- 3 Şubat 2018
- 25.639
- 110.369
- 598
- Konu Sahibi Avukatimisiniz
-
Böyle düşünüyorsa zaten bitsin. Ben kendi ülkemde bir şekilde yaşıyordum o yokken. Kimsenin beni bir yerden bir yere çekip çıkarmasına ihtiyaç duymuyorum. Mesele birlikte olacaksak aynı ülkede olabilmek.üçüncü yorumumu yazıyorum ahaha
adamın evlenmek istememesi sevmediği anlamına gelmiyor, zira birlikte olmak için böyle bir baskı yok. ama sizin için evlenmek işleri kolaylaştırıyor diye böyle bir riski de almaması anlaşılır. ne malum kendinizi TR’den kurtarmak için onu kullanmadığınız? ha hediye göndermesi, sözcükleri de illa sevdiğini göstermiyor tabi. 10 euroya mis gibi hesiye alınıyor. yazma demenize rağmen de yazmaya devam etmiş üsteliK, saygısız şey
Bence siz detaylıca düşünün ne istediğinize karar verin. Arkadaşınızın evlenmek istememesi neden sizin gururunuzu kırıyor ki? Evlenmek istemiyorum diyor seni istemiyorum demiyor ki, şu an hayatının bu aşamasında düşünmüyorsa bence saygı duymalısınız.Merhaba...
Şu an kalbim ile mantığım arasında sıkışıp kalmış bir haldeyim. Sizlerle paylaşmak ve tavsiyelerinizden faydalanmak istiyorum
Çok uzun bir süre ilişkim olmamıştı ve nihayetinde karşıma o çıkmıştı. Ben 27 yaşındayım ve daha önceki tecrübelerimden dolayı ne istediğim ve sınırlarım belirgin şekilde belliydi. O ise tüm bunlara harfiyen uyuyordu. Çok güzel anlaştığımız 9 aydır bir birlikteliğimiz vardı. Bu 9 ayda en ufacık problemimiz olmadı çünkü kendisi tartışması imkansız bir karaktere sahip, sakin ve asla sinirlenmeyen ayrıca sevgisini çok güzel ifade eden bir insandır. Yani anlayacağınız huzurun ta kendisi... Ancak bir sorunumuz var, ki bunu maalesef geç öğrendim... Kendisinin uzun bir vadede evlilik gibi bir düşüncesi yokmuş. Türk olmaması, farklı bir ülkede yaşaması, benim ise sık sık onu görmeye gidecek imkanımın olmaması (hatta 1 kez bile gidemedim, ülkedeki ekonomik durum belli...) bu şekilde uzak mesafe ilişkisinin uzun bir süre devam edebilmesi imkansız. Ancak o beni görmeye Türkiye'ye geldi tabii ki. Yüz yüze uzun süre vakit geçirdik. Avukatlık mesleğini icra etmem ve yurtdışında diplomamın bir geçerliliği olmamasından dolayı yurtdışına iş imkanı ile çıkmam da mümkün değil. Ben ise aklımda bu ilişki bu kadar güzel bir şekilde 2 3 yıl devam ederse evleniriz ve yanına giderim diye düşünüyordum. Ancak kendisi ancak 35li yaşlardan sonra evlilik düşünmeye başlamak istiyormuş. Bu beni tam anlamıyla yıktı. Resmen önüme 10 yıl gibi bir sınır çekti ve benim ise gururum tamamen kırıldı. Sinirlendiğim ve gururum kırıldığı için kendisine ''2 yıl sonra da bana yine aynı şeyleri söylersen seni terk edeceğim'' dedim ve bana ''o halde şimdi terk etmelisin'' dedi ve ayrıldık... Ayrılığımızın üzerinden yaklaşık 1 ay geçti ve bana neredeyse her gün beni sevdiğine ve çok özlediğine dair mesajlar atıyor. Aslında evliliğe karşı olumsuz düşüncelerinin kendi ailesinden kaynaklandığını da biliyorum ancak bunun acısının bana yansımasını kabullenemiyorum. Şu bir gerçek ki evlenmeden benim onunla aynı ülkede yaşayabilmem de imkansız. Mesleğimi bir kenara bırakıp yurtdışında her türlü iş imkanı aradığım da oldu ama maalesef şu zamanda bu da mümkün değil. Bir insan bu kadar çok sevdiği biri ile nasıl aile olmayı hayal etmez, bunu da anlamlandıramıyorum. Evet belki 9 ay uzun bir süre olmayabilir ama zaten ileride de düşünmeyeceğini söylüyor.
Acaba ben mi evliliğe takmış gibi bir durumdayım, yoksa çok geç olmadan bitirmem gerçekten mantıklı mı bunu düşünüp duruyorum. Bu konudaki değerli fikirlerinizi çok merak ediyorum.
Teşekkür ediyorum. Bu gerçeği kendime sürekli hatırlatıyorum zaten. Ama bazen de insan aksine inanmak istiyor.Sizi uzmek istemiyorum ama herhangi biri olarak goruyor. Bizzat bende yasadim. Cok seviyordum, hergun gormek istiyordum bu ayri, evlenmek istemek apayri. Evlenmek icin kafamda kriterlerim vardi, gerceklesmedigi surece omrum boyunca yalniz kalirim diyoedum. Zamanla aradigim cogu seyi bulunca, evet dedim. Bunun haricinde aşkımdan ölsem evlenmezdim. Dedigim gibi evlilik ayri bir dünya.
Sizin oraya gitmeniz demek mesleginizi feda etmeniz demek. Onu bu kadar çok seviyorsunuz. O da size hayal satmiyor. Durust davranmis. Belki zamanla fikirleri degisir ama kultur farkindan dolayi kucuk bir ihtimal bu
Çok teşekkür ediyorum. İki farklı düşünce arasında sıkışmış kalmış gibi hissediyorum. Tabii ki gerçekten seviyorum... Büyük ihtimalle bu şekilde devam ederse Kasım ayında çıkış yanıma gelebileceğini de sezebiliyorum. Şu an mesaj atmaktan başka yapabileceği bir şey de yok. Haftada 7 gün çalışıyor ve 2 haftada 1 gün tatili oluyor.Bence siz detaylıca düşünün ne istediğinize karar verin. Arkadaşınızın evlenmek istememesi neden sizin gururunuzu kırıyor ki? Evlenmek istemiyorum diyor seni istemiyorum demiyor ki, şu an hayatının bu aşamasında düşünmüyorsa bence saygı duymalısınız.
Mesafe ilişkisi çok zor bunu biliyorum biz 6 yıl mesafeden devam ettik.sizi, hayatınızı onunla birleştirmek istemenizi evliliğin de bu açıdan mantıklı olduğunu çok iyi anlıyorum. Ama biraz bu karşınızdakini zorlayarak ya da sizin gibi düşünmenizi bekleyerek olmaz Bence gerçekten seviyorsanız, hayatınızı onunla yaşamak istediğinizden eminseniz ayrılmayın. Bu sevgi, ilişkideki huzur kolay kolay bulunmaz.
İsterseniz eminim çevrenizden biriyle 3-5 ayda evlenebilirsiniz ama mutlu olmadıktan sonra ne anlamı var ki?
Ama hayatta planlı gitmek istemenizi de anlıyorum, ama akışa bırakmak en iyisi. Belki zamanla evlilik düşüncesi arkadaşınızın da aklına uyacak, ondan size teklif gelecek?
Tam tersi olursa da zaman kaybı değil, yaşanan güzel günleri hala siz yaşamış olacaksınız.
Ne karar verirseniz verin, çok mutlu olmanızı diliyorum.
yukarıdaki bayan ne demek istediğimi yazmış aslında. biz türk kızları evlenmeyeceksek yıılarca beraber yaşayalım 40 yaşına doğru kafamız eserse ayrılırız. bu kafayla yetişmedik. o yüzden ayrıldığımızda 10 yıl çöpe gitmiş gibi düşünürüz. evlenmese bile beraber yaşamak için çabası yok . arada buluşalım F*** badi tarzında geönlümüzü edelim . gittiği yere kadar düşüncesi var sevgilinizde. size uygunsa devam edebilirisiniz. ben yinede sevdiğini düşünmüyorum .Aslında öyle biri değil, Yunanistan'a onu görmeye gitmem için tüm masraflarımı karşılamayı teklif etti defalarca. Ama maalesef vize problemi var. Ayrıca da sürekli bu şekilde olmaz. O buraya gelince de bana asla bir şey ödetmek istemezdi, ama ben kendim kabul etmezdim sonuçta bir mesleğim var, en azından kendi ülkemde kendime yetebilirim. Ayrıca ofisime hediyeler gönderdiği de oldu.
Aslında konuyu kendisi açtı ve evlilik gibi bir düşüncesi olmadığını ben o şekilde öğrendim tesadüfen. Buna direkt olarak sinirlenip o cümleleri kurmadım tabii ki konuya özet yazmak zorunda kaldım. Arkadaşlarımın düğünlerine gittiğimde çiçeği yakalayamadığımı ve endişelenmemesi gerektiği gibi şakalar yapıyordum tepkisini ölçmek için ama istediğim gibi yanıtlar alamıyordum. Üzüntümün sonucu da o şekilde bir cümle kurdum. Kendisi de bu yüzden onu terk etmekten bahsetmeme kırıldığı için öyle söylediğini anlattı zaten. Ama gel gelelim bu esas sorunu çözmüyor.
Şu an onun da beni anlamaya çalıştığını biliyorum. Annesi ile telefon görüşmelerimiz oluyordu birbirimizi telefondan tanıyoruz. Konuyu annesine anlatmış ve annesi de ''ne evlilik konuşması bu yaşta delirdiniz mi'' gibi tepkiler vermiş.
Merhaba, ben zorlamıyorum zaten. Bu konudaki uzun vadedeki planları arasında olmadığını söyledi ve ben de bana uygun olmadığı için ayrılmayı seçtim. Neden evliliğe zorluyormuşum gibi bir konuma düştüğümü anlamıyorum, bu beni daha çok üzüyor.
ben yanlış düşündüğünüzü düşünüyorum. Evet çok haklısınız bizim kültür öyle değil. Ama onların da kültürü bizimle aynı değil. Evlenmek istememesi şuan sevmediği anlamına gelmez. Bizim kültüre göre yorumlamak doğru değilyukarıdaki bayan ne demek istediğimi yazmış aslında. biz türk kızları evlenmeyeceksek yıılarca beraber yaşayalım 40 yaşına doğru kafamız eserse ayrılırız. bu kafayla yetişmedik. o yüzden ayrıldığımızda 10 yıl çöpe gitmiş gibi düşünürüz. evlenmese bile beraber yaşamak için çabası yok . arada buluşalım F*** badi tarzında geönlümüzü edelim . gittiği yere kadar düşüncesi var sevgilinizde. size uygunsa devam edebilirisiniz. ben yinede sevdiğini düşünmüyorum .
Evet sanırım şu anda gitsem de 2 3 yıl sonra evlilik beklentim oluşacak. Evlenmeyeceğim bir adam için mesleğimi bırakıp gidebilmem kolay bir şey değil. Ayrıca belirtmeliyim ki Yunanistan evlilik yolu ile vatandaşlık vermeyen bir ülke. Aile olmaktan başka hiçbir beklentim yok. Bunu belirtme ihtiyacı duymam da üzücü ve kırıcı.evlenmek istememesi sevmediği anlamına kesinlikle gelmiyor. Bence ilişkinizde şuan yaşadığınız kültürel bir farklılık sadece. Avrupa da bu yaşta evlenmek istememesi çok normal . Eğer sizin için sorun değilse partner vizesiyle gidip kalabiliyorsunuz diye biliyorum çalışma izniniz vs olabiliyor.
Ama siz evlenmeden bu ilişki benim için devam edemez derseniz barışmayın tekrardan. Olan zamanınıza olur. O size dürüst davranmış çünkü. İlişkiye devam etmeye karar verip evlilik baskısı oluşturursanız da ona haksızlık olur.
Teşekkür ederimBen sizi kandırdığını düşünmüyorum açıkçası, insan birini sevebilir ama evliliği saçma bulabilir. Hele toplumsal bir baskı yoksa şu an çocuk istemiyorsa neden evlensin ki? Sizin ne düşündüğünüz önemli. Evlenmek istiyorsanız hiç bu toplara girmeyin derim. Konforlu bir ilişkiniz de olamıyor, uzak mesafe. Zamanınızı harcamayın.
Kalbimi çok yaralıyorBence konu sizinle evlenmeyi dusunmuyor olmasi. Cok kez etrafimda sahit oldum bu dusuncede olan adamlar istedigi kadini buldugu an dakikasinda evleniyorlar. Sizi oyalamak istememis ayrilip yolunuza bakmak en iyisi
önüme 10 yıllık set koydu dediğine göre adam 25 yaşında mı?Evet gerçekten de öyleler. Türk erkeklerindeki gereksiz kıskançlıklardan, gerginliklerden ve kabalıktan eser yok. Mesajlarına birkaç kez artık yazmasını istemediğimi bizim için bir umut olmadığını ve bunun aşılabilecek bir problem olmadığını söyledim ama vazgeçmedi.
AtlatirsinizKalbimi çok yaralıyor
Çok farklı, derin şeyler paylaştık onunla, f*** body arasaydı kendi ülkesinden birini bulurdu, birkaç ayda bir buluştuğu biri yerine.ben yanlış düşündüğünüzü düşünüyorum. Evet çok haklısınız bizim kültür öyle değil. Ama onların da kültürü bizimle aynı değil. Evlenmek istememesi şuan sevmediği anlamına gelmez. Bizim kültüre göre yorumlamak doğru değil
Merhaba, aynı yaştayız. 35 yaşından sonra düşünmeye bu konuları konuşmaya başlarmış. Karar vermesi de birkaç yıl sürer diye düşünerek 10 yıl diyorum.önüme 10 yıllık set koydu dediğine göre adam 25 yaşında mı?
çok genç değil mi zaten evlilik düşünmek için
erkeklerin geneli çok erken diye düşünüyor bu yaşları
bu arada sizle evlenme niyeti olsaydı böyle konuşmazdı
ayrılmanız yerinde olmuş
ayrılmanız sizin için hayırlı olmuşMerhaba, aynı yaştayız. 35 yaşından sonra düşünmeye bu konuları konuşmaya başlarmış. Karar vermesi de birkaç yıl sürer diye düşünerek 10 yıl diyorum.
Mesleginizi, sizinle evlenmek icin can atan bir erkek icin bile birakmamaniz lazim. Diyelim ki yurtdisina gidip evlendiniz, bir yil sonra sizi aldatti, ne yapacaksiniz, sineye mi cekeceksiniz? Cünkü basinizi yaslayabileceginiz baska kimseniz yok, isiniz yok, ülkeyi ha deyince terkedemezsiniz, hem hangi kazancla yapacaksiniz bunu? Ya da adam sizden sıkıldı bosanmak istedi o zaman ne yapacaksiniz? Önce kendi isinizi saglama alin ondan sonra ask yasayin ya da evlenin. Erkek milletine hic güven olmaz. Benim esimle iliskim 10 yillik. Almanyaya evet onun yüzünden tasindim, ama isimi ayarladiktan sonra geldim. Bana calismasan da olur dedi ama ben güvenemiyorum erkek milletine, 10 yillik tanisam sevsem bile bu bir seyi degistirmez. Yarin ne olacagi belli degil. Kötü bir sey olursa en azindan isim var, param var derim. Tutunacak bir seyim olur. Simdi uzun süreli is buldum neyseki ama o isi bulana kadar baska avrupa ülkelerinde is bakindim ve basvurdum da. Eger burada is bulamasaydim baska ülkede yasayip haftasonlari görüsmeyi planliyordum. Hatta avrupada da bulamasaydim uzakdoguyu bile düsünüyordum, bir süreligine uzaktan idare ederiz diye. Ekonomik bagimsizlik bir kadin icin en önemli sey.Merhaba, şu an halihazırda oturum izni yoksa Türkiye'den başvurup kolay kolay iş bulunmuyor. Ayrıca bir de bir belirsizlik için mesleğimi bırakmam gerekecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?