• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceklere nasihat kaynanaya yakın oturmayın.....

arkadaslarin bazilari allah yardim etsin demiss kusura bakmayinda ne varki bunda anlamiyorum kucuk sorunlar yuzunden hanimefendi kendine dert ediniyo baska derdi yok herhalde okudugum kadariyla kaynananizda pek bi suc goremedim ic ice oturdunuz icin psikolojik olarak kendini boyle hissediyosun ya zirt pirt gelirlerse ya sorun cikarirlarsa dusunuyosun bide esinin annesine gitmeyi dert ediyosun ya babasini yeni kaybetmis biraz tolerans gosterirseniz ne olur sanki esiniz soyle dusunuyodur belki hani annem yalniz hissetmesin kendisini sonucta kadin hayat arkadasini kaybetmis tamam yeni evlisiniz ama ortadada bi aci var ister istemez cok mutlu olsan bile icinde bi burukluk oluyo kusura bakmayin ama ABARTIYORSUNUZZ siz daha kaynana gormemissiniz :kkk:

arkadaşım sende diyorsun daha çok yenisiniz bu kadar dert etmeyin.
kurmaya çalıştığınız ilişkinizi zedelersiniz.
düğününüz ve kınanız istediğiniz gibi olmamış o da biraz içinizde kalmış,bence onun etkisi de çok büyük, ama düğün zamanı öyle olması gerekmiş ki eşinizle o kararı vermişsiniz hatta ne güzel aile olalım destek olayım demişsiniz.
ama bu düşünceler bir anda oluşamaz eğer etrafında kaynanası, görümcesi ve eltileriyle kötü olan arkadaşınız veya arkadaşınız varsa onlardan etkilenip bir önyargı bile oluşturmuş olabilirsiniz.
tabi anlatamadığınız başka şeyler varsa bilemem.
biz ilk evlendiğimizde (1 haftalık evlidik) eşimin yeğenleri beraber uyumak istediler, aklıma bile gelmedi annesi mi gönderdi diye nitekim çocuk bunlar dayı, amca hangisiyse eşiniz kıskanmış olabilirler.

eşinizle yani bir ilişki, aile kurmaya, birbirinizi tanımaya çalıştığınız şu dönemi bunları düşünerek kendinize zehir etmeyin.

yaşadıklarınızı hafife almıyorum yanlış anlamayın.
ama herkes ne hayallerle evleniyor ve evlilik bu hayallerin coğunu karşılayamıyor.
elinizdekiyle mutlu olmaya bakın.
eşiniz sevdiğiniz adam yanınızda kendi evinizdesiniz, yeni evlisiniz...
anın tadını çıkarın giden zaman geri gelmiyor...

umarım mutlu olursunuz...

8 Aydır Evliyim..:nazar:
Nikahımda Herşeyimle İlgilendi (Takılarımı Verdim Eve Gelince Kasaya Koymuş)
Yemek Yapmasını Bilmem Yemek Yapar Getirir,
Ne Yemeği İstersek Onu Yapar,
Her Cumartesi Ziyafet Yapar Bize.. (Hiç Şaşmaz Her Cmt)
Yılbaşını Birlikte Kutladık Evde Ne Var Ne Yok Herşeyi Hazırlamış (Masada Yok Yoktu, Ben Elimi Bile Sürmedim. İşteydim.)
Markete Çıkarım Onuda Çağırırım Herşeyde Yardımcı Olur,
Hasta Olsam Koşa Koşa Gelir,
Dışarı Çıkar Benim Beğeneceğimi Tahmin Ettiği Şeyi Alır,
Hergün Birlikte Kahve İçeriz,
Temizlik Yapsam Gelir Hemen Başlar Biryerlerden...
Melek Gibi Hatun Valla..:nazar:
Tam Bir İstanbul Hanımefendisi..:16:
Kısacası En İyi Arkadaşım..:nazar:

Ayrıca Kayınvalidem Değil Aile Komple Böyle.. (Eşim, Kayınpederim, Kayınlarım):nazar:

Allah Onu Başımızdan Eksik Etmesin... :69:
Yaşlanınca Ona Kimse Bakmazsa Bile Ben Bakarım...:16:
O Kadar Seviyorum Onu..:69:

Not: Yukarıda Yazdıklarımda Zerre Kadar Abartı Yoktur.. (Annecimm Tam Karşı Binamda Oturuyor) :27:

Allah Herkesi İyi İnsanlarla Karşılaştırsın..:70::70:

Sevgiyle Kalın..:70:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah şu kaynanalar sen kendi düzenini henüz kuramamışken onların düzenine alışmak zorunda bırakırlar hakimiyeti çok severler

Bunları Kayınvalidenizle Yüz Yüze Konuşmazsanız, Evliliğin İlerleyen Yıllarında Çok Problem Yaşarsınız..
Şimdiden Önleminizi Almanızda Fayda Var Diye Düşünüyorum..

ortada dert edilecek birşey görmedim eşiniz annesine düşkün oalabilir ama kayınvalideniz size baskı yapmamış illa gelin beraber yemek yiyelim yada hergün bana uğra diye siz başka sorunları kafanızaa takmışsınız bence belkide düğününüz istediğiniz gibi olmadı diye kısmet öyleymiş belki eşinizin ailesi sizin hakkınızda kötü bişey konuşmuyordur ama siz böyle yaparak eşinizle mutlu olmamzsınız

sizi anlıyorum aslında biraz mesafe iyidir.kendimden değil ama annemden biliyorum anneciğim çok saftır ve kaynanasının her şeyine boyun eğmiştir.ve babamda annecidir çok.biraz sorun oluyor yakın olmak.ama hiç istemezsenizde eşiniz üzülür sizden soğur mesela tatil gününüzü beraber geçirin ama haftada bir iki günde kayınvalideniz ile yemek yiyin bi gün o size gelsin bi gün siz gidin ama çok değil haftada 2 kere sadece hem eşinizin gönlü olur hem sizin.dengeyi kurmak zorundasınız malesef evlendiğinizde tüm aileyle evlenmiş oluyorsunuz.tavuğu aldıysanız kümesiyle pazarlık etmiş oluyorsunuz yani annecim hep böyle der.

Bende bir şey danışmak istiyorum, benim de kaynana adayım üstümde oturun dedi ağzımdan hayır burda oturmak istemiyorum dedim bi anda o gün bugündür kadın bana bozuk atıyor..kadın iyi biri gibi duruyor ama ne yalan söyleyim bazen kendi anneme bile tahammül edemediğim anlar oluyor ki onu hiç tanımıyorum..açıkcası içimden de gelmiyor...evlilik sürecine girmeden bunu şart mı koşmalıyım..üstünde oturmam diye..bilemedim...

Bende bir şey danışmak istiyorum, benim de kaynana adayım üstümde oturun dedi ağzımdan hayır burda oturmak istemiyorum dedim bi anda o gün bugündür kadın bana bozuk atıyor..kadın iyi biri gibi duruyor ama ne yalan söyleyim bazen kendi anneme bile tahammül edemediğim anlar oluyor ki onu hiç tanımıyorum..açıkcası içimden de gelmiyor...evlilik sürecine girmeden bunu şart mı koşmalıyım..üstünde oturmam diye..bilemedim...

rahat edemiyecekseniz oturmayın tabi

okuyana kadar akla karayı seçtim arkadaşım,çoğuna da''herhalde böyle yazmak istemiştir''diye anlam yükleyerek anladım..yani türkçemize yazık...

bence bu konuda da gereğinden fazla önyargılısın ,tavır oluşturmuşsun muhtemelen aynı yerde oturmak istememiş olmandan dolayı ne olsa ona yorumluyorsun. ve dikkat edersen kayınvalidenin bir kusuru yok sana karşı eşine açık bir dille söyle onun içinde herşey yeni belli ki ailesi ve seninle aynı anda bir arada olmak istiyor konuşursan ona göre davranır. Sana tavsiyem tavrını koy ama olayları büyütme gereğinden fazla yorumlama yorulan yıpranan sen olursun ve bir zaman sonra öyle olmasa d aherşey sana batar hale gelir...herşey gönlünce olsun..

Birden de böyle cevap verilmez ki. Hemen yarın taşınmıyorsunuz sonuçta. Herşeyin bir yolu yordamı olmalı

İki aydır evliyim kızlar yaşadıklarımı anlatmak istedim belki ben çok abartıyorum sorun kimde birde sizden duymak ıstıyorum.. 4 tane gorumce 1 eltim var kaynanmlada aynı apartmanda oturuyoruz. Evliliğim ikinci gunu çat kapı kaynanam torununu gonderdı neymıs esımı ozlemıs bende sınırlendım dedım gıt sole evde baska kım varsa onlarda gelsın gıtmıs soylemıs tabı cokta ıı dedım daha rahatsız etmediler. En azından bi kaç gun rahat bıraksınlar ayıp denen bişey var zaten bi kaç gun sonra el opmeye gıtcez yanı cocugumu tutamadılar anlamadım neyse aklıma her geldikce sinir oluyorum zaten... 4 ay once kayınpederım vefat ettıgı ıcın ne evlılkten bısey anladım ne kınamdan falan nıkahla apar topar evlendık yınede gocunmadım olumdu sonucta bu ama bana hıcbır sekılde saygı duyulmadı gelınlıgımden sacıma herseye laf ettıler dusnun esımın floru taslı dıe nıe oglum bu kadar abarttın dedı nıkata herkes olu surat tamam acın var ama oglun ıcın gul ya bızde olum ve dugun bırdır herkes tadıyo sonucta neyse Allah ragmet eylesın dıyorum napıyım yasayacagım varmıs... Kaynanam evde yanlız kalamıyo ama saolsun dusuncelı bızede gelmıyo butun kızları aynı mahallede zaten dıger oglu falan geneldede esımın abısınde kalıyo gelın akraba oldugu ıcın yabancılık cekmıyo.. banzede torunlarıyla evde kaynanam yan daıre oldugu ıcın basımın ustunde gıbı ne ses cıkarsam duyuyo dusnun evde alcak sesle konuyorum o kadar tıkıs tıkıs daıre evden cıkıyorum hemen kapısını acar duyarım kacar adımla uzaklasırım sonucta ona hesp sorcak deılım kapıyı acarım kapısını acar kızım gel dıe belkı ıstemıyorum gelmek ıstesem zaten gelcem bısuru torunu var zaten oryaa gıdınce kafam bı dunya oluyo kızları zaten kalkmıyo.. Haftanın 7 gunu calıstıgım ıcın bazende mutluyum aslında 8de ısten cıkıyorum hıcbır sekıldede rahatsız deılm calısmasam benı hep yanında ıstıycez zırt pıt gelcek belkıde.. O kadar goz onunce oluyokı ınsan ınanın camasır ascam dıorum sımdı cıkar bısey der gece asıyorum artık. aksamları gleıyorum o yorgunlukla yemek yapıyorum esım gelıyo bana dedıgı laf hadı yemeklerı yan tarafa geıtrlım orda yıyelım hoppala sankı hıc yıyılmeyen bısey gorumcem orda ya ne gerek var dedım hadı kek olur gel orda cay yapıp yıylımı anlarım yemek ne alaka ben bu yorugunlukla yemek yapıyorum neden hemen bıtsın gunduzlerı eve gelıyosun sen yersın dedım sustu bozuldu... Biz pazar kahvaltım var yenı evlıyım ben esımle kahvaltı etmek ıstıyıorum hadı anneme gıdelım dıyo zaten dıger gunler esım annesıne kahvaltıya gıdıyo arada cumartesı gunlerı orda kahvaltıda bıgunude bana ayır dıyorum cokmu sey ıstıyorum 2 aydır evlı olmamıza ragmen hıc yenı evlı gıbı deılım seneler gecse bu kadın ortamıza yatcak ondan korkuyorum... gorumcelerım zaten yuzume gulen seytan arkamdan konsutuklarını cocuklarından duyuyorum düşünün birinin kızı resım cızmıs benı sacım bole dagınk zatne sacımı begenmmeıslerdı bırde yanına yazmıs gelın evıne sınırlı gıttı dıe bu cocukta 1e gıdıyo yanı resmen ne konsuyolarsa yazmıs ben bunu okuyuncada yuzu bozardılar yınede bısey demedım ve cocuk yapmayı katıyen dusnmuyorum ısten cıkmak zournda kalcak kaynanamında bakmasını ıstemıyorum zaten anca tasınırız ole yaparım daha yazamadıgm o kadar cok sey varkı ve sırf esımın aılesı yuzunden kavga edıyoruz yeter dedım ben senın aılenım ya bana zaman ayır onlarla durdun zaten kac yıl ben annemın evıne sureklı gıdıyomuyum yenıyız ya bız huzur ıstıyorum cok mu sey ıstedıgım bız evlendık zaten dugun fotolarını ablalaır almamıs yanımdada dıolar cok paraydı 10 lıra sonuta bu sızın kardesınız ufff cok canım sıkılıyo esım tamamla oyle bı aıleye dustumkı hıc bana ve aıleme yakısmadı:43::43:

ah ah.. herkeste aynı dertler var sanki ya. en azından evin ayrı. bide erkekler ilk evlendiklerinde ailelerine daha bi düşkün oluyormuş. çok sinir olma sana yazık. ama tavrınıda koy bence. eşine sakın ailesi hakkında olumsuz bişi söleme. politik ol. yoksa sen üzülürsün. bende tavsiye etmiom yeni evlenenlere kayınvalide yanı veya yakını. en şanslılar kayınvalidesi memlekette olanlar bence :D

çocğun yanında anneside varmıydı peki
tamam canım anlıyorum seni bide uygunsuzmuşsunuz 2.gününüzdeymişsiniz aynı şey bana olsa bende kızardım ama beraber yemek olayını falan takma boşuna huzursuzluk çıkar bence ....pastanın yarısını anneme verelim demesi o an için saçma ama gülüp geçilecek bişey nebilim tamam ayırıız sonra veririz deyip devam edebilirdin ne yapıyosan o anda...gelin kaynana anlaşmazlıları aslında hep böle ufak şeylerdendir...mesela dün sevgilimle gezerken annesine şarzlı el süpürgesi almak istedi bak ucuz hemdedi alim dedi kadın eğilemio bunla rahatlar dedi ..bende para biriktirdiğimiz için salaklık edip aldırmadım..oşver sonra alırsın diye geçiştirdim ..sonra eve geldiğimde pişman oldum biranönce al da yorulmasın annen dedim telde...ya hoşgörülü olunca anlaşmazlıklarda ortadan kalkıo

sevgiliyken böyle ama inan evlenince herşey değişio. benim eşim annesine çok düşkün. sevgiliyken bende annesini kendi annem gibi bildim. hep ilgilendim doktorlara götürdüm. meyve falan aldım sağlıklı beslensin die. düğün alışverişine yormadım onu yaşlı die. herşeyle kendim ilgilendim. erkek tarafı da kndim oldum. adet olan ne varsa ben onlara söyledim. onlar düşünmüyo çünkü böle şeyleri. neyse kadın da bana sevgiliyken çok iyiydi. hep güleryüzlüydü. kızım kızım diodu. nişnalanınca az değişmeye başladı. kızım oldu gelinim. sonra evlendik. üçüncü gün geldi eve. daha doğrusu işten ben geldim eve. her zaman gülen kadının suratı beş karış. elini öptüm gene beş karış surat. ondan sonra gösterdi gerçek yüzünü. şimdi nefret ediyorum. maalesef sevmediğim bi insanla aynı evde yaşamak zorundayım. tek taraflı hoşgörü olmuyo. tabi olsa iyi olurda, yapılan herşeye de hoşgörüyle yaklaşsak ruhani olarak baya yükseliriz yani. evliya olmak gerek. insanları tanımak çok zor biş bence. hele iyi olanlardan korkun. herşeyi dilinde olan ve karışan kaynanalar daha ii bence. en azından baştan biliyorsun ne olduğu. söz meclisten dışarı tabi de bi söz varya havlayan k. ısırmaz die. hakaret anlamında demiyrm tabi. neyse uzun oldu :D bende dertliyim de :D

sizi anlıyorum aslında biraz mesafe iyidir.kendimden değil ama annemden biliyorum anneciğim çok saftır ve kaynanasının her şeyine boyun eğmiştir.ve babamda annecidir çok.biraz sorun oluyor yakın olmak.ama hiç istemezsenizde eşiniz üzülür sizden soğur mesela tatil gününüzü beraber geçirin ama haftada bir iki günde kayınvalideniz ile yemek yiyin bi gün o size gelsin bi gün siz gidin ama çok değil haftada 2 kere sadece hem eşinizin gönlü olur hem sizin.dengeyi kurmak zorundasınız malesef evlendiğinizde tüm aileyle evlenmiş oluyorsunuz.tavuğu aldıysanız kümesiyle pazarlık etmiş oluyorsunuz yani annecim hep böyle der.
tavuğu aldınız kümesiyle pazarlık etmiş oluyorsunuz! Şu kk'dan daha neler öğreneceğiz çok hoş

sevgiliyken böyle ama inan evlenince herşey değişio. benim eşim annesine çok düşkün. sevgiliyken bende annesini kendi annem gibi bildim. hep ilgilendim doktorlara götürdüm. meyve falan aldım sağlıklı beslensin die. düğün alışverişine yormadım onu yaşlı die. herşeyle kendim ilgilendim. erkek tarafı da kndim oldum. adet olan ne varsa ben onlara söyledim. onlar düşünmüyo çünkü böle şeyleri. neyse kadın da bana sevgiliyken çok iyiydi. hep güleryüzlüydü. kızım kızım diodu. nişnalanınca az değişmeye başladı. kızım oldu gelinim. sonra evlendik. üçüncü gün geldi eve. daha doğrusu işten ben geldim eve. her zaman gülen kadının suratı beş karış. elini öptüm gene beş karış surat. ondan sonra gösterdi gerçek yüzünü. şimdi nefret ediyorum. maalesef sevmediğim bi insanla aynı evde yaşamak zorundayım. tek taraflı hoşgörü olmuyo. tabi olsa iyi olurda, yapılan herşeye de hoşgörüyle yaklaşsak ruhani olarak baya yükseliriz yani. evliya olmak gerek. insanları tanımak çok zor biş bence. hele iyi olanlardan korkun. herşeyi dilinde olan ve karışan kaynanalar daha ii bence. en azından baştan biliyorsun ne olduğu. söz meclisten dışarı tabi de bi söz varya havlayan k. ısırmaz die. hakaret anlamında demiyrm tabi. neyse uzun oldu :D bende dertliyim de :D
sevmeden her gün aynı surata tahamül etmek konu sahibi beterin beteri var

evlenmeden önce bilmiyomuydun aynı binada oturacağını görümcelerinin yakın olduğunu eşinin karakterini,en önemlisi kendinin tahammül sınırlarının ne olduğunu

sevmeden her gün aynı surata tahamül etmek konu sahibi beterin beteri var

ya bide sorunların kaynağı hep evililik sürecindeki sıkıntılardan kaynaklanıo bence. evlilik sürecinde eğer karşı taraf yapması gerekenleri yapmıosa ilk soğukluk girio araya. sonraki şeylerede tahammül edemiyorsun. gerçi ben safımdır çok tahammül ettim. ya düşünün 4-5 günlük gelinken kaynanam allem edip kallem edip oğlunu kendine çekiyordu. fotograf şu. oturma odasında tv izliyoruz. eşimle annesi birbiirne sarılıo yanyana oturuo. ben tek. ve daha ilk başlar. hani sonra olsa ona da hak vercem. ilk baş ses etmedim. baktım kadın kaynana olduğunu unutmuş benim kumam sanıo kendini. ha bire bide eşimle aramı bozuo. ondan sonra ses etmeye başladım. gerçi ses etmekde bişiye yaramıo. şu anda yaptığım şey görmüom duymuom takmıom modu. takmama modunu her zaman yapamıyorum. 2-3 gündür takıntım yine başladı misal. yani gerçekten beterin beteri var. benden daha beter durumda olanlarda var. ama evliliğin ilk başları gerçekten eşler ailesine daha bi düşkün olurmuş. öle diolar. çok takmamalı konu sahibi bence.

ya bide sorunların kaynağı hep evililik sürecindeki sıkıntılardan kaynaklanıo bence. evlilik sürecinde eğer karşı taraf yapması gerekenleri yapmıosa ilk soğukluk girio araya. sonraki şeylerede tahammül edemiyorsun. gerçi ben safımdır çok tahammül ettim. ya düşünün 4-5 günlük gelinken kaynanam allem edip kallem edip oğlunu kendine çekiyordu. fotograf şu. oturma odasında tv izliyoruz. eşimle annesi birbiirne sarılıo yanyana oturuo. ben tek. ve daha ilk başlar. hani sonra olsa ona da hak vercem. ilk baş ses etmedim. baktım kadın kaynana olduğunu unutmuş benim kumam sanıo kendini. ha bire bide eşimle aramı bozuo. ondan sonra ses etmeye başladım. gerçi ses etmekde bişiye yaramıo. şu anda yaptığım şey görmüom duymuom takmıom modu. takmama modunu her zaman yapamıyorum. 2-3 gündür takıntım yine başladı misal. yani gerçekten beterin beteri var. benden daha beter durumda olanlarda var. ama evliliğin ilk başları gerçekten eşler ailesine daha bi düşkün olurmuş. öle diolar. çok takmamalı konu sahibi bence.

Benim kayanamda diğer gelinini yanımda bazen kotuluyo işte sakar gibi kelımelr kullanıyo uyuşuk yavaş v.b bende diyorum deme anne sen şimdi benide kötülersin ona diye bizde dayanışma var bana kotuleme dedım:1: sonucta benıde ona kotuler yerı gelınce hehe şaşırdı tabi bende şaşırdım ama olsun melek gıbıdır eltım sesı cıkmaz vur ensesıne lokmasını al ayrıca bıde ablasının kızı olmasına ragmen laf edıyo ooo bana neler der:1:

Back