür ederim beni anladığınız için. Bu arada sorunuza istinaden Yunancam başlangıç seviyesinde, halen öğreniyordum ama ileri seviyede İngilizce biliyorum.ama birlikte yaşyabilmeleri için evlenmeleri lazım
adamın bu kızı oturum vizesiyle yanına getirtmesi lazım
orada işini yapamayacak bir insana, belki garsonluk yapacak bir eşe razı gelmesi lazım
tüm hayatının değiştirtmesi için sebep olmayı göze alması lazım...acaba o ülkenin dilini biliyor mu konu sahibi?
adamın ülkesinde kendi yaşında kimse evlenmiyor
annesi ne evlenmesi delirdin mi sen diyor
çok birlikte yaşamak isteniyorsa birlikte yaşanıyor, şeklinde bi düzen varken adam tüm bunları 9 aylık bir ilişki için yapmak istemeyebilir. ki bunu da zaten net ifade etmiş. bunda tuhaf bir durum yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?