• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

‘Evlenince Fazla Misafir İstemiyorum’

Açık açık söylemiş. Bence bir problem yok. Sonuçta ortak eviniz. Misafir gelmesin dememis, sürekli gelmesin demiş. Ben de sevmem sürekli gelen misafiri. Az başımı dinlemek isterim.

Adam daha önce evlilik mi yapmış. Ben o kısmı nasıl kaçırdım ya?

Valla canim ablacim, insan bosanmis insanlarin daha killi, daha mantikli, daha bilincli secimpler yapmasini bekliyor ama bos yani. Neticede 1. evliligin bittiyse, 2.evliliginde farkli secimler yapiyorsun, kendin farkli davraniyorsun, daha bilincli es seciyorsun ... saniyordum ama alakasi yokmus :olamaz:

Simdi bu abimiz zaten 1 kere bosanmis, insan sanir ki bari 2.evliligini saglam temellere oturtsun.

- Adam konu sahibesini sadece 2 aydir taniyor.
- Aileler arasinda husumet varmis, karsi taraf konu sahibesini istemicek %100
- Adam yuzuk veriyor aman kimselere gosterme diyor
- Adamin ailesinin haberi yok
- Konu sahibesinin ailesinin haberi yok

Yani bu isin oluru var mi Allah askina? Adamin 2 ay tanidigi hasim ailenin kizina evlenme teklif etmesi zaten sacmalik. Bu kafayla giderse 2,3 kez daha evlenir bosanir bu adam doydoy akilli cunku.

derin sularda derin sularda tek cumle yazmis, az yasmi oz yazmis ama bu konunun yorumu o kadar. Bu is bastan asagi yas.

Aileyle tanışıp evlilik teklifi edilse çok daha iyi olurdu.
Ne bileyim bizler ailemizle heyecanımızı paylaşırız. Eşim de evlenme teklifi öncesi annesiyle babasıyla ablasıyla paylaşmış. Kuzenlerim de öyle, işte falanca gün teklif edeceğim falan denildi hepimiz heyecanla güzel haberi bekledik. Madem anasına emrivaki yapmak istemiyordu, teklifi de ona göre etseydi keşke. Benim de erkek kardeşim var bi gün tanımadığımız bi kızı getirse biz evleniyoruz diye, annem babam kalakalır öylece. 😀 Ha bişey derler mi, hayır. Ama şoke olurlar. Bu izin almak, icazet almak değil ki. Her işin bi oluru yok mudur? Sevgili olursun ilerledikçe aileyle tanışırsın zamanı gelince teklif edip evlenirsin. Olay böyle gelişmez mi :/

Misafir konusunda haklı.

Valla canim ablacim, insan bosanmis insanlarin daha killi, daha mantikli, daha bilincli secimpler yapmasini bekliyor ama bos yani. Neticede 1. evliligin bittiyse, 2.evliliginde farkli secimler yapiyorsun, kendin farkli davraniyorsun, daha bilincli es seciyorsun ... saniyordum ama alakasi yokmus :olamaz:

Simdi bu abimiz zaten 1 kere bosanmis, insan sanir ki bari 2.evliligini saglam temellere oturtsun.

- Adam konu sahibesini sadece 2 aydir taniyor.
- Aileler arasinda husumet varmis, karsi taraf konu sahibesini istemicek %100
- Adam yuzuk veriyor aman kimselere gosterme diyor
- Adamin ailesinin haberi yok
- Konu sahibesinin ailesinin haberi yok

Yani bu isin oluru var mi Allah askina? Adamin 2 ay tanidigi hasim ailenin kizina evlenme teklif etmesi zaten sacmalik. Bu kafayla giderse 2,3 kez daha evlenir bosanir bu adam doydoy akilli cunku.

derin sularda derin sularda tek cumle yazmis, az yasmi oz yazmis ama bu konunun yorumu o kadar. Bu is bastan asagi yas.
Misscherry’cim 1 yıldır ilişkimiz var bizim..
Benim ailem biliyor ve istiyor sorun yok.
Onun aile yapısı aşırı resmî ve bana dediği sadece saygı için istemiştim kötü amacım yoktu.
Ha dün kavga çıktı zaten sonrasında hata etmiş olabilirim düşünemedim istersen tak ben dandun konuştum heralde dedi ama şimdide ben takmayacağım tabiki. Ama dedim ki 1 kere tanışırım sonrasında o yüzüğü bi daha çıkarmam kimsenin yanında tamam dedi.
Diğer konuda bilemiyorum ne olacak ilişkimiz baya ekşınlıydı belki bazı üyeler bilir.
Seviyorum.. ne olur bilemiyorum şuan tek yaptığım kendimi kaptırmamaya çalışıyorum. Bakalım.. olursa olur olmazsa nasip diyorum artık önceden çok diretirdim. Ne yapayım ki

(Seni yorumlarından artık tanıyor gibiyim ondan böyle bi samimiyetle yazdım 😄)

(Seni yorumlarından artık tanıyor gibiyim ondan böyle bi samimiyetle yazdım 😄)

Iyi yapmissin kiz :KK73:

Daha onceki konuna yorum yapmistim sanirim, yorum yapan diger uyeler de sevgiline ayar oldu acikcasi :KK51: Saka saka. Yani actioni ben genel olarak fazla buldum acikcasi, bu sekil yorum yapma sebebim bu is abuk subuk bir yere giderse uzulmemen icin. Umarim gitmez:KK51:

Onun aile yapısı aşırı resmî ve bana dediği sadece saygı için istemiştim kötü amacım yoktu.

Umarim o sekildir. Ailelerarasi hasimlik hala olduguna gore, zaten daha muhafazakar mi geleneksel mi desem bilemedim o kulturun oldugu bir yerdesiniz, yanlis miyim? Umarim bir an once ailesiyle konusur onlar da makul davranirlar.

Iyi yapmissin kiz :KK73:

Daha onceki konuna yorum yapmistim sanirim, yorum yapan diger uyeler de sevgiline ayar oldu acikcasi :KK51: Saka saka. Yani actioni ben genel olarak fazla buldum acikcasi, bu sekil yorum yapma sebebim bu is abuk subuk bir yere giderse uzulmemen icin. Umarim gitmez:KK51:

Umarim o sekildir. Ailelerarasi hasimlik hala olduguna gore, zaten daha muhafazakar mi geleneksel mi desem bilemedim o kulturun oldugu bir yerdesiniz, yanlis miyim? Umarim bir an once ailesiyle konusur onlar da makul davranirlar.
Aman yok aksine modern bi şehirdeyiz ve muhafazakarlık falan yok ailemde tam tersi rahat büyüdüm baya.
Bakalım neler olacak çok teşekkürler yorum için zaten olmazsa bitecek yani kapıma yüzükle gelince hayır diyemedim 😅

Ben arkadaşların demek istediğini anladım. Siz güzel bir evlilik yapmışsınız ama sebebi yüzüğü takıp takmamaktan ziyade iyi bir adama denk gelmeniz. Arkadaşlar da kimle evlendiğin önemli, taktikler değil demek istiyorlar. Siz de yorumunuzu taktik yapın anlamında değil kendinize değer verin anlamında yazdınız büyük ihtimalle ama malum ağırdan satmak kelimesi bizim neslimizde doğru bir ifade olarak değerlendirilmiyor pek, o nedenle tepki aldınız.

Kendimden örnek vereyim, eski eşim bana bir yüzükle evlenme teklif etti, nişan yüzüğü sonra takılmıştı. Ben nişan yüzüğü takılmadan anne babamın yanında o yüzüğü takmayı doğru bulmadım hem utandım hem de siz kimsiniz yea biz kararımızı verdik der gibi geldi bana. Nişan yüzüğünü bile dışarıda takardım evde değil :)) Şimdi olsa yine takmam ben de böyle yetişmişim, herkesin anlayışı farklı tabi saygı duyarım. Evlenene kadar şirin gelincilik oynamadım, anneciğime bağlamadım, kandil bayram aramaları yapmadım, evlerine gitmedim (bizim gelenekler de böyle işte). Evlendikten sonra da hürmetimi hiç bozmadım ama mıç mıç da olmadım. Yani halk tabiriyle benim kendimi ağırdan satmış ve dolayısıyla değerli olmam gerekiyordu ama psikolojik şiddetin babasını gördüm, sonunda boşandım ve boşanırken içimde bu adam bana hiç değer vermemiş hiç sevmemiş hissi vardı. Karşındaki adamın karakterine, aranızdaki sevgi, saygı ve uyuma bağlı yani bu işler.

Merhaba kk hanımları;
Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik yaz sonu gibi corona biterse nişan düşünüyoruz fakat bugün birkaç olay oldu danışmak istedim.

Öncelikle kendisi evlenme teklifi etti yani parmağımda yüzük var fakat henüz annesiyle tanışmadım beni biliyor sadece.. tanışmaya gelsin demiş.
Erkek arkadaşım tanışmaya giderken yüzüğü takmamamı söyledi. Garipsedim ben. Annemle önce tanışın birbirinizi sevin ama direk yüzükle gidersen emrivaki gibi olur ayıp olur diyor.
Sizce mantıklı mı?
(bizim aile ve onun aile arasında bi husumet var maalesef. İkimizin dışında yani bazı yakın akrabalar arasında. Zaten bunu göze alarak söyledi. Bana dediği senin bu olaylarda bi suçun yok ama önce tanışın sevin birbirinizi nolur önyargınız kırılsın.. )

Diğer konu misafir konusu..
Çok resmî bi ailede büyümüş onlarda pek gelip gitme yok. Ben de tam tersi. Bana dedi ki 2 günde bir birisinin gelmesini sevmem. Gündüz görüş tabi ama ben işten gelip dinlenmek isterim sürekli misafir istemem. Arada olur dedi.
Zaten habire biri gelecek değil ama şimdiden bunu söylemesi düşündürücü geldi.
Siz ne diyorsunuz? Kendi açısından haklı mı yoksa garip mi?
Bana çocuk haklı geldi. Birincisi yüzüğü takıp gitmeyin. Yarın bir gün kaynanayla allah korusun kötü olursanız “oğluşuyla evlenmeye dünden razı gelin” olursunuz.
ikincisi siz neden tanışmaya gidiyorsunuz? Bana kalırsa siz gitmeyin. Alsın annesini babasını gelsin. Tanışsın ailenizle.
üçüncüsü de misafir olayında da haklı olduğunu düşünüyorum. Ben de tek çocuğum ve akrabamız az, bu yüzden gelen gidenimiz de yok. Ailesi aşırı kalabalık, misafiri eksik olmayan biriyle evlenmek istemezdim çünkü sakinliğe sessizliğe alışmışım. Siz de kendinizce haklısınız ama ikinizin de alıştığı düzenler farklı sanırım.
Umarım akraba makraba demeden anlaşır aileleriniz ❤️

Siz de yorumunuzu taktik yapın anlamında değil kendinize değer verin anlamında yazdınız büyük ihtimalle ama malum ağırdan satmak kelimesi bizim neslimizde doğru bir ifade olarak değerlendirilmiyor pek, o nedenle tepki aldınız.
Evet aynen öyle, çok teşekkür ederim doğru anlayışınız ve ifadeniz için. Karşı tarafı iyi tartın , aceleye gelmeyin, yüzük verdi diye olayı hızlandırıp deli divane olmayın... daha basıl anlatılır bilmiyorum yani 😂 toplumda hatunlar ağırdan sat derler ve kimse ne münasebet demez. Altında yatan anlamlar yazdıklarım zaten. Ama forumumuz çok Avrupai malum 😎 siz yetiştiğiniz şekilde ağırbaşlı davranmış olmanıza rağmen karşı taraf yanlış yapmış, bir de bu aileye hızlı giriş yapsaydınız nasıl davranırlardı acaba??? O zaman anlaşırdık ayrılmazdık diyebilir misiniz...

Evet aynen öyle, çok teşekkür ederim doğru anlayışınız ve ifadeniz için. Karşı tarafı iyi tartın , aceleye gelmeyin, yüzük verdi diye olayı hızlandırıp deli divane olmayın... daha basıl anlatılır bilmiyorum yani 😂 toplumda hatunlar ağırdan sat derler ve kimse ne münasebet demez. Altında yatan anlamlar yazdıklarım zaten. Ama forumumuz çok Avrupai malum 😎 siz yetiştiğiniz şekilde ağırbaşlı davranmış olmanıza rağmen karşı taraf yanlış yapmış, bir de bu aileye hızlı giriş yapsaydınız nasıl davranırlardı acaba??? O zaman anlaşırdık ayrılmazdık diyebilir misiniz...
Yazmadan geçemedim. İlişkide insan kendini ne kadar ağırdan satamazsa o kadar satmadım yani evlilik meraklısı gibi davrandım baskı bile yaptım. Kem küm yapıyordu.
Sonra başka konuda bi kavga oldu bağrış çığrış birbirimizi sildik her yerden.
Sonrasında da kıymete bindim. Şimdi de ben zamana bıraktım. Bakalım ne olacak ..

Merhaba kk hanımları;
Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik yaz sonu gibi corona biterse nişan düşünüyoruz fakat bugün birkaç olay oldu danışmak istedim.

Öncelikle kendisi evlenme teklifi etti yani parmağımda yüzük var fakat henüz annesiyle tanışmadım beni biliyor sadece.. tanışmaya gelsin demiş.
Erkek arkadaşım tanışmaya giderken yüzüğü takmamamı söyledi. Garipsedim ben. Annemle önce tanışın birbirinizi sevin ama direk yüzükle gidersen emrivaki gibi olur ayıp olur diyor.
Sizce mantıklı mı?
(bizim aile ve onun aile arasında bi husumet var maalesef. İkimizin dışında yani bazı yakın akrabalar arasında. Zaten bunu göze alarak söyledi. Bana dediği senin bu olaylarda bi suçun yok ama önce tanışın sevin birbirinizi nolur önyargınız kırılsın.. )

Çok resmî bi ailede büyümüş onlarda pek gelip gitme yok. Ben de tam tersi. Bana dedi ki 2 günde bir birisinin gelmesini sevmem. Gündüz görüş tabi ama ben işten gelip dinlenmek isterim sürekli misafir istemem. Arada olur dedi.
Yüzük olayı saçma ne var yani kendisi teklif etmiş niye cekiniyoki ailesinden ana kuzusu galiba...misafr konusuna gelince herkes hergün misafir sevmeyebilir helede calısan kişi akşam ayagını uzatmak ister....sende esin olmadan görüş ailenle arada eşinle katılırsınız misafirliklere

Ohooo vallahi ortam cennet mahallesine veya iyi ihtimalle ağalı konaklı dizilere dönerdi hızlı giriş yapsaydım :)) neyse ki sessiz sessiz girdim içlerine öyle de çıktım, iyi tartıp deli divane olmayın sözlerinize de katılıyorum. Önceki yorumda yazdığım davranışlarımın yanında maalesef toz pembe bakmış ve yoğun duygularımın etkisiyle iyi tartamamıştım mesela. Aslında dışımdan ağır azem ama içimden sevindirik hevesli gibi evlenmişim düşününce :)) allah aynı hatalara düşmekten korusun. O yüzden ben de genelde aman yapmayın etmeyin yorumları yaparım böyle konularda, yaşadım biliyorum çünkü.

Ohooo vallahi ortam cennet mahallesine veya iyi ihtimalle ağalı konaklı dizilere dönerdi hızlı giriş yapsaydım :)) neyse ki sessiz sessiz girdim içlerine öyle de çıktım, iyi tartıp deli divane olmayın sözlerinize de katılıyorum. Önceki yorumda yazdığım davranışlarımın yanında maalesef toz pembe bakmış ve yoğun duygularımın etkisiyle iyi tartamamıştım mesela. Aslında dışımdan ağır azem ama içimden sevindirik hevesli gibi evlenmişim düşününce :)) allah aynı hatalara düşmekten korusun. O yüzden ben de genelde aman yapmayın etmeyin yorumları yaparım böyle konularda, yaşadım biliyorum çünkü.
İşte ben de çevremde öyle gördüm. Karşıdaki aileyle hasımlık var, aile üyeleri aralarında resmiler... buraya balıklama dalmak mı doğrudur, az uzakta durmak mı... bazı çocuklar uçarıdır, aileleri öyledir o zaman amenna

Ne bileyim 2. Evliliği kendisinin bekar olan benim yani.. benim nazlanmam lazımken olaya bak 🤣
işte burada bir gariplik var.bu forumda kadın boşanmış olursa sen kendini dışlama herkes evlenip boşanabiliyor tarzında yorum yapan kadınlarla dolu ki haklılar.aynı durum o adam içinde geçerli olmalı.onun evlenip boşanmış olması sizi 1/0 önde yapacak zihniyetinde iseniz ilerde bu durumu adamın yüzünede vuracaksınız demektir

işte burada bir gariplik var.bu forumda kadın boşanmış olursa sen kendini dışlama herkes evlenip boşanabiliyor tarzında yorum yapan kadınlarla dolu ki haklılar.aynı durum o adam içinde geçerli olmalı.onun evlenip boşanmış olması sizi 1/0 önde yapacak zihniyetinde iseniz ilerde bu durumu adamın yüzünede vuracaksınız demektir
Yok vurmam tabiki. O bana yüzük konusunda kendince ataerkillik yaptığı için ben de ona al sana ataerkillik demek için sadece burda belirttim.
Ona bu konuda hiçbi ima yapmadım asla.

Merhaba kk hanımları;

Sizce mantıklı mı?

Ne münasebet
Niye sen onların yanına gidip evlenmek için annesinden onay alıyorsun?
O gelsin senin babanla tanışsında onay alsın
Ondan sonra annesiyle kendi gelsin tanışmaya
Ne yapacak anneyle buzlar çözülmeyince seni yüz üstü mü bırakacak?

Ayrıca misafir konusuda gayet her yere çekilebilir bir konu
Evinize ayda yılda bir gelen misafirinize surat asılabilir tavır yapılabilir cevap olarakta ben evlenmeden sana misafiri sevmediğimi söylemiştimi duyabilirsiniz
Fark ettiyseniz daha şimdiden sizin pasif edilgen olmanız kabul ettirilmeye çalışılıyor

O evlenince çok misafir istemez eve gelince rahat etmek ister
Evlilik için onun annesinin onayını almak çok önemlidir falan filan

Back