• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenecek herkese ders olsun!!!

nişanlınız sizin ailenize karşı pasif oluşunuzu sorun etmiş. damat adayı yada gelin adayı kayınpeder, kayınvalidelerle aynı fikirde olmak zorunda değil elbet. Ama siz orta yolu pek bulamamışsınız, oda bu durumdan çok sıkılmış belliki. Hakkınıda hayırlısı olsun yinede.

K
nişanlınız sizin ailenize karşı pasif oluşunuzu sorun etmiş. damat adayı yada gelin adayı kayınpeder, kayınvalidelerle aynı fikirde olmak zorunda değil elbet. Ama siz orta yolu pek bulamamışsınız, oda bu durumdan çok sıkılmış belliki. Hakkınıda hayırlısı olsun yinede.
Kesinlikle bu konuyu acmamdaki amac tam olarakta budur ben yasadim ama benzer durumda olan arkadaslar ders cikarsin benim yasadigim durumla basbasa kalmasinlar. Annenin yerini babanin yerini nisanlinin yerini herkes ayirt etsin birbirine karistirmasin.

Ailenizi suçlamaktan vazgeçin karşındaki adam adam değilmiş seven insan herşeyiyle sever seni ailenle fikirlerinle değerlerinle yargılamaz beklemesi gerekiyorsa bekler ailenize karşı gelip evlenseydiniz asıl o zaman pişman olurdunuz

bence bu nişanlılık aileleri de ilgilendiren bir konu. Ailenizi suçlamayın. Burada ailesini dinlemeyip de çok hata yapan kişiler var ve şuan çok pişmanlar. Belki de eski nişanlınız sizden ayrılmak için bu durumu bahane etmiştir. Yoksa nişan tarihi ile ailenizin evliliğinize müdahale etmesinin ne alakası var anlayamadım. Seven insan katlanır demişsiniz, nişanlınız sizi sevseydi her şeye katlanırdı.

bence bu nişanlılık aileleri de ilgilendiren bir konu. Ailenizi suçlamayın. Burada ailesini dinlemeyip de çok hata yapan kişiler var ve şuan çok pişmanlar. Belki de eski nişanlınız sizden ayrılmak için bu durumu bahane etmiştir. Yoksa nişan tarihi ile ailenizin evliliğinize müdahale etmesinin ne alakası var anlayamadım. Seven insan katlanır demişsiniz, nişanlınız sizi sevseydi her şeye katlanırdı.
Sebep sadece tarih degil benim yaptigim hata evlilik konusunda beraber karar aldik konustuk ama ailemle konustugum zaman bir cok seyi onlar kirilmasin diye tekrar nisanlimla konusup onlarin isteklerinin benimde istegim olacagini belirttim. Olay su ki karsinizdaki insan kararlilikla sozunun arkasinda duruyor ve siz buna karsin aile etkisinde kaliyorsaniz guveni kaybediyorsunuz ben bunu gec anladim. Benim icin butun imkanlarini sinirlarda zorladi ama ben pasif kaldim belkide bayanlar olarak en buyuk hatamiz fedakarligin her zaman karsi taraftan gelmesini beklemek!!

E peki şuan bu pişmanlığı yaşamak yerine ailenizle konuşsanız ve gerçekten bir şeyleri göze alsanız evliyken de iş bulabileceğinizi hatta beyin olarak daha rahat olup sınavınıza yönlenebileceğinizi söyleseniz ? İkna etmeye çalışın ve sonra o nişanlınızla aranızı düzeltin.

Hayat senin hayatın ailenin senin düşüncelerine göre olayı planlaması gerekirdi ki evet böyle gitseydi ailen evlenince de sizi yönetmeye çalışacaktı ve sen bi süre sonra onlara boyun eğecektin. Verdiğin tavsiye gerçekten güzel, bu olayda güzel bir örnek olmuş. Umarım nişanlınla yeniden bir araya gelir, bundan sonraki hayatınıza birlikte yön verirsiniz

Hayat senin hayatın ailenin senin düşüncelerine göre olayı planlaması gerekirdi ki evet böyle gitseydi ailen evlenince de sizi yönetmeye çalışacaktı ve sen bi süre sonra onlara boyun eğecektin. Verdiğin tavsiye gerçekten güzel, bu olayda güzel bir örnek olmuş. Umarım nişanlınla yeniden bir araya gelir, bundan sonraki hayatınıza birlikte yön verirsiniz
Ben her ne kadar evlenince boyle olmayacak desemde inandiramadim bu yuzden de o yuzden sinirlari en bastan koymali herkes

Sebep sadece tarih degil benim yaptigim hata evlilik konusunda beraber karar aldik konustuk ama ailemle konustugum zaman bir cok seyi onlar kirilmasin diye tekrar nisanlimla konusup onlarin isteklerinin benimde istegim olacagini belirttim. Olay su ki karsinizdaki insan kararlilikla sozunun arkasinda duruyor ve siz buna karsin aile etkisinde kaliyorsaniz guveni kaybediyorsunuz ben bunu gec anladim. Benim icin butun imkanlarini sinirlarda zorladi ama ben pasif kaldim belkide bayanlar olarak en buyuk hatamiz fedakarligin her zaman karsi taraftan gelmesini beklemek!!

Evlilikte ailelerin müdahale etmesi çok yanlış. Kayınvalidemden biliyorum. Hep müdahale etmek istedi onun istediği gibi yaşamamızı istedi. Sonra eşim annesini savundu hep, benim sözüm geçmeyince de kavgalarımız oldu evliliğimiz defalarca sarsıldı. Ancak o karışmayınca biz eşimle ikimiz çok mutluyuz. Aileler müdahale etmeyecek, müdahale olsa da eşler izin vermeyecekler. Bu evlilikte çok önemli bir kuraldır.
Öyle ise hata yapmışsınız. Ama pişmansınız da. Belki geç kalmış sayılmazsınız tekrar bir şans isteyebilirsiniz

Arkadaslar benim ki artik dert olmaktan çıktı herşey olacağına varır derler ve neticedede vardı. Kısaca olayı anlatayım sevdiğim kişiyle nişanlandık nişanlım askeri personel olduğu ve birbirimizden uzak olduğumuz için çok uzun nişanlılılık süresi istemedi ama ben herşeyin ailemin rızasîyla olmasını istedim ve ailemin bütün isteklerine boyun eğdim ve onların istekleri oldu 1.5 sene nişanlı kalmamız gerekecekti. Nişanlımla her gün bu yüzden tartıştık ve sonunda bi noktadan sonra nişanlım ilişkimize sahip çıkmadığımı ve ailem ne derse hicbir şekilde karşı koyamadığımı söyleyerek biraz düşünmek istediğini söyledi 1 hafta hiç konuşmadık sonrasında izin alarak yanıma geldi ve evlendikten sonrada annemin evin içine karışacağını düşündüğünü söyledi ve benim evlendikten sonrada ilişkime sahip çıkmayıp boyun eğeceğimi düşündüğünü söyledi ben her ne kadar evlendikten sonra herşeyin daha farklı olacağını söylesemde inanmadı. Seven insanın her ne olursa olsun her zaman ilişkisine sahip çıkması gerektiğini söyledi ve nişan yüzüğünü elime verdi. sonrasında 3 gün ne ben nede kendi ailesi ulaşamadık hiç bi şekilde ve sonuç kendi ailesi bile bırakmamasını istesede bana güvenmedi ve bitirdi. Diyeceğim şudur ki sevdiğiniz insan sizin için herşeyi yapiyorsa ve sizden de birşeyler bekliyorsa hayal kırıklığına uğratmayın. Nişanlanma döneminde ailemin hep haklı olduğunu düşünüp hareket ediyordum ama şimdi anladım ki bazen sevdiğin için gerekirse ailenize bile karşı gelmekten çekinmeyin nişanlılık evlilik döneminde ailelerinizi bir adım geride tutun. Sevginize sahip çıkın benim gibi pişman olmayın!!!
Sizin bu dediğinizi yapan birçok kadın da tam tersini her ne olursa olsun ailenin sözü dinlenmeli yi savunuyor. ki bende evlenmiş biri olarak aynı şeyi düşünüyorum. 1 buçuk yıl beklemek istiyor diye ayrılmayı düşünen insan sevmiyor demektir. Çok yiğit bir adam olsa en azından çıkar annenin karşısına evlenene kadar siz ne derseniz evlendikten sonra sakın evimize müdahale etmeyin diyip uyarısını yapmalıydı. Bildiğin tabansızmış

Sizin bu dediğinizi yapan birçok kadın da tam tersini her ne olursa olsun ailenin sözü dinlenmeli yi savunuyor. ki bende evlenmiş biri olarak aynı şeyi düşünüyorum. 1 buçuk yıl beklemek istiyor diye ayrılmayı düşünen insan sevmiyor demektir. Çok yiğit bir adam olsa en azından çıkar annenin karşısına evlenene kadar siz ne derseniz evlendikten sonra sakın evimize müdahale etmeyin diyip uyarısını yapmalıydı. Bildiğin tabansızmış
Herkesin dusuncesi ve iliski konumu muhakkak farklidir ben herseyde ailemin rizasi dedim her konuda onlarin gorusune deger verdim ve dolayisiylada karsimdaki insanin dusuncelerini hice saymis oldum. Tabansiz demissiniz ancak sunuda yapabilirdi evleninceye kadar agzini acmayip evlenince artik kurallar degisti vs deseydi bu o zaman daha da zor gelecekti evlenince degistin diycektim o zamanda eski dusunce yapimla ve her ne kadar ben ailemi karistirmiycam desemde muhtemelen bi sekilde annemin eli her zaman omzumda olacakti ve yaptigim hatayi anlayamayacaktim belkide. Bir nusibet bin nasihatten daha hayirli derler ben nusibet seklini gordum. Ve bu konuyu acmamdaki temel amacta bu durumdaki arkadaslarimizin okumasi ve eger ki dusunce yapilarina uyuyorsa ona gore ceki duzen vermeleri. Bana her zaman dedigi sey suydu hic bir zaman kirip dokmek yikmak icin degil kendi dusunceni konusarak ailene anlat bize ve bizim dusuncelerimize sahip cik baban konusma bitti dedigi zaman bitmesin dusunceni anlatabil. Su an isin acigi sakinlesmesini bekliyorum ve gerekirse yanina gidicem onca emek onca zaman ve onca sevgi...

bence aileyi dinlemek değil bu... arayı bulamamak ... ana neden sizde ailenizde değil...

ben ailemle oturur konusurum her laflarında haklılarsa nişanlıma dönüp ''annem babam dedi ki'' demem.
''ben şöyle düşündüm ve böylesini istiyorum sen de bu konuda bana destek verir misin'' derim. buna ragmen '' eeh ben bekleyemem hadi eyvallah'' diyebiliyorsa paşa gönlü bilir. ''annem babam ne kadar haklı çıktı'' derim üstüne de...

ama ailemle fikirlerim farklıysa ve kendimden eminsem ''nişanlımdan değil kendimden eminsem'' ya bismillah der , aileme resti çektiğimi söyler, ellerini yüzlerini öper nişanlımla gereken işlemlere de başlardım..

aileler hayatımızın çok büyük parçası, eşlerimiz ise diğer kalan parcası bu iki güzel şeyin arasını bulmak bizleriin elinde.. annem sunu dedi babam bunu dedi ama nişanlım şöyle dedi karmasasında hayat yasanmaz...asıl olan ''bizim hislerimiz düşüncelerimiz ve kararlarımızdır''.. zaten bizi seven herkes yanlısımızda da dogrumuzda da yanımızda yer alacaktır..

hakkınızda hayırlısı olsun.. dilerim gönlünüzdeki gibi bir hayat yasarsınız bundan sonra...

aileleri çok fazla müdahale ettirmek doğru değil.

Ben de okuyorum bir yandan da "Hata sendeymiş aileni katmak da ne" diyordum neyse ki hatanı anlamışsın bu ilişkinin bitmesine ne yazık ki sen sebep olmuşsun...

Sınava evliyken hazırlanırdın nişanı uzatmak iyi değildir biz 1 ay nişanlı kaldık ..belki uzasa ayrılırdık..
ailen de iyiliğini istemiş aslında..
bu işler nasip tabi ama ben nişanlının seni çok da sevmediğini düşünüyrum ya evliyken boşancam deseydi böylesi hayırlı diye düşün artık

Hatanızın farkındaysanız, gidin yanına ikna edin çabalayın, sevgi kolay bulunmuyor kaybetmeyin. En azından kaybedecek olsanız da ileride elimden geleni yaptım olmadı diyin. Çabuk pes etmeyin. Burada ben de sizi hatalı bulduğum için bunları söylüyorum. Arayı bulamamışsınız. Ben evlilik kararı alırsam, ilk anda hem kendi ailemin hem onun ailesinin bir tık geride kalması gerektiğini konuşacağım, tabi doğru bir dille. Çünkü bu forumdan öğrendiğim en önemli şey ailelerin bir tık geride kalması gerektiği. Kendi aileme de sınırı çizerim karşıdan da aynısını beklerim. Tabi karşımdaki adam da umarım aynı fikirde olur. Siz bunu yapamamışsınız ve şimdi pişmanım diyorsanız gidin çabalayın kaybetmeyin. Ha olmadı mı en azından bundan 20 yıl sonra aklınıza düserse elimden geleni yaptım nasip değilmiş dersiniz.

Arkadaslar ailem her zaman basimin tacidir bugun basima bisey gelse herkesten once kosacak insanlardir bu herkestede boyledir ama canimi yakan seylerden biri su ki annem nisan atildiktan sonra zaten ben senin il disina gitmeni istemiyordum boylesi hayirli oldu demesi. Ben uzulurken annemin boyle dusunmesi uzdu acikca. Nisanlimin annesi kac kez aradi nasilsin vs bi cok kez konustu vs ama annem hicbirsey olmamis gibi hayatina devam edebiliyor bir kez daha diyorum ki keske annemi cok fazla iliskime karistirmasaydim!!!

Keske dediginiz gibi olsaydi ve icim rahat etseydi icinme su serpilseydi. Keske benden sonra bi baskasini hayatina almis olsaydi ve beni sevmedigi icin birakti cekti gitti diyebilseydim.

Herkesin dusuncesi ve iliski konumu muhakkak farklidir ben herseyde ailemin rizasi dedim her konuda onlarin gorusune deger verdim ve dolayisiylada karsimdaki insanin dusuncelerini hice saymis oldum. Tabansiz demissiniz ancak sunuda yapabilirdi evleninceye kadar agzini acmayip evlenince artik kurallar degisti vs deseydi bu o zaman daha da zor gelecekti evlenince degistin diycektim o zamanda eski dusunce yapimla ve her ne kadar ben ailemi karistirmiycam desemde muhtemelen bi sekilde annemin eli her zaman omzumda olacakti ve yaptigim hatayi anlayamayacaktim belkide. Bir nusibet bin nasihatten daha hayirli derler ben nusibet seklini gordum. Ve bu konuyu acmamdaki temel amacta bu durumdaki arkadaslarimizin okumasi ve eger ki dusunce yapilarina uyuyorsa ona gore ceki duzen vermeleri. Bana her zaman dedigi sey suydu hic bir zaman kirip dokmek yikmak icin degil kendi dusunceni konusarak ailene anlat bize ve bizim dusuncelerimize sahip cik baban konusma bitti dedigi zaman bitmesin dusunceni anlatabil. Su an isin acigi sakinlesmesini bekliyorum ve gerekirse yanina gidicem onca emek onca zaman ve onca sevgi...

Ah be canım...Yapma aileni suçlama. Evet sen hatalı davranmış ve orta yolu bulamamış olabilirsin burada hatalısın. Eşinle nişanlınla verdiğin karardan çabucak cayarsan evet güvenmez sana. Ama bu ayrılmak için yeterli sebep değil. Sen şuan kendini suçlama dönemindesin belki ailene kızgın ve kırgınsın. Ama arkanda duramayan nişanlın. Evet nişanlın sen gibi davransaydı ve sen konuyu ne yapıcam bilemiyorum deseydin burada evli olan bayanlar olarak ooo daha en başından böyleyse ayrıl bence vs. diye yorumlar yapacaktık ama konu sahibi ayrılmayacaktı çünkü nişanlısını seviyor olacaktı, vazgeçemeyecekti, rest çekemeyecekti. Annenin bu tavrı senin daha fazla üzülmeni istemediği içindir. Dik durmaya çalışıyor bence. Bir nevi seni rahatlatmaya çalışıyor. Ayrıca ikinci mesajını gördükten sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki günahı boynuna ama ben de bir başkası var diye düşündüm. O içiyor evden dışarı çıkmıyor diyenlere de aldırma madem o kadar acı çekiyor neden bunu yaptı? İnsan kendine bu acıyı neden çektirir? Bir insan seviyorsa önünde dağ olsa durmaz. Nişanlın evet seni sevmiştir. Ama artık sevmiyor. Sevse her ne olursa olsun sizden vazgeçemezdi. Göze alamazdı çünkü. Severek ayrılanlar sadece filmlerde. Seven insan hiç bir koşulda sevdiğini yarı yolda bırakmaz. Ve son olarak bir insan ayrılırken mantığa dayalı bir sebep ileri sürüyorsa (her ne kadar mantıksız da olsa) bilki seni artık sevmiyordur. Mantığı sevgisinin üzerindedir çünkü.

Seni çoook ama çooook iyi anliyorum, canım. Inşallah tekrar biraraya gelirsiniz

Back