‘Evlenince Fazla Misafir İstemiyorum’

Adam haklı. Gündüz görüş demiş. İşten gelince dinlenmek istiyor en doğal hakkı. Gündüz gelip gidersiniz misafirlerle yada eşiniz evde yokken. Hergün misafir gelecek hali yok. Gelmek istedikleri zaman ona göre kendiniz ayarlarsınız.
Yüzük konusunda saçma konuşmuş. Annesi sizi sevmezse evlenmeyecek demekki.

buradaki abartılı yorumları gülerek okudum. Adam annesi ile kavga etmemek için hemen sormadan yapmamış gibi olsun istemiş sadece. Sanki annesi yok bunu geri götür deyince tüm emeklerini çöpe atacakmış gibi bir de yazmışlar.

Misafir konusunda gelmesin dememiş, çok olmasın demiş. Gündüz görüşebilirsin istediğinle yani, bence abartılı bir şey değil.

Takma kafaya çok, buradaki yorumların çoğu da daha önce dili yanmış yorumlar olduğu için kötü yorumlar ağırlıklı olur c anım sen kafanda takma. Mutlu ol.

Bence misafir konusunda cooookkk haklı. Tebrik ettim

Akşamada zaten misafir olmasın dogru söylemiş.. aksam birlikte vakit geçirme , dinlenme vaktidir.. hadi kırk yılda bir olur diyelim onada birsey demez herhalde..

Anne kıskanç ve bunu bildiği için yüzüğü çıkarmanızı istiyor.
misafir konusuna bişey diyemem ama şimdiden böyle şeyler konuşmak aşırı saçma bana göre.
Annesinin onayı çok önemli eş adayın için ben bunu anladım.
dikkat et

aaa bu iki ay önce ayrılmıştınız o sevgilin mi öyleyse sevindim senin adına

Akşamada zaten misafir olmasın dogru söylemiş.. aksam birlikte vakit geçirme , dinlenme vaktidir.. hadi kırk yılda bir olur diyelim onada birsey demez herhalde..
Ya gerçekten bu konuda haklı olabilir ama,
Hangimiz sevgilimizle daha evlenmeden bunu konuştuk ki?
hayır kime bu mesafe.
altında başka bişey var mutlaka.
e husumet bişeyler olmuş.
bu lafın altı boş değil ve böylesine zamanlar da konuşmak için aklıma gelecek en son şey.

bend istemiyodum ama gelince koca tarafi kafile gibi geliyor usteluk normal siradan konusmalari bile bagirarak sanirsin evde kavga var cinnet geciriyorum bise diyemiyorumda adami anliyorum sonuna kadar hakli

Yüzük takmayın tabi ki. Bunu onun söylemesine gerek bile olmamalı diye düşünüyorum. Iki günde bir misafir istemem demiş. E hakli. Gün aşırı misafir gelip gitmesini kimse istemez. sizin akrabalalık iliskileriniz de bunu hissetmis olacak ki bunu simdiden soyleme geregi hissetmis. Ben herhangi bir problem goremedim.

Haklı gelmesin tabi sürekli adam gelip dinlenmek isteyecek. Akrabalara vs de ne yakın ne uzak olmak gerek dozunda iyidir.

İyi de zaten evlilik öncesi bu konular konuşulmadığı için evlilikte böyle konulardan tartışma geçiyor. İnsan evlilik öncesinde bazı şeyleri konuşmalı ki ona göre yolunu çizsin.

Bende misafiri dozunda severim, eşim doğulu malum biliyorsunuz onlar kabile gibi yaşamayı sever, ben batılıyım bu benim için ölüm gibi bir şeydi. Ben ailemle bile her akşam aynı yemeğe oturmazken eş ailesi sülalecek yemeyi seviyor ve her gün birinde toplanıyordu. Aman allahım benim de mi evim de toplanacaklardı? Ben de eşim ve herkese söyledim. Ben misafir sevmem dedim direkt. Yapacak birşey yok onlara göre yaşayamam ki burada haklı nişanlın.
Ama yüzük konusunda haklı değil, sana alınmış hediye gibi o yüzükle evlilik olsaydı herkes flört döneminde evliydi. Onu söylemeye hakkı yok ama söylemiş ne yapacaksın?

Bu iş bi tek bana mı çok tuhaf geldi ya.

Adam daha evlenmeye adım atmamışken misafir pazarlığı yapıyor. Burdaki bazı arkadaşlar da işinden yorgun gelince dinlenmek ister diyor.

Arkadaşlar mesele eve yorgun gelmek değil.

Mesele; daha evlenme yoluna girmeden pazarlık yapmak.

Velev ki kızın ailesi sık gelecek. Bu durumda evlilikten vazgeçerim diye önden ayar vermek bu. Başka bir şey değil .

Bu şekil pazarlık yapmak,bir şeylere önceden set çekmek içten pazarlıklı insanların davranışlarıdır. Hiç hiç samimi gelmedi bana.

Diğer mesele yüzük meselesi ki ... o hepten fiyasko.
Madem anandan izinsiz iş yapamıyorsun yüzük takma.

Ve madem yüzük taktın "anamdan izin çıkmadı daha önyargıları var" diye bana emrivaki yapma.

Konudaki emrivaki yüzüğü takarak kv yanına gitmek değil.

Konudaki emrivaki konu sahibine yapılmış. Eğer yüzüğü takarsan annemin ön yargıları pekişir anlamı var.

Bunu anlamak zor değil.

Hiç gözüm tutmadı bu adamı.

Çok çok anacı gibi duruyor.

Ben olsam bu tür oyunlara dahil olmazdım.

Annesinden çekiniyorsa bunu kendisi halletmeli.

Kendi taktiği yüzüğü kızdan çıkarmasını istememeli.

Her seferinde bu kız mı tedbileri alıp uygulacyacak....

Ohoo konu sahibi.
. Sen bu saflıkta evlenirsen çok çekeceğin var.

Ayrica madem husumet var. Kv adayını birak da kendi ana baban ne diyecek onu düşün bence.

Ne önemli bu erkek anaları ya

az ağırdan satın kızlar iyiliğiniz için söylüyorum

Satmak derken? Yani satılacak ya da alınacak mal şeklinde yaklaşmayan erkeklerle olmak bana daha akıl karı geliyor.

Bugün ağırdan satarsın ama aynı eve girince, bu kafada bir adamın hevesi biter gider nasılsa naza çekmiyorsun ya artık. O zaman da yeni malların peşine düşer.

Almak, satmak, kaçmak. kovalamak yerine kendi aklıyla karşıdakine değer veren, hayatı paylaşmayı isteyerek teklif eden erkekleri seviyoruz.

Yüzük işi tamamiyle fiyasko burdan bakınca. Kocaman adam bunu seviyorum, bununla evlenicem diyemiyor bile. Bilmiyorum daha evleneceği kişiyi seçtiğini söyleyemeyen oğlancıkla evlilik nasıl olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…