- 3 Ağustos 2024
- 414
- 1.094
- 31
Söyledim bir kaç kez ona rağmen tekrar arıyor tekrar hayır deyince de bizim adetlerimiz böyle bilmem ne diyor saçmalığa bakar mısınız ya ben sizinle mi evliyim oğlunuzla mı kafası neye basmıyor çözemedim kaldığım yerde de bir akrabalarının düğünü olduğun da hepsi kına gecesi sonrası o akrabanın evine gidiyor ve bizden de gitmemizi bekliyor yani düşünün herkesin evi burada ama kınası olan kişinin evin de kalınacak adet bu bunu da bana dayatmaya çalışıyorlar ya ben kendi evime gidip eşimle uyumak istiyorum akılları neyi almıyor anlamadım ki ne yapsam bilmiyorum artık.ben de düğün seven bir insan değilim, benim düğünüme gelenlerin düğünlerine gidip takılarını verip geliyorum. Farklı şehirdeymiş düğün hediyenizi kayınvalideniz verebilir. Eltiniz gidebilir o farklı siz farklısınız. Takınızı verin ve şehir dışına çıkmak istemediğniizi söyleyin.
benzer bir durum yaşamıştım ve sert bir şekilde ben gelmek istemiyorum demiştim. Tabi sert çıktığım için bir şey diyememişti, Sizi anlamıyorsa eşiniz istemediğnizi söylesin sizden çıkmış konu çünkü. Kırılmasın diye ok falan demeyin zamanla hep beklerler çünküSöyledim bir kaç kez ona rağmen tekrar arıyor tekrar hayır deyince de bizim adetlerimiz böyle bilmem ne diyor saçmalığa bakar mısınız ya ben sizinle mi evliyim oğlunuzla mı kafası neye basmıyor çözemedim kaldığım yerde de bir akrabalarının düğünü olduğun da hepsi kına gecesi sonrası o akrabanın evine gidiyor ve bizden de gitmemizi bekliyor yani düşünün herkesin evi burada ama kınası olan kişinin evin de kalınacak adet bu bunu da bana dayatmaya çalışıyorlar ya ben kendi evime gidip eşimle uyumak istiyorum akılları neyi almıyor anlamadım ki ne yapsam bilmiyorum artık.
Algıları almıyor ve günü birlikte değil hiç tanımadığım birinin evin de tıka basa dolu insanlarla kalmamı bunun adet olduğunu yapılması gerektiğinin dayatmaya çalışıyor Allah'ım inşallah hayırla atanır giderim buradan. Eşim gitmek istemiyorsam gitme diyor ama oda karışmıyor acaba annesi ile o konuşsa daha iyi olur mu ?tabi ki gitmeyin. Israr ediyorsa annen o da bizim düğüne gelmedi annesi geldi. Bizi temsilen de sen gidiyosun deyin kapatın. Ne alaka ta annesinin kuzeninin oğlu. Hadi eşinin yakın kuzeni olsa bi derece diycem de. Bi daha ömrün boyunca görmeyeceğin bi insan için yollarda perişan olmanın anlamı yok.
Gidin eğlenin dönün, ne olacak ki? Kalabalık ortam sevmiyorsanız otel de kalın.Arkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?
Aslında eltim sürekli her şeyine gelip gittiği için benden de bekliyor düşünün kaynanam evine kimi çağırsa hemen bizi de çağırıyor ve ben çoğuna gitmiyorum çağırdığı insanlar 50 yaş üstü ne yapıcam orada eltim ise her zaman gidiyor neresi olursa olsun öyle alışmış kaynanam benden de bekliyor. Bu arada çok iyi yapmışsınız sınırınızı çizmişsiniz.benzer bir durum yaşamıştım ve sert bir şekilde ben gelmek istemiyorum demiştim. Tabi sert çıktığım için bir şey diyememişti, Sizi anlamıyorsa eşiniz istemediğnizi söylesin sizden çıkmış konu çünkü. Kırılmasın diye ok falan demeyin zamanla hep beklerler çünkü
Benim eşimin kuzeni evlendi. Aynı sizin gibi 5 saatlik bi yere gidip bi gece kalmamız gerekecekti. Bana günlerce ısrar etti kv. Ben de o kadar kalabalıkta kalamam dedim. Biraz bozuldu. Düğün bitince iyi ki gelmedin herkes perişan oldu dedi. Ay bi de derdin ne ya elin evinde kalacaksın. Ne münasebet.Algıları almıyor ve günü birlikte değil hiç tanımadığım birinin evin de tıka basa dolu insanlarla kalmamı bunun adet olduğunu yapılması gerektiğinin dayatmaya çalışıyor Allah'ım inşallah hayırla atanır giderim buradan. Eşim gitmek istemiyorsam gitme diyor ama oda karışmıyor acaba annesi ile o konuşsa daha iyi olur mu ?
Eğer gidersem asla otelde kalmama izin vermezler bir de gerçekten ben sevmiyorum eğlenmem mümkün değil rahat rahat uyuyamam ve eşim gelmeyecek benden bekliyorGidin eğlenin dönün, ne olacak ki? Kalabalık ortam sevmiyorsanız otel de kalın.
Kim nasıl görüyorsa görsün, sırf kayınvalide kötü gelin der diye kimsenin düğününe gidilmez. Gitmek zorunda değil, gitmek istemiyorsa gitmez yani.Yani bence gitmelisin sonuçta seni ordakilerle tanıştırmak daha yakınlaştırmak istiyordur ben olsam giderdim yani eğer eltin gidiyorsa sen de git gitmezsen eltin iyi gelin sende kötü gelin olarak bilinirsin kaynananın gözünde
umarım siz de çizebilirsiniz sınırı ve o da anlarAslında eltim sürekli her şeyine gelip gittiği için benden de bekliyor düşünün kaynanam evine kimi çağırsa hemen bizi de çağırıyor ve ben çoğuna gitmiyorum çağırdığı insanlar 50 yaş üstü ne yapıcam orada eltim ise her zaman gidiyor neresi olursa olsun öyle alışmış kaynanam benden de bekliyor. Bu arada çok iyi yapmışsınız sınırınızı çizmişsiniz.
Benim kaynanam ben hep bugünleri bekliyorum çok seviyorum o zamanları biz çok eğleniyoruz çok güzel geçiyor dedi ee ona tabi ki güzel çoğu kadın yaşıtı ve artık arkadaşları gibi olmuş ama ben kimseyi tanımıyorum. Çok iyi yapmışsınız ben de gitmem ki böyle ısrar etti ya asla gitmemBenim eşimin kuzeni evlendi. Aynı sizin gibi 5 saatlik bi yere gidip bi gece kalmamız gerekecekti. Bana günlerce ısrar etti kv. Ben de o kadar kalabalıkta kalamam dedim. Biraz bozuldu. Düğün bitince iyi ki gelmedin herkes perişan oldu dedi. Ay bi de derdin ne ya elin evinde kalacaksın. Ne münasebet.
Biraz zor geliyor tam anlamı ile sınır çizmek açıkçası elimden geldiği kadar çok teşekkür ederim desteğiniz içinumarım siz de çizebilirsiniz sınırı ve o da anlar
Haklısınız işte bu yüzden hayır diyorum söyledim de ama bildiğiniz beni anormal göstermeye kalktı ve kaç kere hayır diycem hayır demek netlik değil mi neden anlamıyor sürekli ısrar ediyorgitmicem de net ol ya ne alaka. bugun buna bile hayir diyemezsen yarin tasmani eline alir her dedigini yaptirir. yolun basinda net bir sekilde hayir de gec
Ne güzel işte hep bugünleri bekliyorsa gidip eğlensinBenim kaynanam ben hep bugünleri bekliyorum çok seviyorum o zamanları biz çok eğleniyoruz çok güzel geçiyor dedi ee ona tabi ki güzel çoğu kadın yaşıtı ve artık arkadaşları gibi olmuş ama ben kimseyi tanımıyorum. Çok iyi yapmışsınız ben de gitmem ki böyle ısrar etti ya asla gitmem
Biliyor musunuz ailem asla böyle insanlar değil bırakın uzak akrabayı kendi öz amcamın oğlunun düğünü var eşim gelirim dediğin de annem direk bak oğlum sakın biz kırılırız bekleriz diye gelmek isteme biz de hiç zorlama yok gelmezsen hiç kırılmayız ben işleri vardı derim bitti gitti dedi ama eşimin ailesi tam tersi baskı uyguluyor bana arada dağlar kadar fark varTanıdığım görüştüğüm biriyse, benim düğüme geldiyse giderim. Yoksa ne alaka? İnsan kendi akrabalarının hepsinin düğününe katılmıyor. Eşiniz gidiyor mu mesela sizin annenizin kuzeninin çocuğunun düğününe?
Valla değişik kafalar senden evvel kocan ne diyor sen ona bak?Arkadaşlar şöyle ki düğün 4 5 saatlik uzaklıkta ki farklı bir şehirde kaynanamın kuzeninin oğlunun düğünü ve kına günü gidilip orada ki bir akrabanın evin de kalınacak düğün sahiplerinin ve evleri aşırı kalabalık olacak ben hiç gitmek istemiyorum ve bunu da kaynanama söyledim eltim gidiyor ve aynı şeyi benden de bekliyor bugün kına günü yola çıkacaklar beni tekrar arıyor ne yapsam ne desem ?
Ay siz şu kayınvalidesi umre dönüşü evine 7737382 kişiyi davet eden gelinsiniz. Naptınız geldi mi misafirler?Maalesef kaynanamın deli gibi migreni var hacdan döndüğü saat 7 hap alarak evini insan doldurdu migren ona tamamen bahane gelir
Biz yanında süs köpeğiyiz gelinleri ile hava atıyor bakın gelinlerim benimle her yere gelip gidiyor diyor.Ne güzel işte hep bugünleri bekliyorsa gidip eğlensinsizi zorla götürmeye çalışmasın.
Evet benim belirlediğim bir güne geldiler çok kalabalık ağırlamadım kalanlar da sonraki günler azar azar geldiler ama kaynanam küstü tabiAy siz şu kayınvalidesi umre dönüşü evine 7737382 kişiyi davet eden gelinsiniz. Naptınız geldi mi misafirler?