• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenecek herkese ders olsun!!!

Benim annem ozellikle dugun zamani her seye karismisti ama biz esimle Istanbul'da, ailem Izmir'deydi. Ben mumkun oldugunca uzak tuttum ama annem baskin karakter biraz. :) Simdi evlendik benim sagligim disinda herhangi bir seye mudahalesi yok. Iyi ki de yok cunku dugun zamani annemin mudahalelerini en aza indirdigim halde arada kalmaktan yorulmustum. Allah hayirli kisiler cikartsin karsina... Aileler bir adim geride durmayi bilmeli, duramiyorlarsa eger siz mesafe koymayi bilmelisiniz. Damat icin de gelin icin de gecerli bu tabii ki. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Annen baban nişanlın tamamda sen nerdesin bu filimdeki rolün ne figüranmısın
Siz hayatınızın iplerini kendi elinize almazsanız
Birileri sizin yerinize karar verir
(Burada alinenizin amacı sizin hayat karşısında daha dik durabilmenizi sağlamak sanırım)
Ailenize nişanlınıza ya benvarım benburdayım benbunu istiyorum deyin sizin seven sizin yanızda olur yanızda olmayanda selamet le
Kişiliğinizi prangalardan kurtarmış olursunuz.

Arkadaslar benim ki artik dert olmaktan çıktı herşey olacağına varır derler ve neticedede vardı. Kısaca olayı anlatayım sevdiğim kişiyle nişanlandık nişanlım askeri personel olduğu ve birbirimizden uzak olduğumuz için çok uzun nişanlılılık süresi istemedi ama ben herşeyin ailemin rızasîyla olmasını istedim ve ailemin bütün isteklerine boyun eğdim ve onların istekleri oldu 1.5 sene nişanlı kalmamız gerekecekti. Nişanlımla her gün bu yüzden tartıştık ve sonunda bi noktadan sonra nişanlım ilişkimize sahip çıkmadığımı ve ailem ne derse hicbir şekilde karşı koyamadığımı söyleyerek biraz düşünmek istediğini söyledi 1 hafta hiç konuşmadık sonrasında izin alarak yanıma geldi ve evlendikten sonrada annemin evin içine karışacağını düşündüğünü söyledi ve benim evlendikten sonrada ilişkime sahip çıkmayıp boyun eğeceğimi düşündüğünü söyledi ben her ne kadar evlendikten sonra herşeyin daha farklı olacağını söylesemde inanmadı. Seven insanın her ne olursa olsun her zaman ilişkisine sahip çıkması gerektiğini söyledi ve nişan yüzüğünü elime verdi. sonrasında 3 gün ne ben nede kendi ailesi ulaşamadık hiç bi şekilde ve sonuç kendi ailesi bile bırakmamasını istesede bana güvenmedi ve bitirdi. Diyeceğim şudur ki sevdiğiniz insan sizin için herşeyi yapiyorsa ve sizden de birşeyler bekliyorsa hayal kırıklığına uğratmayın. Nişanlanma döneminde ailemin hep haklı olduğunu düşünüp hareket ediyordum ama şimdi anladım ki bazen sevdiğin için gerekirse ailenize bile karşı gelmekten çekinmeyin nişanlılık evlilik döneminde ailelerinizi bir adım geride tutun. Sevginize sahip çıkın benim gibi pişman olmayın!!!
genelde aile büyüklerinin tavsiye vermesi lazımki aman kızım oğlum arayı uzatmayın hayırlıiş uzamaya gelmez demesi lazım :S hala ulaşamadınızmı bence bitirmeyin bişeyler yapın

Nasil ki burda ailesinin sozunden cikmayan, aileci erkeklerle ilgili konu acildiginda hepimiz oyle adamla olmaz evlenmeden ayril diyorsak burda da karsi tarafa empati yapmaliyiz.
Kimse hayatiyla ilgili en onemli kararlarinin sevdigi insanin ailesi tarafindan verilmesini istemez.
Umarim yasadiklarinizi telafi edersiniz.

bu konuda ders çıkarmanız güzel.Bizim türk ailelerinde çocukluktan başlayark gereksiz bir korumacılık var.koskoca 25 yaşına gelmiş bi kızı bi adamı hala yönlendirme telaşındalar.böyle olunca şimdiki gençler daha az mutlu oluyor inanın.al işte sonuç ortada.kendin gibi değil de ailen gibi davranınca sevdiğini kaybettin.şimdi ailenle mi uyucaksın geceleri.tmm ailedir dedikleri öenmlidir atılmaz kenara da szinki gibi durumlarda fazla karışıp müdahale edince nişanlının tavrını yadırgamamak lazım.

belki de aileniz haklıydı resmen nişanlınız havadan nem kapıp ayrılmış sizden haklı değil ki ben geçen yaz evlenecektim ailem bir sene sonra evlen doyalım sana dediler ve biz bu sene evleneceğiz Allah kısmet ederse ee şimdi benim sözlümde sen annenin lafından çıkmıyorsun diye benden ayrılabilirdi ama ayrılmadı çünkü evlilik çocuk oyuncağı değil ben bu insanla evlenirim ve mutlu olurum diyebileceğiniz çok az insan çıkar bu hayatta karşımıza ama daha ilk zorlukta çıkıp gidiyorsa zaten o ilişki sağlıklı değildir.

ailesini ikna etmeye lüzum yok bukadar müdahil olmamalılardı zaten ve bu kadar imtiyaz verilmemeliydi bundan sonrası izin değil biz şu tarihte düğünümüzü yapıoruz tarzı bi konuşma olmalıdır !!!
Bakın konuşması ne kadar kolay ama bunu yapabilmek helede bir kadın olarak yapabilmek o kadar önemlidirki
Bayanlar çocuklarımıza hayır demeyi öğretelim gerekirse kendimize karşı bile.

Ben nişanlınızı sonuna kadar haklı buldum. Aynısı onun tarafında olsa aaa anneci bu çocuk kaç kaç kaç derdik. Siz ilişkinizde ailenize çok fazla söz hakkı vermişsiniz. Sizin son noktada her şey evlenene kadar evlendikten sonra böyle olmayacak demeniz hiçte güvenilir gelmiyor. Yani aynı şeyi nişanlınız yapsaydı (evlenene kadar ailesinin sözünden çıkmayıp ikinizin aldığı kararları ailesi doğrultusunda değiştirseydi) sonrada gelip her şey evlenene kadar ben evlenene kadar annemin sözünden çıkmadım ama evlenince farklı olacak deseydi inanır mıydınız? Biz de ailemizin rızasını alarak çıktık yola ama yeri geldiğinde aileme sen dur bu bizim kararımız diyebildik. Yazık elinden gelenin fazlasını yapmış çocuk daha napsın? İlişkiler tek taraflı emekle çabayla yürümüyor ne yazık ki.

bence nişanlınla konuşmaya çalış, barışabilir durumdasınız. haklı tarafları da var senin de haklı tarafların da var. senin çalşmana karşı değilmiş çok büyük destekçinmiş ancak sınavlara bir şekilde düzgün hazırlanmamışsın yani çabaladım da başaramadım konumunda değilsin. o da daha fazla uzatmak istememiş nereye kadar bekleyecektiniz, evlendikten sonra da çalışır atanırdın bence içinde geçrekten o istek varsa.
bir de çalışma konusunda en büyük destekçim oydu diyorsun ondan ayrılınca bişi istemiyorum diyorsun. onun için değil kendin için çalışmak istemelisin zaten.

Arkadaslar benim ki artik dert olmaktan çıktı herşey olacağına varır derler ve neticedede vardı. Kısaca olayı anlatayım sevdiğim kişiyle nişanlandık nişanlım askeri personel olduğu ve birbirimizden uzak olduğumuz için çok uzun nişanlılılık süresi istemedi ama ben herşeyin ailemin rızasîyla olmasını istedim ve ailemin bütün isteklerine boyun eğdim ve onların istekleri oldu 1.5 sene nişanlı kalmamız gerekecekti. Nişanlımla her gün bu yüzden tartıştık ve sonunda bi noktadan sonra nişanlım ilişkimize sahip çıkmadığımı ve ailem ne derse hicbir şekilde karşı koyamadığımı söyleyerek biraz düşünmek istediğini söyledi 1 hafta hiç konuşmadık sonrasında izin alarak yanıma geldi ve evlendikten sonrada annemin evin içine karışacağını düşündüğünü söyledi ve benim evlendikten sonrada ilişkime sahip çıkmayıp boyun eğeceğimi düşündüğünü söyledi ben her ne kadar evlendikten sonra herşeyin daha farklı olacağını söylesemde inanmadı. Seven insanın her ne olursa olsun her zaman ilişkisine sahip çıkması gerektiğini söyledi ve nişan yüzüğünü elime verdi. sonrasında 3 gün ne ben nede kendi ailesi ulaşamadık hiç bi şekilde ve sonuç kendi ailesi bile bırakmamasını istesede bana güvenmedi ve bitirdi. Diyeceğim şudur ki sevdiğiniz insan sizin için herşeyi yapiyorsa ve sizden de birşeyler bekliyorsa hayal kırıklığına uğratmayın. Nişanlanma döneminde ailemin hep haklı olduğunu düşünüp hareket ediyordum ama şimdi anladım ki bazen sevdiğin için gerekirse ailenize bile karşı gelmekten çekinmeyin nişanlılık evlilik döneminde ailelerinizi bir adım geride tutun. Sevginize sahip çıkın benim gibi pişman olmayın!!!

hatalarını görebilmek de önemlidir, herşeyde yok benim ahımı aldı yok tekrar mutlu olur mu diyenlere örnek olsun. üzerinden çok uzun zaman mı geçti bilemiyorum ama tekrar denemek için bir şans isteyebilirsin. bi erkek evlenince annen evimize de karışır diyorsa muhtemelen gerçeklik payı vardır yani. bu tarz şeylere pek bakmıyorlar çünkü o evrede özellikle. ve bence de 1.5 yıl nişanlılık için çok çok uzun bir süre

Valla aynisi benim basimdaydi sevgilitdik oda askeri personel kursuna gidiyodu gorusemiyodyk baska sehirlerdeydik bi ara geldi isteme soz oldu yani evlilik isi bi sene uzayacakti kesin benfe onun pesinde gittim ertesi gun nikah dairesinne gittik evlendik sonra bi apartta kaldim ben oda komutanlarinin izin vermesiyle gelip gitti eve ugradi bi ay boleydik sonra tayini cikinca hersey duzene girdi ama ben onu birakmadim aileme karsi geldim suandada hic pismn degilim ailemdede konusuypruz torunlari olunca kusluk kalmadi keske dinlemeseydin aileni dmiyorum herseyde bi hayr vardr ama nisanlin hakli bnce sahip cikman gerekiyodu iliskinize

Valla bende esim icin uniyi biraktim smdi disardan okucam zamani gelincede caliscam hicbisey icin gc. Degil eger bariscak durumdaysan sinirlari zorla
Tabikide iş çok önemli ve nişanlanmadan öncede iki sene bekledi benim kazanmamı iki sene sonunda nişan ve 1.5 sene daha bekleyecek olmak agir geldi keske aileme karsi cikabilseydim ve evliykende sinava hazirlansaydim is konusunda en buyuk destegim nisanlimdi ama artik hic bi istek kalmadi!!!

Söylediklerine katılmıyorum.Evet herşeyi dozunda yapmak gerek,evet aileleri bazı şeylerin içine bazı mesafelerde katmak gerek.Ama ailenin söz hakkı var.Sevdiğin için sadece seviyorsun diye ailene karşı gelemezsin.Ailen neden hemen evlenmeni istememiş.Çünkü okulun bitmemiş,meslek sahibi olmamışsın.Yarın evlenseydin eşinin eline bakıp,boşansan o karşı çıkmadığına pişman olduğun ailene dönecektin.Bu hayat benim diye birşey yok.Eğer bizim hayatlarımız ailemizi de etkiliyor,onları da kahrediyorsa hayatta verdiğimiz kararlara dikkat etmeliyiz.

Senin nişanlım dediğin adam seni sevseydi,sana saygısı olsaydı,ailenin kararına saygı duyar beklerdi.Bazıları da uzaktayım bekarım evleneyim de karım temizliğimi yapsın yemeğim pişsin diye acele ediyor evlenmekte.

Sen farkında değilsin ama nişanlın kendi istediği olmadı,ailenin istediği oldu diye nişanı atmış.Sana güvenmeyen adam seni sevse neee,sevmese ne.
Bugün pişmansın.Yarın kendi ayakların üzerinde durduğunda ve karşına seni gerçekten seven ailene saygısı olan biri çıktığında bu saçma pişmanlığını unutursun.Ömür boyu pişman olmaktan iyidir.

Geçmiş olsun canım üzülme. Bende nişanlıyim. Aynı sorunu iki ay önce bende yaşadım. Nişanlım askerden döndükten sonra düğün hazırlığına başlayacaktır ve bana ilk konuşması bu yönde oldu. Ben tedirgin im bu böyle gitmez dedi. Bende aynı senin gibi bu düğün sürecinde ailemi kırmak istemedim. Nasılsa evlenince hersey değişir diye düşündüm ama karşı taraf bundan emin olmadığı için tedirgin olmakta haklı bence . Bu süreçte elimden geleni yaptım. Çok şükür ailemle de öyle ANlasamadigimiz bir konu olmadi. Ama genel olarak bakildiginda nisanlin hakli. Ayni durum benim basima gelse nisanlim ailesine boyle duskun olsa bende kabul etmezdim. Sizin konuya gelince Bu kadar çabuk biteceğini düşünmüyorum. Seni cok sevdigi belli. Belki seni denemek istiyordur. Böyle bir durumda onun için nasıl fedakarlık yapabileceğini Görmek istiyordur. Senden emin olamamışsa böyle bir yola başvurmuş olabilir. Bu konuda pes etmemeni ve ısrarcı olmanı tavsiye ediyorum.

Back
X