Evlenmek istemiyor...

Herkes evlenmek zorunda değil bence ve evlenmeyi düşünmemek de garipsenecek bir şey değil. Adam açık konuşmuş seni oyalamak gibi toplara da girmemiş. Bunları düşünmek yerine iyi giden bir şeyler varsa tadını çıkar diycem ama zaten uzak mesafe iliskisiymis ve yanına gidip yaşamak gibi bir şansın da olmadığını söylüyorsun işinden dolayı. Şu durumda bitirmek mantıklı olan gibi duruyor.

Ben de hep öyle düşünürüm. Bir insan özellikle hayatında biri varken evlenmeyi düşünmüyorum diyorsa, hayatındaki kişi ile düşünmüyordur. Bence öyle.
Bencede doğru olanı yapmışsınız. Pek bir gelecek göremedim ben ilişkinizde. Adam dürüst davranmış en azından.
Hem mesafeden kaynaklı nereye kadar yürüyebilir ki ilişki? Ne kadar iyi tanıyabilirsin?
Kesinlikle öyle. Ancak onun çevresinde tam tersi bir algı var. Bu yaşlarda evlilik konuşmanın delilik olduğunu ve sevginin daha önemli olduğunu düşünüyorlar. Orada evlilik dışı beraber yaşamak çok yaygın olduğu için sanırım.

10 yıl daha evlenmeyi düşünmüyor. Siz de evlenmeden yanına gidemiyorsunuz. 10 yıl sonra 37 yaşında olacaksınız ki o zaman da evlenip evlenmeyeceği belli değil. Belki siz vazgeçeceksiniz. Bir çok şey için geç kalmış olacaksınız. Tamam dürüstçe söylemiş olabilir ama sizin bu 10 yıl için ne planladığınız önemli.
Çok haklısınız

Herkes evlenmek zorunda değil bence ve evlenmeyi düşünmemek de garipsenecek bir şey değil. Adam açık konuşmuş seni oyalamak gibi toplara da girmemiş. Bunları düşünmek yerine iyi giden bir şeyler varsa tadını çıkar diycem ama zaten uzak mesafe iliskisiymis ve yanına gidip yaşamak gibi bir şansın da olmadığını söylüyorsun işinden dolayı. Şu durumda bitirmek mantıklı olan gibi duruyor.
Evet yorum yapanların bir kısmı yabancı olmasını ve onlarda evliliğin bizdeki gibi bir anlamı olmadığını da göz ardı etmiş. Onun bu düşüncesini yadırgamıyorum. Ama kendi açımdan düşündüğümde ise kabul edilebilir gelmiyor.

9 ayda kaç defa geldi?siz bu kişiyi tanıdığınızı sanıyorsunuz ama bence tanımıyorsunuz.adam da zaten sırılsıklam aşık olsa evlenirdi.tabi maddi.bir sebep yoksa
Maddi olarak kendisini güvende hissetmesi gerektiğinden de bahsetti ama beraber aşılamayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Avrupa'da alım gücü de buradaki gibi düşük değil zaten.

Kesinlikle öyle. Ancak onun çevresinde tam tersi bir algı var. Bu yaşlarda evlilik konuşmanın delilik olduğunu ve sevginin daha önemli olduğunu düşünüyorlar. Orada evlilik dışı beraber yaşamak çok yaygın olduğu için sanırım.
Aynı şehirde olsanız , rahat yaşama , gezme olanağınız olsa tabi ki henüz evlenmeyin, ilişkinizi yaşayın denir ama farklı ülkelerde bu olamayacağı için, birlikte olmanın tek yolu evlilik ise ve size ben 10 yıl daha evlenmeyi düşünmüyorum diyorsa, sizinle çok da birlikte olayım gibi bir derdi yok gibi geldi bana.

10 yıl lafın gelişi, yumuşatıp söylemiş
Adam sizle evlilik istemiyor
Evet benim düşüncem de bu. Bir insan evlilik istemez değil, henüz evlenmek istediği biri hayatında yok demektir benim düşünce yapıma göre. Çünkü gerçekten onunla tanışmadan önce ben de istemiyordum. Bir önceki ilişkimde kıskançlık yüzünden hapishane hayatı yaşadım resmen. Bu yüzden bu fikirden çok uzaktım. Ama tamamen hayatınızdaki kişiye göre hayaller kuruyorsunuz galiba.

Evet yorum yapanların bir kısmı yabancı olmasını ve onlarda evliliğin bizdeki gibi bir anlamı olmadığını da göz ardı etmiş. Onun bu düşüncesini yadırgamıyorum. Ama kendi açımdan düşündüğümde ise kabul edilebilir gelmiyor.
Adam büyük ihtimalle, 2 sene sonra seni terk edicem demenize çok bozulmuştur evliliğin onlar için pek önemli bir anlamı olmadığından. Büyük ihtimalle tehdit edildiğini hissetti. Keşke bu şekilde bizim bir arada yaşamamız mümkün olmayacak böyle bir ilişkiyi sürdüremem deseydiniz, evlilikten ziyade.

Onların kültürü öyle olabilir ama siz de bütün ihtimalleri düşünmek zorundasınız 10 sene sonra çocukluk arkadaşımla evlenip çocuk yapıcam da diyebilir. Bu duruma düşmek çok kötü olurdu

Peki hiç sizin de o ülkeye gitmenize dair plan yapıyor mu? Öyle bir isteği var mı? Hangi ülkede yaşıyor? Siz burada avukatmışsınız ama Türkiyede avukatlık da hiç parlak değil artık. Instagramda takip ettiğim bir kız var, burda avukattı, bıraktı avustralyaya yerleşti 3 4 ay önce, bir cafede çalışıyor, baristalık yapıyor, kahve yapıyor ve o kadar memnun ki hayatından.
Daha genç olsam düşünürdüm ben de.

Adam büyük ihtimalle, 2 sene sonra seni terk edicem demenize çok bozulmuştur evliliğin onlar için pek önemli bir anlamı olmadığından. Büyük ihtimalle tehdit edildiğini hissetti. Keşke bu şekilde bizim bir arada yaşamamız mümkün olmayacak böyle bir ilişkiyi sürdüremem deseydiniz, evlilikten ziyade.

Onların kültürü öyle olabilir ama siz de bütün ihtimalleri düşünmek zorundasınız 10 sene sonra çocukluk arkadaşımla evlenip çocuk yapıcam da diyebilir. Bu duruma düşmek çok kötü olurdu
Aslında konuyu kendisi açtı ve evlilik gibi bir düşüncesi olmadığını ben o şekilde öğrendim tesadüfen. Buna direkt olarak sinirlenip o cümleleri kurmadım tabii ki konuya özet yazmak zorunda kaldım. Arkadaşlarımın düğünlerine gittiğimde çiçeği yakalayamadığımı ve endişelenmemesi gerektiği gibi şakalar yapıyordum tepkisini ölçmek için ama istediğim gibi yanıtlar alamıyordum. Üzüntümün sonucu da o şekilde bir cümle kurdum. Kendisi de bu yüzden onu terk etmekten bahsetmeme kırıldığı için öyle söylediğini anlattı zaten. Ama gel gelelim bu esas sorunu çözmüyor.

Şu an onun da beni anlamaya çalıştığını biliyorum. Annesi ile telefon görüşmelerimiz oluyordu birbirimizi telefondan tanıyoruz. Konuyu annesine anlatmış ve annesi de ''ne evlilik konuşması bu yaşta delirdiniz mi'' gibi tepkiler vermiş.

Son düzenleme:
Ama beraber yaşayamıyorsunuz sonuçta. Beraber yaşayabilmeniz evlenmenize bağlı değil mi? Sizin şatlarınızda söylediği sadece evlenmek istemiyorum değil aynı zamanda seni yanımda istemiyorum sadece arada gelip senininle vakit geçirmek istyorum demek. Size uyuyorsa devam edebilirsiniz tabi.

Peki hiç sizin de o ülkeye gitmenize dair plan yapıyor mu? Öyle bir isteği var mı? Hangi ülkede yaşıyor? Siz burada avukatmışsınız ama Türkiyede avukatlık da hiç parlak değil artık. Instagramda takip ettiğim bir kız var, burda avukattı, bıraktı avustralyaya yerleşti 3 4 ay önce, bir cafede çalışıyor, baristalık yapıyor, kahve yapıyor ve o kadar memnun ki hayatından.
Daha genç olsam düşünürdüm ben de.
Merhaba, Yunanistan'da yaşıyor. Ancak Hollanda'ya taşınmak istiyor. Tabii ki benim de gelmemi istiyor ama ne oturum izni ne de çalışma izni alabiliyorum. Gidebilsem iş yadıgarmamam tabii ki, dediğiniz gibi mesleğimin tercih edilebilir yanı yok burada.

Ama beraber yaşayamıyorsunuz sonuçta. Beraber yaşayabilmeniz evlenmenize bağlı değil mi? Sizin şatlarınızda söylediği sadece evlenmek istemiyorum değil aynı zamanda seni yanımda istemiyorum sadece arada gelip senininle vakit geçirmek istyorum demek. Size uyuyorsa devam edebilirsiniz tabi.
Evet o kapıya çıkıyor, sanırım bunu anlamakta güçlük çekiyor. Elbette bana uymuyor bu şekilde.

Back