• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceklere nasihat kaynanaya yakın oturmayın.....

Bir başka konunuzda "kültür farkı"ndan yakınıyorsunuz...

Madem böyle bir durum vardı neden onlarla aynı yerde oturmaya razı oldunuz ki...

Hatayı en başta yapmışsınız.

Birde kaynana ile altüstlü bir sürü yakınma konusu açılıyor bile bile gelinler oturuyor sonrada eyvah deniyor ben eski üyelerden değilim kk'da ama keşke olabilseymişim çok ileride dert olacak konuları engelleme fırsatım olurdu şimdiki genç kızlarımız şanslı tabi burayı takip edenlerden ve ders alanlar

Niyetim eşimi kötülemek yada kaynanamı kötülem deil zaten yaşadığım psikolojiden bahsediyorum ki burda çoğu kişiyle aynı duyguyu paylaştığımı biliyorum fikir almak benim amacım kimseyi kötüleme değil

kendi kızlarına böyle yapılsa oooo ortalığı ayağa kaldırırlar..sabır çek eşin nederse onu yap biri bişey dersede benim başımda kocam var de çekil kenara.Sonra sen kabahatli olursun çünkü saygısızlıkta yapma,cevap verip yüz gözde olma yüzüne hee de sen yine bildiğini oku.İşede başlayacakmışsın zaten biraz daha sabırlı ol ve sana tavsiyem bu olanları annene anlatma..:97:

Birde kaynana ile altüstlü bir sürü yakınma konusu açılıyor bile bile gelinler oturuyor sonrada eyvah deniyor ben eski üyelerden değilim kk'da ama keşke olabilseymişim çok ileride dert olacak konuları engelleme fırsatım olurdu şimdiki genç kızlarımız şanslı tabi burayı takip edenlerden ve ders alanlar

dediğiniz gibi bende yeni üye sayılıırm.
burda hergün binlerce konu okuyoruz hep benzer şeyler.
keşke evlenmeden önce buraya üye olsaydım da.
herşeyi görebilseydim.
burayı okuyan kızlar asla kaynanayla aynı eve yadaaltlı üstlü cıkmayın.
melek bile olsa hayırrr........:20:

kendi kızlarına böyle yapılsa oooo ortalığı ayağa kaldırırlar..sabır çek eşin nederse onu yap biri bişey dersede benim başımda kocam var de çekil kenara.Sonra sen kabahatli olursun çünkü saygısızlıkta yapma,cevap verip yüz gözde olma yüzüne hee de sen yine bildiğini oku.İşede başlayacakmışsın zaten biraz daha sabırlı ol ve sana tavsiyem bu olanları annene anlatma..:97:

çoğunluğumuz burada konu sahibnin kuruntularından başka olay göremedik...tam tersine hanımefendi eşinin ailesini kendine layık görmüyor...onları küçümsüyor...

Bence kayınvalideniz sizi benimsemiş. Kızı gibi görmek istiyor onun için uğraşıyor

Biraz zamana bırakın. Oturacaktır herşey. Sizin heyecanlarınızı da anlıyorum ama o da hevesleniyor birşeylere.
Hem eşini kaybetmiş o da. Hayat arkadaşını. Bocalıyordur da şimdi o.
Kırmamaya çalışın kalbini ki rahat edesiniz.

Evliliğiniz, kurduğunuz hayallerinizdeki gibi olmamış. Asıl sorun burda bence.
Ama bilin ki bu sadece sizin başınıza gelen bir durum değil.
Siz bu ilk günlerinizi aylarınızı çok özel yaşamak istiyorsunuz.
Bulunduğunuz durumda bile mutlu olmaya çalışın. Siz mutlu olursanız etrafınızdakiler de zamanla değişeceklerdir. Şartlarınız nedeniyle kocaman bir aile olmak zorundasınız maalesef. Eşiniz de size bu konuda destek olmayacak anladığım kadarıyla.

Evet. Dediğim gibi her zaman her istediğimiz olamayabiliyor. Ama inanın bunlar çok küçük dertler. Sizi bu kadar üzmesine, soğutmasına izin vermeyin. Belirli ölçülerde onlarla iyi geçinmeniz size birşey kaybettirmez. Aksine zamanla belki de en büyük yardımcılarınız oluverirler. Ya da size zarar vermek için uğraşmazlar.
Hayat bütün bunlara üzelecek kadar uzun değil. Ve anlattığınız şeyler de pek o kadar büyütülecek dertler değil.

Allah başka dert verip bugünlerinizi aratmasın. ne diyelim size başka..

Üzülüp üzülüp oturun. Ne geçecekse elinize.
Kırmak için yazmıyorum. Sadece bu kadar dert edip gününüzü ziyan etmenize şaşırıyorum o kadar

Bu kadarcık şeyle mi??
Cevap yazmayayım diyorum ama tutamıyorum kendimi

Sizin diğer konunuza yazdıklarım bundan ibaret. Diğer konunuzda, yani kapatılan konunuzda benimle ilgili şöyle yazmışsınız:
Diğer konuma gelmişti sana yazmak ıstemıyorum ama o kadar sacmakı yazdıkalrın kendımı tutamıyorum demıstı bende bu sefer kendını tut dedım cunku tatsızlık ıstemedim öncesini bilmiyorsan sonrasını eleştirme bence

Bütün bunlardan o kadar o kadar ki saçma yazdıkların kendimi tutamıyorum dememi nerden çıkardınız. Kaldı ki bütün forumu arayın ben böyle bir cümle kullanmadım hiç.
Bana iftira attığınızın farkında mısınız acaba. Ve benim hakkımı aldığınızın.
Allah yakınınızdakileri sizden korusun. Demedikleri şeyleri böyle dedi yie zanda da bulunabiliyorsunuz çok kolay. Neyse ki benim ispatlama şansım oldu.
Konunuza ve size meraklı değilim. Ama bildirimler gelmiş ben yokken. Onlara bakarken farkettim.
Siz nasıl bir insansınız ki öyle söylemediği halde sırf haklı çıkmak için bir insana böyle birşey söyleyebiliyorsunuz.

Bu arada derdim polemik yaratmak değil. Ve konusahibine bu hakkı da vermeyeceğim zaten. Bana bir daha yazma demişti kendileri. Ben de yazmam demiştim. Ama hakkımda yazılanları okuyunca
savunma hakkımı kullandım sadece

Konu acılıyor tartısmayla kapanıyor konu sahibi aynı günlerde tekrar baska başlıkla dönüyor.Elbetteki sizle farklı düşünen insanlar ortaya çıkacaktır zaten buraya yazma sebebimizin biri de bu değilmi farklı gözlerle bakıp dertleşmek sorunu çözmek...
Ne demek sen yaz sen yazma. Başlığı açtınız diye oraya sahip olduğunuzu mu düşünüyorsunuz ? Üstelik ortada sorununuz da yok. Kusura bakmayın varsayımlarla ancak bu kadar destek alabilirsiniz.:19:

kayınvalıden aslında normal davranıyor bence sen bıraz sinirlisin sanırım benımde kayınvalıdem dibimde tabıkı oglunu görmek isteyecek tırnak etten ayrılırmı ayrılmaz sende anne olunca anlarsın bence bıraz daha uysal ol dikbaslı olma onu anlamaya calıs kendıne yazık etme eşinede zindan etme daha cok yenısınız...

sizin böyle bir şey söylemenz normal daha öncekı konunuzda zaten kültür farkından bahsetmıssınz onlara yakın oturmak sizi bozar dogru söylemissinz hani kültür farkı varmıs ya

Son düzenleme:
O kadar kaynanasever ve o kadar çok dertli var ki sizin derdinizin dert olmadığı mı kaldı,saçmalığı mı kaldı o kadar suçlamaya,üstüne gelmeye sinirlenmemek elde değil.
Ne var ki karşılık verdiniz o ona cevap bu buna cevap işler iyice çığırından çıktı keşke kontrolünüzü kaybetmeseydiniz.Cevap vermek zorunda değildiniz.''Neden işine gelene cevap veriyorsun işine gelmeyene..''diyene de cevap vermek zorunda değildiniz.

Ben kötü niyetli olduğunuza inanmıyorum.
Sadece fazla sinirlisiniz.
Bu kadar sinirli olmak sağlığınıza zarar herşeyden önce..Ömrünüzden ömür götürür,yapmayın..

Son düzenleme:
ailem zaten başka sehirde olacak..en azından kayınvalideme yakın olayımki kendimi yalnız hissetmeyim....başıma allah korusun bişey gelse sığınabileceğim yakında bir kapım olsun fena mı yanii.karşılıklı istekler dile getirildiğinde anlaşılmayacak bişi yok bence...en azından bu konuda yanii

Sadece şunu düşün allah gecinden versin ölen senin baban olsaydı ??

Ve yalnız kalan senin annen

o yalnız kalan anne yanında diğer çocukları olsa da oğlunu da istemez mi
bi can kaybettim belki bi can kazandım diye düşünüp size iyi yakın davranmak istiyordur
annesinin zaten yalnız olduğunu düşünen eşiniz belki ona da ilgi göstermek düşünüldüğünü belli etmek istiyordur

hele ki küçük yeğen kardeş gibi akrabaların evlilik durumunda ne kadar kıskanç olduklarını herkes biliyordur herhalde çocuk gelmeyecekse bile gelesi vardır yani o küçücük çocuğu bozul elinize ne geçti

diğer konuları ve çoğu yorumu okumadan yazdım ama baştan bu kadar önyargılı olursanız gerisi çoooook zor

Allahım hayırlısını sağlıklısını ver ama iyi ki oğlum olmamış çok kolay katil olabilirmişim

hele ki küçük yeğen kardeş gibi akrabaların evlilik durumunda ne kadar kıskanç olduklarını herkes biliyordur herhalde çocuk gelmeyecekse bile gelesi vardır yani o küçücük çocuğu bozul elinize ne geçti

Tamam da herşeyin yeri zamanı vardır.
Bu çocuğun anası-babası yok mu? Daha yeni evliler bunlar.
Zaten aynı apartmandalar,istemedikleri zaman görecekler birbirlerini..

Back