Evlenmek istemiyor...

Avukatimisiniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2017
98
94
88
29
Merhaba...
Şu an kalbim ile mantığım arasında sıkışıp kalmış bir haldeyim. Sizlerle paylaşmak ve tavsiyelerinizden faydalanmak istiyorum

Çok uzun bir süre ilişkim olmamıştı ve nihayetinde karşıma o çıkmıştı. Ben 27 yaşındayım ve daha önceki tecrübelerimden dolayı ne istediğim ve sınırlarım belirgin şekilde belliydi. O ise tüm bunlara harfiyen uyuyordu. Çok güzel anlaştığımız 9 aydır bir birlikteliğimiz vardı. Bu 9 ayda en ufacık problemimiz olmadı çünkü kendisi tartışması imkansız bir karaktere sahip, sakin ve asla sinirlenmeyen ayrıca sevgisini çok güzel ifade eden bir insandır. Yani anlayacağınız huzurun ta kendisi... Ancak bir sorunumuz var, ki bunu maalesef geç öğrendim... Kendisinin uzun bir vadede evlilik gibi bir düşüncesi yokmuş. Türk olmaması, farklı bir ülkede yaşaması, benim ise sık sık onu görmeye gidecek imkanımın olmaması (hatta 1 kez bile gidemedim, ülkedeki ekonomik durum belli...) bu şekilde uzak mesafe ilişkisinin uzun bir süre devam edebilmesi imkansız. Ancak o beni görmeye Türkiye'ye geldi tabii ki. Yüz yüze uzun süre vakit geçirdik. Avukatlık mesleğini icra etmem ve yurtdışında diplomamın bir geçerliliği olmamasından dolayı yurtdışına iş imkanı ile çıkmam da mümkün değil. Ben ise aklımda bu ilişki bu kadar güzel bir şekilde 2 3 yıl devam ederse evleniriz ve yanına giderim diye düşünüyordum. Ancak kendisi ancak 35li yaşlardan sonra evlilik düşünmeye başlamak istiyormuş. Bu beni tam anlamıyla yıktı. Resmen önüme 10 yıl gibi bir sınır çekti ve benim ise gururum tamamen kırıldı. Sinirlendiğim ve gururum kırıldığı için kendisine ''2 yıl sonra da bana yine aynı şeyleri söylersen seni terk edeceğim'' dedim ve bana ''o halde şimdi terk etmelisin'' dedi ve ayrıldık... Ayrılığımızın üzerinden yaklaşık 1 ay geçti ve bana neredeyse her gün beni sevdiğine ve çok özlediğine dair mesajlar atıyor. Aslında evliliğe karşı olumsuz düşüncelerinin kendi ailesinden kaynaklandığını da biliyorum ancak bunun acısının bana yansımasını kabullenemiyorum. Şu bir gerçek ki evlenmeden benim onunla aynı ülkede yaşayabilmem de imkansız. Mesleğimi bir kenara bırakıp yurtdışında her türlü iş imkanı aradığım da oldu ama maalesef şu zamanda bu da mümkün değil. Bir insan bu kadar çok sevdiği biri ile nasıl aile olmayı hayal etmez, bunu da anlamlandıramıyorum. Evet belki 9 ay uzun bir süre olmayabilir ama zaten ileride de düşünmeyeceğini söylüyor.

Acaba ben mi evliliğe takmış gibi bir durumdayım, yoksa çok geç olmadan bitirmem gerçekten mantıklı mı bunu düşünüp duruyorum. Bu konudaki değerli fikirlerinizi çok merak ediyorum.
 
Son düzenleme:
Şu an onun da bunu istememesi nedeniyle bitirmen mantıklı. Çünkü aşmanız gereken bunca şey varken sen bir umut uğruna senelerini harcama, gerçekten severse seni kaybetmeyi göze alamaz, ayrılmalısin diyip de sevgi mesajları atması sadece alışkanlık. Senden vazgeçmek istemiyor ama elini taşın altına da koymuyor. Hayat kısa salla gitsin
 
Durust bir insanmis, sizin zamaninizi calmak istememis. Benim de vardi uzak mesafe iliskim. Insan yaninda olmayinca gercekten taniyamiyor zaten. Uzaktayken duyulan o Özlem ilişkiyi tutkulu tutuyor. Genel olarak yabancı erkekler zaten daha sakin ve huzur verici olur.

Mesajlarına o derecede karşılık vermeyin sizi seviyorsa gelsin yeniden konuşursunuz, ayrıca evlenmek için çok genç
 
Çok teşekkür ederim. Mantığım da aynen bunu söylüyor
 
Evet gerçekten de öyleler. Türk erkeklerindeki gereksiz kıskançlıklardan, gerginliklerden ve kabalıktan eser yok. Mesajlarına birkaç kez artık yazmasını istemediğimi bizim için bir umut olmadığını ve bunun aşılabilecek bir problem olmadığını söyledim ama vazgeçmedi.
 
Aman boşver. Adam mı yok?

Sevmek, değer vermek, emek vermek anlamları da taşır.
Adam çok da ben ilişkilerden çok yorulmuştum. Onun bu sakinliği ve huzurlu olması çok tatlı gelmişti... Haklısınız, emek ve çaba olmadan sevgisine ikna olamıyorum şu aşamada ben de.
 
9 aylık ilişkiden sonra hala ben 10 yıl sonra evlenirim diyorsa, sizinle evlenmeyi düşünmüyor demektir.
Kesinlikle aynı düşüncelere sahibim. '''Evlenmek istemiyor değil, benimle istemiyor'' diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum çünkü gerçekten seviyorsan aile olmak istersin, aksini anlamam mümkün değil.
 
Evlenmek niye bu kadar önemli anlamıyorum su an da kimse yok biraz darlamasaniz
 
Evlenmek niye bu kadar önemli anlamıyorum su an da kimse yok biraz darlamasaniz
Benim darladığımı hangi kısımdan çıkardınız ki? Zaten 9 aydır hiç gündeme getirmediğim için yeni öğrendim. Konuyu kendisi açmıştı. Şu an evlenme düşüncem benim de yok ama en baştan ileride de düşünmediğini söylemesi sorun.
 
Ben de hep öyle düşünürüm. Bir insan özellikle hayatında biri varken evlenmeyi düşünmüyorum diyorsa, hayatındaki kişi ile düşünmüyordur. Bence öyle.
 
10 yıl daha evlenmeyi düşünmüyor. Siz de evlenmeden yanına gidemiyorsunuz. 10 yıl sonra 37 yaşında olacaksınız ki o zaman da evlenip evlenmeyeceği belli değil. Belki siz vazgeçeceksiniz. Bir çok şey için geç kalmış olacaksınız. Tamam dürüstçe söylemiş olabilir ama sizin bu 10 yıl için ne planladığınız önemli.
 
Ne dememi istiyorsun anlamadim nie sinirlisin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…