Evlenme teklifi etti ama ne hale geldik?

Düzeltmek istediğiniz, düzelmese dahi evet deyiverdiğiniz şey uyuşturucu maddeymiş hanımefendi. KENDİNİZE GELİN. Hiç mi öngörmüyorsunuz olanları. :KK57:

Düzelmese dahi evet demedim düzelmeden hazırlıklara başlamayız dedim 🥺 düzelmesi için de şans vermek istedim

Kızlar selam,

Yolun sonunda ya ayrılık ya evlilik var o yüzden lütfen bu yardım bana yapacağınız en önemli yardım olacak.

Burada hiç tutulmayan bi sevgilim vardı bilenler bilir 😬 Ayrılmıştık. Sonra ben tekrar barıştım dayanamadım, salaklık saflık ne derseniz diyin 🥺

Barıştıktan sonra her şey güzel devam etti bir süre daha. Sıklıkla yüzük mevzusunu açmaya başladı, ciddileşmek istediğini belirtti. Ben de bu muhabbetler olunca ilişkiyi sorgulamaya başladım içime sinmeyen şeyleri düşündüm ve şöyle bir şeyle gittim ona “bu konular benim içime tam sinmiyor, bunları çözmeden ciddi bir adım atmayalım”
Sonra delirdi ne demekmiş o, bir anda neden değişmişim vs. Ben de değişmediğimi, evlilikte o söylediğim şeyin olmamasını istedim. 2 hafta kavga dövüş derken konular hiç bir yere bağlanmadan evlenme teklifi etti. Kabul ettim...

Sonra iğrenç bir dönem başladı bizim için. Ben problemli konuların çözülmesini beklemeden evlenmek istemediğim için kendi kendime aşırı stres yaptım ve kötü bir psikolojiye girdim. Fazla hassas ve kırılgan bi moda girdim. Mesela bir cafede otururken hiç birbirimizle konuşmadık (daha önce de konuşmazdık pek) buna içerlendim baya üzüldüm. Çünkü ben sevdiğim insanla bıcır bıcır olmak isterim saçmalayalım gülelim konuşacak konu bitmesin isterim. Önceden onun o ketum yapısı rahatsız etmezdi beni ama işte ekstra hassas yapımdan dolayı içerledim. Ama ona söylediğimde de bağırdı çağırdı bana, ağlattı beni. Nerede oturacağımızı konuşurken de ben avrupa yakasını çok istemediğimi ama oturacağımı söyledim. Önceden de orta bir yerde oturacağımız konusunda anlaşmıştık ve bu onu anlaşmayı bozmak olarak algıladı. “Bu konular çözülmeden adım atmayalım” lafımı da aynı algıladı. 1.5 ayda yaşadığımız olaylar neticesinde bana haksız yere böyle bi damga yapıştırdı. Aşırı tahammülsüz davranmaya başladı bana. Ben en sonunda yanında ağladım, çok üzüldüğümü söyledim, bu şekilde davrandığında evlenmekten korktuğumu söyledim. O da çok üstüne gittiğim için öyle olduğunu ama düzelteceğini söyledi.

En son konuya geliyorum.
Daha önce de bahsetmiştim ben sevgilimle dışarı çıkmayı çok severim. Benimki de ev kuşu. Bu konudan çok delirmişliğim var. En son “ayda 3 kere benim istediğim şekilde dışarı çıkılacak” diye bir anlaşma yapmıştık böylece ben asla sorun etmeyecektim. Bu anlaşmaya hiç uymadık, benim içimde de tabiki bu durum birikti.
Pazar sabahı kahvaltı yapmaya dışarı gideceğiz diye anlaşarak uyuduk ctesiden. Alarm kurduk. Bir uyandım ki alarmı kapatmış uyumuş. Gitmeyelim geç kaldık dedi. Gıcık oldum. Hayır gideceğiz dedim zorla duşa soktum. O sırada da kız kardeşi evde kahvaltı yapacağız sanmış ve marketten bir şeyler alıp gelmiş. Hal öyle olunca evde kalalım dedim ama üzüldüm gerçekten. Sonra kahve içmeye çıkarız diye değiştirdik planı. Kahvaltı hazırlamaya başladık ve erkek arkadaşım birden kız kardeşini de davet etti bana sormadan... en son 3 hafta önce dışarı çıkmıştık ve onunla dışarıda başbaşa bir şeyler yapmayı çok istiyordum. Moralim çok bozuldu suratım düştü. Sordu neyin var diye. Söyledim. Hm tamam özür dilerim AMA UZATMA dedi. Ben şok. Moralim daha da bozuldu. Hem kalbimi kırıyor düşüncesizlik ediyor hem de düzgün bi şekilde derdimi söylemişken tahammülsüzlük ediyor. Ben de o kahve içilirken suratım asık davrandım içimden gelmedi gülmek. 1 saat falan oturmuşuzdur. Ayrıldık evlere, ayrılırken de moralimin çok bozuk olduğunu gördü. Ama 6 saat hiç konuşmadık, telafi etmeye de çalışmadı. Araştığımızda kırık mısın hala dedi, evet dedim, biraz dengeli olsana dün çok mutluydun dedi, sonra konuşuruz dedi kapattı telefonu. Ben de iyice doldum, tahammülsüzlüğünden içim şişti ve şöyle bir mesaj attım “1.5 aydır aramız çok kötü, tahammülsüzsün ve çözemiyorum. Bi kaç gün ara verip bakalım mı neden tahammülsüzmüşüz niye böyle oluyormuş, böyle daha çok yıpratıyoruz ne dersin?” Dedim. İstemedi başta, tamam o zaman ben de istemiyorum dedim. Sonra istemeye başladı birden ve ara vermeye anlaştık.

Ertesi gün çok özledim ve mesaj attım sensiz 1 gün bile geçmiyor dedim. Onu yüzüğü taktıktan sonra ara verelim demeden önce düşünecektin dedi, ara verdik böyle olacak dedi nuh dedi peygamber demedi. Üstüne çok gittim ama dönmedi ben de bıraktım kendi haline. 2 gün geçti aradım bu akşam. Daha ne kadar sürdüreceksin bunu dedim. Ve başladı dökülmeye:

Ben çok değişmişim önceden her dediğine tamam dermişim sözünü ikiletmezmişim lafının üstüne laf söylemezmişim artık her dediğine bi şey diyormuşum huzur vermiyormuşum önceden ben boğakızıyla ne kadar huzurluyum mutluyum diyormuş artık rota tam tersine dönmüş ayrılmak istemiyormuş ama böyle de gitmiyormuş nolurmuş o kahve muhabbetini içime atsaymışım ya da güzelce deseymişim ki “tek gitsek daha mutlu olurdum” ve sussaymışım. Her şeyi uzatıyormuşum blabla.

Ben şok oldum ve telefonu kapattım çünkü böyle bir profil hiç değildim. Kızdığım şeyde gayet çıldırırdım söylerdim gönlüm alınana kadar pas vermezdim falan. Totosu aşırı kalkmış bunun.

Şimdi nasıl yapmalı? Hiç aramamalı mı? Yarın buluşup yüzüğü eline mi vermeli? Napmalı?

merhaba sabırla ve meraktan okudum acıkcası şöyle dusunuyorum bu ınsanla sen hayatını bırlestırmek ıstıyorsun sımdı boyle problemler yasıyorsan evlendıgınde ayrılman cok zaman allmaz bu ınsan senı sevıyor ama sanırım bu kısı hıc sevdıgını kaybetmemıs kaybetme korkusu yasamamıs ve yasamıyo kıymet bılmıyor sen bellıkı cok onemsıyor ve sevıyorsun ve buyuzden hayatını bırlestırmek ıstıyorsun haklı olarak sevıyorsun cunku ama hersey sevmek degıl saygı deger tutku guven ve bazen bır bakışla bıle anlaşabılecegın bırı olmalı bu benım sana tek tavsıyem evlılık konusunda acele etme sen kendını gerı cektıgınde bu kısı sana donmuyorsa zaten o senın kısmetın degıldır sen bu dunyaya mutsuz olmak ıcın gelmedın ıllakı bır aılen vardır senle beraber onlarında uzulecegını goze alarak kararlarını ver . evlılık kolay ama bozmak okadarda kolay olmuyor. suan okadar sanslısınkı evlı degılsın ve karar verıceksın bu karar da senın o son attıgın mesajı senın degıl onun atması ve kaybetme korkusunun olması gerek ama o okadar emınkı ssenden boyle bır hamlede bıle bulunmuyor .hakkında hayırlısını dılıyorum umarım senı gercekten seven bırını bulursun. sevgılerle...

Evlilik teklifini kabul etmek için belli şartlar koymuşsunuz, şartlarla ilgili değişme/gelişme olmadığı halde ansızın geldi diye evlilik teklifini kabul etmişsiniz. Sonra olaylar olaylar derken ara verelim demişsiniz, zorla da olsa kabul etmiş, verdiğiniz arayı ben napıyorum diye düşünmek için kullanacağınız yerde karşı tarafa ne amaca hizmet ettiği belli olmayan özledim mesajları, ara bitti filme devam aramalarıyla da durumu iyice bele al çevir hulahop haline çevirmişsiniz. Bu arada Kendi içinizde yaşadığınız teklifi kabul etmiş olmanızın pişmanlığı sebebiyle yaptığınızı söylediğiniz cafe-surat asma seansı, kardeş-kahvaltı meselesi ve tahminen yazmadıklarınızı eklemiyorum bile. E bu kargaşa içinde ekstra sabırdan başka ne dileyebilirdim erkek arkadaşınız için acaba?

Kabul ettim ama şartlı bir evet olduğunu da söyledim. O konu hallolmadan aileleri tanıştırmayacağız diye anlaşmıştık.

Teklifi kabul ettim diye pişmanlık falan da yaşamadım sadece strese girdim o konunun hallolup hallolmayacağı ile ilgili.

Arayı ona sadece teklif ettim, tahammülsüz davranan oydu ve istemiyorum diyince tamam ben de istemiyorum demiştim. Sonradan kendi istemeye başladı. Benim de ertesi gün içime sinmedi ondan özledim dedim, işte meğersem o da istemiyormuş yüzük varken böyle bir şey teklif ettim diye bana ceza olsun diye kabul etmiş.

Düzelmese dahi evet demedim düzelmeden hazırlıklara başlamayız dedim 🥺 düzelmesi için de şans vermek istedim
Düzelmesi için şans vermek öyle yüzüğe hopidik atlamayla olmaz. Üzerinden zaman geçer. Adam temiz olduğunu iddia eder. Kan tahlil raporu istersiniz. Rapor temiz çıkarsa. Güvenmeye başlarsınız. Bakınız başlarsınız diyorum. Hala tam anlamıyla güvenden bahsetmiyorum. Rica ediyorum bu ciddi meseleler öyle ponçik üzgün emojilerle geçiştirilecek meseleler değil. Kendinize gelin. Mutfaktaki sarı bez kadar dahi mi kıymetiniz yok şu hayatta?

Gerçekten ben hiç dengesiz değilimdir normalde. Arkadaşlarım bana aşırı olgun soğukkanlı vb olduğumu söylerler :KK43: bu adama karşı böyle oldu. Ama hepsinin de bi sebebi var dediğim gibi.
Ama hiç bir zaman da bahsettiği gibi bi kadın olmadım ki ben. Tüm rahatsızlıklarımı söyledim, uzatılması gereken konuları uzattım gönlümü almadan bir şeyleri geçiştirmedim. Nasıl eskiden böyle olduğumu söyler onu hiç anlamıyorum.
Yaşadım biliyorum 1 sene nasıl dayandım diye düşünüyorum aralıkta sonlandırdık işte şu an geriye dönüp baktıgımda keske diyorum, keskelerle de yasanmıyor.

Lütfen kişiliğinizden, karakterinizden taviz vermeyin yıllarınıza, aylarınıza heba edersiniz. Oturun elinize kahve alın uzun uzun soluklu düşünün eksileri, artıları saygılı bi’ şekilde sonlandırın devam ederseniz daha çok yıpranıp sağlıksız olacak açınızdan. Zor olacak birazda alışmak fakat zamanın insana öğretemeyeceği bir şey yok.

Uyuşturucu bağımlısı bi adamla evlenilir mi? Nadiren kullan ne demek ya. Bu oyle bisey değil. Bu adamdan koca da olmaz baba da. Evlenmeyin derim.

Ya aslında bağımlı değil. 6ay-1yıl içmediği de olmuş. Ramazanlarda hiç içmez (gördüm). Namaza başlar o dönemlerde hiç içmez. Ama bazen de çok içer. Ben şu uzun süre bıraktığı dönemleri görmediğim için göstermesini istemiştim bana.
Alkol gibi nadiren eğlenmek için kullanımı bana sorun değildi. Kimyasal değil sonuçta diye düşünüyorum belki yanlışımdır.

merhaba sabırla ve meraktan okudum acıkcası şöyle dusunuyorum bu ınsanla sen hayatını bırlestırmek ıstıyorsun sımdı boyle problemler yasıyorsan evlendıgınde ayrılman cok zaman allmaz bu ınsan senı sevıyor ama sanırım bu kısı hıc sevdıgını kaybetmemıs kaybetme korkusu yasamamıs ve yasamıyo kıymet bılmıyor sen bellıkı cok onemsıyor ve sevıyorsun ve buyuzden hayatını bırlestırmek ıstıyorsun haklı olarak sevıyorsun cunku ama hersey sevmek degıl saygı deger tutku guven ve bazen bır bakışla bıle anlaşabılecegın bırı olmalı bu benım sana tek tavsıyem evlılık konusunda acele etme sen kendını gerı cektıgınde bu kısı sana donmuyorsa zaten o senın kısmetın degıldır sen bu dunyaya mutsuz olmak ıcın gelmedın ıllakı bır aılen vardır senle beraber onlarında uzulecegını goze alarak kararlarını ver . evlılık kolay ama bozmak okadarda kolay olmuyor. suan okadar sanslısınkı evlı degılsın ve karar verıceksın bu karar da senın o son attıgın mesajı senın degıl onun atması ve kaybetme korkusunun olması gerek ama o okadar emınkı ssenden boyle bır hamlede bıle bulunmuyor .hakkında hayırlısını dılıyorum umarım senı gercekten seven bırını bulursun. sevgılerle...

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim inşallah bulurum :)
O beni cezalandırmak istemiş yüzük varken ara verelim dedim diye ve evet ben yazmasam asla yazmayacakmış dediğine göre.

Bağımlı adayın için mi bize yorum yaptırttın. İsterse altın gibi kalbi olsun, seni el üstünde tutsun yine olmamalı. Kendinden soğutarak seni bırakmasını sağla. Umarım sen de NADİREN almıyorsundur.

Ben alkol kullanıyorum sadece :) başka bir şeye bulaşmam çok şükür.
Neden kendimden soğutarak?

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim inşallah bulurum :)
O beni cezalandırmak istemiş yüzük varken ara verelim dedim diye ve evet ben yazmasam asla yazmayacakmış dediğine göre.
sen bu ılıskıyı tekrar gozden gecır . kıyamama. uzulme .ozleme gıbı seylerı hıssetmeden karar ver emın ol bı baskasınada bunları hıssedersın

Yaşadım biliyorum 1 sene nasıl dayandım diye düşünüyorum aralıkta sonlandırdık işte şu an geriye dönüp baktıgımda keske diyorum, keskelerle de yasanmıyor.

Lütfen kişiliğinizden, karakterinizden taviz vermeyin yıllarınıza, aylarınıza heba edersiniz. Oturun elinize kahve alın uzun uzun soluklu düşünün eksileri, artıları saygılı bi’ şekilde sonlandırın devam ederseniz daha çok yıpranıp sağlıksız olacak açınızdan. Zor olacak birazda alışmak fakat zamanın insana öğretemeyeceği bir şey yok.

Teşekkür ederim yorumunuz için ☺️

Ya aslında bağımlı değil. 6ay-1yıl içmediği de olmuş. Ramazanlarda hiç içmez (gördüm). Namaza başlar o dönemlerde hiç içmez. Ama bazen de çok içer. Ben şu uzun süre bıraktığı dönemleri görmediğim için göstermesini istemiştim bana.
Alkol gibi nadiren eğlenmek için kullanımı bana sorun değildi. Kimyasal değil sonuçta diye düşünüyorum belki yanlışımdır.
Canım sen evlenince cocugun olunca da bu adam o alemleri yaptığı arkadaşlarıyla aynı alemi yapacak. Sen evde cocuk bakarken o Ot çekip eve gelecek. Evlenince birakicam der bunlar, hep yalandir bak sakın inanma. Simdi neyse evlenince de öyle olacak. Bu sekilde kabul ediyorsan o baska. Ama hayatını mahvedersin.

Canım sen evlenince cocugun olunca da bu adam o alemleri yaptığı arkadaşlarıyla aynı alemi yapacak. Sen evde cocuk bakarken o Ot çekip eve gelecek. Evlenince birakicam der bunlar, hep yalandir bak sakın inanma. Simdi neyse evlenince de öyle olacak. Bu sekilde kabul ediyorsan o baska. Ama hayatını mahvedersin.
kesınlıkle katılıyorum...

bırde soyle sımdı hepımız olumsuz yaklasıyoruz bu durum sende pozıtıfe donmesın yanı onu ben tanıyorum aslında o ıyı bırı ama bazen bunlar olabılyo dıyede dusunebılırsın ınan bu ufak seyler aslında senın yararına ılerde neler yasayacagının kanıtı ..

Düzelmesi için şans vermek öyle yüzüğe hopidik atlamayla olmaz. Üzerinden zaman geçer. Adam temiz olduğunu iddia eder. Kan tahlil raporu istersiniz. Rapor temiz çıkarsa. Güvenmeye başlarsınız. Bakınız başlarsınız diyorum. Hala tam anlamıyla güvenden bahsetmiyorum. Rica ediyorum bu ciddi meseleler öyle ponçik üzgün emojilerle geçiştirilecek meseleler değil. Kendinize gelin. Mutfaktaki sarı bez kadar dahi mi kıymetiniz yok şu hayatta?

Ya hopidik atlamadım. O akşam teklif etmemesini her şeyden çok isterdim. Daha o sabah konuşmuştuk bu konuyu, ben yine “akışına bırakalım bu konuyu halledelim sonra ciddileşelim zaten bi acelemiz yok” dedim diye ağlatmıştı beni. Ben niye değişmişim cart curt. Biraz beni sindirdi ben de şartlı evet dedim gibi oldu.

Ben alkol kullanıyorum sadece :) başka bir şeye bulaşmam çok şükür.
Neden kendimden soğutarak?
Benim için birinizin sigara kullanması bile tersken fazla yorum yapmayım konudan çıkayım. Jenerasyonumuz da ruhlarımız da yaşam tarzımız da sizden çom farklı. Allah her türlü bağımlılıktan kurtulmayı nasip etsin. Temiz yuvalar kurun inşallah.

Bence de öyle şeyler olacak ben de inanmıyorum ona aslında. O yüzden bana göstermesi konusunda aşırı ısrarcıydım....

X