• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten Sonra Kilo Alanların Beraber Zayıflama Günlüğü

gunaydın cicişler :10:

dun aksam gecen haftadan kalma yarım lahanam vardı onu pişirdim etsiz yaptım busefer. yine bir kazan kapuskam oldu :52::52: artık gunlerce yeriz aksam yemeklerini bildirmeme gerek yok :52::52::52: allahtan esimde bende seviyoruz da yiyoruz bıkmadan. evde 2 kişi olunca lahana alıp bozulmadan pişirmek mesele ya.

dun aksam
yarım porsiyon kapuska
2 corba kasıgı yogurt

bu sabah
2 kuru kayısı + su

kahvaltı birazdan yapıcam

bu arada dun spor yapmadım. dun inanılmaz kotuydum. hanı ınsan depresyona gırer ya hersey negatıftır, sankı depresyonda gıbıydım butun gun agresıf ve aglamaklıydım. sebebını bılmıyorum :53: diyetle bir derdim yok ac değilim cunku.
midem kuculmus bayag zaten farkındayım, esimlede bir gerginliğimiz yok ,cok ıyıyız ne oldu anlamadım:50:

dun aksam gecen haftadan kalma yarım lahanam vardı onu pişirdim etsiz yaptım busefer. yine bir kazan kapuskam oldu :52::52: artık gunlerce yeriz aksam yemeklerini bildirmeme gerek yok :52::52::52: allahtan esimde bende seviyoruz da yiyoruz bıkmadan. evde 2 kişi olunca lahana alıp bozulmadan pişirmek mesele ya.

dun aksam
yarım porsiyon kapuska
2 corba kasıgı yogurt

bu sabah
2 kuru kayısı + su

bu arada dun spor yapmadım. dun inanılmaz kotuydum. hanı ınsan depresyona gırer ya hersey negatıftır, sankı depresyonda gıbıydım butun gun agresıf ve aglamaklıydım. sebebını bılmıyorum :53: diyetle bir derdim yok ac değilim cunku.
midem kuculmus bayag zaten farkındayım, esimlede bir gerginliğimiz yok ,cok ıyıyız ne oldu anlamadım:50:

menun güzel canım, kapuskayı bende severim, çok yaptıysan yarısını bana yolla:)
o depresyon halleri bendede oluyo ara sıra,hiç derdim yokken kafamda bişeyler kurup ağlıyorum,delimiyim ne:))
sonra müzik açıp hoplayıp zıplıyorum yada telefon açıp biriyle muhabbet ediyorum geçiyor:)

tatlım dısardayım yogunum dıye boleoldu fasla ıse eksıltırım yanıı ok.. gunde 2 galate yeterr:))

aksam da
-1 kepçe yayla corba
-2tavuk but(kendı yagında teflonda bol baharatladım )abarttım heralde 1 but yıyecektım esım yemeyınce dayanadımmm :30:ne yapimm ama durrr!!!!!!!!!

onu yıyen sen mısın bugunkı45 dk ek olarak

35 dk leslie yaptım..ter içinde kaldım dusa kostum bırazdan mekıkde cakecegımmm heheheh iyimi bu peki???:15:

2 galeta yete canım evet

kahvaltım:

1 dilim ekmek
1 domates
1 közlenmiş biber
maydonoz
2 adet siyah zeytin
1 kk köy peyniri
1 kupa şekersiz çay

gunaydın canım supermıs kahvaltın:16:

günaydın kızlar,
nasılsınız yazamadım dün.

çarşamba günü temizlik yaptım evi toparladım doğru dürüst birşey yemedim atıştırdım daha çok yemiş oldum.
dünde kendimi cezalandırmaya karar verdim.ütü yaptım dışarı çıktım baya spor oldu benim için :34: dünkü yediklerimi yazayım.
sabah ( 08:00 civarı)
1 dilim ev ekmeği
yarım kk peynir
3 siyah zeytin
salata

öğle-ara (17:00 civarı)
1 kase yulaflı yoğurt

akşam ( 20:30 )
1 orta boy kase karışık salata

bugün sabah
omlet
1/4 peynir
3 siyah zeytin
yarım dilim tam buğday ekmeği
azıcık maydonoz
azıcık göbek salata
domates,salatalık,sivri biber

gunaydın canım ıyıyım ben bıraz,sende hep temızlık yapıyorsun buara,menun gayet ıyı olmus

bende bayılırım,annemle kahvaltılarımızın vazgeçilmeziydi
evlendikten sonra hep marketten konservesini aldım
ilk kez kendim közledim, kokusu burnuma gelince
annem aklıma geldi, gözlerim doldu,çok özlediğimi anladım...

aynen annem ben kalkmadan önce közlerdı,onun kokusuyla uyanırdım hatta kızardım sabah sabah bu ağır kokuyu cekmek zorundamıyım dıyeeeeee:14:ınsan herseyı özluyor gercektennnnnnnnnnnn yarama tuz bastın sabah sabahh ya

kızlar ben çıkıyorum temizlik yapıcam işim bitince gelirim :10:

kolay gelsın canım

dun aksam
yarım porsiyon kapuska
2 corba kasıgı yogurt

bu sabah
2 kuru kayısı + su

gunaydın canım lahana ıyı ıste dıyet yemeği tam,esınde sevıyormus daha ne olsun ben evde 2 ksıı olduğunuzu bılmıyordum cocuk var sanıyordum..acaba hamıle olmayasın bu ağlamaklı halin cağrıstırdı:15:

sabah erken kalktım kk baktım öyle acık kalmıs simdi kahvaltımı yapıyorum
4 cery domates,salatalık,biber
dereotu,maydonoz
1 cevız
1 kk köy peynırı
2 sıyah zeytın
2 dilim kızarmıs tam buğday ekmek(ekmeğim yoktu buzluğa attığım ekmeği ısıttım)iyi oldu
2 fıncan az sekerlı cay

kahvaltım:

1 dilim ekmek
1 domates
1 közlenmiş biber
maydonoz
2 adet siyah zeytin
1 kk köy peyniri
1 kupa şekersiz çay

menun guselcnm sıfa olsun ınsl..
günaydın kızlar,
nasılsınız yazamadım dün.

çarşamba günü temizlik yaptım evi toparladım doğru dürüst birşey yemedim atıştırdım daha çok yemiş oldum.
dünde kendimi cezalandırmaya karar verdim.ütü yaptım dışarı çıktım baya spor oldu benim için :34: dünkü yediklerimi yazayım.
sabah ( 08:00 civarı)
1 dilim ev ekmeği
yarım kk peynir
3 siyah zeytin
salata

öğle-ara (17:00 civarı)
1 kase yulaflı yoğurt

akşam ( 20:30 )
1 orta boy kase karışık salata

bugün sabah
omlet
1/4 peynir
3 siyah zeytin
yarım dilim tam buğday ekmeği
azıcık maydonoz
azıcık göbek salata
domates,salatalık,sivri biber

gusel canım benım sımdıde gel bana yardım et yaffffff ohh ohhh bugunde ben evı temıslıyorum gelde yardım et 1 st once geldımsporda 1,5 st yakın yaptım bendeeeee ohhohhh

menum
kızlarrrrrr günaydın hayırlı CUMA lar rabbım gonlunuzden gecenı versın musluman kardeslerımmmmm hepınızden rabbım razıolsun ınsl...

yenı spordan geldım 1 saat 20 dk ve su ıcınde kaldım gene yuppiiiiiiiiiii:27:

hemen kahvaltımı yazıyım bugun temıslık var bende gelın yardımaa halıları balkona atıp koltuk cekyat altını sılecegımsonrada halılar fırcalancak sonrada cekyat yuslerı namazlalar yıkanacak esımde erken gelır bugun :27:temızlık VE TEMIZLIKKKKKKKKKK

KAHVALTI:
07:45:
-3 DAL TERE OTU+ 1 BARDAK SU

KAHVALTI:
08:15(EŞİMLE OHH OHHHHHHHHH:8:)

-1,5 dılım cavdar ekmegi
-1 haslanmıs yumurta(yanında magrul ve maydonoz)
-1 bardak sekersız cay
-2 zeytın
-1 parca paynır azıcık:(yıyemıyorummmmmmmmmmmm)
-yarım salatalık
-2 cerı domates

nasıl ???

ara:10:30
-sefatlının 4/1 risi
-1 kayısı

-1 erik

menun güzel canım, kapuskayı bende severim, çok yaptıysan yarısını bana yolla:)
o depresyon halleri bendede oluyo ara sıra,hiç derdim yokken kafamda bişeyler kurup ağlıyorum,delimiyim ne:))
sonra müzik açıp hoplayıp zıplıyorum yada telefon açıp biriyle muhabbet ediyorum geçiyor:)

ah canım benim keske yollabilsem ne guzel olurdu :52: yarısını yollasam 3 gun yerdiniz :52:
3-4 gun yesek te bitmez o yemek yarısı dondurucuya gidicek sonrası için.
diyet yapmıyor olsak hepsi giderdi :24: esimde bende diyette olunca kuş porsiyonla bitmiyor yemekler :1:
ya bende genelde toparlanırım ama dun ne yaptıysam olmadı :50: gece cok dua ettim allahım sıkıntımı al yarında boyle olmıyayım diye. sukur guzel uyandım. :21:

gunaydın canım lahana ıyı ıste dıyet yemeği tam,esınde sevıyormus daha ne olsun ben evde 2 ksıı olduğunuzu bılmıyordum cocuk var sanıyordum..acaba hamıle olmayasın bu ağlamaklı halin cağrıstırdı:15:

evet canım ya hem inanılmaz dusuk kalorisi hemde cok saglıklı yemek. bu hafta 3 gun tavuk yedim haftayı sebze ıle kapatmıs olucam. gecen gun alısverıste kabak aldım haftaya da onu yapıcam.
bende cocuk yok hayatım. aman deme hamilelik suan istemiyoruz cocuk :53: :52:

sabah erken kalktım kk baktım öyle acık kalmıs simdi kahvaltımı yapıyorum
4 cery domates,salatalık,biber
dereotu,maydonoz
1 cevız
1 kk köy peynırı
2 sıyah zeytın
2 dilim kızarmıs tam buğday ekmek(ekmeğim yoktu buzluğa attığım ekmeği ısıttım)iyi oldu
2 fıncan az sekerlı cay

canım afiyet olsun harika menun :46:
kızarmıs ekmek cok iyi oluyor hem kaloriside dusuyor, hemde daha lezettli oluyor. :21:
ben kızartmadan yemiyorum. ohh koy peynırıylede ne guzel gitmistir :52:

kahvaltı
kk peynir
1 salatalık (ama hepsini bitiremedim)
1 cherry domates
1 kozlenmis sivri biber
2 dilim kızarmıs kepekli ekmek
1 bardak çay

arkasına yeşil çay

ara 4 tane taze kayısı

kızlar internetten aerobik videosuyla 30dk aerobik yaptım. inanılmaz terledim. cok tempoluydu yoruldugum icin bıraktım. ogle yemegi ile 2.ci ara ogun arasında 30 dk daha yapıcam.

ya ben spor konusunda cok tedirginim. hayatımda 2 kere kilo aldım. ilkinde spor yapmadan vermistim ama çalıştıgım için işim gereği cok hareketliydim zaten ve cok rahat vermistim. Bu ikinci kilo alısım ve kilo vermek icin spor ilk defa yapıyorum.

( daha once normal hani saglık ve sıkılasmak icin yapmıstım ama kılo vermek ıcın ılk oldu)

cok arastırdım o yuzden ve uzmanlar haftada 3 veya 4 kere 45dk 1 saat demiş.
Ama fazla efor harcayıp cok yorulmaya basladıgımızda vücut savunmaya geçerek, yağ yakımını bırakıp ve karbonhidrat yakımaya başlıyormus. :53:

o yuzden yorulunca bıraktım. yaptıgım sporu 2 ye bolerek yapıcam bundan sonra.

dun bi baslık okudum Fazla spor yakmak kilo vermeyi durduruyor!.. (tabi hemen aaa spor yapmayalım moduna gecmesin bazıııı arkadaslar :52: tamamen durdurmuyor yanlıs ve fazlası sadece)

sizlerlede paylaşmak istiyorum (tabiri yerinde ise kendime musluman olmak istemiyorum).

(mantıksızda gelmedi cunku hepimiz yogun spor yapıyoruz ama tartıya cıkınca, ya tık yok, ya artı kilo almısız, ya da azıcık gram gitmis.. bunda bir terslik illaki var)

çünkü, hepimiz farklı sekillerde spor yapıyoruz ciddi emegimiz var. siz de bir göz atarsınız diye dusundum.

(OZELLİKLE DIKKATIMI CEKEN YERLERI KIRMIZI YAPTIM):16:

Fazla spor yakmak kilo vermeyi durduruyor!..

Dünyaca ünlü spor uzmanı Aquilina spordaki yanlış bilgilendirmelerle ilgili uyarılarda bulundu.

Birçok ülkede ”demir adam” olarak tanınan, power lifting, rugby, doğal vücut geliştirme, triatlon gibi branşlarda dereceler alan ve hareket bilimleri, fonksiyonel kuvvetle kardiyovasküler egzersizler konusunda uzmanlığı bulunan Avustralyalı fitness eğitmeni Gavin Aquilina, Türkiye’ye yaptığı ziyarette, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Aquilina, egzersiz doğru yapılmadığında vücudun gereksiz yorulduğuna, sakatlanma riskinin arttığına, hareketlerin faydasının beklenenin çok altında kaldığına işaret etti.

”Ne kadar efor sarf edilirse o kadar yağ yakılır” düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayan Aquilina, şöyle devam etti: ”Genellikle kilo vermek, yani yağ yakmak isteyen kişilerde bu görüş hakimdir. Aksine gereğinden fazla efor sarf edildiğinde vücut savunmaya geçerek, yağ yakımını bırakır ve karbonhidrat yakımına başlar. Bu, doğal olarak çok daha fazla eforla daha az kilo kaybı anlamına gelir. Eğitmenlerin yapacağı doğru yönlendirme ya da eğitmenin olmadığı yerlerde koşu bantlarındaki ”Fat Burn” programı, kullanıcıyı kilo-yaş gibi değerlerine göre en doğru şekilde yönlendirir.” -”Ne kadar ağırlık kaldırıldığı değil, hareketin nasıl yapıldığı önemli”- Ağırlık çalışmalarında, ”ne kadar yüksek ağırlık kaldırılırsa, kaslar o kadar çok çalışır’ görüşünden de uzaklaşılması gerektiğini vurgulayan Aquilina, ”Ne kadar ağırlık kaldırıldığı değil hareketin nasıl yapıldığı önemlidir” dedi.

Yüksek ağırlıkta zorlanan kişilerin, hareketi doğru yapamadığına işaret eden Aquilina, ”Ağırlık egzersizi yapmak, ağırlığı hareket ettirmek değil hareketi doğru yaparak istenilen kas grubuna istenilen gücün binmesini sağlamaktır” diye konuştu.

-”1 kilogram kas artışı, günde 120 kalori ekstra harcama yaratır”- ”Ağırlık çalışmaları zayıflatmaz, vücudu şekillendirir” yargısının da doğru olmadığına dikkati çeken Aquilina, kalori yakımıyla kas kütlesi arasında doğru orantı bulunduğunu söyledi. Bu nedenle ne kadar kas kütlesine sahip olunursa o kadar kalori harcanacağına işaret eden Aquilina, ağırlık egzersizlerinin, kas kütlesini güçlendirecek en doğru seçim olduğunu dile getirdi.

Egzersiz yapılan sürede daha fit, dinç ve sıkı görüntü elde edildiğini belirten Aquilina, ağırlık çalışmaları bırakıldığında da vücudun çökmediğini ve sarkmadığını vurguladı.

Vücuttaki kas miktarının artırılmasıyla metabolizmanın da hızlandığına işaret eden Aquilina, ”1 kilogram kas artışı günde 120 kaloriye kadar ekstra harcama yaratır. Dengeli yağ-kas oranıyla hem fit görüntü elde edilebilir hem de daha fazla kalori tüketilebilir” dedi.

-”Şekilli karın kası için günde 15 mekik yeterli”-

Aquilina, şekilli karın kasları için günde en az 100 mekik çekilmesi gerektiğine ilişkin bilginin ”yanlış” olduğunu savundu.

Günde 15’ten fazla mekik çekilmesinin, daha hacimli ve şekilli karın kası sağlamayacağını ifade eden Aquilina, ”Bu sadece dayanıklılığı artırır. Daha şekilli karın kası, maksimum 15 tekrarla ama kaslara daha fazla güç uygulayabilecek egzersizlerle olur” dedi.

”Göbek çevresinde yağlanma oluşmaması için her türlü yağdan kaçınılmalı” düşüncesinin doğru olmadığını ifade eden Aquilina, ”Zeytinyağı, zeytin, avokado ve bitter çikolata gibi besinler içerdikleri doymamış yağ asitleri nedeniyle göbek yağlarını eritmede yardımcı rol oynar. Günlük beslenme içerisinde bu lezzetler az olmak koşuluyla tüketilmeli” diye konuştu.

Kalp kaslarını düzenli cardio egzersizleriyle güçlendirin-

Egzersizde düzen ve tutarlılığın önemini vurgulayan Aquilina, ”Düzenli cardio egzersizi, kalp kaslarını güçlendirerek sağlıklı ve uzun ömürlü bir gelecek sunar” görüşünü dile getirdi.

Aquilina, vücudun her harekete olduğu gibi rutin bir cardio programına da alıştığına ve daha az tepki göstermeye başladığına işaret ederek, iniş-çıkışlı ritm sağlayan koşu bantlarıyla çalışma yapılmasının olumlu etki yarattığını söyledi.

Egzersiz sırasında ritmin zaman zaman artıp azaltılması gerektiğini belirten Aquilina, bu şekilde direncin artırıldığını, daha az eforla iyi sonuç elde edildiğini vurguladı.
-”Ağızda bir dakika, kalçada bir ömür boyu”-

Düzenli egzersiz programında beslenme alışkanlığının da önemli olduğuna işaret eden Aquilina, ”bir lokmadan bir şey olmaz” anlayışının, fazla kilonun en yakın dostu olduğunu vurguladı.

Aquilina, ”Ağızda bir dakika, kalçada bir ömür boyu” sözünün asla unutulmaması gerektiğini belirterek, ”atıştırmalardaki tercihlere dikkat edilmeli” uyarısında bulundu.

menun guselcnm sıfa olsun ınsl..

gusel canım benım sımdıde gel bana yardım et yaffffff ohh ohhh bugunde ben evı temıslıyorum gelde yardım et 1 st once geldımsporda 1,5 st yakın yaptım bendeeeee ohhohhh

menum
kızlarrrrrr günaydın hayırlı CUMA lar rabbım gonlunuzden gecenı versın musluman kardeslerımmmmm hepınızden rabbım razıolsun ınsl...

yenı spordan geldım 1 saat 20 dk ve su ıcınde kaldım gene yuppiiiiiiiiiii:27:

hemen kahvaltımı yazıyım bugun temıslık var bende gelın yardımaa halıları balkona atıp koltuk cekyat altını sılecegımsonrada halılar fırcalancak sonrada cekyat yuslerı namazlalar yıkanacak esımde erken gelır bugun :27:temızlık VE TEMIZLIKKKKKKKKKK

KAHVALTI:
07:45:
-3 DAL TERE OTU+ 1 BARDAK SU

KAHVALTI:
08:15(EŞİMLE OHH OHHHHHHHHH:8:)

-1,5 dılım cavdar ekmegi
-1 haslanmıs yumurta(yanında magrul ve maydonoz)
-1 bardak sekersız cay
-2 zeytın
-1 parca paynır azıcık:(yıyemıyorummmmmmmmmmmm)
-yarım salatalık
-2 cerı domates

nasıl ???

ara:10:30
-sefatlının 4/1 risi
-1 kayısı

-1 erik

Çok guzel canım sanada hayırlı cumalar

ah canım benim keske yollabilsem ne guzel olurdu :52: yarısını yollasam 3 gun yerdiniz :52:
3-4 gun yesek te bitmez o yemek yarısı dondurucuya gidicek sonrası için.
diyet yapmıyor olsak hepsi giderdi :24: esimde bende diyette olunca kuş porsiyonla bitmiyor yemekler :1:
ya bende genelde toparlanırım ama dun ne yaptıysam olmadı :50: gece cok dua ettim allahım sıkıntımı al yarında boyle olmıyayım diye. sukur guzel uyandım. :21:

evet canım ya hem inanılmaz dusuk kalorisi hemde cok saglıklı yemek. bu hafta 3 gun tavuk yedim haftayı sebze ıle kapatmıs olucam. gecen gun alısverıste kabak aldım haftaya da onu yapıcam.
bende cocuk yok hayatım. aman deme hamilelik suan istemiyoruz cocuk :53: :52:

canım afiyet olsun harika menun :46:
kızarmıs ekmek cok iyi oluyor hem kaloriside dusuyor, hemde daha lezettli oluyor. :21:
ben kızartmadan yemiyorum. ohh koy peynırıylede ne guzel gitmistir :52:

Hayırlısı canım bebıs ıcın:nazar:ben evde ekmek kalmadığı ıcın kızarttım aslında tazesını severım ama böylesı tabı daha sağlı oldu canım saol..

öğle yemeğim:

2 kaşık fasulye kavurması
2 kaşık yoğurt
maydonoz-soğan
1 yeşil elma
4 adet yeşil erik

ohh cok sağlıklı olmus

2 fıncan şekersız yesıl cay
bır kase bezelye tavuklu,ıkı kasık az yağlı yoğurt

3 tane ceviz içi
3 tane siyah kuru üzüm
2 kaşık konserve bezelye+2 kaşık yoğurt+azcık maydonoz+kimyon( karıştırıp yedim)

iyidır ne olsun ya bıraz takılıyorum sonra spor ve kendımle ılgılı 1 saat kadarlık ısım var:18:sen nasılsın agrıların nasıl

Hımm anladım canım bende börek ıcın patates haslıyorum aksamkı menum,patatesli peynırlı tava böreği,kısır tabı ben kısır yıcem canım cektıı..Böreğimi hazırlayım dolaba koyucam spora cıkıcam gelınce de pısırırım dıye dusundum,çok şukur bugun de ağrım var ama dune nazaran cok iyiyim sanırım bugun sıcağı sıcağına hareket ıyı gelıcek

Hımm anladım canım bende börek ıcın patates haslıyorum aksamkı menum,patatesli peynırlı tava böreği,kısır tabı ben kısır yıcem canım cektıı..Böreğimi hazırlayım dolaba koyucam spora cıkıcam gelınce de pısırırım dıye dusundum,çok şukur bugun de ağrım var ama dune nazaran cok iyiyim sanırım bugun sıcağı sıcağına hareket ıyı gelıcek

ben spora ılk basladgım gun wc ye otramıodum oderece kotyduma ma bır gun bıle aksatmadım spora baslayınca ısınıp acılıo kaslar sanırım
menun super pısmısmı dıye bakmıcakmısın borege

Son düzenleyen: Moderatör:
ben spora ılk basladgım gun wc ye otramıodum oderece kotyduma ma bır gun bıle aksatmadım spora baslayınca ısınıp acılıo kaslar sanırım
menun super pısmısmı dıye bakmıcakmısın borege

İlk basladığımızda benım ağrılarım 1 hafta surdu hatta yazdım ama hergun yapmıstım aralıksız:52:bakıyımmı ızın varmı:18:

Back