Evlenmek istemiyor...

Merhaba, teşekkür ederim.

Çok haklısınız zaten asla erkek eline bakacak bir kadın değilim. Ancak orada yapacağım garsonluğun bile burada yaptığım avukatlıktan daha tercih edilebilir olduğu acı bir gerçek. Tabii ki orada beni terk edip gitse ben tek başıma ayakta kalabilir, bir hayat sürerim. Nihayetinde hayatımı kurmaya gidecektim, erkek eline bakmaya değil.
Bu arada Yunanlar bizden hallice esmer

Aradığım yorum bu işte bütün yorumları okudum tek mantıklısı bu. Ellerinize sağlık şeyyy sadece gönül eğlendirilir kısmı hariç

Soyle dusun, eger gercekten onunla beraber olmani, tasinmani isteseydi direk ben evlilik dusunmuyorum diyip kestirip atmazdi. Ayrica Hollanda icin partnerlik anlasmasi da var, illa evli olmaniza gerek yok, onlar hep cozulebilir ancak bunlarla ugrasacak kadar cok sizi sevmesi gerekiyor once.

Anlıyorum sizi. Ama bence karşınızdakine de kendinize de bosuna acı çektirmeyin. Ortada güçlü bir şey varsa zaten yollarınız kesişir.
Çok da yoğun çalısıyormus (

Ayrilmakla ve net olmakla dogru yapmissiniz. Cogu kadin sizin kadar güclü degil ve 5 yil birlikte oldugu adama bile cekinip söyleyemiyorlar. Bir kac yil disimi sikayim belki evlenmeyi düsünür diye yillarini harciyorlar bu tür adamlar icin. Avrupali kadinlar daha kendilerine güvensiz, bir kac kere birlikte olduktan sonra ancak sevgili miyiz diye soruyorlar, onu bile bazilari korkusundan soramiyor. Bu yüzden, bu adamlar türk kadinin bu özgüvenini görünce sok oluyorlar.

Bu arada, eger 25 yasindaysa evet genc evlenmek icin, ama kendisi icin ülke degistirecek birisine, ilerideki on yil evlenmeyi düsünmüyorum lafini da kaybetmekten korkmayan bir erkek edebilir. Birazcik ciddi düsünüyor olsaydi daha yuvarlak bir cevap verirdi bence. Adam tabi beyaz tenli olmayabilir ama sonucta avrupali sayilir ve hollandaya gitme hayali var orada baska avrupalilarla tanisma pesinde. Mesela, ben beyaz tenli türklerdenim ama beni beyaz olarak gördüklerini sanmiyorum almanyada. Ama yunan olsaydim, ten rengim daha koyu olsa bile kendilerinden sayarlardi, daha fazla saygi görürdüm. Bir de belki hayalinde baska bir ülkeden bir kadinla evlenmek var. Benim eski is yerimde öyle is arkadaslarim vardi, belli milletlerden kadinlari hedefliyorlardi sevgili olmak icin bile. Sizinle aski bittigi zaman ayrilmak gibi bir plani var gibi geldi bana, cünkü askin ömrü cok uzun degil. Ben avrupali erkeklerin türklere olan gizli irkciligini bildigim icin biraz onlara önyargiliyim.

Ama sizin hayatiniz, siz de ciddi düsünmeyen birisi olsaydiniz, 2-3 yil sonra ayriliriz diye düsünseydiniz sorun olmazdi tabi. Mesela benim esim de evlenmeyi hic bir zaman düsünmüyorum demisti iliskimizin ilk yilinda (24-25 yaslar). Ama ben cok da umursamiyordum evliligi o yüzden devam ettim. Hosuma gitmedi tabi, ve acikcasi böyle düsündügü icin iliskimizin belli bir süre sonra kendiliginden bitecegine inaniyordum. Bir de o zamanlar genc oldugum icin ayrilmaya cesaretim yoktu. Sonra ben, ne de olsa evlenmiyoruz, bu iliski bir yere gitmiyor ve herkes de ne zaman evleneceksin diye soruyor, Türkiyede de durum malum diye yurtdisina gittim, ama ilginc bir sekilde ayrilmadik. 8 yil sonra iliskimiz hala bitmeyince de evlendik ailelerin de israriyla. Ama ben kimseye tavsiye etmiyorum, sizinle evlilik icin heyecanlanan birisini bulsaniz cok daha güzel olur.

Bence ayrılman daha doğru olur. O kendi açısından haklı. Ama hayatın gerçeklerini de hesaba katmak lazım. 10 sene bu ilişkiyi yürütmek çok ama çok zor.
35 yaşına geldiğinizde , bırak evlenmeyi, 25 yaşında bir sevgilisi olduğunu da öğrenebilirsin.

Birini sevmek ayrı evlilik sorumluluğuna girmek ayrı bir durum bence. Daha 9 aydır birliktesiniz. Yaşadığı yeri, ülkesini, oradaki halini çevresini görmediğiniz biriyle evlenmek istiyorsunuz. Evlilik düşünmeniz için bence zaten çok erken

İki tarafıda haklı buluyorum. Siz aile kurmak istiyorsunuz o ise henüz hazır olmadığı istemiyor. Ailelerin etkisi olacağını bu konuda pek düşünmüyorum evlenmek isteyen birini ailesi nereye kadar durdurabilir ki? Bende şahsen evliliği uzun bi süre düşünmüyorum 30 umdan sonra istiyorum. Bunu anlamlandıramasalarda istemeyince insan mutlu olamaz zaten. Asıl sıkıntı böyle başlar. Doğru bi karar vermişsiniz. Yoksa daha da bağlanır ne gidebilir ne de kalabilirsiniz siz gerçekten evlilik düşünüyorsanız sizi yıpratır bu durum. Bende ciddi düşündüğüm kişiye evliliği ve çocuğu uzun bi süre istemediğimi söyleyeceğim mesela :)

Bu adamla vakit kaybetme derim

evlenmek istemeyen erkek yoktur, seninle evlenmek istemeyen erkek vardir.

işiniz gücünüz var. yaşınız gencecik. daha karşınıza ne jackler hanslar robertolar belki berkeler çıkar. ne gerek var kendinizi bu kadar hırpalamaya. 25 yaşının mükemmelli 3-5 seneye sıradan ve pespaye olabiliyor ayrıca. hiç sallamayın hayatınıza bakın.

Adamın dürüstçe söylemesi iyi, 10 yıl nedir ya evlenip evlenmeyecegine dair böyle bir motto yapamaz kimse, bence seninle evlenmeyi dusunmuyor, seninle yola devam etmemeyi seçmiş. Bu kararı da kesin olarak düşünüp iletişime gecmemelisin. Çok isterse zaten kendisi evlilik teklifiyle sana gelecektir.
Baskıcı davranmaman, kendisinin bunu itiraf etmesi iyi olmuş yoksa seni oyalayabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…