‘Evlenince Fazla Misafir İstemiyorum’

Kızlar cidden mideme ağrı girdi ya sinirden. Zaten mideme vurur her şey benim. Daha ortada fol yok yumurta yok bunları önüme sürmesi beni düşündürdü. Şuan mutlu ve heyecanlı olmam gerekirken en başından moralim bozuk.
Bi yanlışlık var bu işte

Misafir olayi bence sizin ailenizden de bahsediyor.
Yoksa aksamlari kimseye misafir gitmez genelde. Gidilirse de ailecek gidilir, ailecek konusulur.

Valla bana normal gelmedi. Biri gelse biraz uzun otursa " git kocam gelecek" mi diyeceksiniz.
Bazen bazi seyler akısa gore ilerler bunu siz kontrol edemezsiniz.

Simdi ok dersiniz ama ileride bazi seyler gozunuze batmaya baslar.
Allah askina kural koyan insanlardan uzak durun.. köle hayati sanki.
Hayati zehir ederler size. Konu misafir degil aslinda bu sekilde dusunmesi..

2 kisi de calisiyorsa zaten pek misafire zaman kalmaz. Ama siz calismiyorsaniz sizin icin cok zor olur. Anneniz gelir surat asar size

Son düzenleme:
Anne ve yüzük konusuna giremem herkesin yetiştiği kültür farklı herkes farklı yorumlar bu olayı. Ama tıpkı sevgilin gibi misafir pek sevmeyen birisi olarak senelerce böyle yetişmiş hayatını öyle sürdürmüş bir insanın sabahın köründe kalkıp 10 saat çalıştıktan sonra evinde eşiyle başbaşa kalmasını istemesi ve bunu peşin peşin söylemesi bence doğru bir hareket bende ciddi bir ilişkideysem yeri gelince konuşurum bu konuyu

İkisi de normal.
Geleneksel kalıplardan kopabilmiş değiliz, yüzükle gidip de çıkabilecek pürüze zemin hazırlamaya gerek yok.
Ana kuzuluğu veya korkaklık olarak görmüyorum bunu.

Misafir konusunda da haklı.
Hayat zaten koşturmacayla geçiyor, 2 günde bir misafiri ve misafirliği kaldırmak ne kadar mümkün.
Adam baştan söylemiş ne güzel.

Yüzüğü takma ne demek?

Eşimin annesiyle tanışmadan önce gayet yüzüğümü takıp gittim. Üstelik annesi kendi memleketi dışından gelin istemiyormuş:)) Yüzüğü taktım sevgilimin de elinden tuttum gittim.

Bu adam sizin pek arkanızda duramaz gibi benden söylemesi. Bir bulanıklık var gibi.

Ne bileyim 2. Evliliği kendisinin bekar olan benim yani.. benim nazlanmam lazımken olaya bak

Bana da öyle geliyor annesi istemezse ayrılacak mıyız ayrıca ben annesine neden kendimi sevdirmek zorundayım. Bu arada 2. Evliliği benim ise ilk olacak

Bana anormal gelmedi.
Zaten aileyle tanışmadan yüzük takması, evlilik teklif etmesi yanlış olmuş.
Sıralama hatası yapmışsınız :)
Belki aileyi görünce sen sevmeyeceksin, karşılıklı önemli duygular bunlar.

Misafir konusuna gelince kalabalık evde, bol misafirle büyüdüm.
Kafa dinleyecek anımız olmazdı.
Bu nedenle misafir çok sevmem.
Bir arama ile, son dk çatkapı misafirliğinden nefret ederim yapmam da istemem de.

Bir iki gün evvel haberli olmalı, kendimi her anlamda hazırlamalıyım.

Yani adamı anlıyorum. :)

Onun annesine emir vaki olmayacak diye senin ailene niye emirvaki olup yüzüğünle geziyorsun garip değil mi?
Ben de öyle sürekli aynı kişilerle görüşmeyi sevmem akraba oturması hiç sevmem eşim tarafı öyle değil sürekli sürekli oturulur kalkılır. Eşim de annesinin tavrından daraldığı için ilk başlarda gitmezdi ama şimdilerde arıyor istiyor. Ben de yavaş yavaş alışıyorum ki korona geldi hepten kaldık evlerde.
Evlenince biraz o size biraz siz ona uyum sağlayacaksınız elbet.
Ancak bana söylediği şu anlamda art niyetli geldi iki tarafta husumet varmış bu sebeple demiş olabilir.
Ayrıca bırakın annesi size gelsin gidip tanışmayı böyle bir durumda emir vaki olmasın
Hem de adamın ikinci evliliği imiş iyice araştırdın mı yüzüğü takmadan önce?

Benim asla istemeyeceğim ve yaşayamayacağım bir evlilik tarzı.

Yüzük meselesini daha çok önemserim ben olsam. Onunki anne de sizinki değil mi, siz neden takıyorsunuz madem annenizin iznini, gönlünü almadan?
Aileler arasında husumet varsa kayınvalide adayı kendi gelsin madem size, birbirinizi sevmeniz(!) lazımmış ya.
Ben olsam gitmezdim,erkek arkadaşınız annesinin en ufak bir olumsuz tavrında çark edecek çünkü.

Bence asıl siz evliliği iyi düşünün. Sizi hatırlıyorum. Erkek arkadaşınızı terketmiştiniz ve dönmeyecektiniz. Sanırım yüzük barışma sırasında takıldı. Ben nedense ikinizin anlaşabileceğini düşünemedim.

Misafir istemiyorum lafı kibarca etrafında olan eş dost akrabalarını istemiyorum demek
Bu kibarlık zamanla öküzlüğede evrilebiliyor
Dikat!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…