• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenecek herkese ders olsun!!!

Bir şey daha eklemek istiyorum. Ben sevdiğim için ailemden bile vazgeçmeye hazırdım bir zamanlar. Onunla evlenmek için ne fedakarlıklar yaptım. Ailem ama hiç beni bırakmadı. O kişiyle sırf ben istiyorum diye razı oldular. Ve onca yaptıklarımı bir günde sildi. 12 yıl evlilikten sonra mutsuzum diye oğlumla bizi bırakıp gitti bir gün . Yine ailem arkamdaydı. İnan herkes vazgeçer de anneyle baba vazgeçmez. Sana bir şey olsa önce annen koşar kızım diye.
Aynen oyle evli bayanlari daha cok dinle gercegi gormende buyuk sans canim sakin uzulme. Yakinda baska biriyle nisanlandigini duyacaksin beni unutma burda yazarsin. Senin icin iciyormus. Antidepresan aliyormus. Gec bunlari canim gec kendini uzme. Seven adam birakmazzzzzz sevdigini.

Okulum biteli 3 sene oluyor nisanlanmadan önce iki sene boyunca benim atanmam icin bekledi ama atanamadim ne yazik ki. Nisanlandiktan sonrada ailemin 1.5 sene bekleyin demesi biraz agir geldi ona arti baska sebeplerde eklenince bu noktaya geldik ne yazik ki:KK43:
Bunlar senin kendini ve aileni suçlaman için nişanlını haklı çıkarman için sebep değil canım.Kaç yaşındasın bilmiyorum ama,bir aile büyütüp okutttuğu evladının,okuduğu yılların hakkını vermesini,yani kendi ayakları üzerinde duracak yaşa ve şartlara gelip evlenmesini istemesi en doğal hakkı.Senin de ideallerin hedeflerin sadece evlenmekle sınırlı olmamalı.
Nişanlı olman,nişanlına senin üzerinde hak sahibi olduğu anlamını vermiyor.Babanın evindesin.Anne baban kaçta gelip kaçta gittiğine ve bazı şeylerinde söz sahibi olma hakalrı var elbet.Sonuçta bu insanlar nişanlanmanıza izin vermişler.Ama senin nişanlın daha şimdiden anne babanı yargılıyorsa,aile içinize karışıyorsa,evlenseydin o aileye göndermezdi bile seni.Seven insan da sırtını dönüp gitmez.

Bu şekilde tam koskoca 7 yıl bekleyen en yakın arkadaşım örnek gösterebilirim, erkek arkadaşı kaç kez kapılardan kovuldu ailecek....bir sürü laflar yedi asla izin vermeyiz vs.
Sebep de çocuğun kürt olması batıda yaşasalar da... işi gücü maddi durumları da yerinde yakışıklıydı da yani istese başkasını bulur, ama arkadaşımdan vazgeçmedi
Kız ailesini ikna edemedi ama ailem razı olmadan da evlenmem dedi. Uzun süre beklediler, çocuk maddi manevi kendini kabul ettirdi iyice, kızın ailesi de gördü tanıdılar ki iyi insanlar, razı oldular.
Şimdi evliler ve de ikiz bebekleri oldu çok da mutlular...:nazar:
Helal olsun o cocuga

Çok zor bi durum canım ama kızların çoğu yazmış seven insan katlanırdı asıl başka bi şey var gibi geldi bana annenizin çok karışması buna sebep olabilir ama sanki daha başka bişey.Benim annemde ilk başda istedi eşimi ama zaman geçdikce aileler içli dışlı olunca annem istemedi ailesinden sebep ben hiç taviz vermedim o halde 6 yıl sonunda evlendik ne olaylar neler neler oldu sana anlatamam ben bile unuttum artık olanları sonuç herkes kendi hayatına bakıyor kimse kimseye karışmıyor, annende bi süre burnunu sokar sonra vazgeçerdi çözülmeyecek mesele değilmiş yani.Ama süreyi uzatmak işde böyle sorun çıkmasına neden oluyor ne diyelim hayırlısı çok huzursuzsan ara tekrar konuşmak iste gerekirse biraz baş kaldır ailene ama abartma aile çok önemli :KK66:

Kiz tamam deyip oğlan 1.5 yil düğünü erteleseydi gene ayni şeyleri söyler miydik? Tabiki demezdik.evlilik vagina ermiş bi bayan kendi kararini veremiyorsa bu sikintidir.
Pat diye de olmamis ayrilik.adam sinyalleri vermiş.devamlı bu konudan tartismislar.
Sinyalleri vermis ama biraz daha mucadele yoluna gidebilirdi ben cok cabuk pes ettgini dusunuyorum ayrica bir cok bayanin kayinvalidesinden cekiyor neler neler ediyor ama kocalarindan eslerinden nisanlilardan vazgecmiyor kacan erkekten korkucaksin hic bir seyine guvenilmez ..ama konu sahibi belki barisir insallah hayirli ise barissinlar cunku halledilmiycek birsey degil o kadar emekler sevgiler cope atilmamali :(

burada eş için aileden vazgeçmek ya da aile için eşten vazgeçmek şartının sunulması ve konuşulması yanlış zaten.
aynı değere sahip insanar değil ki biri diğerinin yerini tutsun.
dengeyi sağlamak lazım hepsi bu.
elbette dile kolay yapması zor

ben tam tersi dusunuyorum kusura bakmayin.
Eger o adam sizi 1bucuk sene bekleyemediyse, bal gibi baska birini bulmus, bal gibi elinize yuzugu vermis, kendini de bal gibi temize cikarmis. sizde, ah be ne ettim diye kafanizi taslara vuruyorsunuz.
Allah askiniza, bu kadar saf olmayin. Okurken, ilk okumaya basladigim andan beri ayni seyi dusunuyorum, O adam sadece bahane bulmus kendine.
bnce evlenseydin, aldatildigin icin suan bosanmis olurdun.

Benim de düşündüğüm bu, gerçekten de daha iyi olduğunu düşündüğü bir alternatif buldu
Askeri personel eş bulma konusunda hiç sıkıntı çekmez, imkanları dolayısıyla pek çok bayanın tercih edeceği bir eş adayıdır, gittiği yerde bulmuştur belki de birilerini

Arkadaslar ailem her zaman basimin tacidir bugun basima bisey gelse herkesten once kosacak insanlardir bu herkestede boyledir ama canimi yakan seylerden biri su ki annem nisan atildiktan sonra zaten ben senin il disina gitmeni istemiyordum boylesi hayirli oldu demesi. Ben uzulurken annemin boyle dusunmesi uzdu acikca. Nisanlimin annesi kac kez aradi nasilsin vs bi cok kez konustu vs ama annem hicbirsey olmamis gibi hayatina devam edebiliyor bir kez daha diyorum ki keske annemi cok fazla iliskime karistirmasaydim!!!

@littecat0707
Canim ben esimle 7.yikimda evlendim:)
Az cok o sureci yasadik.ben ayrilik olayinin tek sebebinin bu oldugunu sanmıyorum.aileye bu kadar da bagli olunmaz. KVolayi bbaşka bi boyut o amenna. Ama oğlan ailem 1.5 yol sonra evlenelim dedi deseydi kiyamet kopardi.Ben koparirdim en azindan. Ne demek benim eevliliğine karismak. Bi sorun yoksa bi sikinti yoksa evlilik sürecini uzatmak eziyetten başka birşeyddeğil. Çocuk da asker psikolojisi var bir Dr. İnşaallah barisirlar ve akillarini başlarına alırlar insaallah

Benim de düşündüğüm bu, gerçekten de daha iyi olduğunu düşündüğü bir alternatif buldu
Askeri personel eş bulma konusunda hiç sıkıntı çekmez, imkanları dolayısıyla pek çok bayanın tercih edeceği bir eş adayıdır, gittiği yerde bulmuştur belki de birilerini[/QUOTE
Büyük demiyim ama askeri personel bir esim olmasini hic istemem hicte bir cok bayanin tercih ettgi degil senelerce esyan sirtinda sürün dur hadi onu gectim inanilmaz capkin oluyorlar aldatma oraninda bence birinci siradalar :) iki arkadasim asker kocasindan ayrildi sebep aldatma :(

Valla millet olarak bastırılmış, sıkıştırılmış, öz güveni yerle bir olmuş evlatlar yetiştiriyoruz. Bende öyle büyüdüm ve kaç yaşına kadar hep aile içinde ağır baskılar vardı. Kendi isteklerimizi yapamyorduk. Sonra ben evde bir isyan çıkardım babama benimde bir birey olduğumu ve yaşımın 30 lara yaklaştığını, kendi kararlarıma saygılı olması gerektiğini gösterdim. Ondan sonra yaptığım hiç bir şeyde onay istemedim..ben işyeri açıyorum destek olacaksanız olun, olmayacaksanız köstekte olmayın, işte evleniyorum şu kişiyle dedim ve hemen evimizi tuttuk eşyamızı aldık kendi kafamıza göre vs. vs. şimdi eşim uzak yol gemi kaptanı yılın 6 ayı denizde ve ben alileme yakın olmama ragmen kendi evimdeyim ve kimseye hesap vermeden yaşayıp gidiyorum. Yeter demeyi bilmediğimiz sürece koyun gibi yaşamaya, başkalarının istediği hayatı yaşamaya mahkumuz. İnsanın eşide olsa senin yapmak istediklerine karışmamalı diye düşünüyorum. Bir oğlum var ve aklı selim olduktan sonra hayallerinin peşinden koşsun hiçte engellemiycem. Nişanlınız haklı empati yaparsanız bunu göreceksiniz.

Askeri personel eş bulma konusunda hiç sıkıntı çekmez, imkanları dolayısıyla pek çok bayanın tercih edeceği bir eş adayıdır, gittiği yerde bulmuştur belki de birilerini
Keske dediginiz gibi olsaydi ve icim rahat etseydi icinme su serpilseydi. Keske benden sonra bi baskasini hayatina almis olsaydi ve beni sevmedigi icin birakti cekti gitti diyebilseydim.

Keske dediginiz gibi olsaydi ve icim rahat etseydi icinme su serpilseydi. Keske benden sonra bi baskasini hayatina almis olsaydi ve beni sevmedigi icin birakti cekti gitti diyebilseydim.

vicdan yapma canım hiç açıkçası böyle bir nedenden ötürü severek ayrılmak bana pek de mantıklı gelmıyor... seven mücadele eder... aşılmayacak bir sorun değil ki... annen baban en fazla neye müdahale edebilir ki ? düğün tarihi, ev, eşya, iş sonra evli evine köylü köyüne... ne bileyim ya tuttuğu eli bir erkeğin bu kadar kolay bırakması bana pek manidar geliyor

vicdan yapma canım hiç açıkçası böyle bir nedenden ötürü severek ayrılmak bana pek de mantıklı gelmıyor... seven mücadele eder... aşılmayacak bir sorun değil ki... annen baban en fazla neye müdahale edebilir ki ? düğün tarihi, ev, eşya, iş sonra evli evine köylü köyüne... ne bileyim ya tuttuğu eli bir erkeğin bu kadar kolay bırakması bana pek manidar geliyor
Kesinlikle azicik zorlugu gor kac git evlilik oyle kolaymi iyi gunde kotu gunde hastalilta saglikta bosami soleniyor soylem var eylem yok :( yok yok kacmak icin bahane bence haklilik payi var ama gitmek cozum ddgildir

Arkadaslar tek bir sey soyleyim anne babanin hakki odenmez ama nisanlim her zaman sunu soylerdi ve su an hak veriyorum saygisizlik boyutuna vardirmadan bir birey oldugumuzu ailelerimize artik kabul ettirebilmeliyiz. Yoksa su an benim yasadigim gibi her zaman sizin yerinize karar verme cabalari hicbir zaman bitmeyecek yada bitmiyor...

Nişanlılıkta ve evlilikte huzuru sağlamanın ilk şartı aileleri olayın biraz dışında tutmaktır.Bunun hayırsız evlat olmakla,aileyi saymamakla bir ilgisi yok.Ailelerimiz bizim iyiliğimizi isterken bilmeden bize bazen zarar verdiklerini fark etmiyorlar malesef.
Benzer şeyleri ben de yaşadım.Annem nişan şu tarihte olacak,düğün şurda olacak vb birsürü talimat vermeye başlayınca ipin ucunun kacacagini fark ettim ve kararları nişanlımla birlikte vereceğimizi,iki aileye de sadece aldığımız kararları bildireceğimizi söyledim.
Şu an evliyim ve çok şükür iki aile de bunu böyle yapın demez.O yolu baştan tıkamak lazım.

Back