• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenecek herkese ders olsun!!!

ben tam tersi dusunuyorum kusura bakmayin.
Eger o adam sizi 1bucuk sene bekleyemediyse, bal gibi baska birini bulmus, bal gibi elinize yuzugu vermis, kendini de bal gibi temize cikarmis. sizde, ah be ne ettim diye kafanizi taslara vuruyorsunuz.
Allah askiniza, bu kadar saf olmayin. Okurken, ilk okumaya basladigim andan beri ayni seyi dusunuyorum, O adam sadece bahane bulmus kendine.
bnce evlenseydin, aldatildigin icin suan bosanmis olurdun.

sen yanlış birşey yapmamışsınki...nişanlı dahi olsan ailenle karar vermek zorundasın hala o evde yaşıyorsun..bence bitirmek için bahane aramış ve bunu uydurmuş...

Eger o adam sizi 1bucuk sene bekleyemediyse, bal gibi baska birini bulmus, bal gibi elinize yuzugu vermis, kendini de bal gibi temize cikarmis. sizde, ah be ne ettim diye kafanizi taslara vuruyorsunuz.
Allah askiniza, bu kadar saf olmayin. Okurken, ilk okumaya basladigim andan beri ayni seyi dusunuyorum, O adam sadece bahane bulmus kendine.

ne çakaldır bu erkekler di mi? bulmuştur birini.konu sahibi çok safsın.yakında düğün haberini alırsın

Söylediklerine katılmıyorum.Evet herşeyi dozunda yapmak gerek,evet aileleri bazı şeylerin içine bazı mesafelerde katmak gerek.Ama ailenin söz hakkı var.Sevdiğin için sadece seviyorsun diye ailene karşı gelemezsin.Ailen neden hemen evlenmeni istememiş.Çünkü okulun bitmemiş,meslek sahibi olmamışsın.Yarın evlenseydin eşinin eline bakıp,boşansan o karşı çıkmadığına pişman olduğun ailene dönecektin.Bu hayat benim diye birşey yok.Eğer bizim hayatlarımız ailemizi de etkiliyor,onları da kahrediyorsa hayatta verdiğimiz kararlara dikkat etmeliyiz.

Senin nişanlım dediğin adam seni sevseydi,sana saygısı olsaydı,ailenin kararına saygı duyar beklerdi.Bazıları da uzaktayım bekarım evleneyim de karım temizliğimi yapsın yemeğim pişsin diye acele ediyor evlenmekte.

Sen farkında değilsin ama nişanlın kendi istediği olmadı,ailenin istediği oldu diye nişanı atmış.Sana güvenmeyen adam seni sevse neee,sevmese ne.
Bugün pişmansın.Yarın kendi ayakların üzerinde durduğunda ve karşına seni gerçekten seven ailene saygısı olan biri çıktığında bu saçma pişmanlığını unutursun.Ömür boyu pişman olmaktan iyidir.
Okulum biteli 3 sene oluyor nisanlanmadan önce iki sene boyunca benim atanmam icin bekledi ama atanamadim ne yazik ki. Nisanlandiktan sonrada ailemin 1.5 sene bekleyin demesi biraz agir geldi ona arti baska sebeplerde eklenince bu noktaya geldik ne yazik ki:(

Aileni bu kadar haksız görme elbet Bi sorun varmış ki sure uzatılmış nışanlın sana değer verseydi her zaman yanında olurdu ailen senin için en iyisi olsun diye ugrasıyodur.. Evlendikten sonra anlarsın kıymetini eşin için hiç kırma onları bende zamanında ailemle çok sorun yasadım nışanlın ailenin her şeyine karışcagından korkuyosa bu kadar ailenle görüşme konusunda da sıkıntı çekerdin her şeyin hayırlısını dile...

Ailemi cok ikna etmeye calisti ama olmadi ama asil sorun ve korktugu nokta annemin eve karisacagini dusunmesi ve simdi bakinca cok fazla aileme duskun olmusum buda oyle dusunmesine sebep oldu belkide:KK43:
kendinizi ve ailenizisuçlayıp durmayın
nişanlınız kendisini düşünmüş, seven insan sabreder

bu arada annen nelere karışıyordu mesela? sen çok mu annem annem diyordun?

ay biz türk kadınları o kadar alışmışız ki ferhat ın dağları delmesine şirin i kimse görmüyor.aman şirin inmesin sırça köşkünden ferhat dağları delsin aileyi ikna etsin çalışsın çabalasın.

Evlilikte ve nişanlılıkta her ne kadar iki kişi bir beraberliğe adım atıyor gibi görünse de aslında bu ailelerin beraberliğe adım atmasıdır. O sizden ailenizi silmenizi istemiş, bir nevi psikolojik şiddet uygulamış. Aynı şeyi siz ondan isteseniz o yapabilir miydi? Ailenizin tek istediği kızlarının geleceği için süre. Ben bunu çok görmüyorum. Evliyken doktora yapan bir olarak çok iyi biliyorum ki eğitim ve sınava hazırlanma gibi şeyler bekarken sorumluluklar daha az olduğu için daha kolay ve rahat yapılıyor. Çünkü yemek, ütü, alışveriş gibi şeyleri düşünmekten sınavlara çok da konsantre olunamıyor. Bunda bir hayır varmış bence. Benim fikrimi sorarsanız ben nişanlınızı haksız buluyorum. İstenilen süre birisinin geleceği için istenilmiş, keyfiyeten değil. Ailenizin de sizin turşunuzu kuracak hali yok. Her anne ve baba evladının mürüvvetini görmek ister. Ben kesinlikle nişanlınızı haksız buluyorum hatta sizin yorumlarınızdan aslında şimdiden pasifize olduğunuzu anladım. Onun amacı sindirilmiş bir eşmiş bence her ne kadar sizden çok çalışmanızı istese de, aslında evliyken bunun o kadar da en azından bekarken olduğu kadar kolay olmadığını eminim o da biliyordur. biraz daha anlayış gösterebilirdi. Zaten bir hafta düşünelim dedikten sonra sizeikinci bir şansı da vermemiş. bu çok gaddarca. Üstelik ne ailesine ne de kendisine ulaşamamışsınız. Madem bekleyemeyecekti baştan nişanlanmasaydı. Siz karpuz değilsiniz ki mevsiminiz geçsin. Onlar sadece bahane aramışlar, bu da bahaneleri olmuş. Üzülmeyin, hayatın sonu değil bu. Boşanıp da hayatına devam eden bir sürü kişiler var. Önünüze bakın, daha gençsiniz. İnanın sizin için hayırlısı bu imiş.

Böyle birsey dilenmez ama keske dediginiz gibi bi baskasini bulsaydi ve bende icimi rahatlatabilseydim beni bu yuzden birakti pes etti diye. Bir cok ortak arkadasimiz var ve su an ya alkol iciyomus yada icmedigi zamanlarda sakinlestirici uyku hapi vs kullanip uyuyomus kisaca ne kadar sosyal bi insan oldugunu bildigim kisi evden disari cikmiyomus. Cok pesimden kostu cok ugrasti cok fedakarlikta bulundu ama simdi baktigim zaman ben belkide hep boyle devam edecek modundaydim sanirim..

Bence ailenden dolayı kaçmış aileye içine sinmemiş sevgiside çok büyük değilmiş, bence kız annelere fazla ve abartılı konuşmamalı

Sevginize sahip çıkmalıydınız.Benim annemde eşimle evlenmemi hiç istemezdi.Hatta söz günü yardım bile etmemiş,istemiyorum gör bak nasıl ayıracağım bile demişti.Sonuç evlendim 7 senelik evliyim ve annem eşimi çok sever:))
O kadar zorluklarla evlendik ki ; ne eşimin ailesi arkamızdaydı, (babam hariç) Nede benim ablam ,annem ve kardeşim arkamdaydı.7 sene evvel eşimle aldığımız maaş 1150 tl idi.Toplamda haa.400 tl kira ödeyip ayrıca bir takım borçları da kapattık.İlk evim 1+1 55 m2 ufak bir yerdi.Eltim o zaman bana ben bu evde asla oturmazdım dedi.Bende bizim bütçemiz bu arkamızda kimse yok demiştim.
Sonuç şimdi hiç kimse dediğini bile hatırlamıyor cicim.Ama ben ve eşim asla unutmuyoruz.

Bir şey daha eklemek istiyorum. Ben sevdiğim için ailemden bile vazgeçmeye hazırdım bir zamanlar. Onunla evlenmek için ne fedakarlıklar yaptım. Ailem ama hiç beni bırakmadı. O kişiyle sırf ben istiyorum diye razı oldular. Ve onca yaptıklarımı bir günde sildi. 12 yıl evlilikten sonra mutsuzum diye oğlumla bizi bırakıp gitti bir gün . Yine ailem arkamdaydı. İnan herkes vazgeçer de anneyle baba vazgeçmez. Sana bir şey olsa önce annen koşar kızım diye.

Valla aradaki sayfalari okumadim . Ilk mesajinizi okudum da bence ayrilik sizin icin iyi olmus. Unutmayin es her zaman bulunur ama aile bulunmaz. Yok evlenince de karisirmis da bilmem ne. Evlenince emin ol erkekler analarina karsi daha cok buldumcuk oluyolar. Yani bekarken analarinin ustune titreme veya onalrin sozjnj dinleme yok ama evlenince anacibasi. Bi de enteresan dugun tarihi uzamis diye insan nisani atar mi ne sacma! O zaman ailenizi ikna edip dugun tarihini erkene almaya O calissaymis. Bosver . Akilli ol . Ise girmeye bak sen. Sonrasinda su akar yolunu bulur.

Canim yazdiklarini okudum. Aileni suclar gibi yazmissin deger mi el oglu icin uzun surdu nisanlik ailene karsi gelemedin. Yok efendim evlenince de boyle olacaksin. Bunlar sevenleri nasil ayirir kii bence oyleee hayieli olmus ki bitirmek. Benimde zoe oldu nisan evlilik. Annecisin dedi bana ki babasiz buyuduk biz annemi cok severim. Ne olduysa oldu evlendik. 6 ay oldu evleneli daha annem adimini atmadi eve onun ailesi heo geldi gitti. Bir gun annemi ozledin keske gelse dedim kiyamet kootu bastan soyliyeyim 1 haftadan fazla kalamaz dedi. Heyyyy heyyyyy ne kavga ne bagris neler yasattin ona hala yasatiyirum haftata annecigimin yanina gidiyirum hatttaaaaaa 3 hafta sonra da annem gelecek yanina hiccccc korkum yok istemeyen ceker gider. Sakin mi sakin uzulme seven adam icin bunlar sebep mi yaaa neler oluyorsa seven adam birakmiyir agliyor kapilarda yatip kalkiyor. Benim arkadasimi vermediler kac kere istediler. Geri donduler kizin abileri adami dovduler vermicez gelmeyin diye birbirmerini cok severkerdi. Ama adam pes etmedi yemin ediyirum 14.istemede hocalar vs vs araya girdi neler neler sonunda verdiler kizi ve kizi her gun annesine gider o dayak yiyen damatta gider gelir kusmedu de kinlenmedi de aileni kimse icin suclana aile 1 tane koca doluuuuuu disarda oooooo

Ta
Bir şey daha eklemek istiyorum. Ben sevdiğim için ailemden bile vazgeçmeye hazırdım bir zamanlar. Onunla evlenmek için ne fedakarlıklar yaptım. Ailem ama hiç beni bırakmadı. O kişiyle sırf ben istiyorum diye razı oldular. Ve onca yaptıklarımı bir günde sildi. 12 yıl evlilikten sonra mutsuzum diye oğlumla bizi bırakıp gitti bir gün . Yine ailem arkamdaydı. İnan herkes vazgeçer de anneyle baba vazgeçmez. Sana bir şey olsa önce annen koşar kızım diye.
Tabiki haklisiniz anne babanin hakki hicbir zaman odenmez omur boyu iyi aninda kotu aninda siginabilecegin tek yuva ailedir. Daha onceki konularimi okuduysaniz dugunumuze yaklasik 4 5 ay gibi bi sure kalmisti ve simdi dusunuyorum ki 3 sene bekleyen bi insan 5 ay daha beklerdi onun korktugu asil nokta benim ailemin sozunden evlenincede cikamayacak olmami dusunmesiydi. Oysa ki ben evlenene kadar herseyin ailemin gonlunun rizasiyla olmasi taraftariydim sonucta evlenince benim evim olacakti ve ailem artik karismayacak dedim her zaman ama bu konuda bana guvenemedi belkide hakli olarak:(

Arkadaslar benim ki artik dert olmaktan çıktı herşey olacağına varır derler ve neticedede vardı. Kısaca olayı anlatayım sevdiğim kişiyle nişanlandık nişanlım askeri personel olduğu ve birbirimizden uzak olduğumuz için çok uzun nişanlılılık süresi istemedi ama ben herşeyin ailemin rızasîyla olmasını istedim ve ailemin bütün isteklerine boyun eğdim ve onların istekleri oldu 1.5 sene nişanlı kalmamız gerekecekti. Nişanlımla her gün bu yüzden tartıştık ve sonunda bi noktadan sonra nişanlım ilişkimize sahip çıkmadığımı ve ailem ne derse hicbir şekilde karşı koyamadığımı söyleyerek biraz düşünmek istediğini söyledi 1 hafta hiç konuşmadık sonrasında izin alarak yanıma geldi ve evlendikten sonrada annemin evin içine karışacağını düşündüğünü söyledi ve benim evlendikten sonrada ilişkime sahip çıkmayıp boyun eğeceğimi düşündüğünü söyledi ben her ne kadar evlendikten sonra herşeyin daha farklı olacağını söylesemde inanmadı. Seven insanın her ne olursa olsun her zaman ilişkisine sahip çıkması gerektiğini söyledi ve nişan yüzüğünü elime verdi. sonrasında 3 gün ne ben nede kendi ailesi ulaşamadık hiç bi şekilde ve sonuç kendi ailesi bile bırakmamasını istesede bana güvenmedi ve bitirdi. Diyeceğim şudur ki sevdiğiniz insan sizin için herşeyi yapiyorsa ve sizden de birşeyler bekliyorsa hayal kırıklığına uğratmayın. Nişanlanma döneminde ailemin hep haklı olduğunu düşünüp hareket ediyordum ama şimdi anladım ki bazen sevdiğin için gerekirse ailenize bile karşı gelmekten çekinmeyin nişanlılık evlilik döneminde ailelerinizi bir adım geride tutun. Sevginize sahip çıkın benim gibi pişman olmayın!!!
Öncelikle cok cok gecmis olsun butun yazilanlari okudum ve bende iki ay once nisani attim bizimde uzak iliskiydi nisanlimla bir bucuk sene ciktik gecen sene haziranda okulum bitti biz birbirimizi ole cok seviyorduk ama anneme iliskimi soyledigimde kpss ni kazan ogretmen ol koca nasil olsa bulunur diyerek kalbime hep boyle suphe dusurdu bende sizin gibi ailemi bu tarz konularda dinledim ama sonra artik dedimki zaman gecti keske okulum biter bitmez evlenseydim pisman oldum cunku benim nisanlimda maddi manevi hep yanimda olan biriydi ama ben sunu anladim ne kadar bir erkek cok sevsede uzak iliskide ve zamani uzattikca deli oluyorlar cok garip ama sabir kalmiyor sevgileri zedeleniyor... Oysa biz bayanlar seven insan herseye katlanir diyoruz malesef ben oyle erkek gormedim vardir ama cok azdir denk gelmesi az bir ihtimaldir..fitrat olarak cok sabirliyiz biz bayanlar..ama ben nisanlima ailemin fikriymis gibi yansitmazdim mesele kendi dusuncem derdim Allah var benim ailem sadece meslegini al dedi baskada karismadi aslinda karismaya calistilar ama ben mudahe ettirmedim inan aileler evlenenler bu damat bu gelin tam istedgmiz gibi demiyorlar ve ailelerde mutlaka bir kulp buluyorlar..aslinda onlari dinliyor gibi yapcaksin ama kendi bildgn dogru olani kendince yapicaksin yani ne aileyi kusturceksin nede nisanlini dengeyi kurmak cidden zor ama imkansiz degil..konu sahibi lutfen uzulmeyin ailelerin karismasi bence tek basina nisan atma sebebi degildir ne aileler biliyorum neler yasatiyorlar sevgilerine s ahip cikiyoarlar ama size sunu diyim bence nisanliniz sizinle olamaycagini yapamayacagini anlamis gibi geldi uzak sehre gitcektiniz ayda yilda bir sonucta gidilcek gelincek ..mesela benim nisanlimda annesine cok duskundu ben gicik oluyordum cok dert etmiyordum cunku evlenince yuvasinda benle olunca eskisi kadar kalmaz diye dusunerek cok sorun etmedim bizim sorunumuz uzaklik telefonda gereksiz kavgalar kiskanclik bu isin uzamasindan dolayi asiri derece cikmaza girdik saygisizlik boyutunda bi kac kelime duyunca nisani attim ama adamda dunden raziymis iki ay oldu ardina bakmadi acikcasi bende bakmadim cunku seven insan ozelikle erkekler icin diyorum engel tanimaz ben bi cok seye gogus gerdim ama saygisizliga tahamul edemedim size sunu soylemek istiyorum kendinizi yipratmayin eger bu adamla cok mutlu olucaginiza ve sizi yari yolda birakmayip her zaman guvenip mutlu huzurlu olcaginiza inaniyorsaniz bir kez daha gorusun eger yok filan derse ailenizin kararlari yuzunden sizden vazgecmis anlamina gelir ... Ama bu son kez aramanizi cok iyi dusunun..ben olsam aramazdim cunku sizi yari yold cabucak birakan kendisi ....

Nisanlin çok hakki.ilerde ailenin evin içine karistirma ihtimalini de göz önüne almis adam. Sanirim ben de nisanlin gibi düşünürdüm

Nisanlin çok hakki.ilerde ailenin evin içine karistirma ihtimalini de göz önüne almis adam. Sanirim ben de nisanlin gibi düşünürdüm
Hemen pat diye bu kadar cabuk yuzuk atmasi normalmi
Kizcagiz durumu izah etmis dikkat etmeye calismis bu arkadasta kimsesiz degil herkesin ailesi var kiz aliyor bir zahmet ailesinin fikirlerinide alicak uygular uygulamaz orasi ona kalmis ama konu sahibi arkadas tamamen haksiz diyemem birbirini 7 sene 8 sene bekleyen erkekler var sevgi sabir emek ister bence gidesi varmis buda bahane olmus

Hemen pat diye bu kadar cabuk yuzuk atmasi normalmi
Kizcagiz durumu izah etmis dikkat etmeye calismis bu arkadasta kimsesiz degil herkesin ailesi var kiz aliyor bir zahmet ailesinin fikirlerinide alicak uygular uygulamaz orasi ona kalmis ama konu sahibi arkadas tamamen haksiz diyemem birbirini 7 sene 8 sene bekleyen erkekler var sevgi sabir emek ister bence gidesi varmis buda bahane olmus
Kiz tamam deyip oğlan 1.5 yil düğünü erteleseydi gene ayni şeyleri söyler miydik? Tabiki demezdik.evlilik vagina ermiş bi bayan kendi kararini veremiyorsa bu sikintidir.
Pat diye de olmamis ayrilik.adam sinyalleri vermiş.devamlı bu konudan tartismislar.

Back
X