• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenecek herkese ders olsun!!!

Annemin genelde herşeye karısan bi yapisi vardir ama ben evleninceye kadar gonullerini kirmak istemedim evlenincede artik benim bi evim olacakti karismayacagini dusunuyodum her zaman

Eğer herkes nişanlınız gibi korkup, kaçsaydı kimse kolay kolay yuva kuramazdı. Evlenirken sevdiğin insan için bir şeyleri göze alıyorsun ister istemez. Mesela, benimde görümcem kaynanalık yapıyor bana, her şeye karışıyor. O zaman ben de mi 'kardeşin şimdiden her şeye karışıyor evlenince neler yapmaz' diyip bıraksaydım sevdiğim adamı. Ailende değil suçun hepsi, Onlara bu kadar yüklenme.

Valla bence bu işte daha agir seyler var. Kaynanan annenin yaptigi hareketleri yapiyormus gibi anlat bakalim..
Demekki adam bunalmis.. Olayi tam anlatirsaniz daha iyi olur. Anneniz ne diyordu ne yapiyordu mesela??

evlenseniz zaten ailenden uzakta yaşamayacakmıydınız canım?nasıl karışacaktı annen size?
Uzakta yaşayacaktık ancak onun korktuğu telefonla vs ile annemle konustugumuzda benim anneme uyacagimi dusunmesi:( buna sebep bi kac olay yasadik belkide bu neden oldu. Dugun konusunda aramizda bi cok seye beraberce karar verdik nisanlimla ama ailem daha farkli seyler istedi ve ben ailemin yaninda yer aldim her zaman onlarin gonul rizasinin olmasini istedim. Her zaman degil ama gerektigi yerdede aileme dur diyebilmeliydim belkide

Yani simdi her insan farklidir tabiki ama demek ki nisanlinin sabir siniri azmis..
Benim sevgilim beni 7 yil beklicek.. 4küsür gitti Allahin izniyle kaldi 2 küsür.
Bana kalirsa ayrilik sebebi olamaz bu..
Hani desem ki cok kavusmak istiyor artik canina tak etmis o yuzden bu huysuzluk,
Bukadar cok hasretle yanan adam ailesini devreye sokardi gidip babana dil dokerdi ikna etmeye calisirdi..
Ama direk terk etmis..
Acaba siz gercekten asiri derecede mi pasiftiniz..
Belki sizden yana bir caba grmdigi icin sevginizden suphe etmistir..
Yada insAllah yoktur da baska bir sey varsa bunun altinda yakinda cikar kokusu.

Yani simdi her insan farklidir tabiki ama demek ki nisanlinin sabir siniri azmis..
Benim sevgilim beni 7 yil beklicek.. 4küsür gitti Allahin izniyle kaldi 2 küsür.
Bana kalirsa ayrilik sebebi olamaz bu..
Hani desem ki cok kavusmak istiyor artik canina tak etmis o yuzden bu huysuzluk,
Bukadar cok hasretle yanan adam ailesini devreye sokardi gidip babana dil dokerdi ikna etmeye calisirdi..
Ama direk terk etmis..
Acaba siz gercekten asiri derecede mi pasiftiniz..
Belki sizden yana bir caba grmdigi icin sevginizden suphe etmistir..
Yada insAllah yoktur da baska bir sey varsa bunun altinda yakinda cikar kokusu.
Kendiside aileside cok ugrasti ama babam bisey soyledigi zaman uzerine bir daha konusturmaz ve nitekimde oyle oldu. Nisanlim maddi manevi herseyimi karsiladi 3 senedir ve yapabilecegini en iyi sekilde yapti ama benim tamamen pasif kalmami sevgisizlige yordu seven insan herseyi yapar dedi. Yilda 30 gun izni var bunun en az 20 gununu benim memleketimde gecirdi otelde kaldi vs yapti 10 gun izne ciktiysa 7 gun benim yanimda kaldi 3 gun memleketinde gecirdi ama benim ailemi kirmamak isteyisimi farkli algiladi.

Sizin adınıza üzüldüm ama nisanlinizada hiç kizamadim. Çünkü yerden göğe kadar haklı ne yazık ki :( Ilerisi içinde böyle düşünmesi normal daha bir kaç saat önce birinin erkek arkadasinin annesini çok dinlediğini söylediği için ayrılması gerektiğini ileride daha kötü olucagini yazdım. Güzel bi tavsiye olmuş, umarım burada alması gereken herkes ders alır bu yazıdan. Bense zaten böyle düşünüyorum. belli bi yaştan sonra aileden sadece fikir alınması taraftariyim, uygulayip uygulamamak mantığa yatmasiyla alakali artık. Umarım en kisa zamanda sizde mutlu olursunuz.

Uzakta yaşayacaktık ancak onun korktuğu telefonla vs ile annemle konustugumuzda benim anneme uyacagimi dusunmesi:KK43: buna sebep bi kac olay yasadik belkide bu neden oldu. Dugun konusunda aramizda bi cok seye beraberce karar verdik nisanlimla ama ailem daha farkli seyler istedi ve ben ailemin yaninda yer aldim her zaman onlarin gonul rizasinin olmasini istedim. Her zaman degil ama gerektigi yerdede aileme dur diyebilmeliydim belkide
Canım eğerki sen evlenince farklı olacak diye garanti vermeseydin endişelerinde haklı olabilir derdim.nişanlının dediği kadar ailene tutkun olsan zaten gurbette evlenmeyi Göze alamazdın.benim ablamda astsubayla Evlenip gurbete gitmişti.aldatılma yüzünden ayrıldılar.x eşi sürekli sen ailene çok düşkünsün annemi özledim diye ağlıyorsun sıkılıyorum demişti.hep bi bahane.özetle canım seven adam bırakmazdı.üzülme hayırlısı de ailenede kinlenme

ben cok iyi anliyorum seni,ama inan ailen ilerde karismasaydi bile ,yine "annen karisiyo,annen seni yonetiyo vs " diye laf olacakti..zoruna gidecekti ve bu seferde onu ikna etmek icin iliskiniz yipranacakti..Simdi onun yaptigi iyilikler geliyo ve vicdan azabi cekiyosun,icin aciyo..Cok zor bir durum..Ama bende ogrendim ki aileler gercekten biraz arkada durmali..tabiki saygim sevgim sonsuz,allah onlari basimdan eksik etmesin,kimseye degismem, fakat ayirt etmeyi ogrenmemiz gerek..belki barisirsiniz..biraz dusunsun herkes..Insallah hayirlisi neyse o olsun

Kendiside aileside cok ugrasti ama babam bisey soyledigi zaman uzerine bir daha konusturmaz ve nitekimde oyle oldu. Nisanlim maddi manevi herseyimi karsiladi 3 senedir ve yapabilecegini en iyi sekilde yapti ama benim tamamen pasif kalmami sevgisizlige yordu seven insan herseyi yapar dedi. Yilda 30 gun izni var bunun en az 20 gununu benim memleketimde gecirdi otelde kaldi vs yapti 10 gun izne ciktiysa 7 gun benim yanimda kaldi 3 gun memleketinde gecirdi ama benim ailemi kirmamak isteyisimi farkli algiladi.
Canim sana tavsiye,
simdi pismansin ya omur boyu surmemesi icin,
ne yapalim hayirlisi deme ara konusmak iste aileni ikna et,
seven adam su hayatta zor bulunur ki anladigim kadariyla cok deger veriyormus..
Senin asiri pasif kalman onu yormus.. "Ben herseyi yapiyorum o halinden memnun" psikolojisine girmis..
Gercekten seviyorsan asla pesini birakma..
Ha dersen ki cok dil doktum defalarca aradim ugrastim yinede olmadi o zaman hakkaten hayirlisi buymus diyebilirim.

Arkadaslar benim ki artik dert olmaktan çıktı herşey olacağına varır derler ve neticedede vardı. Kısaca olayı anlatayım sevdiğim kişiyle nişanlandık nişanlım askeri personel olduğu ve birbirimizden uzak olduğumuz için çok uzun nişanlılılık süresi istemedi ama ben herşeyin ailemin rızasîyla olmasını istedim ve ailemin bütün isteklerine boyun eğdim ve onların istekleri oldu 1.5 sene nişanlı kalmamız gerekecekti. Nişanlımla her gün bu yüzden tartıştık ve sonunda bi noktadan sonra nişanlım ilişkimize sahip çıkmadığımı ve ailem ne derse hicbir şekilde karşı koyamadığımı söyleyerek biraz düşünmek istediğini söyledi 1 hafta hiç konuşmadık sonrasında izin alarak yanıma geldi ve evlendikten sonrada annemin evin içine karışacağını düşündüğünü söyledi ve benim evlendikten sonrada ilişkime sahip çıkmayıp boyun eğeceğimi düşündüğünü söyledi ben her ne kadar evlendikten sonra herşeyin daha farklı olacağını söylesemde inanmadı. Seven insanın her ne olursa olsun her zaman ilişkisine sahip çıkması gerektiğini söyledi ve nişan yüzüğünü elime verdi. sonrasında 3 gün ne ben nede kendi ailesi ulaşamadık hiç bi şekilde ve sonuç kendi ailesi bile bırakmamasını istesede bana güvenmedi ve bitirdi. Diyeceğim şudur ki sevdiğiniz insan sizin için herşeyi yapiyorsa ve sizden de birşeyler bekliyorsa hayal kırıklığına uğratmayın. Nişanlanma döneminde ailemin hep haklı olduğunu düşünüp hareket ediyordum ama şimdi anladım ki bazen sevdiğin için gerekirse ailenize bile karşı gelmekten çekinmeyin nişanlılık evlilik döneminde ailelerinizi bir adım geride tutun. Sevginize sahip çıkın benim gibi pişman olmayın!!!
yani ailen sureci uzun tuttu diye mi oldu tum bunlar? yoksa baska seyler de mi var senin ailenden kaynaklanan?
o degil de, nisanlinin yaptigi hareketi ve sarfettigi cumleleri eski esime nisanliyken diyebilmis olmayi cok isterdim.. seni tenzih ederim, yanlis anlama..

Canim sana tavsiye,
simdi pismansin ya omur boyu surmemesi icin,
ne yapalim hayirlisi deme ara konusmak iste aileni ikna et,
seven adam su hayatta zor bulunur ki anladigim kadariyla cok deger veriyormus..
Senin asiri pasif kalman onu yormus.. "Ben herseyi yapiyorum o halinden memnun" psikolojisine girmis..
Gercekten seviyorsan asla pesini birakma..
Ha dersen ki cok dil doktum defalarca aradim ugrastim yinede olmadi o zaman hakkaten hayirlisi buymus diyebilirim.
Yuzugu elime vermesi beni basta cok uzmustu cunku hicbir zaman ondan beklemeyecegim birseydi hicbir sekilde. Her zaman beni mutlu etmek icin ugrasan insanin bunu bana yapmasi cok zoruma gitmisti. Ben ugrastim ailesi ugrasti ama ikna edemedik:( ortak arkadaslarimizdan haberlerini aldim kendini biraz alkole vermis alkol kullanmadigi zamanda sakinlestirici uyku hapi vs kullanip uyuyomus. Biliyorum oda mutsuz bende mutsuzum ama elimden de hicbisey gelmiyor :(

Konunu okudum nişanlın sana en başından DEFALARCA söylemiş, uyarmış, uzun süre beklemek istemediğini belirtmiş ve sende bu yaz için olabilir diye söz vermişsiniz. Ama siz sözünüzde durmamışsınız ki. O da sizin için sözünün, sevgisinin arkasında durmadığını düşünüyormuş. Söz vermişseniz ailenizi ikna edecektiniz...

Konunu okudum nişanlın sana en başından DEFALARCA söylemiş, uyarmış, uzun süre beklemek istemediğini belirtmiş ve sende bu yaz için olabilir diye söz vermişsiniz. Ama siz sözünüzde durmamışsınız ki. O da sizin için sözünün, sevgisinin arkasında durmadığını düşünüyormuş. Söz vermişseniz ailenizi ikna edecektiniz...
Bunu cok gec anladim ama anladigimda is isten gecmisti :(

Yuzugu elime vermesi beni basta cok uzmustu cunku hicbir zaman ondan beklemeyecegim birseydi hicbir sekilde. Her zaman beni mutlu etmek icin ugrasan insanin bunu bana yapmasi cok zoruma gitmisti. Ben ugrastim ailesi ugrasti ama ikna edemedik:KK43: ortak arkadaslarimizdan haberlerini aldim kendini biraz alkole vermis alkol kullanmadigi zamanda sakinlestirici uyku hapi vs kullanip uyuyomus. Biliyorum oda mutsuz bende mutsuzum ama elimden de hicbisey gelmiyor :KK43:
Anlatmadigin ayrintilar var canim benim..
Bak soylemesen bile anneni fazlasiyla araya kattigin okadar belli ki.
Bezdirmissiniz resmen cocugu, korkmus bence..
İcmeside caresizliginden, sevdigi insanla yuva kurmak isteyipte mutlu olamamaktan korkmasi cunku pasifligini gormus..
Hakkinizda hayirlisi olsun insAllah..
Erkeklere hep diyoruz anasinin dizinin dibinden ayrilamayan lutfen evlenmesin diye,
kizlar icin de gecerli bu, hep boyle olacaksan evlenme..
Aksi halde kabul etmiyorsa ettirene kadar ugras derim..

Anlatmadigin ayrintilar var canim benim..
Bak soylemesen bile anneni fazlasiyla araya kattigin okadar belli ki.
Bezdirmissiniz resmen cocugu, korkmus bence..
İcmeside caresizliginden, sevdigi insanla yuva kurmak isteyipte mutlu olamamaktan korkmasi cunku pasifligini gormus..
Hakkinizda hayirlisi olsun insAllah..
Erkeklere hep diyoruz anasinin dizinin dibinden ayrilamayan lutfen evlenmesin diye,
kizlar icin de gecerli bu, hep boyle olacaksan evlenme..
Aksi halde kabul etmiyorsa ettirene kadar ugras derim..
Tabikide 2 3 seneyi bir kac satira sigdirmak biraz zor olur bi cok sey var yasanan mutlu eden mutsuz eden tartisma cikaran vs ama dedim ya aileler iliski icerisinde gercekten geri planda kalmayi bilmeli bilmiyorsada gerekirse karsi cikip onlari bir adim arka planda durmalari icin ugras harcamaliyiz ben bunu anladigimda benim icin artik cok gecti. Felaket gelmeden bi cok kez çan calmisti ama ben bu uyarilari goremedim o zaman simdi objektif bakinca bi cok konuda haksizlik yaptigimi cok daha iyi anlayabiliyorum.

nisanlinizin malesef haklilik payi var,cok uyarmis sizsiz olmak istemedigini nisanliligi uzatmamak istemedigini cok soylemis.:KK43:
hayirlisi olsun belki barisirsiniz diye umut edelim.
kendinizde belirtmissiniz zaten,her konuda ailelerden fikir alinmali ama her dedikleri uygulanmamali..
benim esimde nisanlilik surecini uzun tutmak istemedi,4 ay icinde dugunumuz oldu,bizde farkli yerlerde oldugumuz icin dayanamayacagini soylemisti.ailem sureci uzatmak istedi 1 yil kadar,esim karsi cikti bende `eger bu adamdan bu yuzden ayrilirsam tursumu kurarsiniz kimseyle evlenmem`diye resti cekmistim.

Tabikide 2 3 seneyi bir kac satira sigdirmak biraz zor olur bi cok sey var yasanan mutlu eden mutsuz eden tartisma cikaran vs ama dedim ya aileler iliski icerisinde gercekten geri planda kalmayi bilmeli bilmiyorsada gerekirse karsi cikip onlari bir adim arka planda durmalari icin ugras harcamaliyiz ben bunu anladigimda benim icin artik cok gecti. Felaket gelmeden bi cok kez çan calmisti ama ben bu uyarilari goremedim o zaman simdi objektif bakinca bi cok konuda haksizlik yaptigimi cok daha iyi anlayabiliyorum.
Canım objektif baktın ve sonucu kendin gördün. Şimdi hareket zamanı, bak o 30 güzgün iznin 20 sini seninle geçirmek için uğraşlar vermiş, e hadi ne kadar uzakta olursan ol çık git yanına. Çaba harcamadım diye dert yanmayı bırak ve çaba harca barışmak için. Ailenide bu konuda ikna et. Sanıyormusun herkes evlenirken "özellikle evleneceği kişiyi kendi seçtiyse" aileler ooo bu gelin/damat tam bize göre filan dedi. Herkes birşekilde ailesine veya eşine küçük tavizler verdirdi kendide tavizler verdi. Nişanlının yerine zaten kendini koyup haklılıgının farkına varmışsın. Şimdide iş sende durumun farkına varmışken çözüme ve hareket e ihtiyacın var.

Back
X