Yakın kız arkadaşım, enişteci sendromu.

Lise yıllarımda bir sevgilim vardı. O yaşlarda da arkadaşlarla beraber hep buluşurduk. Kış vakti arkadaşım buluşmaya mini etekle geldi. Okey dedim geçtim. Merabalaşırken yanak yanağa merabalaştılar, eee bu da gayet doğal bir hareketti bana göre. Ama arkadaşım abartılı şekilde ben bir sorun görecek miyim diye gözlerini bana dikti panik oldu. Yıllar geçti üniversitedeyken bir vakit bu arkadaşımı gece yatıya çağırdım. O çocuktan lisedeyken ayrılmıştım kısa bir ilişkiydi. O gece arkadaşımın telefonu çaldı ve arayan eski sevgilimdi. Kızın dediğine göre çocuk bunu ilk kez aramış falan filan… şaşırmış gibi hareketler yaptı ama bilemiyorum tabii.
Tüm bunlardan sonra parçaları kafamda birleştirdiğimde, bir dönem bu kız bana “eski sevgilinle arkadaşın sevgili olsaydı garipser miydin” diye sorular sorular sorup duruyordu da hiç şüphelenmemiştim.
Neyse sonra zaten başka sebepten kızla iletişimimi bitirmiştim.

Eğer günlük hayatınızda kıskanç biri değilseniz böyle konularda içgüdülerinize güvenin derim.

Bu kadar samimiyete gerek yok.niye her yere onunla gidiyosunuzki.yerinizde olsam bı daha onu erkek arkadaşımla aynı ortamda bulundurmazdim ve en ufak hareketinde sert bı tepki gösterirdim

Kızlar günaydın.

Kısa süredir bi ilişkim var evlilik düşünmüyorum ama cocuktan hoslanıyorum ve her gun bırlıkteyız ıyı bı zaman gecırıyoruz. Ama kendısıne cok deger verıyorum onunda verdıgını bılıyorum.
özet geçiyorum. Cok ama cok yakın kız arkadasım var oldugum yere geldi davet ettim.
ıkı gun önce tanıştılar bu kısmı eklemek ıstıyorum. ılk oturdugumuz akşam ustunde bluz tarzı bısey vardı dönüp erkek arkadasıma nasıl güzel mi yenı mı aldım dedi.
Sonrakı gun oldu erkek arkadasıma gıttık evde aıle uyesı vardı daha kapıdan girer girmez iyimisin diyerek eliyle erkek arkadasımın koluna falan dokundu cok manasızca geldi gene. Ben aile üyesıyle otururken bu cok yakın kız arkadasım pat pat odalara erkek arkadasımın yanına gıdıp duruyor. bundan da hoslanmadım. cunku ben oturup konsuurken mısafır olarak gittiğim eve senı goturuyorum sen baskasının evınde böyle davranıyorsun. Odaya gıttım fılm açıcaklarmış dye cocugun yanına oturmus bı suru yer var ama yakın bı sekılde. Sinirlendim belli oldu zaten anladı. el kol sakalarından gene bahsetmiyorum. misafir ve cok yakın oldugumuz ıcın ses etmıyorum. Sonra cocuk bi kötü oldu sana su getırıyım mı dıye falan sormalar bana anlamsızca geldi cunku kendı kalkıp alabilir zaten kendi evi ıkıncı olarak ben ordayım sen ne alaka? dün gidicekti cocuk geldi aldı arabaya bindiğimizde parfümü kokuyordu cok güzel bısey kokuyor bu ne falan dedi parfüm kokusu olduğunu anlayamıyor musun aptal olan anlar bunu.
Daha önceden de erkek arkadaslarımla görüşmüştü ama bu sekılde samımı olmadı ilk defa görüyorum bu sekilde cok saskın ve sinirliyim. bi kac arkadasım dikkat et arana mesafe koy normal değil diyor ailemdende dahil. Sürekli konusup görüşüyoruz nasıl mesafe koyacağım bilmiyorum. Tek anladığım ciddi bir ilişkim olsa evlensem asla tanıstırmamam gerektiği böyle düşününcede üzülüyorum haksızlık etmişim gibi hissediyorum cunku hep elimiz birbirimizin üzerinde. Daha önceden yakın erkek arkadasım seni etkliyor kıskanıyor tarzında cumle kurmustu ama cok iyi nıyetlı davrandıgı ıcın yakıstırmadım. yaslarımızda ufak degil. Ama kendisinin tek en yakın arkadası benim, benimse tek kendisi değil farklı yakın arkadaslarım daha var bu farkıda eklemek istiyorum. Bilemedim ben mi art nıyetlı dusunuyorum. Mevzu çocuğa cok asık olmamda değil ilişkimizin sonu olmasada ben bu cocuğa suan deger veriyorum ve hosuma gıtmedı. Sızın dusuncelerınızı merak ettım
Arkadaşlıklar isterse çocukluktan başlasın bir gün biter bitmelidir. Dünyanın sonu değil aksine kişinin hayatında milattır aslında...

Benim de vardı böyle bir arkadaşım, bana tlfnundan sevgilisiyle ettiği kavga mesajlarını gösterecekken benim eski sevgilimle mesajlaştığını gördüm wp’den o da o refleksle bak istersen öylesine yazmıştım dedi baktım, benim eski sevgilim ingiltereye taşınmış kız da orayı çok merak etmiş nasılmış oralar onu sormuş çok gitmek istermiş oraya falan, benim ex buna sürekli kardeşim yazmış, bu kız evlendi sonra çocuğu oldu ben ondan zaten uzaklaşmıştım ama çocuklu haliyle bile eski sevgilimin resimlerini vs beğendiğini görünce komple çıkardım hayatımdan

Benim de vardı böyle bir arkadaşım, bana tlfnundan sevgilisiyle ettiği kavga mesajlarını gösterecekken benim eski sevgilimle mesajlaştığını gördüm wp’den o da o refleksle bak istersen öylesine yazmıştım dedi baktım, benim eski sevgilim ingiltereye taşınmış kız da orayı çok merak etmiş nasılmış oralar onu sormuş çok gitmek istermiş oraya falan, benim ex buna sürekli kardeşim yazmış, bu kız evlendi sonra çocuğu oldu ben ondan zaten uzaklaşmıştım ama çocuklu haliyle bile eski sevgilimin resimlerini vs beğendiğini görünce komple çıkardım hayatımdan
Ay oha gözü kalmış, ulaşamadıkça kıymetlenmiş. 🤣

Arkadaş dediginiz arada bir buluştuğumuz,konuştuğunuz biri olmalı,belli sınırlarınız olmalı.. tabî daha çok genç ve tecrubesizsiniz,belli yaştan sonra insan anlıyor bunu..arkadaşlık vicik vıcık ,yapışık ikiz gibi gezmek değil..

Kızlar günaydın.

Kısa süredir bi ilişkim var evlilik düşünmüyorum ama cocuktan hoslanıyorum ve her gun bırlıkteyız ıyı bı zaman gecırıyoruz. Ama kendısıne cok deger verıyorum onunda verdıgını bılıyorum.
özet geçiyorum. Cok ama cok yakın kız arkadasım var oldugum yere geldi davet ettim.
ıkı gun önce tanıştılar bu kısmı eklemek ıstıyorum. ılk oturdugumuz akşam ustunde bluz tarzı bısey vardı dönüp erkek arkadasıma nasıl güzel mi yenı mı aldım dedi.
Sonrakı gun oldu erkek arkadasıma gıttık evde aıle uyesı vardı daha kapıdan girer girmez iyimisin diyerek eliyle erkek arkadasımın koluna falan dokundu cok manasızca geldi gene. Ben aile üyesıyle otururken bu cok yakın kız arkadasım pat pat odalara erkek arkadasımın yanına gıdıp duruyor. bundan da hoslanmadım. cunku ben oturup konsuurken mısafır olarak gittiğim eve senı goturuyorum sen baskasının evınde böyle davranıyorsun. Odaya gıttım fılm açıcaklarmış dye cocugun yanına oturmus bı suru yer var ama yakın bı sekılde. Sinirlendim belli oldu zaten anladı. el kol sakalarından gene bahsetmiyorum. misafir ve cok yakın oldugumuz ıcın ses etmıyorum. Sonra cocuk bi kötü oldu sana su getırıyım mı dıye falan sormalar bana anlamsızca geldi cunku kendı kalkıp alabilir zaten kendi evi ıkıncı olarak ben ordayım sen ne alaka? dün gidicekti cocuk geldi aldı arabaya bindiğimizde parfümü kokuyordu cok güzel bısey kokuyor bu ne falan dedi parfüm kokusu olduğunu anlayamıyor musun aptal olan anlar bunu.
Daha önceden de erkek arkadaslarımla görüşmüştü ama bu sekılde samımı olmadı ilk defa görüyorum bu sekilde cok saskın ve sinirliyim. bi kac arkadasım dikkat et arana mesafe koy normal değil diyor ailemdende dahil. Sürekli konusup görüşüyoruz nasıl mesafe koyacağım bilmiyorum. Tek anladığım ciddi bir ilişkim olsa evlensem asla tanıstırmamam gerektiği böyle düşününcede üzülüyorum haksızlık etmişim gibi hissediyorum cunku hep elimiz birbirimizin üzerinde. Daha önceden yakın erkek arkadasım seni etkliyor kıskanıyor tarzında cumle kurmustu ama cok iyi nıyetlı davrandıgı ıcın yakıstırmadım. yaslarımızda ufak degil. Ama kendisinin tek en yakın arkadası benim, benimse tek kendisi değil farklı yakın arkadaslarım daha var bu farkıda eklemek istiyorum. Bilemedim ben mi art nıyetlı dusunuyorum. Mevzu çocuğa cok asık olmamda değil ilişkimizin sonu olmasada ben bu cocuğa suan deger veriyorum ve hosuma gıtmedı. Sızın dusuncelerınızı merak ettım

Neden ağzınızı açıp tepki göstermediniz?

Kızlar günaydın.

Yarida okumayı bıraktım cunku açıkçası çok açık ve seçik ortada bu insanı yani kiz arkadasini hayatından çıkarmalısın.
Bugün bu erkek arkadaşınla evlenmeyi düşünmeyebilirsin. Ama bu yine de bu ilişkinin değerini azaltmaz. Ama şunu söylemek istiyorum; yarın bir gün belki başka biriyle evlilik düşünürsün ve bu arkadaşın senin hayatında olduğu sürece evliliğin yıkılmasına bile sebep olabilir. Elbette ki eşin seni en yakın arkadaşınla aldatırsa ilk etapta eşin suçlu olur ama hani durduk yere de riske girmeye gerek yok. Bütün bunların hepsi bir kenara senin en yakın arkadaşın aslinda en yakın arkadaşın falan değil. Öyle olsaydı sana bunları yapmazdı, karakteri ne kadar kötü ne kadar ahlak seviyesi olması gerektiği düzeyde olmasa dahi sana bunu yapamazdı. Gider başka türlü yaşardı aşk hayatını veya benzeri durumları ama en yakın arkadaşın sevgilisine bayağı bayağı asılmazdı.

Yani bunu yetişkin bir kadın olarak bence sormana bile gerek yok direk çıkar hayatindan arkadasim. Allah kimseye hata yaptirtmasin, kimseyide yani arkadasinida kinayip basima gelsin istemiyorum tabiiki ama boyle okuyunca da insan ister istemez sinirleniyor.

Allah islah etsin diyelim ama senden de uzak olsun.

Şu yaşıma dek gördüğüm, hayret ettiğim ama kabullendiğim bir kadın çeşidi. İşin kötüsü kadınların ciddi bir kısmı böyle, tek tük de değiller (yorumlar zaten bunu desteklemiş). Bu arkadaşınızın derdi sevgiliniz değil aslında, sizsiniz. Bu tipler yanına 2.bir kadın geldiği anda içten bir rekabete giriyorlar sürekli bir "ana karakter" olma peşindeler. Hatta normalde kaba biriyken milletin yanında yapmacık ve kibarcık oluverirler bakarsın. İlişkiniz olmasını kıskanıyor içten içe, çünkü kendini sizden üstün görüyor bu yüzden de dikkati kendi üstüne çekip insanlara "falancanın arkadaşı aslında daha iyi/güzel kız" dedirtmeye çalışıyor aklınca. Buna açıkça söylesen öyle bir mağdura yatar ki aklın durabilir, "ben bir şey yapmadım sen beni mi kıskanıyorsun aşk olsun" diyebilecektir ya da büyük ihtimal istemeden dikkat çeken zavallı bir prensesmiş gibi triplere girer. Bu arkadaşı hayatınızdan çıkartmanız en iyisi, çıkaramıyorsanız da bari yanınızda götürmeyin. Başbaşa olmak istiyoruz demek bu kadar zor olmasa gerek... Zaten bu her işi üçlü yapma durumunu da ben pek anlamadım.

Kızlar günaydın.

Daha ne olmasını bekliyorsun ?

Ben artık bu tipleri gördüm mü anında anlıyorum. Bi tanesi başımda vardı akraba gibi düşünün öyle degılde neyse mecbur görüştüğüm evlendıgımden beri evıme adım atamadı. Ama şeyi hiç anlamıyorum benim gördüğümü diğer arkdaşları neden göremiyor. Cok üzülüyorum o kızlara keske uyarabılsem diye.
Neyse seni uyarayım kaç kızım kaç daha neler yaşarsın aklın almaz. Ve dedikleri gibi safa yatarlar yavastan yavastan yok et.
Aksi bir ihtmal yok arsız karı

Herkes söylemiş zaten arkadaşınızın derdi gayet belli. İyi niyetli değil. Ben şunu merak ettim sevgiliniz anlamıyor mu ya da arkadaşlarınızın tavırlarından rahatsız olmuyor mu?

Herkes söylemiş zaten arkadaşınızın derdi gayet belli. İyi niyetli değil. Ben şunu merak ettim sevgiliniz anlamıyor mu ya da arkadaşlarınızın tavırlarından rahatsız olmuyor mu?
Erkek arkadasım saf salak bişey zaten bence anladı ama yorum yapmıyor konuşara gülümsğyodu hafıf sadece laubali olmuyordu

Olacak iş mi yaşınız da küçük değil. Yanınızda çocuk gibi birini gezdirmenin alemi yok.

Daha siz birbirinize ısınmadan arkadaşınız sevgilinize ısınmış.

IMG_20241009_170145.jpg

X