‘Evlenince Fazla Misafir İstemiyorum’

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.150
333
Merhaba kk hanımları;
Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik yaz sonu gibi corona biterse nişan düşünüyoruz fakat bugün birkaç olay oldu danışmak istedim.

Öncelikle kendisi evlenme teklifi etti yani parmağımda yüzük var fakat henüz annesiyle tanışmadım beni biliyor sadece.. tanışmaya gelsin demiş.
Erkek arkadaşım tanışmaya giderken yüzüğü takmamamı söyledi. Annemle önce tanışın birbirinizi sevin ama direk yüzükle gidersen emrivaki gibi olur ayıp olur diyor.(bizim aile ve onun aile arasında bi husumet var maalesef. İkimizin dışında yani bazı yakın akrabalar arasında. Zaten bunu göze alarak söyledi. Bana dediği senin bu olaylarda bi suçun yok ama önce tanışın sevin birbirinizi nolur önyargınız kırılsın..

Diğer konu misafir konusu..
Çok resmî bi ailede büyümüş onlarda pek gelip gitme yok. Ben de tam tersi. Bana dedi ki 2 günde bir birisinin gelmesini sevmem. Gündüz görüş tabi ama ben işten gelip dinlenmek isterim sürekli misafir istemem. Arada olur dedi.
Siz ne diyorsunuz? Kendi açısından haklı mı yoksa garip mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal evlenince daha değişik huylar çıkıyor sevemediğin kimse mükemmel değil

Bence haklı herkesin alıştığı bir yaşam tarzı var. Ben de sevmem gidip gelinmesini örneğin ama eve gelmek isteyene de gelme diyemem elbette.
Yüzük konusunda haksız, sizinle evlenmek istiyor ve ailesine neden söylemekte çekiniyor. Bu normal bir davranış değil.

Annem seni beğenmezse yüzüğün ya da teklifin anlamı yok diyor.
Misafire gelene kadar, buraya odaklanın.
Ben de öyle düşünürdüm fakat bizim aile ve onun aile arasında bi husumet var maalesef. İkimizin dışında yani bazı yakın akrabalar arasında. Zaten bunu göze alarak söyledi. Bana dediği senin bu olaylarda bi suçun yok ama önce tanışın sevin birbirinizi nolur önyargınız kırılsın.. kabul etmiştim ama bilemedim şimdi ya

anacigim olur derse senle evlenebilirim....
bunun sonraki asamalari, anacigim olur derse o koltuk takimini alabiliriz, anacigim olur derse su kadar masraf yapabiliriz, anacigim olur derse balayina gidebiliriz...... bi adamla degil bi anacigin oglusuyla evleneceksin kisacasi. bosver sen misafiri....

Annesinin evlenme teklifi ettiğinden haberi yok demeeeek damat anasından deli tırsıyor. Şirret kaynana loading bacım dikkat et
Aileler arasında husumet var Bunu göze alarak söyledi biz baya olay çıkmasını bekliyorduk ama gelsin tanışalım demiş. Şimdi de yüzüğü takma önce önyargınız kırılsın olmaz mı diyor

Adam açık açık söylemiş aslında.
Teklif boşa, sizin kabul etmeniz boşa.
Eğer ki annesi ‘hayır’ derse, bir de yüzük azarı yemesin, kendi başına iş mi yaptın ayarı çekilmesin diye takma diyor.
Bence siz iyi düşünün.
Daha kararını ailesine açıklayamayan, verecekleri tepkiden korkup sizi öne atan adamla bir ömüre evet mi?

Bana her iki söylediği de normal geldi. Ben de sabah akşam gelen misafir sevmem. Kendim de öz ablam bile olsa öyle ayda birden cok evine gitmem. Ama bazı arkadaşlarim var, ikinci ev gibi tüm sülale kizda, ne hikmetse:)) belki öyle olmanızdan korkup baştan söylemiştir.
Annemin yanında takma dediği de geleneksel bir yerden geldiyse onları saymamis gibi görünmek istemiyor. Siz ailenizle mi yaşıyorsunuz?
Ailesiyle yaşayan pek cok kiZ evlilik teklifi alır ama tektasi ailesinin gözüne sokmaz,evde çıkarır. Ailesine yavaş yavaş söyler,tanışmaya gelirler vs vs. Söz zamanı törenden sonra takmaya baslar. Eğer siz de bu kizlardansaniz,babanızın yanında yüzüğü gizliyorsaniz kaynana adayının yanında da çıkarın,adamın kararına saygı gösterin. Ama siz bu kızlardan değilseniz,kendi aileni sizin sözleşmeden taktiğiniz yüzüğü goruyorsa kaynana adayının evine giderken de çıkarmayın,o size saygı duysun.

Allahaşkına neresi mantıklı ilk kez sizin sevgılınızden duydum bunu
2 yetişkin insan karar verır sonra aileyle tanışılır falan
Siz hiç duydunuz mu?

ya örnek vericem önce kadına evlilik teklifi edilir sonra istemeye gidilir
Anneniz babanızla konuşmadan onunda evlilik teklif etmemesi gerekir o zaman
akla bak akla

Zaten 2 yetişkin insanında icazet almasına gerek yok

Misafir konusunda haklı oldugunu dusunuyorum insan eve gelınce ayaklarını uzatmak istiyor
Neden tam olarak neyi kast ettıgını sormadınız adama

Misafir konusunu sanki ben yazmışım evlenince balayından döner dönmez misafir ağırlamaya başladım da... hayır demeyi bilmek gerek çalışan insan için zor olabiliyor ha bu demek değil ki eve hiç misafir gelmeyecek...

Yüzük konusuna gelince takılmaması biraz garip, yani madem öyle önce tanışsaydınız madem ki bence de önce o gelip senin ailenle tanışmalı diye düşünüyorum... husumet konusu ne o da önemli ayrıca, yarın öbür gün karşına çıkar bu husumetin konusu kesin.

Evlilik teklifini yanlış zamanda yapmış o zman.... madem husumet var şöyle demeliydi ya önümüzdeki bütün gelişmelere karşı ne olursa olsun biz ayrılmayız bu yüzük parmaktan hic cikmayacak demeliydi ya da önce ailelerle bir tanışalım danışalım söyleyelim birlikteliğimizi deyip bunun.sonrasinda teklif gelmeliydi ...bence tabi

Benimde esim resmi bi ailede buyumus bende tam tersiyim . Ama ben evlenmeden önce söyledim gelenimiz cok olur dedim. Ben cok sıkı bagliyim kimseye gelme demem dedim. Kabullenmek zorunda kaldi. Cunku onlarınki garip bana gore de. Ilerde insanlar evine geleceginde uyduracagin yalanlari düşün o zaman şimdiden.

emrivakiyi yapan kişi sevgiliniz, sonucuyla uğraşmak olan sizsiniz. yine makul bir rica ama tanışmadan önce evlilik teklifi ettiğini annesine kendi söylesin o halde alıştır alıştıra. ya da tanıştırana kadar teklifi etmeseydi annesini çok önemsiyorsa. ben bozulurdum açıkçası, yüzük takılması boru değil yani, duruma göre takıp çıkartılacaksa her şey kesinleşene kadar bekleyebilirdi gibi.

Husumet konusunu dile getırdıyse asıl on yargılı olan annesidir önyargınız kırılsın ne
Annemın ön yargısı kırılsın demek o
Ayrıca suçu olmayan insana ön yargılı davranacak olan insanla muhattap olmamayı yeğlerim

ileride bu sorun olabilir
Keşke bilerek söyledıgı gibi tam olarak sizin arkanızda durabılseymiş
Umarım tanışma işlerini bildiği kadar sizin aileyle de tanışmıstırr

he istemeye gelmesinler sizi maksat önyargı olmasın

misafir konusundaki fikirleri tam benim fikirlerim. Oldukça da haklı. Diğer konulara bir şey diyemem

Sizin önyargınız var mı kadına karşı? Eğer yoksa neden annesinin önyargılı olduğu bir konuda sizi dahil ediyor. Bu sinir bozucu

Her iki mevzuu da önemli.annesinin sizin hakkinizdaki onyargisi neymiş ve annesiyle birbirinizi sevmezseniz ne olacakmış? Bunu kendisi ölçüp tartıp ona göre yüzük taksaymis.
İkinci mevzu da misafir: yok alistigim hayat bu, gelme gitme sevmem vs işi gerçekten düşündürücü.sizin alıştığınız hayat bu değil ne olacak? Bunun sınırı ne? Cat kapı gidip gelişmesini ben de sevmem.Ama tanrı misafiri gelirse ne olacak?sürekli diken üstünde mi olacaksiniz.kendinizi yakın bir akrabaniz dostunuz geldiğinde suçlu mu hissedeceksiniz? İnanın bu mmevzu cok önemli.sosyal çevrenizle aranıza ciddi mesafe koyar bu durum.zamanla yalnizlasirsiniz.
Benim içime sinmedi ne yalan söyleyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…