• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenme Fikri.. Kafam Aşırı Karışık. Ne yapmalı, ne düşünmeli??

Arkana bakabaka uzaklaş :D

28 yaşında ne istediğini biliyor olman gerek hayattan, kendi doğrularına göre yaşa.

Çok farklısınız ciddi anlamda hem de çok
Eğer ki evlenmeyi kabul edersen
Ya onların ki kadar dindar olacaksin
Yada sonu boşanma olacak
Çünkü eşinde hep seninle ailesi arasında kalacak

Eşinin vesilesi ile çarşafa girip yukarıda ki hayatı yaşayıp çok mutlu şuan bir kaç kişi tanıyorum :KK66: ama ailelerde yan yana gelince saygı çerçevesinde hoş beş edebiliyorlardı.
Bunu yapabilir misin ?

28 yaşındayım

Olmaz bu iş ve olmayacağını anlayacak olgunluktasınız.
Çok aşık olsanız onsuz olamam deseniz yok, nişanlınızın düzgün bir işi yok, okulu daha bitmemiş. Aileler arası inanılmaz bir uçurum var. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir ilişki.
Benim erkek kuzenimin ailesi son derece muhafazakar insanlardı. Kuzenimse kız arkadaşı ile birlikte de yaşadı, hristiyan bir kızla nişanlandı da. Yani ailesi ile benzer düşüncelerde değildi. Ama şu anda yaş ilerledikçe onların düşüncelerine daha da yaklaşıyor. Ne kadar erkek arkadaşım farklı deseniz de o iş öyle olmuyor.

Aşırı dindarlar, ferace falan giyiyorlar, müzikli ve alkollü düğünlere gitmiyorlar, tüm çocuklara dini isimler koyuyorlar, evlerine insan siluetli resim asmıyorlar, hep toplantılar sohbetler yapıyorlar, kurslara falan gidiyorlar.
Selamın aleyküm dediklerinde merhaba diye cevap vermemi kötü bir şey olarak değerlendiriyorlar.

Eğitimli, kültürlü kimseler anladığım kadarıyla. Gelişime açıklar sosyal olarak, okuyorlar, araştırıyorlar vs.

Benim ailem tam tersi, genelde müzik, eğlence, alkol, yemekler, akraba toplantıları olur. Annem heykel yapar, enstrüman çalar. Kapalı hiç kimse yoktur.

Burada ciddi bir tezatlık var,hem eğitimli hem kültürlü olan her türlü yaşam şartlarına uyum sağlamıyorsa bunun adı başka birşey olur..

anladığım kadarıyla iki aile birbirine tamamen zıt ..
kadın erk ayrı oturulmasını bende doğru bulmuyorum hiç saçma geliyor bana öyle şeyler.. çok iyi düşünmen lazım çünkü ciddi farklar var hiç oturup konuştunmu sevgilinle yani senin ailenin nasıl insanlar olduğunu biliyor mu aynı şekilde senin ailende onun ailesinin bunun kadar muhafazakar olduğunu bilyor mu bunları baştan konuşman gerek ki böle muhafazakar ailelerde illa o çocuğun da içinde bişeyler vardır onlardan farklı olduğunu hiç sanmıyorum bi gün illaki çıkıyor içlerinden.
Konuştuk, görü de. Ailemi ve beni sevdiğini, beni tanıdığını benden farklı talepleri olmayacağını söylüyor.
Ailemle aşırı bir bağım yok, ben ne istediğimi biliyorum diyor. Beni tanıdığı gibi kabul ettiğini ona göre kötü bir şey olmadığını, her şeyi halledebileceğini söyledi.

Konuştuk, görü de. Ailemi ve beni sevdiğini, beni tanıdığını benden farklı talepleri olmayacağını söylüyor.
Ailemle aşırı bir bağım yok, ben ne istediğimi biliyorum diyor. Beni tanıdığı gibi kabul ettiğini ona göre kötü bir şey olmadığını, her şeyi halledebileceğini söyledi.
gerçekten çok zor o aileye girdğin anda sende göreceksin bunu erk sonuçta bi yerde annesini laf edemiyecek bişey demeyeck olan sana olacak yol yakınken dön derim aranızda uçurm var

Arkana bakabaka uzaklaş :KK70:

28 yaşında ne istediğini biliyor olman gerek hayattan, kendi doğrularına göre yaşa.
Biliyorum zaten sadece önyargı ile yanlış karar vermek istemedim hepsi bu.

ki ben kadın erk ayrı oturan insanların çok fesat düşnceli olduğunu düşünürüm.. ayrıca eğitimli demişssiniz ya onun ailesi için cehaletten bu hareketler eğitimle hiç alakası yok
Okul eğitimi veya onun dışında genel eğitimden bahsediyorum. Eğitimden çok düşünce tarzı bu bence, hayat görüşü.

Asla olmaz bunlar,o ailenin içine girdiğin zaman senden beklentileri olacaktır...

Evet, tedirgin oluyorum. Belki de bu yüzden berrak düşünemiyorum.
Evleneceğiniz insan karşınıza çıktığında istemsiz teslim oluyor gönlünüz ve engeller bile olsa kolay aşılıyor bu kadar tedirginlik bu insanın sizin için doğru insan olmadığını belli ediyor tabi benim fikrim bu

valla bilmiyorum iyi düşn tart çok zor bi hayat ben olsam hayatta yapamam o insanlarla

Biraz fazla karmaşık geldi..
Şu an ayrı kaplardasınız ve kesişen yanlarınız yok. Bir kesişime girdiğinizde nasıl yöneteceksiniz? Aileler dışında sizin de hayatınız oturmamış tam. Hangi dirençle dayanacaksınız?
Bana her şey baştan belli olup kabul edilirse dirence gerek kalmaz gibi geldi. Bilmiyorum kafam karışık.

Evleneceğiniz insan karşınıza çıktığında istemsiz teslim oluyor gönlünüz ve engeller bile olsa kolay aşılıyor bu kadar tedirginlik bu insanın sizin için doğru insan olmadığını belli ediyor tabi benim fikrim bu
Bunu hiç anlamıyorum işte o nasıl bir his. Belki bende öyle değildir? Bu his yok diye ayrılmak yanlış karar olmaz mı?

Olmaz olmaz bu iş olamaz...

Şarkıyla girdim kasveti dağıtayım...

Sorunlu bir evlilik olur eğer bir adım atarsanız. Bu kadar zıtlıkla ortak noktada buluşmak pek mümkün değil. İstemeye geldiklerinde kadın erkek aynı ortama sokduğunuzda rahatsız olacaklar. İçkili yemekli düğün yapsanız onlar gelmeyecek, mevlüt dua olsa senin ailen istemeyecek. Bunlar daha işin başı, evlilik aşaması. Bir de evliliği düşün. Olacak iş değil. Amma illa zorlayacam, mutsuz da olsam sonu boşanma da olsa deneyecem diyorsan koskoca kadınsın o da senin kararın. Ama sonu iyi değil haberin olsun.

Bunu hiç anlamıyorum işte o nasıl bir his. Belki bende öyle değildir? Bu his yok diye ayrılmak yanlış karar olmaz mı?
Elbette karar sizin..devam edecekseniz de ister istemez hayat tarzınızda karşılıklı esneklik göstermek zorundasınız bu kadar zıtlıkla çok üzülürsünüz

Biliyorum zaten sadece önyargı ile yanlış karar vermek istemedim hepsi bu.

yok yargılamadım, ailenle uyumlu insanla evli olmanın mutluluğu paha biçilemez tatlım.

İyi bir insan olabilir ama illaki aileden gelen gelenekleri olur. Benimde öyle dindar görüştüğüm biri vardı. Benden gizli namaz kılıyordu artık çocuk çok komikti.

Olmaycak dedim an zaten gitti ailesinin bulduğu ve onalra uygun kapalı bir kızla; baya baya mutlu mesut oldular.

Back