- 1 Kasım 2013
- 1.942
- 1.520
- 133
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
28 yaşındayım
Aşırı dindarlar, ferace falan giyiyorlar, müzikli ve alkollü düğünlere gitmiyorlar, tüm çocuklara dini isimler koyuyorlar, evlerine insan siluetli resim asmıyorlar, hep toplantılar sohbetler yapıyorlar, kurslara falan gidiyorlar.
Selamın aleyküm dediklerinde merhaba diye cevap vermemi kötü bir şey olarak değerlendiriyorlar.
Eğitimli, kültürlü kimseler anladığım kadarıyla. Gelişime açıklar sosyal olarak, okuyorlar, araştırıyorlar vs.
Benim ailem tam tersi, genelde müzik, eğlence, alkol, yemekler, akraba toplantıları olur. Annem heykel yapar, enstrüman çalar. Kapalı hiç kimse yoktur.
Konuştuk, görü de. Ailemi ve beni sevdiğini, beni tanıdığını benden farklı talepleri olmayacağını söylüyor.anladığım kadarıyla iki aile birbirine tamamen zıt ..
kadın erk ayrı oturulmasını bende doğru bulmuyorum hiç saçma geliyor bana öyle şeyler.. çok iyi düşünmen lazım çünkü ciddi farklar var hiç oturup konuştunmu sevgilinle yani senin ailenin nasıl insanlar olduğunu biliyor mu aynı şekilde senin ailende onun ailesinin bunun kadar muhafazakar olduğunu bilyor mu bunları baştan konuşman gerek ki böle muhafazakar ailelerde illa o çocuğun da içinde bişeyler vardır onlardan farklı olduğunu hiç sanmıyorum bi gün illaki çıkıyor içlerinden.
gerçekten çok zor o aileye girdğin anda sende göreceksin bunu erk sonuçta bi yerde annesini laf edemiyecek bişey demeyeck olan sana olacak yol yakınken dön derim aranızda uçurm varKonuştuk, görü de. Ailemi ve beni sevdiğini, beni tanıdığını benden farklı talepleri olmayacağını söylüyor.
Ailemle aşırı bir bağım yok, ben ne istediğimi biliyorum diyor. Beni tanıdığı gibi kabul ettiğini ona göre kötü bir şey olmadığını, her şeyi halledebileceğini söyledi.
Evet, tedirgin oluyorum. Belki de bu yüzden berrak düşünemiyorum.Bu iş zor..zaten sizin de içinize sinmediği belli ayrılın herkes yoluna baksın..
Biliyorum zaten sadece önyargı ile yanlış karar vermek istemedim hepsi bu.Arkana bakabaka uzaklaş
28 yaşında ne istediğini biliyor olman gerek hayattan, kendi doğrularına göre yaşa.
Okul eğitimi veya onun dışında genel eğitimden bahsediyorum. Eğitimden çok düşünce tarzı bu bence, hayat görüşü.ki ben kadın erk ayrı oturan insanların çok fesat düşnceli olduğunu düşünürüm.. ayrıca eğitimli demişssiniz ya onun ailesi için cehaletten bu hareketler eğitimle hiç alakası yok
Konuştuk, görü de. Ailemi ve beni sevdiğini, beni tanıdığını benden farklı talepleri olmayacağını söylüyor.
Ailemle aşırı bir bağım yok, ben ne istediğimi biliyorum diyor. Beni tanıdığı gibi kabul ettiğini ona göre kötü bir şey olmadığını, her şeyi halledebileceğini söyledi.
N'oluyor?Burada ciddi bir tezatlık var,hem eğitimli hem kültürlü olan her türlü yaşam şartlarına uyum sağlamıyorsa bunun adı başka birşey olur..
Evleneceğiniz insan karşınıza çıktığında istemsiz teslim oluyor gönlünüz ve engeller bile olsa kolay aşılıyor bu kadar tedirginlik bu insanın sizin için doğru insan olmadığını belli ediyor tabi benim fikrim buEvet, tedirgin oluyorum. Belki de bu yüzden berrak düşünemiyorum.
Bana her şey baştan belli olup kabul edilirse dirence gerek kalmaz gibi geldi. Bilmiyorum kafam karışık.Biraz fazla karmaşık geldi..
Şu an ayrı kaplardasınız ve kesişen yanlarınız yok. Bir kesişime girdiğinizde nasıl yöneteceksiniz? Aileler dışında sizin de hayatınız oturmamış tam. Hangi dirençle dayanacaksınız?
Bunu hiç anlamıyorum işte o nasıl bir his. Belki bende öyle değildir? Bu his yok diye ayrılmak yanlış karar olmaz mı?Evleneceğiniz insan karşınıza çıktığında istemsiz teslim oluyor gönlünüz ve engeller bile olsa kolay aşılıyor bu kadar tedirginlik bu insanın sizin için doğru insan olmadığını belli ediyor tabi benim fikrim bu
N'oluyor?
Elbette karar sizin..devam edecekseniz de ister istemez hayat tarzınızda karşılıklı esneklik göstermek zorundasınız bu kadar zıtlıkla çok üzülürsünüzBunu hiç anlamıyorum işte o nasıl bir his. Belki bende öyle değildir? Bu his yok diye ayrılmak yanlış karar olmaz mı?
Biliyorum zaten sadece önyargı ile yanlış karar vermek istemedim hepsi bu.