• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceklere nasihat kaynanaya yakın oturmayın.....

Evliliğiniz, kurduğunuz hayallerinizdeki gibi olmamış. Asıl sorun burda bence.
Ama bilin ki bu sadece sizin başınıza gelen bir durum değil.
Siz bu ilk günlerinizi aylarınızı çok özel yaşamak istiyorsunuz.
Bulunduğunuz durumda bile mutlu olmaya çalışın. Siz mutlu olursanız etrafınızdakiler de zamanla değişeceklerdir. Şartlarınız nedeniyle kocaman bir aile olmak zorundasınız maalesef. Eşiniz de size bu konuda destek olmayacak anladığım kadarıyla.

Hımm anladım...Yani altta yatan başka şeylerden dolayı katlanamıyorsun sen...E yani bu açıdan bakınca haklısın..Baştan gösterseymiş ilgisini sevgisini...Ama ne yapıcan güzelim yaaa..Sonuçta adımız gelin onunda kaynana...Ne biz öz kız gibi olabiliriz nede onlar öz annemiz gibi olur.Kaldıki kendi annelerimizle bile ikileme düşebiliyoruz..İçinden gelmese bile yinede çok takılma bu konuya derim..Büyüklük sende kalsın boşver...Dediğin gibi eşinide üzme.Siz iyi olun gerisi gelir zaten...

Aynen öyle beni kızı gibi görseydi kınama gelirdi şimdi kızının yerine koymasın beni yeterı kadar kızı var zaten cokta merak edıyorum acaba kızının kınası olsaydı sonucta kayınpederın olumunden aylar gecmıstı yenı olsa anlardım o zamanda gıtmezmıydı.. Bana nıkaha gelırken dıokı benım aslında gelmemem lazımdı yınede sızın ıcın geldım ee bi zahmet ya benı koydum bı kenara en son evladın senın hanı cok degerlıydı oylemı dıyılır ya bılsemkı oluyorum ben acaba evladımın mutlu gunune gıtmemı ne engellerdı... o yüzden içimden gelmiyo sureklı bır araya gelmek haftada bıkere yeterlı esım gıdıyo zaten kızları yanında ben olmasamda olur

tatlim senin ufacik derdine actigin konuda bana yazmadigin cevap niye zoruma gitsin? havadan sudan sebebpler benim zoruma gitmez:19: hadi diyelim benim yazima yon bulmadin baska arkadaslarinkinedemi yon bulamadin bunuda gecelim sadece senimi kast ettim gordugun gibi "arkadaslar" yazdim arkadas yazmadim

Ben cogu kısıye cevap verıyorum senı es gecmısım cunku dıger arkadsla aynı sey yazmıssın orta cevap yazdım alıntı yazmam gerekıyomu:34:

sizin düğün zamanınızda kadının kocası ölmüş vede kadın bazı şeyleri önemseyememiş..ve siz buna çok takılmışsınız....oğlu evleniyo mutlu olması lazım diye....peki aynı duruma kendinizi koysanız...mesela eşinizle evlenemeseniz ayrılmış olsanız ve o aralar kardeşinizin nişanı olsa siz ne kadar mutlu olabilirsiniz...

sizde yeni evlisiniz hep başbaşa kalmak istiyorsunuz tamam anlıyorum sizi ancak zaten birlikte oturmuyorsunuz...ne kadar yakın otursanız bile eviniz ayrı sonuçta..bence siz kendinizi fazla sıkıyorsunuz ve kendi kendinize sorunlar yapıyorsunuz...

sonuç olarak kayınvalideniz ölene kadar ona bakmak evlatlarının borcudur..onlar onunla ilgilenmek zorundalar..herkes eşini alıp bir kenara çekilse o kadının halini düşünebiliyor musunuz?
canları pahasına büyüttükleri evlatlarıyla zaman geçiremedikten sonra o evladın ne değeri var..olsa ne olmasa ne...

Ben cogu kısıye cevap verıyorum senı es gecmısım cunku dıger arkadsla aynı sey yazmıssın orta cevap yazdım alıntı yazmam gerekıyomu:34:

yinede benim dedigime geldin iste cogu kisi seni tutmus ve hepsine masallah yetismissin alintili cevap vermissin iki kisinin yorumu ustuste begenilmeyen yorum oldugu icin cevap verme geregi duymamissin neyse tatlim seni begendigin yorumlarla basbasa birakip konunu es geceyim baska yorumlara bakayim:34:

Evliliğiniz, kurduğunuz hayallerinizdeki gibi olmamış. Asıl sorun burda bence.
Ama bilin ki bu sadece sizin başınıza gelen bir durum değil.
Siz bu ilk günlerinizi aylarınızı çok özel yaşamak istiyorsunuz.
Bulunduğunuz durumda bile mutlu olmaya çalışın. Siz mutlu olursanız etrafınızdakiler de zamanla değişeceklerdir. Şartlarınız nedeniyle kocaman bir aile olmak zorundasınız maalesef. Eşiniz de size bu konuda destek olmayacak anladığım kadarıyla.

Aynen oyle eşimede bazen kızgınım ama çok sevdiğim için ona bişey diyemiyorum kötü olamıyorum cunku her dedgımı yaptı annesının yapması gerekenlerı bıle o yaptı kıza bogca falan.. hep dedı bana ne alması gerekıyosa al benle alısverıse cıktı ısterdımkı ablalarından bırı gelsın kaynanamda bana ufakta olsa bı ıgne alsın al bunu bile yapmadı ben sankı dul bı kadındım onlara gelın gıttım gıbı hıssettım kendımı hep benim değerim bilinmedi ben neden şimdi bileyim ki hep biz gelinlermi sineye çeksin hiç hatasını anlamadı hız acıklama yapmadı barı bısey deseydı ya uzgun olsaydı bana bıseyler yapamadı dıye

sizin düğün zamanınızda kadının kocası ölmüş vede kadın bazı şeyleri önemseyememiş..ve siz buna çok takılmışsınız....oğlu evleniyo mutlu olması lazım diye....peki aynı duruma kendinizi koysanız...mesela eşinizle evlenemeseniz ayrılmış olsanız ve o aralar kardeşinizin nişanı olsa siz ne kadar mutlu olabilirsiniz...

sizde yeni evlisiniz hep başbaşa kalmak istiyorsunuz tamam anlıyorum sizi ancak zaten birlikte oturmuyorsunuz...ne kadar yakın otursanız bile eviniz ayrı sonuçta..bence siz kendinizi fazla sıkıyorsunuz ve kendi kendinize sorunlar yapıyorsunuz...

sonuç olarak kayınvalideniz ölene kadar ona bakmak evlatlarının borcudur..onlar onunla ilgilenmek zorundalar..herkes eşini alıp bir kenara çekilse o kadının halini düşünebiliyor musunuz?
canları pahasına büyüttükleri evlatlarıyla zaman geçiremedikten sonra o evladın ne değeri var..olsa ne olmasa ne...

Kardeşimin düğününü bilmemde oğlumun düğünü olsa ben yanı başında olurum ölüm var hepimizin gitceği yer orası ama 4 ay geçmiş ölümün üstünden ona ragmen biz nikah yaptık acı hiç bitmez ama azalır siz şimdi kardeşle evladı bu konuda bir tutamazsın apayrıdır bu evladı cok degerlı olsaydı oyle yapmazdı herseyın altında kaldı o butun yuk onun ustundeydı sevmeye gelınce can verılır ama bısey yapmaya gelınce acım var dıyıp duramazsın yerınde kadının yapması gerek ısı oglunun omuzlarına verdı analık vazıfesını gelın alırken yapmadı benıde bu konuda hıc memnun etmedı.. Anadır tabı bakılcak eksıgı neyse gıderılcek as yemek neyse ama benden yana sevgı hep az verılcek ama saygıda kusur edılmeyecek.

Son düzenleme:
yinede benim dedigime geldin iste cogu kisi seni tutmus ve hepsine masallah yetismissin alintili cevap vermissin iki kisinin yorumu ustuste begenilmeyen yorum oldugu icin cevap verme geregi duymamissin neyse tatlim seni begendigin yorumlarla basbasa birakip konunu es geceyim baska yorumlara bakayim:34:

Demek ki benim haklılık payım varmış ama

Aynen oyle eşimede bazen kızgınım ama çok sevdiğim için ona bişey diyemiyorum kötü olamıyorum cunku her dedgımı yaptı annesının yapması gerekenlerı bıle o yaptı kıza bogca falan.. hep dedı bana ne alması gerekıyosa al benle alısverıse cıktı ısterdımkı ablalarından bırı gelsın kaynanamda bana ufakta olsa bı ıgne alsın al bunu bile yapmadı ben sankı dul bı kadındım onlara gelın gıttım gıbı hıssettım kendımı hep benim değerim bilinmedi ben neden şimdi bileyim ki hep biz gelinlermi sineye çeksin hiç hatasını anlamadı hız acıklama yapmadı barı bısey deseydı ya uzgun olsaydı bana bıseyler yapamadı dıye

Evet. Dediğim gibi her zaman her istediğimiz olamayabiliyor. Ama inanın bunlar çok küçük dertler. Sizi bu kadar üzmesine, soğutmasına izin vermeyin. Belirli ölçülerde onlarla iyi geçinmeniz size birşey kaybettirmez. Aksine zamanla belki de en büyük yardımcılarınız oluverirler. Ya da size zarar vermek için uğraşmazlar.
Hayat bütün bunlara üzelecek kadar uzun değil. Ve anlattığınız şeyler de pek o kadar büyütülecek dertler değil.

Evet. Dediğim gibi her zaman her istediğimiz olamayabiliyor. Ama inanın bunlar çok küçük dertler. Sizi bu kadar üzmesine, soğutmasına izin vermeyin. Belirli ölçülerde onlarla iyi geçinmeniz size birşey kaybettirmez. Aksine zamanla belki de en büyük yardımcılarınız oluverirler. Ya da size zarar vermek için uğraşmazlar.
Hayat bütün bunlara üzelecek kadar uzun değil. Ve anlattığınız şeyler de pek o kadar büyütülecek dertler değil.

Benim moralımı bozcak kadar buyuk :14:

Kardeşimin düğününü bilmemde oğlumun düğünü olsa ben yanı başında olurum ölüm var hepimizin gitceği yer orası ama 4 ay geçmiş ölümün üstünden ona ragmen biz nikah yaptık acı hiç bitmez ama azalır siz şimdi kardeşle evladı bu konuda bir tutamazsın apayrıdır bu evladı cok degerlı olsaydı oyle yapmazdı herseyın altında kaldı o butun yuk onun ustundeydı sevmeye gelınce can verılır ama bısey yapmaya gelınce acım var dıyıp duramazsın yerınde kadının yapması gerek ısı oglunun omuzlarına verdı analık vazıfesını gelın alırken yapmadı benıde bu konuda hıc memnun etmedı.. Anadır tabı bakılcak eksıgı neyse gıderılcek as yemek neyse ama benden yana sevgı hep az verılcek ama saygıda kusur edılmeyecek.

tabikide kardeşle evlat bir tutulmaz..ancak sevgili ile eş de aynı değildir...eş daha ağır basar...sevgiliden ayrılma acısı ile eşin ölümü acısı aynı mıdır? ben örnek verdim sadece..

daha çok yeni evlisin ve evliliğinin devamını ve huzur istiyorsan bazı ayrıntılara takılı kalmayacaksın...kenara koyacaksın ama unutmayacaksın yerine göre...eşinede sürekli annesi hakkında birşeyler söyleme...çünkü eşler bu tarz muhabbetleri sevmez..annesidir sonuçta hoşlanmazlar..huzurda kaçmaya başlar..ufak tartışma büyür sonra daha da büyür ve kavga çıkar...sonra topla toplayabilirsen..

Yo okuyorum işte yazmam gerekmiyo ki demekki cevap vercek yon bulamadım konu acarkende sanada sorcak deılım senın nie zoruna gitti anlamışta deilm
öncelikle dilimizi düzgün kullanın :57:delim de deilim
okurken attı şartellerim:63:

kusura bakmayın ama çok abartıyorsunuz
bu oğluşlar kociş olunca bıraksınlar ailelerini
yok elti,kayın,görümce...
kocam görüşmesn etmesin
beni herkes memnun etsin
düğünüm şöyle böylle olsun

yok yaa...
önce siz memnun olun,yetinmeyi bilin
mutluluk gelecektir

Aynen öyle beni kızı gibi görseydi kınama gelirdi şimdi kızının yerine koymasın beni yeterı kadar kızı var zaten cokta merak edıyorum acaba kızının kınası olsaydı sonucta kayınpederın olumunden aylar gecmıstı yenı olsa anlardım o zamanda gıtmezmıydı.. Bana nıkaha gelırken dıokı benım aslında gelmemem lazımdı yınede sızın ıcın geldım ee bi zahmet ya benı koydum bı kenara en son evladın senın hanı cok degerlıydı oylemı dıyılır ya bılsemkı oluyorum ben acaba evladımın mutlu gunune gıtmemı ne engellerdı... o yüzden içimden gelmiyo sureklı bır araya gelmek haftada bıkere yeterlı esım gıdıyo zaten kızları yanında ben olmasamda olur

keşke düğün tarihi biraz daha ileri atılsaydı olmazmıydı? en azından gerçekten sorunları acı mı? yoksa bilerek mi yapıyolar bu belli olurdu.cümbür cemaat aynı ortamda olmak hatta buna mahalledede olmak dahil çok stresli bi durum. mesela bizim apartmanda bi adam var oğulları gelinleri vırt zırt toplam 3 dairede kalıyolar. evden çıkarken bakıyorum kimin evi hangisi belli değil.herkesin elinde bi anahtar var. apartmandan herhangi birini görünce öcü görmüş gibi koştura koştura eve giriyolar. mesela bizim eve misafir gelecek olsun aman Allahım resmen balkondan düşecekler gibi. herneyse konuyu saptırmayım . aynı özellikte olduğumuzu düşünüyorum bnmde başıma gelseydi aynı karamsarlıkta olabilirdim belkide

Son düzenleyen: Moderatör:
amannn siizn yerinizde olsam gider kayın validemde yer içerim başbasa yemek yesen ne olcaakki sanki ben gurbetteyim iki insn yüzü görmek isityorum sıkıldımda zaten kayınvalidende ye iç evine git dinlen ohh ne ala memlekett evde bi işte kalmaz yemekti bilmem neydi geriye kalan vaktinide eşinle geçirr:64::64::64:

öncelikle dilimizi düzgün kullanın :57:delim de deilim
okurken attı şartellerim:63:

kusura bakmayın ama çok abartıyorsunuz
bu oğluşlar kociş olunca bıraksınlar ailelerini
yok elti,kayın,görümce...
kocam görüşmesn etmesin
beni herkes memnun etsin
düğünüm şöyle böylle olsun

yok yaa...
önce siz memnun olun,yetinmeyi bilin
mutluluk gelecektir

Kullandıgınız cumlelerın hıcbırını kullanmadın benle bağlaştırmayın onlar genelde konuların ortak sorunu ayrıca yazım boyle :1:

Back